Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Femine_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    W środę punkcja o 9.50 pecherzyki już są spore i w drodze do domuu na parkingu bede się kłuć Ovitrelle ;)

Wszystkie mocno będziemy trzymały kciuki :D! Fantastycznie !!

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Norprolac- ja po nim 0 skutków ubocznych miałam.

Kurczę nie słyszałam jeszcze, jeśli będę miała kiepski wynik zapytam o ten lek.

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle na parkingu podany to najwyższy czas na złożenie jajek do gniazdka ♡

_Hope_, olik321, Whoosie, lamka, -Monika-, Aksamitna, Agniechaaaa, Bea25, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, KateHawke, staraczka1111, Barbarka1984, innamorata88, Czrna 81, Lunaris, madzia8lenka, Rucola, Bajkaaa, reset, Bunia86, Karma88, KateKum, nowa na dzielni, MamaFabianka, Lejka, Anna Stesia, blue00, Sarna84, Lena21, Karolina90, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie zostało mi 15 tabsow i w przyszłym tygodniu się dowiem czy możemy się starać. I teraz mnie naszly rozkminy czy można się starać po krwawieniu z odstawienia? Czy dopiero po naturalnej @?
    I co z endo po krwawieniu z odstawienia? Czy któraś z Was miała ovu w pierwszym cyklu po antykach?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Flowwer powodzenia! :) Trzymam kciuki za środę

Whoosie ja niestety walczę z prolaktyna od lutego :/ brałam 1/2tabletki Bromka i przy tej dawce się dobrze czułam. W czerwcu badałam znowu i nadal ponad normę. Zaczęłam brać 1tabl.ale właśnie bardzo źle się czułam. Zeszłam znow na 1/2 ale gin powiedziała, że chce bym PRL miała w połowie normy i że najwyższej zmieni mi lek. Badałam w zeszłym tygodniu i jeszcze 3 jednostki ponad normę grr więc pewnie w czwartek dostanę norprolac lub cos innego, on ma ponoć mniej skutków ubocznych.

Agniecha prowadzisz ciążę w macierzyństwie? Przepraszam że wyskakuje jak Filip z konopi z tym pytaniem, ale nie nadazam z czytaniem wątku :/

Selina wysłałam Ci zaproszenie, bo chciałam Cię o coś spytać, a nie chcę spamować forum ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Pannam co ty masz za lekarza ktory nic nie tlumaczy? nie zaleca co masz brac a co nie a tym bardziej nie pytal sie ciebie co bralas lub bierzesz? po prostu nic..jaki to twoj znajomy lekarz? to tym bardziej powinien sie przylozyc do tego!

Wiecie co... pewne rzeczy bywają tak oczywiste, że można nie pomyśleć, że ktoś o tym nie wie.
    Jeśli pójdę do ginekologa, że staram się od pół roku o dziecko i nic... to pewnie nie wpadnie na pomysł ,że mogę nie łykać kwasy foliowego, który jest podstawą.

Czasami trzeba samemu poczytać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Flowwer powodzenia! :) Trzymam kciuki za środę

Whoosie ja niestety walczę z prolaktyna od lutego :/ brałam 1/2tabletki Bromka i przy tej dawce się dobrze czułam. W czerwcu badałam znowu i nadal ponad normę. Zaczęłam brać 1tabl.ale właśnie bardzo źle się czułam. Zeszłam znow na 1/2 ale gin powiedziała, że chce bym PRL miała w połowie normy i że najwyższej zmieni mi lek. Badałam w zeszłym tygodniu i jeszcze 3 jednostki ponad normę grr więc pewnie w czwartek dostanę norprolac lub cos innego, on ma ponoć mniej skutków ubocznych.

Agniecha prowadzisz ciążę w macierzyństwie? Przepraszam że wyskakuje jak Filip z konopi z tym pytaniem, ale nie nadazam z czytaniem wątku :/
    Tak w macierzyństwie :) u dr W :) ja mam niedaleko tą klinikę 10/15min autem od domu :)

Ja tez stosowałam norprolac :)!

Whoosie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Słuchajcie zostało mi 15 tabsow i w przyszłym tygodniu się dowiem czy możemy się starać. I teraz mnie naszly rozkminy czy można się starać po krwawieniu z odstawienia? Czy dopiero po naturalnej @?
    I co z endo po krwawieniu z odstawienia? Czy któraś z Was miała ovu w pierwszym cyklu po antykach?
    Pamiętam że PaulinaG po odstawieniu zaszła od razu, ja bym nie czekała na normalny okres ;-) jak ciało gotowe to i zarodek przyjmie, czy jakoś tak

• Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo Trzymam kciuki! Ale się jaram, ze wszystko idzie do przodu :)

Wybaczcie mi moją niewiedzę, ale ta punkcja to już tak naprawdę jeden z ostatnich etapów, dobrze kumam? Pobierane sa komórki jajowe, pozniej zapładniane, one ładnie sie dzielą i jak sa gotowe to przyszła mama je "dostaje"? Sorki, że tak łopatologicznie, ale tak rozumuję :P

KateHawke lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bea25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    ja dzisiaj testowałam i niestety negatyw- @ nadchodzi, więc przechodzę do grudniowego testowania- mam jednak nadzieję, że pod Waszymi serduszkami zabiję w końcu malutkie serduszko Waszego dzidziusia!
    Jak to udowodniła Kiyka 123 , dopóki nie ma @ wszystko może się zdarzyć :)

Agniecha , Flower Trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 21:02

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to może po prostu od teraz udawajmy, że tych postów panny nie ma? I nie odpowiadajmy na nie, nie czytajmy, nie komentujmy? Nie wiem czy już były takie próby :-D

Bea25, Bocianiątko, Aksamitna, KateHawke, StaraczkaNika, Phnappy, Barbarka1984, innamorata88, madzia8lenka, Lunaris, Rucola, Bunia86, Karma88, MamaFabianka, Sarna84, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

Wybaczcie mi moją niewiedzę, ale ta punkcja to już tak naprawdę jeden z ostatnich etapów, dobrze kumam? Pobierane sa komórki jajowe, pozniej zapładniane, one ładnie sie dzielą i jak sa gotowe to przyszła mama je "dostaje"? Sorki, że tak łopatologicznie, ale tak rozumuję :P
    Tak dokładnie :)

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak w macierzyństwie :) u dr W :) ja mam niedaleko tą klinikę 10/15min autem od domu :)

Ja tez stosowałam norprolac :)!

Jezu to ja jestem naprawdę zacofana, bo nie wiedziałam, że jest zamiennik na bromka...
    Dołączam się do pytania Melevis :)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny to może po prostu od teraz udawajmy, że tych postów panny nie ma? I nie odpowiadajmy na nie, nie czytajmy, nie komentujmy? Nie wiem czy już były takie próby :-D
    Jestem za :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Jezu to ja jestem naprawdę zacofana, bo nie wiedziałam, że jest zamiennik na bromka...
    Dołączam się do pytania Melevis :)
    Jest jeszcze bardzo drogi i bardzo mocny Dostinex

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie robiona pizza na pocieszenie a od jutra się biorę za siebie :)

Whoosie, olik321, KateHawke, reset lubią tę wiadomość

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • madwitka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawcie panan w spokoju, taki charakter i juz:) co tu duzo mówic, moja znajoma twierdzi ze od dwóch lat sie o dziecko starają, wiec jakos tak przyszła przy winku gadka na ten temat , rozkręcam sie, opowiadam, gadam i gadam, a ona mi przerywa w pół zdania i pyta: A co to jest ta owulacja?

Więc błągam Was kochane , Wy sie stresujecie kwasem foliowym panan, a tu ludzie dwa lata sie o dziecko starają i laska pyta o owulacje? Więc mnie już nic nie zdziwi!

lamka, innamorata88, Czrna 81, Karma88, Bunia86, mi88, JustynaG, Sarna84, Karolina90 lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Whoosie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach hormonalnych wynik prolaktyny miałam 59! Brałam pół tabletki raz na dwa dni i spadła do 15. Ale czułam się strasznie, nie mogłam funkcjonować, na próbę odstawiłyśmy z Panią doktor bromka na 3 miesiące i po tym czasie miałam ponad 22 więc górna granica, ale póki co ( do następnych wyników) nie biorę.

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

Dokładnie tak ;-)

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Dziewczyny zostawcie panan w spokoju, taki charakter i juz:) co tu duzo mówic, moja znajoma twierdzi ze od dwóch lat sie o dziecko starają, wiec jakos tak przyszła przy winku gadka na ten temat , rozkręcam sie, opowiadam, gadam i gadam, a ona mi przerywa w pół zdania i pyta: A co to jest ta owulacja?

Więc błągam Was kochane , Wy sie stresujecie kwasem foliowym panan, a tu ludzie dwa lata sie o dziecko starają i laska pyta o owulacje? Więc mnie już nic nie zdziwi!

COOOOOO?! Jestem skonsternowana nieco....

madwitka lubi tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ