X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi90 Ty masz 2 cs tak jak ja a wcześniej nic? Ja dopiero tu nowa choć kiedyśtylko tutaj notowałam sobie podstawowe info

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim w tak ważny dzień! Nadrobilam wszystkie strony, duzo tego.

Flooo, to już dziś! Kciuki!

Aga, Ty tez nam się dzis pochwalić bobaskami, a koszmary pewnie przez stres, staraj sie uspokoic :)

Lamka, póki nie ma @ jest nadzieja!

Aksamitna, ucaluj maluszki! Są bardzo silne i dzielne jak mamusia :)

Amy co do czestotliwosci współżycia mi moj nowy gin doradzajac kiedy ma być "akcja" mówił, że dwa dni pod rząd, a trzeciego nie bardzo jest sens, bo prawie nie ma juz wtedy plemników. Ale jak są chęci to i trzeciego dnia są serducha :) Trzymam więc kciuki za owocny finał.

U mnie po dzisiejszej tempce OF w koncu prawidłowo wyznaczylo owulke. Pozostaje mi czekać na mam nadzieję mikołajkowy prezent :) bo testowanko planuje na początek grudnia, jeśli pójdzie wszystko zgodnie z planem :)

Przepraszam, jeśli któraś z Was pominęłam, ale same wiecie jak jest przy nadrabianiu stron :)

Amy333 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer kciuki zaciśnięte za dziś i za jutro! :)

Aksamitna cieszę się, że jesteś już w domu :) wczytywałem się w Twoje wcześniejsze posty i odetchnęłam z ulgą. Malutkie niech zdrowo rosną a Ty już bez zmartwień odpoczywaj :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower trzymam kciuki ❤
    Aga czekam na wieści od Kroliczkow ❤
    Ja krew oddałam i już leżę w łóżku i odpoczywam.
    Jutro mam fryzjera, w piątek dwie imprezki, a w niedzielę chrzest, no i we wtorek wizyta u gina. Juz nie mogę się doczekać.

pilik lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer to wielkie kciuki!! :)

Agniechaaa mocne kciuki za maluszki, na pewno jest wszystko dobrze :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UFF nadrobiłam

Flo -to już za parę minut powodzenia :)
    Agniecha -powodzenia na dzisiejszej wizycie czekamy na zdjhęcia maluchów
    Aksamitna - dobrze że w domu, zawsze lepiej w swoich pieleszach, lecz i odpoczywaj trzymam kciuki za twoją szyjkę
    Meśka-cudowne wiadomości jajeczka piękce więć teraz tylkko M dołapać (musiałyśmy się minąć w Katowicach na którą miałaś?)
    Yosel- spóżnione życzenia ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:)
    Bea25 powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej:)
    AnkaG - witaj na wątku
    Anna Stesia- i takich więcej dobrekujemy na forum-super że prenatalne wyszły dobrze i krwawienia ustały, spokojnej dalszej ciąży i czekam na sirusowy snieg od Ciebie
    BOcianiątko trzymamy kciuki za wizytę o 14
    aiwlys piękny maluszek :)
    Jeśli pominałam to przepraszam resztę ale za wszystkie trzymam kciuki a zaraz napisze jak u mnie wizyta wczoraj przebiegła

Bocianiątko, Yoselyn82, Meśka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo kawałek Flo widać!!!! Seksi pidżamka. :*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, Kiyka czekamy na wyniki!

Flowwer teraz zauważyłam foto, faktycznie piżamka świetna :P

• gg88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do mnie to dr Cygal zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.
    Na razie twierdzi że zobaczymy co przyniesie wyleczenie ureaplasmy bo to za krótki czas żeby zobaczyć czy do było przyczyną złego nasienia ale dostaliśmy takie zalecenia:
    M-ma brać dalej suplementy Fertiman plus lub profertli oraz końcem grudnia zrobić badanie nasienia MSOME +SCD
    Ja-na USG w 1 dc w prawym jajniku 10 pęcherzykó do 6mm a w lewym 3 do 8mm więc coś tam rosnie, zbijamy TSH bo ostanie wyszło 2,9 więc dostałam euthyrox 25 ale mam na razie brać tylko połówkę i zrobić badanie za 4 tyg TSH jak się zmieni, AMH mam zrobić tylko nie wiem czy to jest w dowolnym dniu cyklu zapomniałam dopytać a zapomniałam wziąć nr do koordynatorki ale może wy mi podpowiecie.,, i kontroli wymaz na ureaplasme met PCR za 4 tyg., dodatkowo wymaz z policzka w kierunku trombofilii oraz glukoza i insulina na czczo.

Dziękuję dziewczyny za polecenie jej :)

innamorata88, KateHawke, Flowwer, Meśka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiotko kciuki za wizyte :)

Lampka a moze nie wszystko jeszcze stracone? trzymam dalej kciuki!

Ewela kciuki za wysoka bete!

Ania jedz do labu jak ma cie to uspokoic.. kciuki za wysoki wynik!

Hope jaki zapas :) jestem pod wielkim wrazeniem... ja nie mam ani jednego, bo ja uzywam dopiero po pozytywnym wyniku bety, wczesniej nie :D

Bunia oby beta szybko spadla i zeby to czekanie skaczylo sie juz..trzymam kciuki!

Kiyka 123 kciuki za wysoka bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:01

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Gabi90 Ty masz 2 cs tak jak ja a wcześniej nic? Ja dopiero tu nowa choć kiedyśtylko tutaj notowałam sobie podstawowe info
    Tak 2cs od razu na clo i ovitrelle, bo mam pco. Staramy sie o pierwsze dzieciatko :)

ANkaG lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer hehe pizamka suuper, ja mam zyrafke w domu :)

Amy ja kiedys mialam taka chcice ze obudzilam sie o 2 czy 3 w nocy i zabralam sie za meza :D a moj wielkie oczy co ja robie o tej porze :P mina jego BEZCENNA!

Amy333, Flowwer, JustynaG lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kciukam Kochana z całej siły!:*
    Mój robił już tez bardziej szczegółowe, DNA w porządku. Ilość i ruch też jako tako, tylko ta morfologia:/

To nie jest źle, z morfologia to faktycznie mogą pomóc jakieś suplementy. U nas problem większego kalibru, morfologia mój ma 0%. Niestety najgorsza jest fragmentacja, ros, mega lepkośc informatyczne brak ruchu. Mimo To jak widać u mnie zaskakuje więc trxuman kciuki za wasze żołnierzyki ony też dały radę :)

Amy333 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • innamorata88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    a co do mnie to dr Cygal zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.
    Na razie twierdzi że zobaczymy co przyniesie wyleczenie ureaplasmy bo to za krótki czas żeby zobaczyć czy do było przyczyną złego nasienia ale dostaliśmy takie zalecenia:
    M-ma brać dalej suplementy Fertiman plus lub profertli oraz końcem grudnia zrobić badanie nasienia MSOME +SCD
    Ja-na USG w 1 dc w prawym jajniku 10 pęcherzykó do 6mm a w lewym 3 do 8mm więc coś tam rosnie, zbijamy TSH bo ostanie wyszło 2,9 więc dostałam euthyrox 25 ale mam na razie brać tylko połówkę i zrobić badanie za 4 tyg TSH jak się zmieni, AMH mam zrobić tylko nie wiem czy to jest w dowolnym dniu cyklu zapomniałam dopytać a zapomniałam wziąć nr do koordynatorki ale może wy mi podpowiecie.,, i kontroli wymaz na ureaplasme met PCR za 4 tyg., dodatkowo wymaz z policzka w kierunku trombofilii oraz glukoza i insulina na czczo.

Dziękuję dziewczyny za polecenie jej :)
    Dr Cygal to strzał w 10tkę! :) Dla mnie śląska czołówka ;)

AMH można w dowolnym dniu cyklu, chociaż wiem, że dziewczyny ogarniają te badanie w pierwszych dc. :) Ja do Cygal lecę w poniedziałek. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo!!! Kciuki zaciśnięte <3 <3 <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo czekamy na wieści!

Ehh ja to się teraz zaczęłam martwic czy aby nie przesadzilismy w tym cyklu z serduszkowaniem;) chociaż na ostatniej wizycie gin powiedzial żeby nie liczyć na "raz a dobrze" tylko ze im częściej tym lepiej:P ale nie myślcie ze to byla manufaktura, po prostu mieliśmy dobre dni i warunki ;)

U mnie dziś juz trzeci dzień wyższych temperatur, wiec zacznę juz dzis przygodę z dupkiem

ANkaG lubi tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniknęłam, ale jakoś nie udzielam się zbyt często. Wszystko przez sytuację rodzinną. Na nic nie mam ochoty i chyba dopada mnie depresja.. poza tym wiecznie jestem chora, jeszcze niedawno wyrywalam zeba i dopiero pierwszy raz od miesiąca przestałam noc budząc się tylko raz! Moje zdrowie fizyczne i psychiczne kuleje :(

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Amy - króliki może nie, ale my z mężem tak :p też o 5 wstajemy i wtedy w lutym nie było zmiłuj ;)

hehe, to mnie teraz rozwaliliście ;-))))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer kciuki!!! <3
    Piżamka the best :-D

Czarna81
    22 cs.
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Nie zniknęłam, ale jakoś nie udzielam się zbyt często. Wszystko przez sytuację rodzinną. Na nic nie mam ochoty i chyba dopada mnie depresja.. poza tym wiecznie jestem chora, jeszcze niedawno wyrywalam zeba i dopiero pierwszy raz od miesiąca przestałam noc budząc się tylko raz! Moje zdrowie fizyczne i psychiczne kuleje :(
    A jak Wasze relacje z Emkiem? Bo z tego co pisałaś na początku ciąży menda dała się we znaki :/

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ