Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylamka wrote:Dobry jest przecież! Nie marudź tylko zdradź co wygrałam
Bunia tulę Cię mocno
Jest jest dobry tylko tak jak mówiłyście o tej 8 poprzednio był niższy.
A nagrodą są wiruski z mojej galopującej jak lamka betyBocianiątko, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Uff! Już po generalnie usłyszałam ze jestem dobrze prowadzona ale mam odstawić encorton bo indukuje IO... nie wiem czy zgadzam się do końca z odstawieniem, raczej myślałam nad zwiększeniem dawki metforminy... clexane w ciąży jak przeciwciała aTPO i aTG będą rosły... mam zrobić usg u polecanych lekarzy żeby na 100% wykluczyć lub potwierdzić pcos, ułożyć dietę u dietetyka o niskim ig i bezglutenową i dać sobie pół roku
Usg zrobię, do dietetyka pójdę a resztę obgadam z moją gin
Teraz piję pyszną kawkę i lecę zrobić pazurki
Ja po 2m diety zaskoczyłam bez metforminyBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Flowwer kciuki za seks na szkiełu, niech maluchy ładnie się zapłodnia i rozwijają
Bunia pierwszy raz z czymś takim się spotkałam! Może skonsultuj się z innym lekarzem ?!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bocianiątko wrote:Uff! Już po generalnie usłyszałam ze jestem dobrze prowadzona ale mam odstawić encorton bo indukuje IO... nie wiem czy zgadzam się do końca z odstawieniem, raczej myślałam nad zwiększeniem dawki metforminy... clexane w ciąży jak przeciwciała aTPO i aTG będą rosły... mam zrobić usg u polecanych lekarzy żeby na 100% wykluczyć lub potwierdzić pcos, ułożyć dietę u dietetyka o niskim ig i bezglutenową i dać sobie pół roku
Usg zrobię, do dietetyka pójdę a resztę obgadam z moją gin
Teraz piję pyszną kawkę i lecę zrobić pazurki
Bunia, IO i to spora... jak najszybciej do endo po metę i dietetyka po dietę to tez może się przyczynić do Waszych problemów a mut pai ściśle wiąże się z IO. ..
Boćku powiedz mi Ty poszłaś do niej z jakimiś konkretnymi badaniami? Bo ja też się nad nią zastanawiałam👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Boćku powiedz mi Ty poszłaś do niej z jakimiś konkretnymi badaniami? Bo ja też się nad nią zastanawiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 15:04
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bunia nie wiem co powiedzieć, ale może też spróbuj skonsultować tą betę jeszcze z kimśTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Bunia86 wrote:Dziewczyny zaraz was będę nadrabiać, u mnie beta niestety wrosła z 239 na 303
Doktor kazał powtórzyć znowu za 2 dni w szpitalu, zrobimy też wtedy kolejne USG. Jestem tak zdenerwowana, że ręce mi się trzęsą.
Zrobiłam też HOMA IR i wynik 3,46 (norma do 2) czy to świadczy o IO? Nie znam się kompletnie na tym, może któraś z Was coś podpowie?
Bunia
A co lekarz na to?9
Z tego bo pamiętam, Ty jesteś po poronieniu.
Masz jakieś bóle brzucha?
U mnie po poronienie jak beta skakała, lekarz podał 2 opcje. Zadna nie była fajna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 15:06
-
nick nieaktualny
-
Ja dziewczyny jestem po rozmowie nie było źle, ale mnie wymaglowały ładnie, była nawet scenka sprzedażowa. Nie wiem kiedy będzie odpowiedź ale dałam z siebie wszystko
Poza tym 43 dc i dalej nie mam @ Tylko sutki mi sterczą i wczoraj trochę brzuch pobolewał, ehhhLunaris, KateHawke, pilik lubią tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Jest jest dobry tylko tak jak mówiłyście o tej 8 poprzednio był niższy.
A nagrodą są wiruski z mojej galopującej jak lamka bety
Cudnie Właśnie na to liczyłam, dziękuję!
Bociek - dieta działa cuda, uwierz mi. Cieszę się, że jest plan dalszego działania.Ania1003, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Bunia pierwszy raz z czymś takim się spotkałam! Może skonsultuj się z innym lekarzem ?![/QUOTE]
A ja nie! od dwóch dni waham sie czy to napisac, ale napisze w końcu, ja miałam dokladnie taką samą sytuace co bunia, i ciąża "siedziała" w jajowodzie, czego kilku lekarzy na usg w szpitalu nie widziało!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Kurczę lekarza wybrałam chyba najlepszego zresztą pracuje w szpitalu. Spytal czy jest mi slabo i czy mam omdlenia. Powiedziałam że nie, powiedział żeby w takim razie powtórzyć za dwa dni znowu, jak coś to dzwonić do niego. Na usg nie było nic widać, wszystko idealnie. Pobolewa mnie prawa strona brzucha, na usg sprawdzano mi 2 razy i nuc nie widać. Cały czas jednak myślę czy nie po jechać do szpitala. Jak coś się będzie działo to się nawet nie będę zastanawiać, A teraz włączyła mi się panika
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
madwitka wrote:Bunia pierwszy raz z czymś takim się spotkałam! Może skonsultuj się z innym lekarzem ?!
A ja nie! od dwóch dni waham sie czy to napisac, ale napisze w końcu, ja miałam dokladnie taką samą sytuace co bunia, i ciąża "siedziała" w jajowodzie, czego kilku lekarzy na usg w szpitalu nie widziało![/QUOTE]
A jak Ci ja w końcu znaleźli? Miałaś jakieś bóle? Możesz coś więcej napisać? I jak to sie skonczylo ? Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
W katowicach na ligocie, lekarz zadecydował o łyżeczkowaniu macicy,bo stwierdzili ze moze źle sie oczysciło po poronieniu i materiał po łyżeczkowaniu wysłąli do badania histpat, i w tym badaniu histpat wyszło ze w "materiale" wogole nie ma komórek zarodka,
i tak sie kapneli ze skoro nie było w macicy ciazy, a beta raz rośnie , po paru dniach obserwacji wzieli mnie na laparoskopie i w tej laparoskopi zobaczyli ciąze w jajowodzie.
Najgorsze jest to ze nic mnie nie bolało, i gdyby nie to ze mój lekarz był upierdliwy i uparł sie zebym poszła do szpitala, to pewnie chodziłą bym ta ciaza w jajowodzie( a wiadomo ak to mogłoby sie skonczyc)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Bunia pierwszy raz z czymś takim się spotkałam! Może skonsultuj się z innym lekarzem ?!
A ja nie! od dwóch dni waham sie czy to napisac, ale napisze w końcu, ja miałam dokladnie taką samą sytuace co bunia, i ciąża "siedziała" w jajowodzie, czego kilku lekarzy na usg w szpitalu nie widziało![/QUOTE]
Niestety u mnie było to samo -
madwitka wrote:W katowicach na ligocie, lekarz zadecydował o łyżeczkowaniu macicy,bo stwierdzili ze moze źle sie oczysciło po poronieniu i materiał po łyżeczkowaniu wysłąli do badania histpat, i w tym badaniu histpat wyszło ze w "materiale" wogole nie ma komórek zarodka,
i tak sie kapneli ze skoro nie było w macicy ciazy, a beta raz rośnie , po paru dniach obserwacji wzieli mnie na laparoskopie i w tej laparoskopi zobaczyli ciąze w jajowodzie.
Najgorsze jest to ze nic mnie nie bolało, i gdyby nie to ze mój lekarz był upierdliwy i uparł sie zebym poszła do szpitala, to pewnie chodziłą bym ta ciaza w jajowodzie( a wiadomo ak to mogłoby sie skonczyc)
Ja tak chodziłam przez 3 tyg od poronienie.
Szczątki zostały w jajowodzie. Pod sam koniec znów miałam bóle brzucha z prawej strony i plemienia. -
Bunia jedz do szpitala, zabierz ze sobą wszytskie bety, pobolewa Cie prawa strona brzucha, to wskazuje na pozamaciczną w jajowodzie, powiedz im to ze masz poderzenie ciązy pozamacicznej, może którys lekarz w szpitalu zauwazy ( umnie nic nie było widac na usg)
Bunia w najgorszym wypadku odeślą Cie do domu! Ale ciąza w jajowodzie to nie zarty!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Bunia przepraszam ze pisze to dopiero teraz, ale nie miałam odwagi wczesniej , bo bałam sie zebyś sie nie wystraszyła, ale ta sytuacja juz za dłuo trwa!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)