Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Meśka wrote:Dziewczyny bralam juz Ovitrelle w kilku cyklach ale pierwszy raz dwa w ciagu jednego dnia. Dzis drugi dzień po zastrzykach a ja jestem nie do zycia, zasypiam na stojąco i jakas otepiala jestem. Wczesniej nic mi sie nie dzialo czy to normalne ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Mój ulubiony film " Plan B" z Jennifer Lopez ♡
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flower od teraz wszystko zakończy się sukcesem!!! Bardzo Ci kibicuje i trzymam kciuki!!!
Resztę Dziewczyn pozdrawiam i samych dobrych dni!!!Flowwer lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Gęba mi się dzisiaj sama uśmiecha
Pomału weteranki kończą kadencję na różowej stronie Październik był wspaniały, a listopad kończy się z przytupem. Ania, Ewelina, za chwilę Flowwer i Cccierpliwa, której też megaśnie kibicuję. Mam nadzieję że do wiosny wszystkie będziemy szczęśliwymi przyszłymi mamusiami.Flowwer, Anna Stesia, Lunaris, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualny
-
Lamka - i jak Twoje plamienie?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
summer86 wrote:Jasmina, a u Ciebie wyszło PAI? Na tym etapie ciąży, w którym jesteś nie powinno już mieć wpływu.
Największe zagrożenie jest podobno między 8 a 10 tygodniem.
Ja mam PAI hetero i jestem na heparynie od początku. Z drugiej strony mam ją brać całą ciażę, więc może dlatego gin chce ją znów włączyć u Ciebie.
Tu Bocianiątko sporo o tym pisała:
"Kochane, tak jak obiecałam link do zebranej wiedzy o pai-1
https://drive.google.com/drive/folders/1AT6173_Hm7brwESO9oY7othA7y3iH99f?usp=sharing
tam jest folder z publikacjami źrodłowymi i pdf pai-1 gdzie zebrałam najważniejsze info. Jakby któraś chciała po polsku, to dajcie znać - postaram się łopatologicznie przeytłumaczyć
Generalnie najważniejsze co wyczytałam,to
- po 1) co to w ogolę jest: to mutacja w regionie promotorowym genu pai-1 w wersji 4g: chodzi o to, ze przez tą mutację produkowanego jest więcej pai-1 niż potrzeba. wysoki poziom pai-1 hamuje konwersję plazminogenu do plazminy a tym samym hamuje rozkładanie białek krwi wchodzących w skład skrzepu, przede wszystkim fibryny (obniżona fibrynoliza).
-mutacja pai-1 4g jest silnie skorelowwana z zespołem metabolicznym, wysokim bmi, wysokim poziomem cholesterolu i insuliny. Ja tam otyła nie jestem ale reszta się zgadza...
-bardzo często ci co mają mutację pai mają też mthfr (ale nie zawsze)
- brak związku między mutacją pai a wysokim poziomem przeciwciał antyfosfolipidowych
- homozygoty 4g mają najwyższy poziom pai-1, heterozygoty średni a homozygoty 5g najniższy"
Dzięki za wszelkie info!
Flowwer, summer86, eve111 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Czrna 81 wrote:Gęba mi się dzisiaj sama uśmiecha
Pomału weteranki kończą kadencję na różowej stronie Październik był wspaniały, a listopad kończy się z przytupem. Ania, Ewelina, za chwilę Flowwer i Cccierpliwa, której też megaśnie kibicuję. Mam nadzieję że do wiosny wszystkie będziemy szczęśliwymi przyszłymi mamusiami.
Ja z Cierpliwą razem w poniedziałek mamy transfer a Ty oczywiście idziesz z nami ?!!
Amy tam są fajne sceny dla facetów a zgłasza te poduszki ciążoweCzrna 81, Amy333 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flowwer a będą do ciebie dzwonić jeszcze jak dziela się maluszki?
by7mistake lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Ja z Cierpliwą razem w poniedziałek mamy transfer a Ty oczywiście idziesz z nami ?!!
Amy tam są fajne sceny dla facetów a zgłasza te poduszki ciążoweAnna Stesia lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Agniechaaaa wrote:Kurczę przy podtarciu lekkie różowe plamienie nie woem czy jechać do kliniki nie woem co robić brzuch nie boli wczoraj przecież wszystko było idealnie, modlę sie zwby ro było po zmniejszeniu leków
Trzymam kciuki, nie denerwuj się i daj znać -
Agniechaaaa wrote:Kurczę przy podtarciu lekkie różowe plamienie nie woem czy jechać do kliniki nie woem co robić brzuch nie boli wczoraj przecież wszystko było idealnie, modlę sie zwby ro było po zmniejszeniu lekówCzarna81
22 cs. -
Monika albo to znak że dziś 1 dzień ciąży ♡
Yosel bedę czekać do poniedziałku jutro mają dzwonić w sprawie transferu i intralipidu.
Blue kompletnie na tym się nie znam.
Aga albo to po wczorajszym usg czasem po badaniu tak się dzieje.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄