Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję za wytłumaczenie, a ja się zastanawiałam skąd te uderzenia gorąca u mnie, gdy tak zimno .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:34
-
Dla osób które mogą podejrzewac mutacje najlepszym suplem z apteki jest prenatal uno!
Yoselyn82, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Hopeless, dostaniesz zaraz po tyłku ode mnie za to wmawianie sobie starości! Żeby mi to było ostatni raz
I dzięki za nazwę suplementu. Ja mam teraz Mama Composita DHA, ale musiałam z Gemini zamawiać a widzę, że Prenatal jest szerzej dostępny.Melevis lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:Ja mam uderzenia ze starości w mojej rodzinie najwcześniej menopauza odwiedziła ciocie jak miała 38 lat czyli już za chwileczkę juz za momencik
ja tez mam ostatnio uderzenia, zazwyczaj jestem zmarzluchem, bo ja uwielbiam cieplo a ostatnio jakos mi tak cieplo jest i mam uderzenia... wiele razy mowilam ze chyba juz klimakterium mam
nzwet mama mi mowila ostatnio ze cos chyba sie u mnie pozmienialo bo nie mogla patrzec jak ja jestem porozbierana a zimno byloMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hopeless wrote:Dla osób które mogą podejrzewac mutacje najlepszym suplem z apteki jest prenatal uno!
biore go wlasnie.. wczesniej bralam femibion natal 1Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyKarolina90 B12 badamy jeśli jest podejrzenie tej mutacji wchłaniania kwasu foliowego. Jeśli kwas masz ponad normę, to wtedy suplementuje się metylowana wit.B12 i metylowany kwas foliowy, no ogólnie najlepiej byłby kompleks wit.B bo też i B6 i B3. Nie musisz tego badać oczywiście, ja to zrobiłam bo mutacje u mnie wykryto. Miałam podwyższona homocysteine i kwas foliowy, B12 w normie ale mogę brać metylowana i nie zaszkodzi jak będzie wyższa. Biorę kompleks B-RIGHT z firmy Jarrow, zamawiałam przez internet. Wszystkie kompleksy z apteki oprócz folianów zawierają też syntetyczny kwas foliowy i to on może się nie wchłaniać. Ja Ovarin też przestałam brać ale tylko dlatego że zawiera nie zmetylowane te witaminy.
Jednak póki nie masz stwierdzonych mutacji to nie panikuj -
Selina czyli reasumując, żeby dobrze zrozumiała
Jak zbadam kwas foliowy i wyjdzie mi ponad normę to powinnam zmienić na metylowany tak?
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Hopeless wrote:Ja mam uderzenia ze starości w mojej rodzinie najwcześniej menopauza odwiedziła ciocie jak miała 38 lat czyli już za chwileczkę juz za momencikHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Bocianiątko wrote:Ja też w tym cyklu miałam, wydaje mi się ze po CLO... bo akurat dziwnym trafem pojawiały się w trakcie tych 5 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 16:04
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
A wiecie, że na niedługo przed menopauzą jest duży skok płodności? Organizm wie wtedy, że to ostatnie szanse i się ładnie mobilizuje, może to trwać nawet 3 lata
Bocianiątko, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki jakby Wam się chciało zobaczyć na mój wykres czy coś widać sensownego? Jak Wam się nie chce to spoko
-
LILI5000 wrote:Witam Was dziewczyny Jestem tu nowa
Witaj i rozgość się kiedy planujesz testowanie? -
StaraczkaNika wrote:A wiecie, że na niedługo przed menopauzą jest duży skok płodności? Organizm wie wtedy, że to ostatnie szanse i się ładnie mobilizuje, może to trwać nawet 3 lata
Ja też o tym słyszałam. Np. moja teściowa jest tego żywym przykładem i w wieku 45 lat urodziła ostatnie (6!) dziecko.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Jedna_z_Wielu wrote:Dziewczynki jakby Wam się chciało zobaczyć na mój wykres czy coś widać sensownego? Jak Wam się nie chce to spoko
Poczekałabym jeszcze do jutrzejszego pomiaru, jeśli bedzie też wysoko to są szanse, że owu była Rozumiem, że nie miałaś monitoringu w tym cyklu?
-
Dostałam odp. z Diagniostyki odnośnie cen i czasu realizacji badań, wklejam jakby kogoś interesowalo, bo cennik jest pewnie ten sam:
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 12 dni roboczych
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 170 zł, czas oczekiwania na wynik 15 dni roboczych
P/c. p. fosfatydyloinozytolowi w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA - 130 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
Białko C, aktywność - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 7 dni roboczych
Białko S, aktywność - aktualnie nie wykonujemy
białko s wolne - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 8 dni roboczych
D-dimer, ilościowo - 40 zł
Helicobacter pylori IgG - 35 zł
I teraz pytania: - czy białko C, czy białko C aktywność?
I czy w innych labach też się czeka na te 2 przeciwciała 40 dni roboczych? To strasznie długo - nie wiem, czy to normalne, czy tak wymyślają w tej Diagnostyce tylko.
Najmodniejsza pani immunolog w 3 mieście (p. Suchanek) i tak nie przyjmie mnie w tym roku, więc chcę w międzyczasie porobić badania, żeby potem nie marnować kolejnego cyklu czekając na wyniki.
I teraz najważniejsze pytanie ( Flowwer juuuuuhuuuu?) - te badania trzeba robić w 2 fazie, a co jak jest cykl bezowulacyjny? Jest sens to robić? Może lepiej postymulować się od końca listopada, żeby jednak na 100% była owu i znany termin @? W kropce jestem, dziewczyny -
summer86 wrote:Poczekałabym jeszcze do jutrzejszego pomiaru, jeśli bedzie też wysoko to są szanse, że owu była Rozumiem, że nie miałaś monitoringu w tym cyklu?
summer86 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziewczynki jakby Wam się chciało zobaczyć na mój wykres czy coś widać sensownego? Jak Wam się nie chce to spoko