X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziękuję za wytłumaczenie, a ja się zastanawiałam skąd te uderzenia gorąca u mnie, gdy tak zimno .
    Ja mam uderzenia ze starości ;) w mojej rodzinie najwcześniej menopauza odwiedziła ciocie jak miała 38 lat czyli już za chwileczkę juz za momencik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:34

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób które mogą podejrzewac mutacje najlepszym suplem z apteki jest prenatal uno!

Yoselyn82, KateHawke lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless, dostaniesz zaraz po tyłku ode mnie za to wmawianie sobie starości! Żeby mi to było ostatni raz ;)

I dzięki za nazwę suplementu. Ja mam teraz Mama Composita DHA, ale musiałam z Gemini zamawiać a widzę, że Prenatal jest szerzej dostępny.

Melevis lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja mam uderzenia ze starości ;) w mojej rodzinie najwcześniej menopauza odwiedziła ciocie jak miała 38 lat czyli już za chwileczkę juz za momencik :D

ja tez mam ostatnio uderzenia, zazwyczaj jestem zmarzluchem, bo ja uwielbiam cieplo a ostatnio jakos mi tak cieplo jest i mam uderzenia... wiele razy mowilam ze chyba juz klimakterium mam :D

nzwet mama mi mowila ostatnio ze cos chyba sie u mnie pozmienialo bo nie mogla patrzec jak ja jestem porozbierana a zimno bylo :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Dla osób które mogą podejrzewac mutacje najlepszym suplem z apteki jest prenatal uno!

biore go wlasnie.. wczesniej bralam femibion natal 1

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 B12 badamy jeśli jest podejrzenie tej mutacji wchłaniania kwasu foliowego. Jeśli kwas masz ponad normę, to wtedy suplementuje się metylowana wit.B12 i metylowany kwas foliowy, no ogólnie najlepiej byłby kompleks wit.B bo też i B6 i B3. Nie musisz tego badać oczywiście, ja to zrobiłam bo mutacje u mnie wykryto. Miałam podwyższona homocysteine i kwas foliowy, B12 w normie ale mogę brać metylowana i nie zaszkodzi jak będzie wyższa. Biorę kompleks B-RIGHT z firmy Jarrow, zamawiałam przez internet. Wszystkie kompleksy z apteki oprócz folianów zawierają też syntetyczny kwas foliowy i to on może się nie wchłaniać. Ja Ovarin też przestałam brać ale tylko dlatego że zawiera nie zmetylowane te witaminy.
    Jednak póki nie masz stwierdzonych mutacji to nie panikuj :)

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina czyli reasumując, żeby dobrze zrozumiała :D

Jak zbadam kwas foliowy i wyjdzie mi ponad normę to powinnam zmienić na metylowany tak? :P

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Kochana Ty nie strasz bo przeszło mi to oczywiście przez myśl :/ bo i wczoraj to miałam :(

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 31 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja też w tym cyklu miałam, wydaje mi się ze po CLO... bo akurat dziwnym trafem pojawiały się w trakcie tych 5 dni ;)
    Kurcze mi to właśnie nie tylko podczas tych 5 dni brania clo występuje, bo i wczoraj, a to był 14 DC . :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 16:04

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że na niedługo przed menopauzą jest duży skok płodności? Organizm wie wtedy, że to ostatnie szanse i się ładnie mobilizuje, może to trwać nawet 3 lata

Bocianiątko, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w większości już się tu przeniosłyście, wiec tutaj Wam tez wysyłam wiruski <3 niech to będzie wspaniały listopad

Jedna_z_Wielu, Karolina90, Bocianiątko, KateHawke, Luuna, Lunaris lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jakby Wam się chciało zobaczyć na mój wykres czy coś widać sensownego? Jak Wam się nie chce to spoko <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • LILI5000 Nowa

Wysłany: 31 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) Jestem tu nowa.:) Dołączam się do testowania w listopadzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 10:20

Bocianiątko, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILI5000 wrote:
    Witam Was dziewczyny :) Jestem tu nowa

Witaj i rozgość się :) kiedy planujesz testowanie?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A wiecie, że na niedługo przed menopauzą jest duży skok płodności? Organizm wie wtedy, że to ostatnie szanse i się ładnie mobilizuje, może to trwać nawet 3 lata

Ja też o tym słyszałam. Np. moja teściowa jest tego żywym przykładem i w wieku 45 lat urodziła ostatnie (6!) dziecko.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziewczynki jakby Wam się chciało zobaczyć na mój wykres czy coś widać sensownego? Jak Wam się nie chce to spoko <3

Poczekałabym jeszcze do jutrzejszego pomiaru, jeśli bedzie też wysoko to są szanse, że owu była :) Rozumiem, że nie miałaś monitoringu w tym cyklu?

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 31 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odp. z Diagniostyki odnośnie cen i czasu realizacji badań, wklejam jakby kogoś interesowalo, bo cennik jest pewnie ten sam:

P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 12 dni roboczych
    P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 170 zł, czas oczekiwania na wynik 15 dni roboczych
    P/c. p. fosfatydyloinozytolowi w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA - 130 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    Białko C, aktywność - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 7 dni roboczych
    Białko S, aktywność - aktualnie nie wykonujemy
    białko s wolne - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 8 dni roboczych
    D-dimer, ilościowo - 40 zł
    Helicobacter pylori IgG - 35 zł

I teraz pytania: - czy białko C, czy białko C aktywność?
    I czy w innych labach też się czeka na te 2 przeciwciała 40 dni roboczych? To strasznie długo - nie wiem, czy to normalne, czy tak wymyślają w tej Diagnostyce tylko.
    Najmodniejsza pani immunolog w 3 mieście (p. Suchanek) i tak nie przyjmie mnie w tym roku, więc chcę w międzyczasie porobić badania, żeby potem nie marnować kolejnego cyklu czekając na wyniki.
    I teraz najważniejsze pytanie ( Flowwer juuuuuhuuuu?) - te badania trzeba robić w 2 fazie, a co jak jest cykl bezowulacyjny? Jest sens to robić? Może lepiej postymulować się od końca listopada, żeby jednak na 100% była owu i znany termin @? W kropce jestem, dziewczyny :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • LILI5000 Nowa

Wysłany: 31 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią-@ miałam 27.09 przy cyklach 28-dniowych. Wczoraj test negatywny ale nie tracę nadziei i planuje na przyszły tydz dalej testowac

Wysłany: 31 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Poczekałabym jeszcze do jutrzejszego pomiaru, jeśli bedzie też wysoko to są szanse, że owu była :) Rozumiem, że nie miałaś monitoringu w tym cyklu?
    Mam dziś monitoring, ze względu na chorobę lekarza nie miałam w piątek :/ Jestem " w gorącej wodzie kąpana " i dlatego Was zapytałam, wiem głupia ja, ale z Waszą wiedzą to przynajmniej wiem jak mogę się nastawiać <3

summer86 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 31 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Nie miałaś może wczoraj owu? Ciężko mi powiedzieć, bo ja się kompletnie nie znam - moje wykresy wyglądają jak łańcuch górski Karpatów i nie są dobrym materiałem do nauki rozkminiania terminu owulacji. U mnie to już wygląda na bezowulacyjny, a dopiero 4 dni temu przeprosiłam się z termometrem :/

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ