X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Flo, to beda najdłuższe dwa tygodnie. Ja ciągle trzymam kciuki i mocno wierzę ze wszystko bedzie dobrze ❤

No alez będą emocje!!! Ja pamiętam jak Aga szła na bete :) wogole to do laboratorium nie miała ochoty iść :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Te testy są w rossmanie i chyba kosztują 6,99 zł. A wiesz dopóki nie ma @jest nadzieja! :) masz pewność kiedy była owulacja?

Prowadzisz wykres?

Dzięki panan12 za słowa otuchy... :) no właśnie wiesz, pewności nie mam... wykresu nie prowadzę, ale rozpoznałam te dni po śluzie/samopoczuciu i nieziemskiej ochocie na seks... wiem, że nie daje to 100% pewności. Tak naprawdę to dopiero zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i w nowym cyklu będę pierwszy raz szła do ginekologa na monitorowanie.

Co ma być to będzie, ale rozkminu głupie mam, nie wiem po co :P

A jak u Ciebie sytuacja wygląda?

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dzięki panan12 za słowa otuchy... :) no właśnie wiesz, pewności nie mam... wykresu nie prowadzę, ale rozpoznałam te dni po śluzie/samopoczuciu i nieziemskiej ochocie na seks... wiem, że nie daje to 100% pewności. Tak naprawdę to dopiero zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i w nowym cyklu będę pierwszy raz szła do ginekologa na monitorowanie.

Co ma być to będzie, ale rozkminu głupie mam, nie wiem po co :P

A jak u Ciebie sytuacja wygląda?

A powiedz czy Ty masz swoje naturalne owulacje i potwierdzalas kiedyś? Robiłaś jakieś badania? Ile się staracie?

A u mnie mdłości, brzuch czasem boli beta się podwaja co 48h. W poniedziałek lub wtorek idę na bete i na usg. Zależy czy kolega mnie w pracy zastąpi w poniedziałek

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo tak jak pisze Lamka, gdyby z zarodkami był jakikolwiek problem, to nie planowaliby transferu, więc głowa do góry, pierś do przodu i imprezuj dziś w ostatki, bo to ostatnie na najbliższy ponad rok ;)

Bocianiątko, Flowwer, Anna Stesia, blue00, Czrna 81 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratuluje przyrostu :)

Meska no to ladnie narobilas sobie jeszcze wiekszego bigosu, no ale co zrobisz, czasem sie tak zdarza ze nie idzie po naszej mysli :)

Lunaris przykro mi ze test negatywny, moze jednak jeszcze nie wszystko stracone?

Rucola trzymam kciuki za dwie piekne kreseczki!

Flowwer to kciuki za transfer :) a z maluszkami na pewno dobrze skoro nic nie mowili :)

Dziewczny Przykro mi z powodu I kreseczek... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:13

Meśka, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje drogie :*

Przytulam z powodu jednej kreski i @ <3 <3 <3

gratuluję dwóch kreseczek

Izolda nie mogę powiększyć zdjęcia i ciężko coś zobaczyć :*

Rewelacja jeszcze raz gratuluję <3

Flowwer wierzę w Twoje maluchy i z niecierpliwością czekam na poniedziałek i później betę <3 <3 <3 <3

Jak kogoś pominęłam to przepraszam, jak tylko się zorientuje to od razu to naprawię :*

Ja mam dziś 11 DC i chyba wczoraj była owu ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, Rucola trzymam kciuki za jutrzejsze testy!

Izolda wstaw jeszcze raz zdjęcie, bo nic nie widać! A wszystkie tu spodziewamy się na nim II i chcemy się napatrzeć :)

Flo <3

Wszystkie, którym wyszła jedna kreska ściskam mocno :(

A mnie dzisiaj znowu brzuch pobolewa jak na @. Już by się mogło to skończyć bo tylko stresuje bez sensu :(

Czrna 81 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Reset też pytałam na co mam czekać bo denerwuje się tym wszystkim, mimo, że może nie wygląda. Przy tak niskiej becie nie mogą tam nic znaleźć :( alo urośnie i gdzieś coś w końcu zobaczą, albo spadnie. Lekarz mówi że nie daje 100% że jest cp, ale też nie powiedział co to moze być innego. Kurcze sama już nie wiem :/ W razie czego jestem spakowana do szpitala, gdyby coś się działo to jadę od razu. Nie wiem czy jest szansa, że ta beta w końcu sama spadnie, ale bardzo na to liczę
    Bunia skad jest Twój lekarz? tzn z jakiego szpitala kochana??

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, w poniedzialek juz dwupak!

Izolda, nie mozna powiekszyc zdjecia, ale na wykresie widzę kropka! Super, bardzo Ci gratuluje :)

Meśka powiem Ci...gowniana sprawa :D

Ewela gratuluje pieknej bety :)

Rucola, Czrna, kciukasy zaciśnięte!

Bunia, jak sie ma sytuacja?

Przykro mi z powodu negatywnych testów, wierzę, ze grudzień będzie łaskawy :)

Ja jakoś chyba straciłam nadzieję kompletnie na kropka. Jakiś nijaki mam ten wykres, do północy nie moglam zasnąć bo tak mnie trzeslo z zimna! Czuje się zwyczajnie, jak zawsze. Dlaczego tak dlugo trzeba czekac?! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:25

Meśka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Czarna, Rucola trzymam kciuki za jutrzejsze testy!

Izolda wstaw jeszcze raz zdjęcie, bo nic nie widać! A wszystkie tu spodziewamy się na nim II i chcemy się napatrzeć :)

Flo <3

Wszystkie, którym wyszła jedna kreska ściskam mocno :(

A mnie dzisiaj znowu brzuch pobolewa jak na @. Już by się mogło to skończyć bo tylko stresuje bez sensu :(

Mnie też ten cholerny brzuch pobolewa. Ej to aż tak długo będzie boleć? Ty już w 9 tygodniu i dalej boli ładnie... :/

f2w3k0s3plke7odf.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mnie też ten cholerny brzuch pobolewa. Ej to aż tak długo będzie boleć? Ty już w 9 tygodniu i dalej boli ładnie... :/

No niestety. Już na szczęście boli mnie rzadziej niż na samym początku, ale jeszcze się zdarza :/ na szczęście zwykle trwa to chwile i przechodzi. Ale zawsze mnie to martwi.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    No niestety. Już na szczęście boli mnie rzadziej niż na samym początku, ale jeszcze się zdarza :/ na szczęście zwykle trwa to chwile i przechodzi. Ale zawsze mnie to martwi.

No mnie też i od razu mierze temperature ale ładnie się trzyma :) Malka Ty byłaś u lekarza przy jakiej becie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Miałyśmy w niedzielę testować ;) trzymam kciuki za bete
    mąż mnie podkusił wczoraj popołudniu bo drinka chciał się napić ze mną i się nie napił :)

Bocianiątko, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Ja mam || ale Ale na teście owulacyjnym dalej nie jest mega ciemna ta druga ale to pierwsze moje testy owy w tym roku więc nie będę ufać ze mo ze być owy jutro czy później i dzisiaj postaram się <3 A mam pytanie jak szybko robicie testy ciążowe po owulacji bo ja miałam robiony ostatnio e 31dc ile od owu nie mam pojęcia i była blada bardzo krecha
    to do roboty! :) rano w połdunie wieczorem i rano i pochwal się za 11 dni :)

7w3d 💔
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u mnie dziś też taki ból i ból w dole pleców. Przeleżałam do tej godziny w łóżku i trochę przeszło.
    Mi lekarz kazał brań no-spę przy takim bólu. Pytałam o to napięcie mięśniowe po no-spie itd., mówił że sporo się teraz o tym mówi, ale na tym etapie większe korzysci beda z brania niż nie brania przy bólu.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Serduszko przy jakiej becie się najczęściej pokazuje? Ja mam w poniedziałek usg
    serduszko najwcześniej 6-7 tydzien skonczony, wcześniej nie ma co się nastawiać. W 4 tygodniu to może nawet jeszcze zarodka nie być widać.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Witam się późnym porankiem :)
    Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień. Wróciłam dopiero po 2 ;p

A o to mój sikanie z rana :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea44e8f2132b.jpg[/url]
    strasznie malutka fotka ale chyba 2 kreseczi widzę. gratulacje!

7w3d 💔
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    serduszko najwcześniej 6-7 tydzien skonczony, wcześniej nie ma co się nastawiać. W 4 tygodniu to może nawet jeszcze zarodka nie być widać.

A jak się liczy te tygodnie ciąży? Bo mi pisze 4 tydzień 6 dni a koleżanka mi mówiła że to 5 tydzień?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malka, u mnie dziś też taki ból i ból w dole pleców. Przeleżałam do tej godziny w łóżku i trochę przeszło.
    Mi lekarz kazał brań no-spę przy takim bólu. Pytałam o to napięcie mięśniowe po no-spie itd., mówił że sporo się teraz o tym mówi, ale na tym etapie większe korzysci beda z brania niż nie brania przy bólu.
    Juz myslalam ze cos się dzieje zlego bo mam takie same bole plecow..
    Trzymam kciuki za testujace i egzaminujace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:47

3i499vvjspjyuavk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Ja tez przeleżałam w łóżku. Ja na razie nie biorę nospy bo te bóle trwają max 5-10min. To nawet tabletka nie zacznie działać. Ale jak będą się przeciągać to na pewnie wezmę.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ