Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Te testy są w rossmanie i chyba kosztują 6,99 zł. A wiesz dopóki nie ma @jest nadzieja! masz pewność kiedy była owulacja?
Prowadzisz wykres?
Dzięki panan12 za słowa otuchy... no właśnie wiesz, pewności nie mam... wykresu nie prowadzę, ale rozpoznałam te dni po śluzie/samopoczuciu i nieziemskiej ochocie na seks... wiem, że nie daje to 100% pewności. Tak naprawdę to dopiero zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i w nowym cyklu będę pierwszy raz szła do ginekologa na monitorowanie.
Co ma być to będzie, ale rozkminu głupie mam, nie wiem po co
A jak u Ciebie sytuacja wygląda?
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Maenka wrote:Dzięki panan12 za słowa otuchy... no właśnie wiesz, pewności nie mam... wykresu nie prowadzę, ale rozpoznałam te dni po śluzie/samopoczuciu i nieziemskiej ochocie na seks... wiem, że nie daje to 100% pewności. Tak naprawdę to dopiero zaopatrzyłam się w testy owulacyjne i w nowym cyklu będę pierwszy raz szła do ginekologa na monitorowanie.
Co ma być to będzie, ale rozkminu głupie mam, nie wiem po co
A jak u Ciebie sytuacja wygląda?
A powiedz czy Ty masz swoje naturalne owulacje i potwierdzalas kiedyś? Robiłaś jakieś badania? Ile się staracie?
A u mnie mdłości, brzuch czasem boli beta się podwaja co 48h. W poniedziałek lub wtorek idę na bete i na usg. Zależy czy kolega mnie w pracy zastąpi w poniedziałek -
Flo tak jak pisze Lamka, gdyby z zarodkami był jakikolwiek problem, to nie planowaliby transferu, więc głowa do góry, pierś do przodu i imprezuj dziś w ostatki, bo to ostatnie na najbliższy ponad rok
Bocianiątko, Flowwer, Anna Stesia, blue00, Czrna 81 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ewela gratuluje przyrostu
Meska no to ladnie narobilas sobie jeszcze wiekszego bigosu, no ale co zrobisz, czasem sie tak zdarza ze nie idzie po naszej mysli
Lunaris przykro mi ze test negatywny, moze jednak jeszcze nie wszystko stracone?
Rucola trzymam kciuki za dwie piekne kreseczki!
Flowwer to kciuki za transfer a z maluszkami na pewno dobrze skoro nic nie mowili
Dziewczny Przykro mi z powodu I kreseczek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:13
Meśka, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witam Was moje drogie :*
Przytulam z powodu jednej kreski i @
gratuluję dwóch kreseczek
Izolda nie mogę powiększyć zdjęcia i ciężko coś zobaczyć :*
Rewelacja jeszcze raz gratuluję
Flowwer wierzę w Twoje maluchy i z niecierpliwością czekam na poniedziałek i później betę
Jak kogoś pominęłam to przepraszam, jak tylko się zorientuje to od razu to naprawię :*
Ja mam dziś 11 DC i chyba wczoraj była owu ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Czarna, Rucola trzymam kciuki za jutrzejsze testy!
Izolda wstaw jeszcze raz zdjęcie, bo nic nie widać! A wszystkie tu spodziewamy się na nim II i chcemy się napatrzeć
Flo
Wszystkie, którym wyszła jedna kreska ściskam mocno
A mnie dzisiaj znowu brzuch pobolewa jak na @. Już by się mogło to skończyć bo tylko stresuje bez sensuCzrna 81 lubi tę wiadomość
-
Bunia86 wrote:Reset też pytałam na co mam czekać bo denerwuje się tym wszystkim, mimo, że może nie wygląda. Przy tak niskiej becie nie mogą tam nic znaleźć alo urośnie i gdzieś coś w końcu zobaczą, albo spadnie. Lekarz mówi że nie daje 100% że jest cp, ale też nie powiedział co to moze być innego. Kurcze sama już nie wiem W razie czego jestem spakowana do szpitala, gdyby coś się działo to jadę od razu. Nie wiem czy jest szansa, że ta beta w końcu sama spadnie, ale bardzo na to liczę
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Flo, w poniedzialek juz dwupak!
Izolda, nie mozna powiekszyc zdjecia, ale na wykresie widzę kropka! Super, bardzo Ci gratuluje
Meśka powiem Ci...gowniana sprawa
Ewela gratuluje pieknej bety
Rucola, Czrna, kciukasy zaciśnięte!
Bunia, jak sie ma sytuacja?
Przykro mi z powodu negatywnych testów, wierzę, ze grudzień będzie łaskawy
Ja jakoś chyba straciłam nadzieję kompletnie na kropka. Jakiś nijaki mam ten wykres, do północy nie moglam zasnąć bo tak mnie trzeslo z zimna! Czuje się zwyczajnie, jak zawsze. Dlaczego tak dlugo trzeba czekac?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:25
Meśka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
malka wrote:Czarna, Rucola trzymam kciuki za jutrzejsze testy!
Izolda wstaw jeszcze raz zdjęcie, bo nic nie widać! A wszystkie tu spodziewamy się na nim II i chcemy się napatrzeć
Flo
Wszystkie, którym wyszła jedna kreska ściskam mocno
A mnie dzisiaj znowu brzuch pobolewa jak na @. Już by się mogło to skończyć bo tylko stresuje bez sensu
Mnie też ten cholerny brzuch pobolewa. Ej to aż tak długo będzie boleć? Ty już w 9 tygodniu i dalej boli ładnie... -
panan12 wrote:Mnie też ten cholerny brzuch pobolewa. Ej to aż tak długo będzie boleć? Ty już w 9 tygodniu i dalej boli ładnie...
No niestety. Już na szczęście boli mnie rzadziej niż na samym początku, ale jeszcze się zdarza na szczęście zwykle trwa to chwile i przechodzi. Ale zawsze mnie to martwi.
-
malka wrote:No niestety. Już na szczęście boli mnie rzadziej niż na samym początku, ale jeszcze się zdarza na szczęście zwykle trwa to chwile i przechodzi. Ale zawsze mnie to martwi.
No mnie też i od razu mierze temperature ale ładnie się trzyma Malka Ty byłaś u lekarza przy jakiej becie? -
ANkaG wrote:Ja mam || ale Ale na teście owulacyjnym dalej nie jest mega ciemna ta druga ale to pierwsze moje testy owy w tym roku więc nie będę ufać ze mo ze być owy jutro czy później i dzisiaj postaram się A mam pytanie jak szybko robicie testy ciążowe po owulacji bo ja miałam robiony ostatnio e 31dc ile od owu nie mam pojęcia i była blada bardzo krecha
-
Malka, u mnie dziś też taki ból i ból w dole pleców. Przeleżałam do tej godziny w łóżku i trochę przeszło.
Mi lekarz kazał brań no-spę przy takim bólu. Pytałam o to napięcie mięśniowe po no-spie itd., mówił że sporo się teraz o tym mówi, ale na tym etapie większe korzysci beda z brania niż nie brania przy bólu.malka lubi tę wiadomość
-
Izolda90 wrote:Witam się późnym porankiem
Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień. Wróciłam dopiero po 2 ;p
A o to mój sikanie z rana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea44e8f2132b.jpg[/url] -
justyna14 wrote:serduszko najwcześniej 6-7 tydzien skonczony, wcześniej nie ma co się nastawiać. W 4 tygodniu to może nawet jeszcze zarodka nie być widać.
A jak się liczy te tygodnie ciąży? Bo mi pisze 4 tydzień 6 dni a koleżanka mi mówiła że to 5 tydzień? -
summer86 wrote:Malka, u mnie dziś też taki ból i ból w dole pleców. Przeleżałam do tej godziny w łóżku i trochę przeszło.
Mi lekarz kazał brań no-spę przy takim bólu. Pytałam o to napięcie mięśniowe po no-spie itd., mówił że sporo się teraz o tym mówi, ale na tym etapie większe korzysci beda z brania niż nie brania przy bólu.
Trzymam kciuki za testujace i egzaminujaceWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:47
-
summer86 wrote:Malka, u mnie dziś też taki ból i ból w dole pleców. Przeleżałam do tej godziny w łóżku i trochę przeszło.
Mi lekarz kazał brań no-spę przy takim bólu. Pytałam o to napięcie mięśniowe po no-spie itd., mówił że sporo się teraz o tym mówi, ale na tym etapie większe korzysci beda z brania niż nie brania przy bólu.
Ja tez przeleżałam w łóżku. Ja na razie nie biorę nospy bo te bóle trwają max 5-10min. To nawet tabletka nie zacznie działać. Ale jak będą się przeciągać to na pewnie wezmę.summer86 lubi tę wiadomość