X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Też go właśnie oglądałam. Zastanawiam się czym się różnią na aalegro te za 150zł od tych za 80zł. I czy w ogóle jest jakaś różnica
    Ja mam firmy Supermami, kosztowała jakieś 110zł a w promocji na Blck Friday 90. Jest super, nic sie nie odszktałcił i materiał milusi :) w poprzedniej ciazy miałam chwile jakaś za 50-60zl i po tygodniu nadawała sie do kosza, całe wypełnienie sie odgniotlo, masakra.

KateHawke lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna97 ja myślę, że jak jest płyn w zatoce, to jedno jajo już pękło. Ale, to drugie 21 mm też może pęknąć zanim przyjdzie @ (to z takich akcji biorą się bliźnięta dwujajowe). Bardziej bym się martwiła, że błona macicy, czyli endometrium, raczej cienka tylko 4 mm. To może utrudnić zarodkowi zagnieżdżenie, ale i przy 4 mm daje radę ;) Możesz je poprawić - jedz morelki suszone, może jeszcze migdały - to niby poprawia grubość endometrium

Anna97 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Ej wiesz, że o tym samym pomyslałam? :D zwłaszcza, że to zdjęcie monitora z usg a nie zdjęcie zdjęcia :P
    Właśnie ta dziwna ramka daje do myślenia ;)
    Moze uwierzę jak datę zobaczę, każda daje z datą no chyba, że jest spcos do ukrycia ;D

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna myślę jak Nika. Jedno jajo mogło peknac a drugie jest piękne. Kuleje endo. Migdały i wino czerwone ;)

Anna97, Amy333 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby sie zarabiało przy kichaniu - byłabym od dziś bogata hahahaha

KateHawke lubi tę wiadomość

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko o to proszę, ale jednak się skusze o kciuki dziś za podgląd :D a co :p

reset, _Hope_, KateHawke, Melevis, Agniechaaaa, Zośkaaa, Karma88, Meśka, Rucola, Amy333, Bocianiątko, Lena21, Malinka7, Aksamitna, summer86, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Masz u mnie na obu łapkach - do odświeżania wystarcza mi 1 mały palec. To o której zaglądamy do kurnika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:03

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

kciuki mocne!! :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna97 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam rozumieć, że możliwa jest owulacja z obu jajników w jednym cyklu przesunięta o jakiś czas? O.o a czy będąc w ciąży można też mieć owulacje w następnych cyklach? Czy w ogóle będąc już w ciąży następne pęcherzyki rosną w jajnikach w następnych cyklach?
    Czyli na te chwilę w ciąży z poprzednich cykli na pewno nie jestem? Patrzac na ten opis?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:04

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Ja mam firmy Supermami, kosztowała jakieś 110zł a w promocji na Blck Friday 90. Jest super, nic sie nie odszktałcił i materiał milusi :) w poprzedniej ciazy miałam chwile jakaś za 50-60zl i po tygodniu nadawała sie do kosza, całe wypełnienie sie odgniotlo, masakra.
    Dzięki wielkie. Właśnie nad tym się zastanawiałam - czy ta firma najlepsza więc droga czy są takie same. Czyli jednak ma lepsze wypełnienie i wykończenie. To będę polować na promocje :D

Jezu dziewczyny kopnijcie mnie w pupsko...Ja dzisiaj ciążowe manatki oglądam na portalach ...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna97 wrote:
    Czyli mam rozumieć, że możliwa jest owulacja z obu jajników w jednym cyklu przesunięta o jakiś czas? O.o a czy będąc w ciąży można też mieć owulacje w następnych cyklach? Czy w ogóle będąc już w ciąży następne pęcherzyki rosną w jajnikach w następnych cyklach?
    Jest możliwa ale rzadko. Generalnie po peknieciu jajka hormony powinny zablokować drugą ovu. Jak są oba spore to jeden wyrzut lh może je peknac ;) w ciąży pęcherzyki nie rosną.
    Z poprzednich cykli by było widać pecherzyk w macicy wiec w ciąży nie jesteś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:07

Anna97, Rucola lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna97 wrote:
    Czyli na te chwilę w ciąży z poprzednich cykli na pewno nie jestem? Patrzac na ten opis?
    Ostatnio o tym czytałam :) Znane jest tylko 5 przypadków na świecie że jedno dziecko jest starsze od drugiego w jednej ciąży :) Kiedy jest ciąża to hormony blokują kolejne owulacje i nie ma możliwości owulkowania w ciąży ;)

Anna97 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna97 wrote:
    Owulacja kilku jajek z 1 lub 2 jajników w 1 cyklu jest nawet częsta.
    Owulacja w ciąży nid jest możliwa - hormony ciążowe blokują owulację.
    Póki co w ciąży nid jesteś, ale już za kilka dni możesz - wcinaj migdały i morele, coś z cieciorki na obiad, dużo sexów, i może się udać :)

Anna97 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna a o której masz gina? To że trzymam kciuki to oczywistość!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny pamiętacie jak zachwalałyście rogala w ciąży?
    Powiedzcie mi czy to musi być ten lepszy:
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-karmienia-dla-kobiet-w-ciazy-i6830717037.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjAyNDkxMjgANjkzMDEA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=bf93b6a3-fd2b-48b0-b45f-95e14787c0b3
    Czy macie linki do jakichś równie dobrych a tańszych. Chciałabym jak juz kupic coś porządnego ale przepłacać nie mam ochoty.

Ja będę brała z tej strony.
    https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html?gclid=CjwKCAiAr_TQBRB5EiwAC_QCq0s7t8w8yx2_X3hdOE2XdAFP684i3aD4kA8aVqPjg-RiMUY1-1ejhhoCMiYQAvD_BwE

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Moje są zasupłane wręcz :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ja będę brała z tej strony.
    https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html?gclid=CjwKCAiAr_TQBRB5EiwAC_QCq0s7t8w8yx2_X3hdOE2XdAFP684i3aD4kA8aVqPjg-RiMUY1-1ejhhoCMiYQAvD_BwE

Ooo dzięki, widzę że też z tej SuperMami a tańsze niż na alledrogo :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Masz u mnie na obu łapkach - do odświeżania wystarcza mi 1 mały palec. To o której zaglądamy do kurnika?

17:30 <3

KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko mi dzis odbiło na oglądanie rzeczy dla maluchów :D ja przeglądam wózki!

reset lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyli nie tylko mi dzis odbiło na oglądanie rzeczy dla maluchów :D ja przeglądam wózki!

Ale ja jeszcze dwóch kresek nie zobaczyłam XD

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ