Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Skisłamaiwlys wrote:Czy któraś z Was lubuje się w sennikach? Podobno zęby śnią się na śmierć/chorobę. A jeśli mi śniło się, że mojemu byłemu partnerowi wypadły wszystkie? :> Hahahaha Hahahaha aiwlys, Jedna_z_Wielu, innamorata88 lubią tę wiadomość aiwlys, Jedna_z_Wielu, innamorata88 lubią tę wiadomość
- 

A ja szykuje rzeczy na wyjazd normalnie odliczam dni, godziny, minuty juz normalnie odliczam dni, godziny, minuty juz   reset, Agniechaaaa, KateHawke, Flowwer, summer86, staraczka1111 lubią tę wiadomość
                                Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️ reset, Agniechaaaa, KateHawke, Flowwer, summer86, staraczka1111 lubią tę wiadomość
                                Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
 ❤️❤️❤️
- 

Wracam od genetyka. Profesor nie widzi w moich mutacjach żadnych przeszkód do zajścia, czy donoszenia. Jeśli się uda to mamy jddnak zrobić pappa w 11-13 tyg., a jak nie, to mamy przebadać kariotypy. Zalecił prawie te same leki co immunolożka, ale o clexane nawet nie wspomniał. Trochę zgłupiałam, ale skoro on uważa, że nie ma zagrożenia to chyba dobrze. reset, Yoselyn82, Karma88, KateHawke, pilik, Lena21, Malgonia, Anna Stesia lubią tę wiadomość reset, Yoselyn82, Karma88, KateHawke, pilik, Lena21, Malgonia, Anna Stesia lubią tę wiadomość
- 

Yos - kiedy jedziecie dokładnie? 

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 
 * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
 * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
 * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
- 

reset wrote:Yos - kiedy jedziecie dokładnie? 
 w piatek   Agniechaaaa lubi tę wiadomość
                                Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️ Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
 ❤️❤️❤️
- 

mam dwie, mam dwie!!StaraczkaNika wrote:A wiecie, że jest taka wróżba na liczbę dzieci z pięści? Trzeba policzyć małe zmarszczki i nasady małego palca.
 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
 Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!   KateHawke, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość KateHawke, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość
- 

Jest cała masa takich lekarzy. W tym np prof debski. Niech to powiedzą 3 moich dzieci które skończyły w Wiśle.StaraczkaNika wrote:Wracam od genetyka. Profesor nie widzi w moich mutacjach żadnych przeszkód do zajścia, czy donoszenia. Jeśli się uda to mamy jddnak zrobić pappa w 11-13 tyg., a jak nie, to mamy przebadać kariotypy. Zalecił prawie te same leki co immunolożka, ale o clexane nawet nie wspomniał. Trochę zgłupiałam, ale skoro on uważa, że nie ma zagrożenia to chyba dobrze.
- 
                        nick nieaktualny
- 

Heeej ja mało się udzielam bo od wczoraj mam jelitowke i mam wrażenie, że zaraz umrę. A dziś o 19 mam jeszcze podgląd - nie wiem jak ja się zwloke z łóżka. ja mało się udzielam bo od wczoraj mam jelitowke i mam wrażenie, że zaraz umrę. A dziś o 19 mam jeszcze podgląd - nie wiem jak ja się zwloke z łóżka.
 Nie mam siły wszystkiego nadrobić. Widziałam tylko jakaś wróżbe z lewej ręki to ja mam dwie kreski - czyli tyle ile przepoqiedziala mi wróżka haha 

Gratuluję nowym przyszłym mamuskom trzymam kciuki za bety i kolejne sikance. trzymam kciuki za bety i kolejne sikance.

Aiwlys dla Ciebie dużo siły i spokoju 
 👶 1.03.2023 synek 💓
 VIII - FET 4.2.1
 💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
 27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
 IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
 💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
 22dpt ❤️
- 

Yoselyn82 wrote:w piatek 
 My dopiero za 1,5 tygodnia, a też już przebieram nogami 
 Zastanawiam się też, czy jednak nie posłuchać M. i nie odpuścić wszystkich badań w tym cyklu, w tym jego badań nasienia i zdać się na luz i spontan w takich ładnych okolicznościach przyrody 
 Gdyby coś wyszło nie tak, to wtedy i tak na wyjeździe dupa blada, a do tego wyjazd zepsuty myśleniem. Chyba nas te 2 tygodnie nie zbawią i najwyżej wyślę M. na badania po powrocie. Póki co i tak dostaje magnez, wit. D, cynk, selen i omega, więc profilaktykę stosujemy   Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość 

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 
 * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
 * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
 * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
- 

KateHawke wrote:Amy tak miała. Wyniki bardzo dobre a morfologia niezbyt duża. Ale androlog ją pocieszył że resztą wyników nadrabia. Grunt to suplementowanie eMka - musisz mu kupić witaminki, np.AndrovitPlus. A badał twój eMek hormony? Warto byłoby jeszcze pobrać krew. Może to troche powiedzieć o kondycji hormonalnej eMka - nawet jesli ma dobre wyniki.
 U ciebie może rzeczywiście ten Glucophage musi mieć czas żeby je pobudzić. Może po prostu fasolka na "grudzień cudów" czeka   
 Kochana, koniecznie zróbcie morfologie. U nas 72mln w ejakulacie, ruch postępowy ponad norme, 85% żywych, a morfologia niestety tylko 1%. Mój gin powiedział ze mamy 1-2% szans na naturalsa:/ Obecnie szykujemy się do IUI.
 No i mamy nadzieje ze leki cos pomogą, zaczynamy od tego tygodnia ostra suplementacje M-ka. A hormony ocywiscie tez trzeba zrobić. Mój ma podwyższony testosteron, teraz jeszcze LH musimy dorobić, bo to ponoc często w parze idzie.
- 

reset wrote:My dopiero za 1,5 tygodnia, a też już przebieram nogami 
 Zastanawiam się też, czy jednak nie posłuchać M. i nie odpuścić wszystkich badań w tym cyklu, w tym jego badań nasienia i zdać się na luz i spontan w takich ładnych okolicznościach przyrody 
 Gdyby coś wyszło nie tak, to wtedy i tak na wyjeździe dupa blada, a do tego wyjazd zepsuty myśleniem. Chyba nas te 2 tygodnie nie zbawią i najwyżej wyślę M. na badania po powrocie. Póki co i tak dostaje magnez, wit. D, cynk, selen i omega, więc profilaktykę stosujemy 
 ja tez odpuscilam ze wszelkimi badaniami, robie luz sobie, nawet leki odstawilam zeby organizm troche oczyscic i zeby odpoczal.. chce sie cieszyc wyjazdem i odpoczac a nie myslec jakie wyniki wyszly itp... badania nie uciekna, zrobie najwyzej jak wroce   reset, KateHawke, Bea25, Emilkap11, Karma88 lubią tę wiadomość
                                Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️ reset, KateHawke, Bea25, Emilkap11, Karma88 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
- 

Yoselyn82 wrote:ja tez odpuscilam ze wszelkimi badaniami, robie luz sobie, nawet leki odstawilam zeby organizm troche oczyscic i zeby odpoczal.. chce sie cieszyc wyjazdem i odpoczac a nie myslec jakie wyniki wyszly itp... badania nie uciekna, zrobie najwyzej jak wroce 
 Yos, chyba zrobię podobnie. Nic nam wyniki M. nie dadzą teraz, i tak przed wyjazdem nie zdąży pójść do lekarza, gdyby coś było nie tak. A wyjazd dla nas jest mega ważny, bo przed nami bardzo ciężkie trzy miesiące - jego zmiana pracy, mój egzamin zawodowy. Poza tym ja się słabo czuję, morfologia wskazuje na jakąś infekcję, więc to chyba nie czas na miliony badań, tylko na regenerację ciała i umysłu.
 Bawcie się dobrze Yos! :*

edit: no dobra, do gina i do endo jestem umówiona, więc tam pójdę i tyle w temacie. Endo to i tak kontrolnie tylko, a gin w 5 dc nic mi mądrego - bez monitoringu - i tak nie wymyśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:47  Yoselyn82, Malgonia lubią tę wiadomość Yoselyn82, Malgonia lubią tę wiadomość 

- 

Karolina90 wrote:Heeej ja mało się udzielam bo od wczoraj mam jelitowke i mam wrażenie, że zaraz umrę. A dziś o 19 mam jeszcze podgląd - nie wiem jak ja się zwloke z łóżka. ja mało się udzielam bo od wczoraj mam jelitowke i mam wrażenie, że zaraz umrę. A dziś o 19 mam jeszcze podgląd - nie wiem jak ja się zwloke z łóżka.
 Nie mam siły wszystkiego nadrobić. Widziałam tylko jakaś wróżbe z lewej ręki to ja mam dwie kreski - czyli tyle ile przepoqiedziala mi wróżka haha 

Gratuluję nowym przyszłym mamuskom trzymam kciuki za bety i kolejne sikance. trzymam kciuki za bety i kolejne sikance.

Aiwlys dla Ciebie dużo siły i spokoju 

cos chyba czesto masz te jelitowke? czy mi sie juz nicki pomylily? Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️ Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

❤️❤️❤️
- 

Z tego co pamiętam to Ewela miała ostatnio "jelitowke"Yoselyn82 wrote:cos chyba czesto masz te jelitowke? czy mi sie juz nicki pomylily?  a później II na teście a później II na teście  Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:57 Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
 Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu 
 Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
 Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
 Udało się po 7 latach !!!
 ( cukrzyca ciążowa- insulina)
 Glukoza: Insulina
 na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
 godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
 dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

- 

Ja tam clexane i innych środków ostrożności nie odpuszczę, zwłaszcza, że immunolożka mówiła, "heparyna koniecznie przynajmniej od pozytywnej bety, albo od owulacji przy nieprawidłowych wynikach"._Hope_ wrote:Jest cała masa takich lekarzy. W tym np prof debski. Niech to powiedzą 3 moich dzieci które skończyły w Wiśle.
 Wkurza mnie, że nie ma 1 stanowiska, nie wiadomo który lekarz skąd i co wie, więc nie można mieć pełnego zahfania.
 A najbardziej to mnie wkurza to, że moje wyniki najwcześniej za 2 h a ja nawet nie mam się jak zająć czymś uspokajającym, np. Szorowaniem małych przedmiotów, bo tak, oszczędzam się, żeby zarodeczek miał odpoczynek po 6 godzinach na nogach
- 

Na szczęścienie gin jest inna_Hope_ wrote:Jest cała masa takich lekarzy. W tym np prof debski. Niech to powiedzą 3 moich dzieci które skończyły w Wiśle. jak mi dawała receptę na clexa to dała tylko na 10 bo kazała i tak jak najszybciej przyjść i ściśle monitorować ciążę od samego początku jak mi dawała receptę na clexa to dała tylko na 10 bo kazała i tak jak najszybciej przyjść i ściśle monitorować ciążę od samego początku   KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość 

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
 6 dpt beta 35.4
 10 dpt beta 192
 12 dpt beta 412
 14 dpt beta 994
 18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
 7+1 CRL 1 cm FHR 136
 8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
 10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
 15+4 130g
 17+3 200g
 20+2 337g 💕córeczka
 23+2 583g
 26+4 925g
 28+4 1125g
 31+4 1764g
 34+2 2200g
 35+4 2350g
 36+4 2475g
 37+4 2840g
 38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
 2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
 1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
 🧪2x IUI 2018 ❌
 ⏰starania od 2016 ❌
 PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
- 

Jedna_z_Wielu wrote:Z tego co pamiętam to Ewela miała ostatnio "jelitowke" a później II na teście a później II na teście 
 to teraz Karolina bedzie miala 2 kreseczki na tescie   Karolina90, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
                                Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️ Karolina90, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
- 

Yosel dobrze pamiętasz ale miałam tylko biegunkę jakiś czas, potem spokój a os wczoraj wszystko z grubej rury. Mąż mnie zawiózł wieczorem na SOR i dostalam jakieś leki, elektrolity. Do dwóch kresek jeszcze daleko bo u mnie dopiero 10 dc ale miałam tylko biegunkę jakiś czas, potem spokój a os wczoraj wszystko z grubej rury. Mąż mnie zawiózł wieczorem na SOR i dostalam jakieś leki, elektrolity. Do dwóch kresek jeszcze daleko bo u mnie dopiero 10 dc 
 Podobno jest jakiś wirus   Yoselyn82 lubi tę wiadomość
                                👶 1.03.2023 synek 💓 Yoselyn82 lubi tę wiadomość
                                👶 1.03.2023 synek 💓
 VIII - FET 4.2.1
 💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
 27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
 IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
 💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
 22dpt ❤️
- 

W każdym razie na genetyka nie trać kasy - oni chyba nie mają doświadczenia położniczego i ich teorie niekoniecznie mają pokrycie w praktyceBocianiątko wrote:Na szczęścienie gin jest inna jak mi dawała receptę na clexa to dała tylko na 10 bo kazała i tak jak najszybciej przyjść i ściśle monitorować ciążę od samego początku jak mi dawała receptę na clexa to dała tylko na 10 bo kazała i tak jak najszybciej przyjść i ściśle monitorować ciążę od samego początku  Tyle wyniosłam z dzisiejszej wizyty. Jeśli tym razem nic z tego, to mamy zrobić kariotypy i przyjść się skonsultować, bo może one coś wniosą Tyle wyniosłam z dzisiejszej wizyty. Jeśli tym razem nic z tego, to mamy zrobić kariotypy i przyjść się skonsultować, bo może one coś wniosą