Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Dziewczyny odebrałam również pozostałe wyniki w związku z moją niską hemoglobiną.
Żelazo mam w normie
Wit B12 622,3 (norma:197-771)
Ferrytyna 10 (13-150) Czyli poniżej normy. Ktoś coś wie na ten temat? Jakaś dieta, suplementy?
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Ehh wiedzialam ze wystarczy tylko napisać coś o testowaniu... a po paru minutach nitka krwi w śluzie wiem ze dopóki @ nie ma, jest nadzieja, ale trzeba sobie przygotować dupsko na upadek z takiej wysokości ...starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
olik321 wrote:dziewczyny doradzcie mi coś
jestem cały czas na dupku od owulacji ( 1xdziennie 10mg)
mam ostatnie 4 tabletki, wyniki proga niby ładny 25
mogę się dziś dostać na nfz do gina by mi przepisał dalej albo odstawić po tych 4 tabletkach, jak radzicie?olik321 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dziękuje Wam za dobre słowa . Ale jest ze mnie mega dupa wołowa - byłam tak zdenerwowana na wizycie ze wyszłam bez obgadania planu na następny cykl w razie gdy ten nie odpali.
Mam Aromek tylko nie wiem czy mam łykać jak osttanio czy cos zmieniamy. I Ciul... teraz bede ją nekać smsami bo brak myslenia mi sie wlaczyl na wizycie....
Zbieram sie teraz na następna wizyte.
Bajka chętnie bym rozpoczęła tą szczęsliwa olkuską passę ale nie wierze by było ąz tak pięknie...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Bea25 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi które hormony (oprócz tarczycy) można badać bez względu na dzień cyklu? I z czym iść na pierwszą wizytę do lekarza żeby miał już jakiś punkt odniesienia?
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Lamka ja tez nie mam pcos, a lekarka kazała brac ovarian (ja wzięłam Miovarian, ale to wszystko to samo) nie wiem czy to jego zasługa, ale często miałam owulacje wg temperatury dopiero ok 17-20 dc a ostatnie dwa cykle 14dc i drugi już szczęśliwy
Olik nie odstawiaj, ja miałam jeszcze wyższy swój progesteron a mimo wszystko od dwóch kresek miałam jeszcze zwiekszona dawkę duphastonu do 4x1 ( teraz stopniowo po konsultacji z lekarzem zeszłam do 2x1)olik321 lubi tę wiadomość
-
Flowwer! Rucola
Mam wynik cytokin i go nie rozumiem:
Interleukina 2 (IL-2) <274 _ fg/ml <274 - 1027
Interleukina 4 (IL-4) 528 _ fg/ml <274 - 1200
Interleukina 6 (IL-6) 1172_ fg/ml <274 - 9530
Interleukina 10 (IL-10) <274 _ fg/ml <274 - 1420
Interferon gamma (IFN-gamma) <274 fg/ml <274 - 6224
Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 374 fg/ml <274 - 1920
Wiem, że interleukina 2 powinna być nisko, a 10 wysoko, ja mam obie nisko i nie rozumiem tych wyników. Badanie robiłam w czwartek, a podejrzewam, że zarodeczek zaczął się wgryzać w środę i il2 się nie aktywowało - mogę się nie martwić, że mój organizm go zwalcza? Dobrze rozumiem?
-
Meśka wrote:Dziękuje Wam za dobre słowa . Ale jest ze mnie mega dupa wołowa - byłam tak zdenerwowana na wizycie ze wyszłam bez obgadania planu na następny cykl w razie gdy ten nie odpali.
Mam Aromek tylko nie wiem czy mam łykać jak osttanio czy cos zmieniamy. I Ciul... teraz bede ją nekać smsami bo brak myslenia mi sie wlaczyl na wizycie....
Zbieram sie teraz na następna wizyte.
Bajka chętnie bym rozpoczęła tą szczęsliwa olkuską passę ale nie wierze by było ąz tak pięknie... -
Meśka wrote:Z ostatniej chwili : plyn jest, cialko zolte jest, endo 12mm. Az boje sie cieszyć
Piękne EndoMeśka lubi tę wiadomość
-
Meśka, super wieści zaciskam jeszcze mocniej kciuki!
Agulineczka, Maja, piękne przyrosty
Dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, ale nastukałyśmy 500 stron, aż się boję ile będzie w grudniu oczywiście przenoszę się tam razem z Wami, jeśli tylko pozwolicie.
Tymczasem lecę spać po pracy, to mój sposób na dotrwanie do wizyty za tydzień w czwartek.Meśka, lamka, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Mają suuuuper wynik bety, teraz możesz odetchnąć i czekać spokojnie na usg. Gratuluję
Maja84 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Meśka wrote:O ktorej jutro masz rozmowe o prace ?
-
Izolda, teraz doczytałam - Twój przyrost również piękny bardzo się cieszę!
Izolda90 lubi tę wiadomość
-
Maja84 wrote:Mam wyniki
Beta 1114 mlU/mlMaja84 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny gratuluję super bet i super przyrostow!!! Bardzo się cieszę!!! Oby dobra passa trwała aż do końca grudnia!!!
agulineczka, Maja84 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
summer86 wrote:Bajkaaa - powodzenia jutro na rozmowie! Powal ich tam na kolana
Aha no i nie ukrywam że stresa mam dużego przed jutrem -
Bajka to jutro trzymamy kciuki mocno
Ja własnie wróciłam od lekarza, pani dr przepisała mi antybiotyk i jakies wziewy sterydy i inne cuda ale przed zapytała czy czasem nie jestem w ciąży ...
Powiedziałam że nie wiem uśmiechneła się tylko i powiedziała że w takim razie wstrzymamy sie do przyszłego tygodnia z leczeniem19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r.