Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wstałam po 3-godzinnej drzemce i uśmiałam się przy nadrabianiu dzięki StaraczkaNika i AnnaStesia
Anna, zjawisko "mózgu w ciąży" zawsze mi się będzie kojarzyć z serialem How I Met Your Mother 
KateHawke, jak się teraz czujesz?
madwitka witaj
dopisać Cię do testowania?
Bocianiątko, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
A co do pytań o plamienie implantacyjne to niestety nie pomogę, bo nigdy nie doświadczyłam tego zjawiska.
Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że ciężarnych nie można wyrzucić z pracy, bo jak zacznę się zacinać lub opowiadać pierdoły to może być wesoło
Lunaris - ewidentnie mój organizm jest mądrzejszy ode mnie, bo ja odpuścić nie umiem, to odpuszcza za mnie.
Pilik - genialna historia z autem! Ja się trochę zżymam, bo zawsze byłam bardzo poukładana, akuratna i wszystko miałam pod kontrolą. Teraz jestem rozlazłe kluchy, przymułek i mam wzrok tęskniący za rozumiem. A tu jeszcze Kaczorka mówi mi, że mam się przyzwyczaić
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Hej, właśnie wróciłam z Izby Przyjęć. Podejrzewali na początku wyrostek ale wykluczony. Skierowali na oddział ginekologiczny. Torbiel urosła do 55mm. Na szczęście nie pękła ani nic. Chcieli mi dać Ketonal w kroplówce ale nie dali rady wbić welfronów...wenflonów...kurde jak to się pisze
. Zrobili mi kupę badań i wszystko ok. Tak więc czekam do piątku na wizytę u swojego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 19:51
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Słuchajcie, słyszałyście o takim zjawisku jak pregnancy brain? Ja właśnie tego doświadczam, a najlepszym przykładem jest historia z ostatniej mojej wizyty u lekarza. Otóż na recepcji zostałam poproszona o zważenie sie w innym pomieszczeniu. No więc weszłam, zdjęłam buty (bo to zawsze trochę waży) i patrzę na licznik - 58 kilogramów!! Trochę się zdziwiłam, bo 3 tygodnie temu było 53, ale trudno, wracam do recepcjonistki i mówię, że wolałam nie wiedzieć, bo aż 5 kilo przytyłam w ciągu 20 dni. Recepcjonistka na mnie spojrzała i pyta: "mam nadzieję, że nie ważyła się Pani z tą torebką i siatką z książkami?". Trochę cennych sekund upłynęło, zanim pokumałam, co tu się tak naprawdę wydarzyło. Poszłam jeszcze raz się zważyć i okazało się, że w ciągu minuty schudłam 5 kilogramów!! Moje dziecko ma kompletnie roztrzepaną matkę!
Kochana poprawiłaś mi humor na wieczór
Anna Stesia lubi tę wiadomość

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Kate dobrze że wyniki dobre i nic się nie dzieje! A dali w końcu coś przeciwbólowego? Odpoczywaj, mam nadzieję że szybko przejdzie

Anna ja już trochę głupot w pracy narobiłam
ale takich drobnych na szczęście :p ale tez zawsze właśnie mam wszystko pod kontrolą raczej...
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Opowiem Wam lepszy kwas ciążowy: weszłam do Empiku w 3 miesiącu ciąży, zobaczyłam taką okładkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2a7b8a53fe6.jpg
i zaczęłam wyć jak bóbr! Przyszła pracowniczka sklepu a ja nie mogłam się w ogóle uspokoić, wszyscy się patrzyli, zasmarkałam się a mój musiał tłumaczyć ze to hormony bo w ciąży jestem
przez całą ciążę omijałam empik szerokim łukiem
Paulina.G, Anna Stesia, summer86, Yoselyn82, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, Flowwer, Bunia86, Czrna 81, nowa na dzielni, Malinka7, lamka, Sarna84, blue00, Kaczorka, Zielona1911, Amy333, Karolina90, Karma88 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Kate dobrze że wyniki dobre i nic się nie dzieje! A dali w końcu coś przeciwbólowego? Odpoczywaj, mam nadzieję że szybko przejdzie

Anna ja już trochę głupot w pracy narobiłam
ale takich drobnych na szczęście :p ale tez zawsze właśnie mam wszystko pod kontrolą raczej...
Dali w końcu ten Ketonal ale w tyłek
summer86, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Opowiem Wam lepszy kwas ciążowy: weszłam do Empiku w 3 miesiącu ciąży, zobaczyłam taką okładkę:
i zaczęłam wyć jak bóbr! Przyszła pracowniczka sklepu a ja nie mogłam się w ogóle uspokoić, wszyscy się patrzyli, zasmarkałam się a mój musiał tłumaczyć ze to hormony bo w ciąży jestem
Hahaha, dobre! Choć ja teraz zamiast przeczytać tekst najpierw popatrzyłam na obrazek i nuże kombinować, jak namówić mego męża na zaadoptowanie Wąsika...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 19:57
Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate trzymaj się dzielnie! Ciesze się, że to jednak nie wyrostek
Mam nadzieje, że w piątek poradzą coś na tę torbiel i nie pokrzyżuje Wam ona planów... :***
Anna Stesia, pilik!
Genialne historie!
i jakkolwiek głupio to nie zabrzmi, mam nadzieje ze kiedyś tez czegoś takiego doświadczę
KateHawke, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Do popołudnia nie moglam leżeć ani siedzieć z bólu. Ale jak popołudniu nawet stać już nie mogłam to wolałam ten ketonal. Może uda mi się zasnąć dzięki temu bo w poprzednią noc zasnęłam dopiero o czwartej nad ranem. Musieli ludzie bardzo się bać jak widzieli nad grobami takie zombiepilik wrote:Lunaris Hahaha

Kate dobre i to... mnie w sobotę traktowali w tyłek nospa, ketonal tez chcieli ale się nie zgodziłam :p
-
Lunaris ja czytałam kiedyś młodemu książki z tej seri i muszę przyznać że są wzruszające. Przy jednej też mi łzy leciały... Ale przy samej okładce?!Lunaris wrote:Opowiem Wam lepszy kwas ciążowy: weszłam do Empiku w 3 miesiącu ciąży, zobaczyłam taką okładkę:
Dobre
Te nasze hormony to naprawdę niesamowita sprawa hehe
Lunaris, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
pilik wrote:Anna Stesia ja to mam od samego początku... gin też mówi że to może być wina progesteronu - zawsze miałam niski (10-12 maks), a teraz miałam prawie 18 i jeszcze dupka biorę, a możliwe że jeszcze rośnie. Więc mam nadzieję że to „tylko” to, Haha. Ja zapominam i strasznie mieszam. Mówię zupełnie inne słowa niż zamierzałam, zapominam chować rzeczy, rozpakować zakupów. Często mam dziurę czy brałam leki czy jeszcze nie i chowam rzeczy w różne dziwne miejsca... a ostatnio załamana siedziałam w aucie, przekonana że mi się zepsuło, już brałam telefon żeby do męża dzwonić, a tu co się okazało? Nie odpaliła silnika... dałam pół zapłon, radio grali, bieg wrzucony, auto stoi. Haha :p... aż strach co będzie dalej...
Kurczę myślałam ze mam mało objawów ciążowych i się trochę martwiłam ale faktycznie mam to samo
w końcu założyłam zeszyt i zapisuje godzinę i każda tabletkę dupka bo nie byłam w stanie sobie przypomnieć czy go wzięłam czy nie, nie mówiąc już o tym ze wieszam się jak Windows
pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja jutro idę do labu na wstępne badania do IVF
Bocianiątko, innamorata88, pilik, summer86, KateHawke, lamka, staraczka1111, Sarna84, Czrna 81, Lunaris, Jedna_z_Wielu, Amy333, Bajkaaa, bazylkove, Karma88 lubią tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Trzymam kciukiFlowwer wrote:Ja jutro idę do labu na wstępne badania do IVF
a kiedy wyniki biopsji? ja mam jutro monitoring 
Wiecie co u Bertha i Sylwia???Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 21:13

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
U mnie dopiero początek a też mój mózg dziwnie działa. Ostatnio patrzyłam na instrukcje do karnisza z Ikei i za nic nie mogłam wykombinować o co im chodzi. A raczej nigdy nie mam z tym problemów. Do tego zapominam czy już wzięłam leki. A dzisiaj jak siostra mi podesłała zdjęcie z dziadkiem który nie żyje od paru lat ryczałam nad nim chyba pół godziny.
Lunaris lubi tę wiadomość

ja się przez ciąże nie zgodziła, gdyby nie to nie wahałabym się ani sekundy. Jak można sobie pomoc i ulżyć to trzeba!