X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sept wrote:
    Hej dziewczyny, nie wytrzymałam do jutra i testowałam dziś testem 10 mlU/ml i niestety tylko jedna kreska:( Żadnych sygnałów, że @ miałaby nadejść. Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia:)
    powiem nie wierz 10 ani trochę... kiedy robiłam 10 była biel wizira a kazda inna 25 pokazala mi bladziocha... robiłam kilku firm żeby się nie zawieść ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis iv10 i 25 pozytywny,10 bardzoej widpoczna

Kamelkowo, w_nika lubią tę wiadomość

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A byłaś u gina prywatnie czy "państwowo"? Bo jak prywatnie to nawet jakby Ci dał skierowanie to byś musiała zapłacić za badania, no chyba że by miał podpisana umowe z jakimś laboratorium to by zrobili za darmo. Tylko wtedy pewnie koszt badania byłby wliczony w koszt wizyty.
    Byłam na NFZ i dlatego mnie wczoraj tak podjuszył,ze kazal prywatnie. No poszlam bo pierwszej mlodosci nie jestem,mąż niedowierza chociaż widzi ze piersi inne i "mała" inna haha ale jednak nie dowierza ;-) i tu moje zdziwienie. taka wies a 40zl sobie zawolali... no fajne spichy dla maluszka bym miała :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Sept Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    powiem nie wierz 10 ani trochę... kiedy robiłam 10 była biel wizira a kazda inna 25 pokazala mi bladziocha... robiłam kilku firm żeby się nie zawieść ;-)

Jesteście super dziewczyny dodajecie tyle otuchy!! Jak @ nie przyjdzie jeszcze kilka dni pójdę na badanie krwi.

Anuśka19 lubi tę wiadomość

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    u mnie dzis iv10 i 25 pozytywny,10 bardzoej widpoczna
    jesteś w terminie czy po terminie @ . Może to ma jakies znaczenie hmm?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam dziewczyny ,że przeżycia za każdym razem inne. 1 ciąża 2005r=zadnych testów ,bety... dwa tyg po @ poszlam do gin tak o się sprawdzć... usg pierdy szmerdy mówi proszę wrócić za 2 tyg bo macica bardzo spulchniona prawdopodobnie ciaza ;-) ... 2 ciążaa= obecny M przyjechał na wakacje z Holandi.. idziemy nad wode... w pewnej chwili se myśle kurna a jak @ dostrane bo to dziś? pamiętam miałam wtedy jak w zegarku co miesiąc 10 ;-) no ale nic wracamy do domku,zapomnialam. Na drugi dzień mówie do M i kuzyna w ciaży jestem.A panowie w śmiech ze se uroiłam bo jeden dzień mi się spóżnia... Mówie a udowodnię wam zę mam racje ;-) pobiegłam do apteki ,lece dołazienki robić test( hoho nie był to poranny mocz ) jak z byka strzelił 2 mocne krechy,wyszłam wsciekla wręcz z łazienki rzuciłam testem i pytam? Instrukcje podac do poczytania? hehe.. ( nie była to planowana choć powiedziałam M ze jestem gotowa na dziecko z nim ;-) ) a się rozpisałam... długo prosiłam M o rodzeństwo dla Kubusia za 3 dni 6 lat :-) latka mijały... I tak oto diagnoza guz piersi do usuniecia, miesiąc po jakos to był wrzesień torbiele na jajnikach... nosz szok ... ide na kontrole w grudniu(wyciek z piersi,nieznana przyczyna) Pytam onkolog o dzidziusia,a pani jak najprędzej bo może być za pożno.. mąż bez szczególnych reakcji do czasu gdy syn... Mamus skoro tata nie chce dzidziusia to poszukajmy innego tatusia :-O wiadro zimnej wody na głowie ... tak o to zaczely się staranka w grudniu ;-) pizytywnie skończyły się w lutym... ale strach.. Nigdy w życiu tylu testów nie wysikałam :-p nigdy na becie nie byłam... przejścia i wiek zmieniają człowieka :-)

Sept, evve lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A byłaś u gina prywatnie czy "państwowo"? Bo jak prywatnie to nawet jakby Ci dał skierowanie to byś musiała zapłacić za badania, no chyba że by miał podpisana umowe z jakimś laboratorium to by zrobili za darmo. Tylko wtedy pewnie koszt badania byłby wliczony w koszt wizyty.
    ja to w ogóle pierwsze słyszę ze na bete sa w ogóle skierowania. Korzystałam z ginekologa i z badan laboratoryjnych i w dużym i w małym mieście i nigdy ginekolog nie dal mi skierowania na badania hcg :) u mnie kosztuje 25zl

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja to w ogóle pierwsze słyszę ze na bete sa w ogóle skierowania. Korzystałam z ginekologa i z badan laboratoryjnych i w dużym i w małym mieście i nigdy ginekolog nie dal mi skierowania na badania hcg :) u mnie kosztuje 25zl
    Sa :-) kuzynka lat 39 :-p testom nie wierzyla @ nie miała poszla do gina wypisal jej skierowanko :-)

zubii lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Sept Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Ale powiem Wam dziewczyny ,że przeżycia za każdym razem inne. 1 ciąża 2005r=zadnych testów ,bety... dwa tyg po @ poszlam do gin tak o się sprawdzć... usg pierdy szmerdy mówi proszę wrócić za 2 tyg bo macica bardzo spulchniona prawdopodobnie ciaza ;-) ... 2 ciążaa= obecny M przyjechał na wakacje z Holandi.. idziemy nad wode... w pewnej chwili se myśle kurna a jak @ dostrane bo to dziś? pamiętam miałam wtedy jak w zegarku co miesiąc 10 ;-) no ale nic wracamy do domku,zapomnialam. Na drugi dzień mówie do M i kuzyna w ciaży jestem.A panowie w śmiech ze se uroiłam bo jeden dzień mi się spóżnia... Mówie a udowodnię wam zę mam racje ;-) pobiegłam do apteki ,lece dołazienki robić test( hoho nie był to poranny mocz ) jak z byka strzelił 2 mocne krechy,wyszłam wsciekla wręcz z łazienki rzuciłam testem i pytam? Instrukcje podac do poczytania? hehe.. ( nie była to planowana choć powiedziałam M ze jestem gotowa na dziecko z nim ;-) ) a się rozpisałam... długo prosiłam M o rodzeństwo dla Kubusia za 3 dni 6 lat :-) latka mijały... I tak oto diagnoza guz piersi do usuniecia, miesiąc po jakos to był wrzesień torbiele na jajnikach... nosz szok ... ide na kontrole w grudniu(wyciek z piersi,nieznana przyczyna) Pytam onkolog o dzidziusia,a pani jak najprędzej bo może być za pożno.. mąż bez szczególnych reakcji do czasu gdy syn... Mamus skoro tata nie chce dzidziusia to poszukajmy innego tatusia :-O wiadro zimnej wody na głowie ... tak o to zaczely się staranka w grudniu ;-) pizytywnie skończyły się w lutym... ale strach.. Nigdy w życiu tylu testów nie wysikałam :-p nigdy na becie nie byłam... przejścia i wiek zmieniają człowieka :-)

Trzymam kciuki za Twoją rodzinę, rzeczywiście dużo przeszłaś i zasługujesz na dziecko;*
    PS Mądrego masz syna:))

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sept wrote:
    Trzymam kciuki za Twoją rodzinę, rzeczywiście dużo przeszłaś i zasługujesz na dziecko;*
    PS Mądrego masz syna:))
    No jest mądrala jakich dużo w tych czasach ;-) ma być Antoś choć tata chce Marcela. Wychodzi z założenia że jak tate mocno ukocha i wycaluje to się zgodzi na Antosia :-) a jak się nie uda i będzie znowu siostra to Julka . Także mega wyzwanie mam Bo M zamarzyły się teraz od razu dwa..hahah i proble. Mama i Kubus chcą Antosia ... Tata chce Marcela... gdyby była dziewczynka Tata nie ma zdania, mama chce Michalinke kubus Julke a dziadek Zuzie to się nazywa wyzwanie :-0 może do 40 zdąże ;-)

Sept lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Sept Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    No jest mądrala jakich dużo w tych czasach ;-) ma być Antoś choć tata chce Marcela. Wychodzi z założenia że jak tate mocno ukocha i wycaluje to się zgodzi na Antosia :-) a jak się nie uda i będzie znowu siostra to Julka . Także mega wyzwanie mam Bo M zamarzyły się teraz od razu dwa..hahah i proble. Mama i Kubus chcą Antosia ... Tata chce Marcela... gdyby była dziewczynka Tata nie ma zdania, mama chce Michalinke kubus Julke a dziadek Zuzie to się nazywa wyzwanie :-0 może do 40 zdąże ;-)
    Ojej to u Cb plany dalekosiężne. Antoś piękne imię:)

34bwhqvkwsh95sch.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Ja mam skierowanie na bezpłatną betę od gina w luxmed. Bez skierowania 65 zł :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    jesteś w terminie czy po terminie @ . Może to ma jakies znaczenie hmm?
    4 dni przed

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sept wrote:
    Ojej to u Cb plany dalekosiężne. Antoś piękne imię:)
    hehe no nie... o dodatkowej 5 to już nie marze ale nie mowie ze jeszcze się nie trafi :-) ogólnie wychowałam się bez rodziny i rodzeństwa wiec zawsze marzyłam o dużej wesołej gromadce ... ale do 40 no ja mam dalej ale M już nie wiele zostało tak co roku 3x2 i było by ponad plan...hahaha żartuje :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    4 dni przed
    Mi pierwszy pozytyw cień cienia wyszedł 2 dni przed dopiero. może lepsze tety miałaś :-) albo moje swoje zlezaly w aptece :-D

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo wysoka beta

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednoej ciazy podobna kreska wyszla mi dzien przed terminem

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    albo wysoka beta
    czekam na wyniki bety do 15 :-) chyba ze onlain będą szybciej. :-) po cichu marze o tych bliźniakach ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    w poprzednoej ciazy podobna kreska wyszla mi dzien przed terminem
    no wiec ciaza ciąży nie równa :-) poprzednie ciaze miałam do 2 miesiąca bezobjawowe... potem wymioty do samego porodu :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    no wiec ciaza ciąży nie równa :-) poprzednie ciaze miałam do 2 miesiąca bezobjawowe... potem wymioty do samego porodu :-p
    wiem to w koncu moja 4 :) teraz kreski sa ledwo widoczne,wiadomo,ale sa na 100%

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ