X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina jak będziesz po wizycie u lekarza to pisz :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna wrote:
    Negatyw. Taka biel, że razi w oczy.

@ prawdopodobnie przesunie się, bo piersi wciąż bolą, jak cholera. Nawet nudności mi dziś towarzyszą, wyjątkowo ciężki PMS :-(

Przykro mi :(

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/c4da9a8f1e55.jpg.html test sprzed 2 dni

https://naforum.zapodaj.net/4dd401098c64.jpg.html test z dzisiaj

Dziewczyny czemu te testy to takie bladziochy? w ogóle widzicie coś?
    Mam też wrażenie że ten z dzisiaj jest bardziej blady niż ten sprzed 2 dni :( do tego temperatura spada :((((

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Ovu podał tylko przypuszczalne dni owulacji 28.01-01.02
    Czułam owulację 30 stycznia :(

Musiałam edytować post, bo głupoty powypisywałam. Chyba za krótko spałam :p
    Mi lekki pozytyw wyszedł dopiero 12dpo także cyc do przodu ;-) zawsze możesz test powtórzyć za 2-3dni

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Ovu podał tylko przypuszczalne dni owulacji 28.01-01.02
    Czułam owulację 30 stycznia :(

Musiałam edytować post, bo głupoty powypisywałam. Chyba za krótko spałam :p
    Mi lekki pozytyw wyszedł dopiero 12dpo także cyc do przodu ;-) zawsze możesz test powtórzyć za 2-3dni

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska gratulacje!!!kiedy idziesz na bete???

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/c4da9a8f1e55.jpg.html test sprzed 2 dni

https://naforum.zapodaj.net/4dd401098c64.jpg.html test z dzisiaj

Dziewczyny czemu te testy to takie bladziochy? w ogóle widzicie coś?
    Mam też wrażenie że ten z dzisiaj jest bardziej blady niż ten sprzed 2 dni :( do tego temperatura spada :((((

Faktycznie ten sprzed 2 dni jest wyrazniejszy, ale nie sugerowalabym się tym tak bardzo, bo wszystko może zależeć od stężenia moczu... najlepiej będzie jak pójdziesz na bHCG i powtórzysz po 48 h. testy nie służą niestety do sprawdzania przyrostu tego hormonu. trzymam kciuki :)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri2016 widze ze jesteś bardzo doswiadczona... Gin kazal mi isc na bete. i teraz nie wiem czemu kazal mi powtórzyć po tygodniu? orientujesz się może czemu tak? po za tym ze kazal isc prywatnie gdzie jestem ubezpieczona i powinien dac skierowanie... no ale to już chyba dyskusji nie podlega

p19udqk3biqtk3ub.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę! Najwyżej sprawdzę po 72h w poniedziałek.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Anuska gratulacje!!!kiedy idziesz na bete???
    za chwile ;-) choć zachwycona nie jestem :-)

Gagarek lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Suri2016 widze ze jesteś bardzo doswiadczona... Gin kazal mi isc na bete. i teraz nie wiem czemu kazal mi powtórzyć po tygodniu? orientujesz się może czemu tak? po za tym ze kazal isc prywatnie gdzie jestem ubezpieczona i powinien dac skierowanie... no ale to już chyba dyskusji nie podlega

hihi :) nie jestem jakoś doświadczona, po prostu czytam dużo, interesuję się i jestem tu na forum już kilka miesięcy ;)
    sprawdź najlepiej po 6 dniach np, wtedy będziesz miała 3 sekwencje po 48 h. i jeżeli początkowa beta wynosi załóżmy 10, to po 6 dniach powinna wynosić 80. ja jednak jestem zwolenniczką sprawdzania bety co 48 h godzin, bo tylko wtedy widać czy na prawdę dobrze przyrasta. ja np jak byłam w pozamacicznej to właśnie dlatego, że sprawdzałam co 48 h byłam w stanie wychwycić nieprawidłowości, bo raz potrafiła urosnąć o kilka procent a po kolejnych 48h o 300% i gdybym sprawdziła co kilka dni to wydawałoby mi się, że jest ok, bo przyrastac przyrosla dużo. nie wiem czy jasno się wyraziłam... :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:15

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    hihi :) nie jestem jakoś doświadczona, po prostu czytam dużo, interesuję się i jestem tu na forum już kilka miesięcy ;)
    sprawdź najlepiej po 6 dniach np, wtedy będziesz miała 3 sekwencje po 48 h. i jeżeli początkowa beta wynosi załóżmy 10, to po 6 dniach powinna wynosić 80. ja jednak jestem zwolenniczką sprawdzania bety co 48 h godzin, bo tylko wtedy widać czy na prawdę dobrze przyrasta. ja np jak byłam w pozamacicznej to właśnie dlatego, że sprawdzałam co 48 h byłam w stanie wychwycić nieprawidłowości, bo raz potrafiła urosnąć o kilka procent a po kolejnych 48h o 300% i gdybym sprawdziła co kilka dni to wydawałoby mi się, że jest ok, bo przyrastac przyrosla dużo. nie wiem czy jasno się wyraziłam... :)?
    Oczywiście że jasno. Ja to w sumie ide na tą bętę nie dla lekarza tylko dla mężulka i syna... Mężuś nie wierzy pomimo tyle testów :-) hehe a no i żeby utrzec nosa takiej jedenj 22lat co ze ja niby za bardzo się nakręcami dla niej te testy sa negatywne ehh .. a przecież ja nie mam 22 tylko 30+ . Dziekuje lece do tego laboratorium bo u nas tylko do 10.30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:19

p19udqk3biqtk3ub.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:

A byłaś u gina prywatnie czy "państwowo"? Bo jak prywatnie to nawet jakby Ci dał skierowanie to byś musiała zapłacić za badania, no chyba że by miał podpisana umowe z jakimś laboratorium to by zrobili za darmo. Tylko wtedy pewnie koszt badania byłby wliczony w koszt wizyty.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kupiłam wczoraj kolejny termometr szklany (dwa zbiłam), zmierzyłam dzisiaj rano temperaturę i wyszło 36.5, a tym elektronicznym, którym mierzyłam od początlu cyklu-35.6... Trochę załamka. Możliwe, że się popsuł i od kilku dni mam wyższą temperaturę.. Tak czy siak już po owu. Jeśli w ogóle była. Dziwne uczucie dzisiaj. Boli mnie podbrzusze jak na @. I to całkiem mocno.. Nigdy tak nie miałam w tym dniu cyklu. Do tego od wczoraj bolą mnie piersi. Dziwne te nasze organizmy..

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • annut Nowa

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Piszę, bo sobie chyba uroiłam ciążę. Niestety 3 wykonane testy w tym tygodniu temu zaprzeczają, a mój mąż stwierdził prześmiewczo, że jak się nie pozbieram to wyśle mnie do weterynarza, który kilkukrotnie, z całkowitą skutecznością wyleczył z tego naszego psa... :D

Mój problem polega na tym, że we wtorek, środę i minimalnie wczoraj pobolewało mnie podbrzusze. Ból mogę porównać do miesiączkowego (chociaż dużo słabszego niż np w pierwszym dniu). To było coś niespotykanego u mnie wcześniej i nakierowało mnie na taki, a nie inny tor myślenia. Tak jak wspomniałam wcześniej, wykonałam aż 3 testy w tym tygodniu. Było to w poniedziałek, środę i dziś (wszystkie 25 mlU/ml). Miałam pójść na badanie krwi, ale nie zdążyłam.
    Średnia długość cykli wynosi 28 dni. Choć ostatnio jest to 26 i 27 dni.

Wykres prezentuje się tak: https://ovufriend.pl/graph/d1ca8bef186fba63d9b46643dccda83d

Myślicie, że mogę się jeszcze łudzić? Czy szanse są nikłe?
    Kolejny test wykonam może w poniedziałek rano o ile do tego czasu nie dostanę @.

Dzięki z góry za wszelką pomoc ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

• Sept Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wytrzymałam do jutra i testowałam dziś testem 10 mlU/ml i niestety tylko jedna kreska:( Żadnych sygnałów, że @ miałaby nadejść. Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia:)

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis pozytyw :)

Sept, karola_aa, Gagarek, Asik84, KasiaHaBe, Kamelkowo, w_nika lubią tę wiadomość

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    Gratulacje!

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki chociaz jeszcze sie nie podniecam bo termin okresu na wtorek

• Sept Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:

Gratuluje!!!

34bwhqvkwsh95sch.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ