X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, Konował a nie lekarz... Zmień go lepiej. I gratuluję dzieciolka!

A ja glupia mam za dużo testów owu i znowu to zrobiłam... I znowu wyszedłcień cienia. Chyba muszę się pozbyć allehrowego testu ciążowego i w środę wstępnie zatestować.

Anuśka19 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    O to kiedy się starać po lyzeczkowaniu najlepiej spytać gina po kontrolnym usg. To dość osobnicza sprawa.

Oczywiście, jestem już umówiona na wizyte. Przeżywam jak głupia tą @, najpierw przeżywałam ze nic jej nie zwiastuje, potem ze nadeszła terminowo, teraz ze jest taka, a nie inna. Ehhh...

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Anuśka, Konował a nie lekarz... Zmień go lepiej. I gratuluję dzieciolka!

A ja glupia mam za dużo testów owu i znowu to zrobiłam... I znowu wyszedłcień cienia. Chyba muszę się pozbyć allehrowego testu ciążowego i w środę wstępnie zatestować.
    Kurcze też tak myśle :-) jak to się mówi do 3 razy sztuka :-)

KateHawke lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, tak dla porzadku- melduje negatywną betę, co nie dziwne przy prolaktynie tak wysokiej.
    Postaram się uformować i lecę dalej z tematem.
    Powodzenia z testowaniem!!! Trzymam za was kciuki!!!

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde za kazdym razem jak zmieniacie profilowe to ja nie wiem kto pisze :p
    Moze jak bedzie pozytywny test to tez zmienie w ramach prezentu, ale na podobne ;)

panazuzanna lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Dzięki Kochana za odp., no niby przed @ naczytałam się opinii, że może być grubo, ale sytuacja mnie przerosła, od 3 dni zmieniam podpaske co godz max dwie, zniszczyłam w nocy nowy materac, wczoraj podłożyłam podkład poporodowy, który mi został z czasów porodu 3 lata temu. Teraz jakby ktoś nieco kurek przykrecil na szczescie, czy mimo tak intensywnych @ podjęłas starania jeszcze zanim się unormowaly?

Moja ginekolog w Polsce (bo tu miałam zabieg)powiedziała mi,że to mit,żeby kobiety czekały 3msc.Że jeżeli ma się utzymać tosie utrzyma.Ja uważam,że w każdym przypadku jest inaczej.jedne zachodzą w 1wszym cyklu po łyżeczkowaniu i ciąza przebiega prawidłowo,inne zachodzą i tracą zwalając to wtedy na przedwczesne starania.Mi poleciła gin tak jak poleciła.Żadnego usg potem nie miałam bo wróciłam do UKa tu troszkę inaczej sie traktuje te sprawy.Byłam u lekarza i nie dała mnie na usg pomimo własnie,że przyszłam do niej po tej przerazającej w zyciu miesiączce ona dała mnie tylko na badania hormonalne typu prl,pr,lh,fsh (kij wie czemu,tylko,żeby mnie uspokoić)no i powiedziała,że jestem zdrowa.My starania zaczęlismy od razu,ale nie wychodzi nam cos,zabieg miałam w lutym zeszłego roku i tylko w lipcu zaszłam,ale w biochemiczna.Także myslę,że lekarz wszystko Tobie powie na najblizszym usg,dodam,że moja gin z Pl dała mi recepte na folik 15mg a jest to mega duza dawka i brałam ją przez 3 msc i moze dlatego własnie nie nabawiłam się żadnej anemi.Kochana ja to samo miałam z tym materacem,z pizamą,a pod prysznicem to już się nawet bałam patrzeć bo szkoda gadać.Bardzooo duzo skrzepów-takich ciemno bordowych.
    Miesiączka taka trwała tyle samo co normalna z tym,że te pierwsze 3 dni są tragiczne.Acha generalnie miesiączki miałam od zabiegu regularne ta pierwsza po 6 tyg równych,a druga po 31 dniach.Potem juz normalnie co 28 dni.Teraz nie patrz na mój wykres bo jest rozwalony przez clo i duphaston :P
    Powodzenia i daj znac jak po usg :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potworu wrote:
    Kochane, tak dla porzadku- melduje negatywną betę, co nie dziwne przy prolaktynie tak wysokiej.
    Postaram się uformować i lecę dalej z tematem.
    Powodzenia z testowaniem!!! Trzymam za was kciuki!!!

Dzieki za kciuki, powodzenia z prolaktyna i wszytskim innym :)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha,

Dziękuję, sciskam Cię mocno, usg mam w dniu moich 33 urodzin, dam znać na pewno :-* Życzę Ci z całego serca aby najbliższe testowanie było Twoim pomyślnym, życzę tego wszystkim Dziewczynom na forum. A swoją drogą fascynujący jest mechanizm działania tego forum, można się stresować, spinac, przezywac coś, mężowi nie mówić, a wystarczy tu napisać, ktoś coś skrobnie w odpowiedzi nawiązując do swojego doświadczenia i jakoś tak w jednej chwili się robi lzej... :-*

Bibiś, Paulinucha87 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - zmień szybko tego lekarza!! A w ogóle zlecił Ci jakieś badania?
    I na kiedy wyznaczył kolejną wizytę?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Anuśka - zmień szybko tego lekarza!! A w ogóle zlecił Ci jakieś badania?
    I na kiedy wyznaczył kolejną wizytę?
    Jasne ze wyznaczył... jak to z niego sama wyciągłam :-p badań żadnych powiedział ze jak przyjdę za 3tyg to da wszystkie skierowania a to będzie 8/9tydz

p19udqk3biqtk3ub.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Jasne ze wyznaczył... jak to z niego sama wyciągłam :-p badań żadnych powiedział ze jak przyjdę za 3tyg to da wszystkie skierowania a to będzie 8/9tydz

Zmień,zmień. Ja w pierwszej ciąży miałam już skierowania na badanie krwi i moczu po pierwszej wizycie.

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Zmień,zmień. Ja w pierwszej ciąży miałam już skierowania na badanie krwi i moczu po pierwszej wizycie.
    Jutro ogarne sytuacje gdzie do kogo by i jak szybko się da :-) po tym jak odmlodzil koleżance ciaze o 3tyg to już calkiem... przez 34tyg nie zrobil nic żeby zweryfikować dlaczego waga idzie w dół. teraz lezy na oddziale :-( Waga startowa 59kg, dziś w 34tc 57 :-O mnie w pierwszej ciąży wywali na oddzial pod kroplówki od razu :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jakby nie patrzeć chodzi o dobro Twoje Kochana i Twojeg słodkiego,małego kropka w brzuszku ;) fajnie po 4 latach ujrzeć ponownie u kogoś takie zdjęcie ;)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Jutro ogarne sytuacje gdzie do kogo by i jak szybko się da :-) po tym jak odmlodzil koleżance ciaze o 3tyg to już calkiem... przez 34tyg nie zrobil nic żeby zweryfikować dlaczego waga idzie w dół. teraz lezy na oddziale :-( Waga startowa 59kg, dziś w 34tc 57 :-O mnie w pierwszej ciąży wywali na oddzial pod kroplówki od razu :-/

Jakiś niekompetentny lekarz :( szkoda,że tacy przyjmują :(

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to juz trzeci wieczor jak padam o 19...

Bocianiątko, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Dziewczyny to juz trzeci wieczor jak padam o 19...

Coś jest na rzeczy chyba Kochana :*

Bocianiątko, LilyEvans lubią tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Cześć! Mam pytanie do Was jako do ekspertów ;) 1 lutego dostałam okresu (3 dni krwawienia, 4 tylko taki brudny śluz), 8 i 10 lutego kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Według moje aplikacji okresowej na telefonie dni płodne miała 10-17 lutego, ale… no właśnie, ale! Mam wrażenie, że owulacja i dni płodne w tym miesiącu przyszły znacznie wcześniej (zawsze miałam cykle regularnie co 28 dni). Od 6 dc mega ochota na seks, śluz płodny, temperatura wyższa niż zwykle, teoretycznie 15 lutego powinnam mieć owulacje, tymczasem od 14 lutego nastąpiły dni suche :p Czy mogę być w ciąży? Myślicie, że mogę już wykonać test?

Dziewczyny proszę o odpowiedź, ja jestem mocno nowa w temacie, a bardzo bym chciała wykonać test już jutro...

mjvyi09k1yghelay.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Dziewczyny proszę o odpowiedź, ja jestem mocno nowa w temacie, a bardzo bym chciała wykonać test już jutro...

Wydaje mi się,że już możesz wykonać test ze spokojem ;) a najwyżej po dwóch dniach powtórzyć. A najlepiej zrobić bete wtedy wynik będzie wiarygodny ;)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze to moze byc wczesnie.
    Poczekaj zdby bylo chociaz 12dpo, najlepiej 14dpo :)
    Chyba ze cos przeoczylam w Twojej wiadomosci

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • calza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jest szansa, że mogę być w ciąży? Mam pewne obiawy, ale jak porównam je do obiawów sprzed roku (ciąża biochemiczna...) to nie są one aż tak uciążliwe. Jestem senna, zmęczona, rozdrażniona i roześmiana za chwilę, pobolewa mnie podbrzusze, trochę piersi, ale czy to może być to? Schizuję, bo bardzo bym chciała żeby zaskoczyło :p

mjvyi09k1yghelay.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ