Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka, Konował a nie lekarz... Zmień go lepiej. I gratuluję dzieciolka!
A ja glupia mam za dużo testów owu i znowu to zrobiłam... I znowu wyszedłcień cienia. Chyba muszę się pozbyć allehrowego testu ciążowego i w środę wstępnie zatestować.Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:O to kiedy się starać po lyzeczkowaniu najlepiej spytać gina po kontrolnym usg. To dość osobnicza sprawa.
Oczywiście, jestem już umówiona na wizyte. Przeżywam jak głupia tą @, najpierw przeżywałam ze nic jej nie zwiastuje, potem ze nadeszła terminowo, teraz ze jest taka, a nie inna. Ehhh... -
KateHawke wrote:Anuśka, Konował a nie lekarz... Zmień go lepiej. I gratuluję dzieciolka!
A ja glupia mam za dużo testów owu i znowu to zrobiłam... I znowu wyszedłcień cienia. Chyba muszę się pozbyć allehrowego testu ciążowego i w środę wstępnie zatestować.KateHawke lubi tę wiadomość
-
Kurde za kazdym razem jak zmieniacie profilowe to ja nie wiem kto pisze :p
Moze jak bedzie pozytywny test to tez zmienie w ramach prezentu, ale na podobnepanazuzanna lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Sarna84 wrote:Dzięki Kochana za odp., no niby przed @ naczytałam się opinii, że może być grubo, ale sytuacja mnie przerosła, od 3 dni zmieniam podpaske co godz max dwie, zniszczyłam w nocy nowy materac, wczoraj podłożyłam podkład poporodowy, który mi został z czasów porodu 3 lata temu. Teraz jakby ktoś nieco kurek przykrecil na szczescie, czy mimo tak intensywnych @ podjęłas starania jeszcze zanim się unormowaly?
Moja ginekolog w Polsce (bo tu miałam zabieg)powiedziała mi,że to mit,żeby kobiety czekały 3msc.Że jeżeli ma się utzymać tosie utrzyma.Ja uważam,że w każdym przypadku jest inaczej.jedne zachodzą w 1wszym cyklu po łyżeczkowaniu i ciąza przebiega prawidłowo,inne zachodzą i tracą zwalając to wtedy na przedwczesne starania.Mi poleciła gin tak jak poleciła.Żadnego usg potem nie miałam bo wróciłam do UKa tu troszkę inaczej sie traktuje te sprawy.Byłam u lekarza i nie dała mnie na usg pomimo własnie,że przyszłam do niej po tej przerazającej w zyciu miesiączce ona dała mnie tylko na badania hormonalne typu prl,pr,lh,fsh (kij wie czemu,tylko,żeby mnie uspokoić)no i powiedziała,że jestem zdrowa.My starania zaczęlismy od razu,ale nie wychodzi nam cos,zabieg miałam w lutym zeszłego roku i tylko w lipcu zaszłam,ale w biochemiczna.Także myslę,że lekarz wszystko Tobie powie na najblizszym usg,dodam,że moja gin z Pl dała mi recepte na folik 15mg a jest to mega duza dawka i brałam ją przez 3 msc i moze dlatego własnie nie nabawiłam się żadnej anemi.Kochana ja to samo miałam z tym materacem,z pizamą,a pod prysznicem to już się nawet bałam patrzeć bo szkoda gadać.Bardzooo duzo skrzepów-takich ciemno bordowych.
Miesiączka taka trwała tyle samo co normalna z tym,że te pierwsze 3 dni są tragiczne.Acha generalnie miesiączki miałam od zabiegu regularne ta pierwsza po 6 tyg równych,a druga po 31 dniach.Potem juz normalnie co 28 dni.Teraz nie patrz na mój wykres bo jest rozwalony przez clo i duphaston
Powodzenia i daj znac jak po usgSarna84 lubi tę wiadomość
-
potworu wrote:Kochane, tak dla porzadku- melduje negatywną betę, co nie dziwne przy prolaktynie tak wysokiej.
Postaram się uformować i lecę dalej z tematem.
Powodzenia z testowaniem!!! Trzymam za was kciuki!!!
Dzieki za kciuki, powodzenia z prolaktyna i wszytskim innymPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Paulinucha,
Dziękuję, sciskam Cię mocno, usg mam w dniu moich 33 urodzin, dam znać na pewno :-* Życzę Ci z całego serca aby najbliższe testowanie było Twoim pomyślnym, życzę tego wszystkim Dziewczynom na forum. A swoją drogą fascynujący jest mechanizm działania tego forum, można się stresować, spinac, przezywac coś, mężowi nie mówić, a wystarczy tu napisać, ktoś coś skrobnie w odpowiedzi nawiązując do swojego doświadczenia i jakoś tak w jednej chwili się robi lzej... :-*Bibiś, Paulinucha87 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Anuśka - zmień szybko tego lekarza!! A w ogóle zlecił Ci jakieś badania?
I na kiedy wyznaczył kolejną wizytę? -
Anuśka19 wrote:Jasne ze wyznaczył... jak to z niego sama wyciągłam :-p badań żadnych powiedział ze jak przyjdę za 3tyg to da wszystkie skierowania a to będzie 8/9tydz
Zmień,zmień. Ja w pierwszej ciąży miałam już skierowania na badanie krwi i moczu po pierwszej wizycie.Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
madzia8lenka wrote:Zmień,zmień. Ja w pierwszej ciąży miałam już skierowania na badanie krwi i moczu po pierwszej wizycie.
-
Anuśka19 wrote:Jutro ogarne sytuacje gdzie do kogo by i jak szybko się da po tym jak odmlodzil koleżance ciaze o 3tyg to już calkiem... przez 34tyg nie zrobil nic żeby zweryfikować dlaczego waga idzie w dół. teraz lezy na oddziale Waga startowa 59kg, dziś w 34tc 57 mnie w pierwszej ciąży wywali na oddzial pod kroplówki od razu
Jakiś niekompetentny lekarz szkoda,że tacy przyjmująAnuśka19 lubi tę wiadomość
-
calza wrote:Cześć! Mam pytanie do Was jako do ekspertów 1 lutego dostałam okresu (3 dni krwawienia, 4 tylko taki brudny śluz), 8 i 10 lutego kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Według moje aplikacji okresowej na telefonie dni płodne miała 10-17 lutego, ale… no właśnie, ale! Mam wrażenie, że owulacja i dni płodne w tym miesiącu przyszły znacznie wcześniej (zawsze miałam cykle regularnie co 28 dni). Od 6 dc mega ochota na seks, śluz płodny, temperatura wyższa niż zwykle, teoretycznie 15 lutego powinnam mieć owulacje, tymczasem od 14 lutego nastąpiły dni suche :p Czy mogę być w ciąży? Myślicie, że mogę już wykonać test?
Dziewczyny proszę o odpowiedź, ja jestem mocno nowa w temacie, a bardzo bym chciała wykonać test już jutro... -
calza wrote:Dziewczyny proszę o odpowiedź, ja jestem mocno nowa w temacie, a bardzo bym chciała wykonać test już jutro...
Wydaje mi się,że już możesz wykonać test ze spokojem a najwyżej po dwóch dniach powtórzyć. A najlepiej zrobić bete wtedy wynik będzie wiarygodny -
A w ogóle jest szansa, że mogę być w ciąży? Mam pewne obiawy, ale jak porównam je do obiawów sprzed roku (ciąża biochemiczna...) to nie są one aż tak uciążliwe. Jestem senna, zmęczona, rozdrażniona i roześmiana za chwilę, pobolewa mnie podbrzusze, trochę piersi, ale czy to może być to? Schizuję, bo bardzo bym chciała żeby zaskoczyło :p