X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry Kobietki :)

Gratuluję Kasia przyrostu bety!

U mnie termin @ na jutro ale mój cykl dnia jest tak przestawiony ostatnio że nie wiem co to będzie... W każdym razie jakby czasem @ nie przyszła to będę testował dopiero w poniedziałek bo wcześniej nie ma zbytnio sensu, z doświadczenia wiem że po rannym teście popołudniu @ przychodzi hehe więc wolę żeby sama od siebie przyszła :)

Z pozytywnych rzeczy? Wczoraj rozmawialiśmy z mężem do 3 rano pierwszy raz tak długo i szczerze o dziecku i faktycznie jeśli nie uda się teraz czy za miesiąc powinnam mieć e nim wsparcie bo teraz wiem ze nie musze go chronić od moich złych emocji związanych z przyjściem@, kurcze cieszę się że tyle porozmawialismy

P.s. Mój mąż to mruk ciężko źr cokolwiek mówił o uczuciach itp, więc cieszę hehe jal wtedy kiedy pierwszy raz poowiedzial kocham

Dziekuje bardzo :) oby tak dalej :) czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania :) takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia :) Ja tez uwielbiam takie rozmowy :)

• sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś kolejny test negatywny, więc raczej nic z tego nie bedzie :(

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    jasne oby niedziela byla szczesliwa:)
    u mnie jedyny objaw to ciagłe bieganie siusiu :) ale to moze wynik duphastonu... bol brzuch jak na okres jakies trzy dni temu natomiast teraz cisza ...bede testowac w 26 dniu cyklu bo odstawieniu duphastonu mysle ze juz pokaze..

Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
    do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Dziekuje bardzo :) oby tak dalej :) czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania :) takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia :) Ja tez uwielbiam takie rozmowy :)

Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję :)
    Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
    do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:)
    dla mnie to czekanie straszne ..nam lekarz dal trzy cykle po hsg i pozniej inseminacja

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    u mnie dziś kolejny test negatywny, więc raczej nic z tego nie bedzie :(

A który to twój dzień cyklu? Mówią że póki nie ma @ to szansa jest:)
    Amy333- to u ciebie poniedziałek może być szczęśliwym dniem:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję :)
    Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?

Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
    A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dc, 14 dpo... niestety na teście nie ma nawet cienia... :( w marcu męża z łóżka nie wypuszcze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

U nas tez kiepsko :( tez nosa cieknie, mokry kaszel te sprawy az spac nie mozna pojsc w nocy :P ale mam nadzieje ze poprai sie pogoda niedlugo :P

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
    A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)
    Super sen:)
    Lubię pozytywne sny:)
    Ja nie lubię jak tak wieje, wtedy mówią że źle się dzieje ale muszę myśleć pozytywnie za rogiem już wiosną i będzie mega pozytywnie :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    dla mnie to czekanie straszne ..nam lekarz dal trzy cykle po hsg i pozniej inseminacja

A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    32 dc, 14 dpo... niestety na teście nie ma nawet cienia... :( w marcu męża z łóżka nie wypuszcze :D
    A jak długie miewasz cykle?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A który to twój dzień cyklu? Mówią że póki nie ma @ to szansa jest:)
    Amy333- to u ciebie poniedziałek może być szczęśliwym dniem:)

Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio ;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj własnie 32 -34 dni max, ovu niby zaznaczyło mi na jutro miesiączkę.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio ;-)

Tak tak nie powinno się nakrecac :) ale ja już kiedyś pisałam mimo iż mam 30 lat:) Lubię czasem wmawiać sobie że jestem w ciąży hehe, wiesz ja nie mam dzieci i bardzo bym chciała mieć więc jak to mówią co miesiąc od owulacji jestem dwa tygodnie w ciąży i aktualnie lubię to uczucie hehe i jestem z tych które nie potrafią nie myśleć o tym, wyluzowac itp,

Zatem tak głos rozsądku mówi - nie nakrecaj się będzie co będzie:)
    A ja tam swoje wiem i robię hehe i może to dziecinne ale tyle mojego, skoro nie jestem mamą to chociaż pomarze o tym:)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    zazwyczaj własnie 32 -34 dni max, ovu niby zaznaczyło mi na jutro miesiączkę.

No to na mój rozum mając takie cykle może okazać się że jeszcze za wcześnie na test, spróbuj odczekać dwa dni i jak nie będzie @ to wtedy zrobisz raz jeszcze test, luty jeszcze się nie kończy :) ktoś tu pozytywem jeszcze powinien się pochwalić :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:)
    ja tez wiekowa hehe 34 lata mam i mam juz dziecko z poprzedniego malzenstwa natomiast teraz z mezem sie staramy i nie wychodzi jakos z racji wieku moj lekarz podjal szybkie dzialania :)

• sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no okresu jeszcze nie mam, aczkolwiek temperatura dzis mi nieznacznie spadła, więc kurcze nie wygląda to za ciekawie

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!

Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
    Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!

Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
    Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji ;)

Owulacje mialam 16 dnia cyklu. No faktycznie bez sensu bo wychodzi ze jestem w 5 tyg i 2 dniu( czyli zaczal sie 6 tydzien) A okres zycia plodu skraca sie o 2 tygodnie :P troche porabane ale lekarzowi latwiej rozpoznac wiek ciazy bo kazdej kobiety cykl jest inny :)

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ