Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Dzień dobry Kobietki
Gratuluję Kasia przyrostu bety!
U mnie termin @ na jutro ale mój cykl dnia jest tak przestawiony ostatnio że nie wiem co to będzie... W każdym razie jakby czasem @ nie przyszła to będę testował dopiero w poniedziałek bo wcześniej nie ma zbytnio sensu, z doświadczenia wiem że po rannym teście popołudniu @ przychodzi hehe więc wolę żeby sama od siebie przyszła
Z pozytywnych rzeczy? Wczoraj rozmawialiśmy z mężem do 3 rano pierwszy raz tak długo i szczerze o dziecku i faktycznie jeśli nie uda się teraz czy za miesiąc powinnam mieć e nim wsparcie bo teraz wiem ze nie musze go chronić od moich złych emocji związanych z przyjściem@, kurcze cieszę się że tyle porozmawialismy
P.s. Mój mąż to mruk ciężko źr cokolwiek mówił o uczuciach itp, więc cieszę hehe jal wtedy kiedy pierwszy raz poowiedzial kocham
Dziekuje bardzo oby tak dalej czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia Ja tez uwielbiam takie rozmowy -
anusiak723 wrote:jasne oby niedziela byla szczesliwa:)
u mnie jedyny objaw to ciagłe bieganie siusiu ale to moze wynik duphastonu... bol brzuch jak na okres jakies trzy dni temu natomiast teraz cisza ...bede testowac w 26 dniu cyklu bo odstawieniu duphastonu mysle ze juz pokaze..
Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:) -
Kasia1111 wrote:Dziekuje bardzo oby tak dalej czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia Ja tez uwielbiam takie rozmowy
Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję
Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko? -
Amy333 wrote:Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:) -
Bajkaaa wrote:Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję
Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?
Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję
Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?
U nas tez kiepsko tez nosa cieknie, mokry kaszel te sprawy az spac nie mozna pojsc w nocy ale mam nadzieje ze poprai sie pogoda niedlugo -
Amy333 wrote:Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)
Lubię pozytywne sny:)
Ja nie lubię jak tak wieje, wtedy mówią że źle się dzieje ale muszę myśleć pozytywnie za rogiem już wiosną i będzie mega pozytywnieAmy333 lubi tę wiadomość
-
anusiak723 wrote:dla mnie to czekanie straszne ..nam lekarz dal trzy cykle po hsg i pozniej inseminacja
A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:) -
Bajkaaa wrote:A który to twój dzień cyklu? Mówią że póki nie ma @ to szansa jest:)
Amy333- to u ciebie poniedziałek może być szczęśliwym dniem:)
Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio -
Amy333 wrote:Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio
Tak tak nie powinno się nakrecac ale ja już kiedyś pisałam mimo iż mam 30 lat:) Lubię czasem wmawiać sobie że jestem w ciąży hehe, wiesz ja nie mam dzieci i bardzo bym chciała mieć więc jak to mówią co miesiąc od owulacji jestem dwa tygodnie w ciąży i aktualnie lubię to uczucie hehe i jestem z tych które nie potrafią nie myśleć o tym, wyluzowac itp,
Zatem tak głos rozsądku mówi - nie nakrecaj się będzie co będzie:)
A ja tam swoje wiem i robię hehe i może to dziecinne ale tyle mojego, skoro nie jestem mamą to chociaż pomarze o tym:)Amy333 lubi tę wiadomość
-
sayuri3 wrote:zazwyczaj własnie 32 -34 dni max, ovu niby zaznaczyło mi na jutro miesiączkę.
No to na mój rozum mając takie cykle może okazać się że jeszcze za wcześnie na test, spróbuj odczekać dwa dni i jak nie będzie @ to wtedy zrobisz raz jeszcze test, luty jeszcze się nie kończy ktoś tu pozytywem jeszcze powinien się pochwalić -
Amy333 wrote:A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:)
-
U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!
Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!
Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji
Owulacje mialam 16 dnia cyklu. No faktycznie bez sensu bo wychodzi ze jestem w 5 tyg i 2 dniu( czyli zaczal sie 6 tydzien) A okres zycia plodu skraca sie o 2 tygodnie troche porabane ale lekarzowi latwiej rozpoznac wiek ciazy bo kazdej kobiety cykl jest inny