X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry Kobietki :)

Gratuluję Kasia przyrostu bety!

U mnie termin @ na jutro ale mój cykl dnia jest tak przestawiony ostatnio że nie wiem co to będzie... W każdym razie jakby czasem @ nie przyszła to będę testował dopiero w poniedziałek bo wcześniej nie ma zbytnio sensu, z doświadczenia wiem że po rannym teście popołudniu @ przychodzi hehe więc wolę żeby sama od siebie przyszła :)

Z pozytywnych rzeczy? Wczoraj rozmawialiśmy z mężem do 3 rano pierwszy raz tak długo i szczerze o dziecku i faktycznie jeśli nie uda się teraz czy za miesiąc powinnam mieć e nim wsparcie bo teraz wiem ze nie musze go chronić od moich złych emocji związanych z przyjściem@, kurcze cieszę się że tyle porozmawialismy

P.s. Mój mąż to mruk ciężko źr cokolwiek mówił o uczuciach itp, więc cieszę hehe jal wtedy kiedy pierwszy raz poowiedzial kocham

Dziekuje bardzo :) oby tak dalej :) czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania :) takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia :) Ja tez uwielbiam takie rozmowy :)

• sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś kolejny test negatywny, więc raczej nic z tego nie bedzie :(

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    jasne oby niedziela byla szczesliwa:)
    u mnie jedyny objaw to ciagłe bieganie siusiu :) ale to moze wynik duphastonu... bol brzuch jak na okres jakies trzy dni temu natomiast teraz cisza ...bede testowac w 26 dniu cyklu bo odstawieniu duphastonu mysle ze juz pokaze..

Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
    do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Dziekuje bardzo :) oby tak dalej :) czekamy z niecierpliwoscia na wyniki testowania :) takie szczere rozmowy pomagaja na prawde, a najlepsze sa wlasnie takie nocne, gdzie kladziecie sie raze gasicie swiatlo i o wszystkim sie wtedy rozmawia :) Ja tez uwielbiam takie rozmowy :)

Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję :)
    Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez mam krótkie cykle, w pon to będzie mój 27dc.
    do tej pory nie miała zadnych objawow, dzisiaj tylko od rana jakos mnie tak pieką jakby piersi, lekko szczypią. Wczoraj podbrzusze cmilo jak na @, a dzisiaj spokoj. No i pozostaje nam czekac:)
    dla mnie to czekanie straszne ..nam lekarz dal trzy cykle po hsg i pozniej inseminacja

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    u mnie dziś kolejny test negatywny, więc raczej nic z tego nie bedzie :(

A który to twój dzień cyklu? Mówią że póki nie ma @ to szansa jest:)
    Amy333- to u ciebie poniedziałek może być szczęśliwym dniem:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jedynym minusem jest to że jestem niewyspana a muszę dziś jechać załatwiać sprawy związane z pracą, ale nie żałuję :)
    Ta pogoda tylko taka okropna wieje strasznie u mnie aż nosa się nie chce z domu wychylac u was też tak kiepsko?

Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
    A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dc, 14 dpo... niestety na teście nie ma nawet cienia... :( w marcu męża z łóżka nie wypuszcze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

U nas tez kiepsko :( tez nosa cieknie, mokry kaszel te sprawy az spac nie mozna pojsc w nocy :P ale mam nadzieje ze poprai sie pogoda niedlugo :P

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Oj wieje okropnie, ja całą noc przez to spać nie mogłam.
    A jak już przysnelam, to miałam fajny sen- snilo mi się, że mój M w towarzystwie znajomych podniosl mi koszulke i mowi patrzcie patrzcie jaki już brzuszek duzy;-))) i się obudziłam;-)
    Super sen:)
    Lubię pozytywne sny:)
    Ja nie lubię jak tak wieje, wtedy mówią że źle się dzieje ale muszę myśleć pozytywnie za rogiem już wiosną i będzie mega pozytywnie :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    dla mnie to czekanie straszne ..nam lekarz dal trzy cykle po hsg i pozniej inseminacja

A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    32 dc, 14 dpo... niestety na teście nie ma nawet cienia... :( w marcu męża z łóżka nie wypuszcze :D
    A jak długie miewasz cykle?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A który to twój dzień cyklu? Mówią że póki nie ma @ to szansa jest:)
    Amy333- to u ciebie poniedziałek może być szczęśliwym dniem:)

Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio ;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj własnie 32 -34 dni max, ovu niby zaznaczyło mi na jutro miesiączkę.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Bajeczko, tak bym chciała, ale wiadomo...trzeba czekac i się nie nakrecac zbytnio ;-)

Tak tak nie powinno się nakrecac :) ale ja już kiedyś pisałam mimo iż mam 30 lat:) Lubię czasem wmawiać sobie że jestem w ciąży hehe, wiesz ja nie mam dzieci i bardzo bym chciała mieć więc jak to mówią co miesiąc od owulacji jestem dwa tygodnie w ciąży i aktualnie lubię to uczucie hehe i jestem z tych które nie potrafią nie myśleć o tym, wyluzowac itp,

Zatem tak głos rozsądku mówi - nie nakrecaj się będzie co będzie:)
    A ja tam swoje wiem i robię hehe i może to dziecinne ale tyle mojego, skoro nie jestem mamą to chociaż pomarze o tym:)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri3 wrote:
    zazwyczaj własnie 32 -34 dni max, ovu niby zaznaczyło mi na jutro miesiączkę.

No to na mój rozum mając takie cykle może okazać się że jeszcze za wcześnie na test, spróbuj odczekać dwa dni i jak nie będzie @ to wtedy zrobisz raz jeszcze test, luty jeszcze się nie kończy :) ktoś tu pozytywem jeszcze powinien się pochwalić :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A my dopiero od stycznia zaczelismy starania, dość wiekowi już jesteśmy i o pierwszego maluszka walczymy. To nasze trzecie podejście:)
    ja tez wiekowa hehe 34 lata mam i mam juz dziecko z poprzedniego malzenstwa natomiast teraz z mezem sie staramy i nie wychodzi jakos z racji wieku moj lekarz podjal szybkie dzialania :)

• sayuri3 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no okresu jeszcze nie mam, aczkolwiek temperatura dzis mi nieznacznie spadła, więc kurcze nie wygląda to za ciekawie

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!

Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
    Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U mnie to wieje i śnieg sypie!! Tragiczna pogoda. Oby do 15 przestało!

Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
    Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji ;)

Owulacje mialam 16 dnia cyklu. No faktycznie bez sensu bo wychodzi ze jestem w 5 tyg i 2 dniu( czyli zaczal sie 6 tydzien) A okres zycia plodu skraca sie o 2 tygodnie :P troche porabane ale lekarzowi latwiej rozpoznac wiek ciazy bo kazdej kobiety cykl jest inny :)

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ