Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mierze temperatury, prędzej będę chodzić na monitoring chyba że moja gin powie żebym mierzyla, zobaczymy z takich leków jakie mam to boję się że mojemu wyjdzie ze ma słabe nasienie no pracę ma taką że może okazać się że dobrze nie jest
-
Kasia1111 wrote:Owulacje mialam 16 dnia cyklu. No faktycznie bez sensu bo wychodzi ze jestem w 5 tyg i 2 dniu( czyli zaczal sie 6 tydzien) A okres zycia plodu skraca sie o 2 tygodnie troche porabane ale lekarzowi latwiej rozpoznac wiek ciazy bo kazdej kobiety cykl jest inny
Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Ja jestem w 5 tygodniu i 6 dniu a dawno robiłam test xD to chyba niemożliwe? Chyba że miałaś mega długi cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:24
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
anusiak723 wrote:ja tez wiekowa hehe 34 lata mam i mam juz dziecko z poprzedniego malzenstwa natomiast teraz z mezem sie staramy i nie wychodzi jakos z racji wieku moj lekarz podjal szybkie dzialania
Ja 35 i o pierwsze się staramy, wiec ten teges -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. W 22 dc robiłam rano betę, cykle 26 dniowe. Wyszła negatywnie. Mogło być za wcześnie ? Czy raczej nie ma się co łudzic. Staramy się o drugie dziecko. Na usg niby wszystko u mnie w porzadku. Gin teraz kazał zbadać nasienie bo juz 6cykli za nami i cisza.
-
nick nieaktualnyE_w_c_i_a wrote:Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Ja jestem w 5 tygodniu i 6 dniu a dawno robiłam test xD to chyba niemożliwe? Chyba że miałaś mega długi cykl.
dlatego tak dziwnie sie to liczy ostatnia miesiaczka zaczela sie 19,01 a owulke mialam 03,02 moze cos zle obilczylam, nie mowie ze sie nie pomylilam ale co do tych dwoch dat jestem pewna dlatego lepiej zeby lekarz to stwierdzil i mi tez cos nie pasuje :p ze tak wszystko wylicza mi dziwnie ze zaczal sie ten 5 tydz zaczelam testowaz jak mi sie okres spoznial
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:36
-
nick nieaktualnyWłaśnie niektórym wychodzi juz ta beta szybciej. Ja mam podobno mega tylozgiecie i nie wiem czy to może to utrudnia nam celny strzał na usg w 14dc było cialko zolte niby wszystko prawidłowo. Owulacja 12/13 luty. No nic trzeba czekac. Zawsze się dluza te dwa tyg niepewność
-
anusiak723 wrote:bez przesady do babci nam jeszcze troche brakuje
mam nadzieje ze wszystkie w koncu zobaczymy dwie kreseczki
a nie nie, do babci to mi jeszcze hoho;-) no ale fasolek to już moglby się pojawić, tak sobie mysle ze fajnie byłoby jeszcze w tym roku urodzić -
Kasia1111 wrote:dlatego tak dziwnie sie to liczy ostatnia miesiaczka zaczela sie 19,01 a owulke mialam 03,02 moze cos zle obilczylam, nie mowie ze sie nie pomylilam ale co do tych dwoch dat jestem pewna dlatego lepiej zeby lekarz to stwierdzil i mi tez cos nie pasuje :p ze tak wszystko wylicza mi dziwnie ze zaczal sie ten 5 tydz
Kasia1111 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Amy333 wrote:a nie nie, do babci to mi jeszcze hoho;-) no ale fasolek to już moglby się pojawić, tak sobie mysle ze fajnie byłoby jeszcze w tym roku urodzić
tez mam takie załozenie:) u mnie lekarz podejrzewal zrosty po cc no ale hsg wykazalo jajowody drozne natomiast tak krzyczalam z bolu ze mysle sobie byc moze byly tam jakies zrosty i puscily i sie uda w koncu , zycie pokaze co dalej -
nick nieaktualnyE_w_c_i_a wrote:Ja miałam miesiączkę 14 stycznia, owulację 28.01 więc faktycznie te 4-5 dni za mną
Juz myslalam ze cos zle wyliczylam :p patrzac na twoje wyniki bety faktycznie moglo tak byc ale u kazdej kobiety inaczej rosnie a ja robilam tylko dwie i druga wrosla o 100% wiec raczej dobrze ale jezeli chodzi o nasze daty miesiaczki i owulacji to podobnie jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:42
-
anusiak723 wrote:tez mam takie załozenie:) u mnie lekarz podejrzewal zrosty po cc no ale hsg wykazalo jajowody drozne natomiast tak krzyczalam z bolu ze mysle sobie byc moze byly tam jakies zrosty i puscily i sie uda w koncu , zycie pokaze co dalej
oby było czyściutko:) ja na razie nie bylam jakos szczególnie diagnozowana. Wiem ze w tym cyklu pęcherzyk był, rósł i tyle. Cykle mam w miare regularne, przynajmniej ostatnie dwa po odstawieniu tabsów, hehe;-) -
nick nieaktualnyanusiak723 wrote:tez mam takie załozenie:) u mnie lekarz podejrzewal zrosty po cc no ale hsg wykazalo jajowody drozne natomiast tak krzyczalam z bolu ze mysle sobie byc moze byly tam jakies zrosty i puscily i sie uda w koncu , zycie pokaze co dalej
-
Powiem wam że plus dzisiejszych czasów jest to że teraz matki są w różnym wieku rodzą 20 latki i 40 latki pierwsze dziecko i juz to tak nie dziwi jak kiedyś
No co do urodzenia jeszcze w tym roku to tylko marzec mi zostaje, ale nie zależy mi na tym w którym miesiącu miałabym rodzić, najbardziej chciałabym zajść e zdrową ciąże i móc donosic spokojnie czego wszystkim nam tu życzęAmy333 lubi tę wiadomość
-
Hugolina87 wrote:Mój gin powiedział ze tez mogę mieć niedrożne po cc. Ale do września mówił żeby się starać. Dla mnie to bez sensu czekać tyle czasu bo to byłby rok starn, a po każdym rozczaroqaniu chce juz rezygnować bo łapie dola . Najpierw faceta wyślę na badania i zobaczymy. To hsg takie bolesne jest ?
moj lekarz dal nam 3 cykle i inseminacje... moj ma morfologie nasienia 3% ale lekarz mowi ze nie jest zle w porownaniu z innymi parametrami
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:oby było czyściutko:) ja na razie nie bylam jakos szczególnie diagnozowana. Wiem ze w tym cyklu pęcherzyk był, rósł i tyle. Cykle mam w miare regularne, przynajmniej ostatnie dwa po odstawieniu tabsów, hehe;-)[
zycze aby jak najszybciej sie udało:)
nawiazujac do naszego wieku to powiem ci ze bedac w szpitalu na tej diagnostyce dopiero zobaczylam ile par zmaga sie z nieplodnoscia i tez myslalam ze bede tam najstarsza ale duzo kobiet po 30 mocno ..to samo na połoznictwie bo bylo obok :)zaobserwowalam sporo mam ok 30, 40 to nic dziwnego w dzisiejszych czasach:) -
Kasia1111 wrote:A powiedz mi kiedy zaczelas testowac pierwszy raz? Przed @ zaczelas?
Cykle miałam 26 dniowe. Test z moczu zrobiłam 24 dc i 26 dc- na obu cień cienia. 28 dc zrobiłam test z krwi i wyszła BHCG - 103,6Szczęśliwa mama Majeczki :*
E_w_c_i_a wrote:Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Ja jestem w 5 tygodniu i 6 dniu a dawno robiłam test xD to chyba niemożliwe? Chyba że miałaś mega długi cykl.
No właśnie też to rozkminiałam, bo ja znowu owulację miałam prawdopodobnie 7.02. A mam dopiero 4t0d :p z tym, że u mnie krótki cykl i owu w 12 dc.
Pokręcone to wszystko :p
Kasia - a na kiedy Ci termin wyznacza?