X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wywoływali poród także przezyłam dwa porody to hsg myślę że też przeżyje jeśli będzie trzeba sprawdzić ;) i chyba do innego lekarza się uda. Straszne ze w naszych czasach są takie problemy z zajściem w ciążę. Tez skończyłam teraz 30 lat :/ w pierwszą ciążę poprostu wpadliśmy i chyba takie ciążę są jednak najlepsze. Również mam nadzieje urodzić jeszcze w tym roku. Oby się każdej udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Cykle miałam 26 dniowe. Test z moczu zrobiłam 24 dc i 26 dc- na obu cień cienia. 28 dc zrobiłam test z krwi i wyszła BHCG - 103,6 ;-)

Ja mialam 30-dniowe cykle 20,02 test z moczu i cien a 21,02 beta i 79 wyszla mi :)

Kaczorka mi wylicza terrmin na 26 pazdziernik a tobie? :) ale skoro jestem w 5 tyg to bete mam dosc niska nawet w porownaniu do ciebie Kaczorka skoro wylicz ci ze jestes w 4 tydz. ale moze mialam ta tabele inaczej liczona :P nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:10

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Ja mialam 30-dniowe cykle 20,02 test z moczu i cien a 21,02 beta i 79 wyszla mi :)

Kaczorka mi wylicza terrmin porodu na 26 pazdziernik a tobie? :)

31.10. :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mi wywoływali poród także przezyłam dwa porody to hsg myślę że też przeżyje jeśli będzie trzeba sprawdzić ;) i chyba do innego lekarza się uda. Straszne ze w naszych czasach są takie problemy z zajściem w ciążę. Tez skończyłam teraz 30 lat :/ w pierwszą ciążę poprostu wpadliśmy i chyba takie ciążę są jednak najlepsze. Również mam nadzieje urodzić jeszcze w tym roku. Oby się każdej udało.

spokojnie dasz rade :) ja testuje w niedziele wiec bedzie wszystko jasne :)

• E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:

Kaczorka mi wylicza terrmin na 26 pazdziernik a tobie? :) ale skoro jestem w 5 tyg to bete mam dosc niska nawet w porownaniu do ciebie Kaczorka skoro wylicz ci ze jestes w 4 tydz. ale moze mialam ta tabele inaczej liczona :P nie wiem :P
    Ja mam na 21.10 ;-) Kasia nie patrz na wysokość tylko na przyrost. Mogłaś mieć później zapłodnienie i zagnieżdżenie :)

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    31.10. :)

To cos daleko ode mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Ja mam na 21.10 ;-) Kasia nie patrz na wysokość tylko na przyrost. Mogłaś mieć później zapłodnienie i zagnieżdżenie :)

Moze mialam faktycznie pozniej zagniezdzenie :P ja sie nie przejmuje tym wazenze procentowo oja beta ladnie rosnie :)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 9dpo drugiej kreski brak....

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    To cos daleko ode mnie :P

Jak pójdę 13.03. do gina to się wszystko wyjaśni :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Padłam hahahah jak byśmy się postarały to już babcie ;) Moja koleżanka już babcia ;)
    Czasem mam dylemat czy w tym wieku jeszcze próbować, koleżanki maja nastoletnie dzieci a ja ... jakaś opóźniona
    Flower, ciaze i dzieciaczki nas odmłodzą, a naszym koleżankom bedzie przybywac zmarszczek bo juz maja nastolatki w domu :P
    Takze same plusy! nie zalamujemy sie, bedziemy mialy jeszcze piekne kruszynki! :)

innamorata88, Flowwer, Amy333, kaha, Maja84 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak pójdę 13.03. do gina to się wszystko wyjaśni :)

Ja tez planuje jakos 13 albo 15 pojsc na wizyte i tez sie wszystko mi tez wyjasni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon mam mieć @ wiec juz do tego czasu nie testuje. Jedna beta mi wystarczyła, choć nadzieja się tli dalej ze może jednak fasolka rośnie.

• anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja w pon mam mieć @ wiec juz do tego czasu nie testuje. Jedna beta mi wystarczyła, choć nadzieja się tli dalej ze może jednak fasolka rośnie.

w tym cyklu bete robiłas??

• bertha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Dawno mnie nie bylo. Po 2 becie (88) trzecia beta po 2 dniach 21. Ale juz o tym nie myślę. Nowy cykl 8 lutego, nowe nadzieje. Bylo kochanko z finałem, czekam teraz na wyniki.
    Pozdrawiam i gratuluję zaciążonym!
    Ojej... przykro mi kajax... czyli jednak beta ok 20-30 w dniu spodziewanej @ to niezbyt dobra wróżba... :(
    trzymaj sie i powodzenia w tym cyklu. Ja tez ostatnia @ mam 8.02.

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    U mnie dzis 9dpo drugiej kreski brak....

a po czorta tak szybko testuje?;-)
    za 2-3 dni może być zupełnie inny wynik:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    w tym cyklu bete robiłas??
    Tak w tym cyklu. W 22 dc rano. Cykle mam 26 dniowe. Wg gina owulacja była 13dc czyli tak książkowo. 15dc byłam na usg było już cialko zolte. Wiec chyba w marcu kolejne starania

• anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowy cykl nowe starania nowa nadzieja :) zawsze trzeba szukac pozytywów :)

• bertha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    <3 Baaardzo Ci dziękuję. Zaraz odnajdę wyniki i napiszę. Ale jak gin dał mi skierownie na TSH i prolaktynę to nie powiedział kiedy najlepiej zrobić i zrobiłam jakoś na drugi, trzeci dzień po wizycie u niego. Zaraz sprawdzę, który to był dzień cyklu.
    Moj gin mowil, ze prolaktyna nie wazne kiedy, ale sa tacy ktorzy kaza w ok 3dc..

Jeszcze do listy Flower, mozna by dodac GLukoze na czczo, i moze zeby zbadac w calosci tarczyce to ft3, ft4 i antytpo i antytg.
    No i koniecznie ten monitoring zeby sprawdzic czy masz owulacje i czy pecherzyk peka.
    Wiecej na razie nie trzeba badan

Maja84 lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki @ nie ma można mieć nadzieję ;) a jak nie to nowe staranka;) ja robiłam sobie juz prolaktyne była ok. Tsh mam 3,09 wiec nie wiem czy nie powinien być niższy wyniki. Wszędzie piszą ze przy staraniach powinien być na poziomie 1-2. Ft3 i ft4 w normie. Robilyscie jeszcze jakieś badania ?

• bertha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kasia - a w którym dniu cyklu miałaś owulację?
    Trochę bez sensu jest, że liczy się początek ciąży od pierwszego dnia @, bo każda ma inaczej. A przecież wiadomo, że wszystko zaczyna się od owulacji ;)
    Dlatego idealnie wiek ciazy mozna obliczyc jak zna sie termin owu, i od tego dnia liczyć + 2 tygodnie.

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ