X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Witajcie. Wybaczcie ze tak pozno ale z tego wszystkiego cos mi sie wczesniej popsulo i wynikow nie moglam odczytac przez internet i miaoam raniutko isc ale jednak sie udalo pozno ale jest :) 21.02 hcg 79 a 23.02 hcg 156.6 :)

Gratuluję przyrostu! :) super :)
    I oby dalej pięknie rosła :*

Flowwer - zobaczysz, że niedługo Ci się uda :) moja koleżanka z pracy starała się bardzo intensywnie przez 10 lat i w końcu zaskoczyło. Więc jak teraz wiesz w czym tkwi największy problem to go pokonasz :)

Maja - ja badań nie robiłam i w sumie też zielona jestem w tym temacie ;) tylko tyle co tu na forum czytam. I czasami aż mi się oczy wielkie robią od ilości tego wszystkiego :p

kajax - tak się wczoraj zastanawiałam co tam u Ciebie. Przykro mi, że jednak nie wyszło. I jednocześnie trzymam kciuki za ten cykl :)

A mnie dziś tak sutki bolą, że już nie wyrabiam!!

Flowwer, anusiak723, Maja84 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.

Po pracy jak dostanę też wyniki bety i progesteronu jadę od razu z mężem do szpitala. Bo do poniedziałku nie wytrzymam.
    Ale naczytalam się że w takich przypadkach lekarze często zbywaja kobiety i nawet badania żadnego nie robią.
    Od wczorajszego popołudnia są u mnie tylko takie ciemne plamienia

Motomi7 lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily trzymam kciuki za ładny wynik bety :*

LilyEvans lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily tez trxymam kciuki!!

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Dziękuję dziewczyny.

Po pracy jak dostanę też wyniki bety i progesteronu jadę od razu z mężem do szpitala. Bo do poniedziałku nie wytrzymam.
    Ale naczytalam się że w takich przypadkach lekarze często zbywaja kobiety i nawet badania żadnego nie robią.
    Od wczorajszego popołudnia są u mnie tylko takie ciemne plamienia
    Powodzenia,oby bylo dobrze!

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Gratuluję przyrostu! :) super :)
    I oby dalej pięknie rosła :*

Flowwer - zobaczysz, że niedługo Ci się uda :) moja koleżanka z pracy starała się bardzo intensywnie przez 10 lat i w końcu zaskoczyło. Więc jak teraz wiesz w czym tkwi największy problem to go pokonasz :)

Maja - ja badań nie robiłam i w sumie też zielona jestem w tym temacie ;) tylko tyle co tu na forum czytam. I czasami aż mi się oczy wielkie robią od ilości tego wszystkiego :p

kajax - tak się wczoraj zastanawiałam co tam u Ciebie. Przykro mi, że jednak nie wyszło. I jednocześnie trzymam kciuki za ten cykl :)

A mnie dziś tak sutki bolą, że już nie wyrabiam!!

Dziekuje!!!! :) oczywiscie oby dalej rosla :) i tobie rowniez zycze zeby rosla sobie ladnie i zeby fasolka sie rozwijala prawidolowo :) ja mam tak obolale sytki tez :P od kilku dni non dtop i nie chca przestac. A powiedz a czy ty tez masz takie lekkie bole brzucha czasami? :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Dziekuje!!!! :) oczywiscie oby dalej rosla :) i tobie rowniez zycze zeby rosla sobie ladnie i zeby fasolka sie rozwijala prawidolowo :) ja mam tak obolale sytki tez :P od kilku dni non dtop i nie chca przestac. A powiedz a czy ty tez masz takie lekkie bole brzucha czasami? :)

Heh, w staniku mnie nie bolą na szczęście, ale dziś z rana to masakra :p
    Podbrzusze to mnie właśnie prawie nie boli. Bardzo lekko wczoraj czułam po całym dniu w pracy i jeszcze zakupach po pracy :p
    Ale jak Cię boli to się nie przejmuj, bo tak jest bardzo często w początkowych tygodniach :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Heh, w staniku mnie nie bolą na szczęście, ale dziś z rana to masakra :p
    Podbrzusze to mnie właśnie prawie nie boli. Bardzo lekko wczoraj czułam po całym dniu w pracy i jeszcze zakupach po pracy :p
    Ale jak Cię boli to się nie przejmuj, bo tak jest bardzo często w początkowych tygodniach :)

Wiesz co mnie czesciej bolalo jeszcze zanim sie dowiedzialam o ciazy( myskalam ze jednak okres choc bol dosc dziwny) i bardziej bolal mnie pecherz bo wczesniej jakos nie wyrabialam w nocy z siusianiem a potem pobudka z bolem pecherza do konca dnia juz tak tlumilo :) tylko kilka razy jajniki mnie tak pobolewaly :) ale to bol taki do wytrzymania wrecz taki mdly wiec sie nie przejmuje bo tez gdzies wyczytalam ze na poczatku to normalne :) A teraz to juz mmne jakos nie boli nic :) no oprocz sutkow hehe :)mnie tez w staniku nie bola ale jak zdejme i dotknac sie ich to ojjjj a jak w staniku sie lekko uderze w nie to tez boooola wtedy hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 07:54

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki :)
    Ja teraz bede troche neiobecna, wyjazdy podroze itp sie wynikiem ie pochwale. ;)

Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jestem ciekawa ktory to tydzien jest :P ginekolog chyba liczy od piereszego dnia po skonczonej ostatniej miesiaczce? Czy jak odlicza ktory tydz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Dziekuje za kciuki :)
    Ja teraz bede troche neiobecna, wyjazdy podroze itp sie wynikiem ie pochwale. ;)

Bedziemy czekac :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1111 wrote:
    Ja tylko jestem ciekawa ktory to tydzien jest :P ginekolog chyba liczy od piereszego dnia po skonczonej ostatniej miesiaczce? Czy jak odlicza ktory tydz? :)

No właśnie ja od wczoraj czuję pęcherz/cewkę moczową. Ale już kupiłam żurawinę i będę w pracy podjadać ;) powinno się poprawić.
    A jajnik też czuję tak lekko. Takie rozpychanie(?) Ciężko to nazwać :p

A tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej @. Jak przejdziesz na fioletową stronę to Ci powinno pokazać :) ewentualnie na necie poszukaj "termin porodu" i Ci kalkulator wyskoczy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annna83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, melduje negat!
    no i @ chyba juz na pokladzie po plamie.
    Wszystkimm ktorym sie udalo serdecznie gratuluje, a pozostale pozdrawiam goraco i zycze wytrwalosci:)

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,podczytuje was jakis czas bo tez staram sie o dzidzi ,to moj pierwszy cykl po hsg i z duphastonem wiec wszelkie mozliwe objawy mam :) testuje w poniedzialek ... zycze wszystkim dziewczynom zeby sie udało :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:
    hej dziewczyny ,podczytuje was jakis czas bo tez staram sie o dzidzi ,to moj pierwszy cykl po hsg i z duphastonem wiec wszelkie mozliwe objawy mam :) testuje w poniedzialek ... zycze wszystkim dziewczynom zeby sie udało :)

Powodzenia, może zatestujemy razem, jeśli mnie @ nie nawiedzi:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak723 wrote:

Witaj zycze powodzenia i czekamy na wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie ja od wczoraj czuję pęcherz/cewkę moczową. Ale już kupiłam żurawinę i będę w pracy podjadać ;) powinno się poprawić.
    A jajnik też czuję tak lekko. Takie rozpychanie(?) Ciężko to nazwać :p

A tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej @. Jak przejdziesz na fioletową stronę to Ci powinno pokazać :) ewentualnie na necie poszukaj "termin porodu" i Ci kalkulator wyskoczy.

W taki razie te wszystkie kalkulatory mowia ze jestem 6 tygodniu :P ja na oko liczylam tak wlasnie jakos 5 od miesiaczki :) wiesz co na pewno sie poprawi ja w biedrze kupilam sobie 2 lopatkitej zurawiny i tak co troche po kilka bralam i juz po 1-2 dniach nie czulam juz nic aby te jajniki i tak jak mowisz nawet nie da sie nazwac tego bolu :P ale taki mdly ledwo wyczuwalny :P

• anusiak723 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Powodzenia, może zatestujemy razem, jeśli mnie @ nie nawiedzi:)
    jasne oby niedziela byla szczesliwa:)
    u mnie jedyny objaw to ciagłe bieganie siusiu :) ale to moze wynik duphastonu... bol brzuch jak na okres jakies trzy dni temu natomiast teraz cisza ...bede testowac w 26 dniu cyklu bo odstawieniu duphastonu mysle ze juz pokaze..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :)

Gratuluję Kasia przyrostu bety!

U mnie termin @ na jutro ale mój cykl dnia jest tak przestawiony ostatnio że nie wiem co to będzie... W każdym razie jakby czasem @ nie przyszła to będę testował dopiero w poniedziałek bo wcześniej nie ma zbytnio sensu, z doświadczenia wiem że po rannym teście popołudniu @ przychodzi hehe więc wolę żeby sama od siebie przyszła :)

Z pozytywnych rzeczy? Wczoraj rozmawialiśmy z mężem do 3 rano pierwszy raz tak długo i szczerze o dziecku i faktycznie jeśli nie uda się teraz czy za miesiąc powinnam mieć e nim wsparcie bo teraz wiem ze nie musze go chronić od moich złych emocji związanych z przyjściem@, kurcze cieszę się że tyle porozmawialismy

P.s. Mój mąż to mruk ciężko źr cokolwiek mówił o uczuciach itp, więc cieszę hehe jal wtedy kiedy pierwszy raz poowiedzial kocham

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to z tego wszystkiego miałam koszmar! Masakra oczywiście związany z ciążą itp, za dużo tego ostatniego u mnie hehe:) no ale już za kilka dni się wyjaśnia te moje sny;)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ