Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa wrote:Hej przyznawać się po kolei ile kto zjadł dziś pączków Ja 3 ale mam jeszcze w domu i nie wiem czy na kolacje nie zjem pączusia
Co tam pączki... nie ma to jak zagryźć śledzie chlebem z pasztetem i ketchupem xD
https://zapodaj.net/126fd95d95f93.jpg.html
Asik84, Maja84, bertha lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Co tam pączki... nie ma to jak zagryźć śledzie chlebem z pasztetem i ketchupem xD
https://zapodaj.net/126fd95d95f93.jpg.htmlNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Ja wczoraj jadłam wafelki w czekoladzie przegryzając chipsami paprykowymi ale u mnie to nic nie znaczy, lubię np ptasie mleczko a potem słone paluszki albo np kiełbasę popic mlekiem taka oto ja dziwna
E_w_c_i_a, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie nie bylo. Po 2 becie (88) trzecia beta po 2 dniach 21. Ale juz o tym nie myślę. Nowy cykl 8 lutego, nowe nadzieje. Bylo kochanko z finałem, czekam teraz na wyniki.
Pozdrawiam i gratuluję zaciążonym!Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
kajax wrote:Dawno mnie nie bylo. Po 2 becie (88) trzecia beta po 2 dniach 21. Ale juz o tym nie myślę. Nowy cykl 8 lutego, nowe nadzieje. Bylo kochanko z finałem, czekam teraz na wyniki.
Pozdrawiam i gratuluję zaciążonym!kajax lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
kajax wrote:Dawno mnie nie bylo. Po 2 becie (88) trzecia beta po 2 dniach 21. Ale juz o tym nie myślę. Nowy cykl 8 lutego, nowe nadzieje. Bylo kochanko z finałem, czekam teraz na wyniki.
Pozdrawiam i gratuluję zaciążonym!
Trzymamy dalej kciuki za starania. Kiedy testujesz?kajax lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy sie w ogóle udało.. Za wcześnie chyba prztulanko:) a ovu przychodzi dopiero po pozytywnym teście ovu.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Wydając sie w szczegóły. Moze niepotrzebnie... Ale po upojnej nocy...rano jak sie obudziłam, to po nogach pociekla mi woda z magicznym płynem... Czyli powinno sie przyjąć o ile robaczki dożyły do narodzin mojej jajeczki.
Asik84 lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Bajkaaa wrote:Hej przyznawać się po kolei ile kto zjadł dziś pączków Ja 3 ale mam jeszcze w domu i nie wiem czy na kolacje nie zjem pączusia
Ja pol jak co roku, wiecej nie dam rady :pPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Flowwer wrote:Czasem łapie sie za głowę jak niektore dziewczyny planuja ciążę a nie zrobią podstawowych badań jak morfologia czy żelazo nie wspominając o innych. Niby chcą ale najtańszym kosztem byle zajść ale na tym nie polega świadome planowanie ciąży.
Może dlatego że ja już weteranka ale od samego początku chciałam wiedzieć co i jak
No właśnie ja kochane mam w tej sprawie ogromną prośbę. Poradźcie proszę jakie kompletne badania powinnam porobić, żeby mieć w miarę jasność czy jestem zdrowa czy coś ze mną nie tak? Ja planuję ciążę bardzo świadomie i jak zaczęliśmy się starać, pierwsze co zrobiłam to odwiedziłam ginekologa. Mój błąd, że poszłam z NFZ bo pani zlała mnie totalnie. Powiedziałam, że mam 33lata a mój mąż 38 i zaczęliśmy starać się o pierwsze dziecko (późno ale niestety m. wcześniej nie chciał ze względu na syt.finansową itp.) i dlatego że nie jesteśmy już najmłodsi chciałabym wiedzieć czy wszystko ze mną w porządku. To pani gin.zrobiła mi cytologię i kazała kupić lactovaginal i..tyle. Poszłam więc do innego w Medicoverze i on już lepiej się mną zajął, bo chociaż dał skierowanie na usg (koniecznie miedzy 8 a 10 dniem cyklu) oraz na TSH i prolaktynę, no i także zrobił cytologię. Hormony wyszły w normie. Cytologia 2, ale dostałam antybiotyk. Powiedział mi tylko że wszystko jest w normie i się starać dalej. Jednak nie daje mi to spokoju, bo boję się, że jednak jest coś na rzeczy. Dodam, że mój mąż ma syna z pierwszego małżeństwa, więc najpierw skupie się na sobie. Jak się okaże, że wszystko jest w porządku, zajmę się i nim.
Wiem, że pisałyście już nie raz o różnych badaniach ale mam prośbę, żeby któraś napisała mi tak w jednym miejscu co powinnam zrobić. Bo szukać teraz po postach to trochę się zejdzie Jak już porobię te badania, pójdę na pewno tym razem prywatnie do jakiegoś mam nadzieję dobrego gina, który się mną zajmie a nie odwali swoje 10min i "następny proszę".
PS. sorki że taka powieść mi wyszła
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
mycha91 wrote:Z tymi badaniami to dyskusja jak miedzy tym czy lepsze papmersy czy dada z biedronki...moze lepiej nie wchodzic w to i nie zagladac do portfela z tym "po kosztach".
Gigi ty zrob ta bete i tyle. Najwyzej zobacxysz ze spadla i bedziesz wiedziala ze cos trzeba poprawic to zrobisz reszte.
Ja momentami czuje sie jak stala bywalczyni tu po moich zawrotnych 4msc.... niektore rzeczy obkomentuje pod nosem,na niektore parskne smiechem, ale przypominam sobie siebie 4 cykle temu i pamietam jaka nadpobudliwa bylam wtedy. Mysle ze wiekszosc z nas tak miala ze w tych pierwszych cyklach wszystko kreci sie w okol zajscia. A potem czlowiek sie przyzwyczaja,i jest to jeden z aspektow tego naszego zycia.
Dokładnie tak! Ja jeszcze niedawno zadawałam wam głupie pytania i każdą pierdołą się denerwowałam i wyszukiwałam objawów tam gdzie ich nie było. Dziś śmieję się sama z siebie. Po paru nieudanych cyklach człowiek schodzi na ziemię, zaczyna realniej myśleć i nie podnieca się już z byle ukłucia w jajniku itp. Dużo też dało mi to forum, bo choć nadal czuję się "zielona" w temacie to i tak wiele się już od was nauczyłam i wiele bardzo przydatnych informacji/rad dowiedziałam
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml