Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a jak to jest z tą szyjką macicy? Znacie się na tym?

Podobno trzeba postawić nogę na krześle wtedy jej w ogóle nie mogę dotknąć. Próbowałam zbadać szyjkę przed chwilą, ale (pomimo, że palce mam długie) nie mogę jej praktycznie dotknąć. Dopiero jak kucnęłam i wsadziłam palec do oporu (aż skórę w okolicach docisnęłam) to ją poczułam. Mam wrażenie, że jest odchylona w stronę kręgosłupa i jest twarda... To normalne, że jest problem z sięgnięciem jej? Nie znam się na tym...

Brzucho boli mnie dziś jak na okres, 3x no-spe brałam... A szyjkę badałam, bo podobno na 2-3 dni przed okresem ma być nisko. Czy ja jestem jakąś anomalią?!

mjvyi09k1yghelay.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Kurcze kiedy lily sie odezwie?
    Po weekendzie

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    To stymulacja owulacji jest rozwiazaniem. Czemu jej nie masz?

A ja niewiem czemu . Podobno zaburzenia hormonalne

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    To stymulacja owulacji jest rozwiazaniem. Czemu jej nie masz?
    Ja też nie mam swoich choć juz z 6 lat hormony w normie.

innamorata88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Słuchajcie, a jak to jest z tą szyjką macicy? Znacie się na tym?

Podobno trzeba postawić nogę na krześle wtedy jej w ogóle nie mogę dotknąć. Próbowałam zbadać szyjkę przed chwilą, ale (pomimo, że palce mam długie) nie mogę jej praktycznie dotknąć. Dopiero jak kucnęłam i wsadziłam palec do oporu (aż skórę w okolicach docisnęłam) to ją poczułam. Mam wrażenie, że jest odchylona w stronę kręgosłupa i jest twarda... To normalne, że jest problem z sięgnięciem jej? Nie znam się na tym...

Brzucho boli mnie dziś jak na okres, 3x no-spe brałam... A szyjkę badałam, bo podobno na 2-3 dni przed okresem ma być nisko. Czy ja jestem jakąś anomalią?!
    Ja kucam i zawsze ją czuję, u każdego przed okresem jest różnie, ważne aby była zamknięta ;-) (jesli to ciąża)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja kupiłam tr testy bo nie dostałam jeszcze @ ale normalnie stresuje się jak nie wiem... Babka w aptece nie wiedziała jakiej czułości są i wogole mam wrażenie jakby pierwszy raz o tym słyszała... No nic mam dwa jeden strumieniowy a drugi plytkowy i nie wiem co robić, już późno boję się zrobić test... Ehh wiedziałam że tak będzie, serce wali jak oszalałe, aha no i doczytałam że mam o czułości 20 i 25 i kurcze hmm co robić...?:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ja kucam i zawsze ją czuję, u każdego przed okresem jest różnie, ważne aby była zamknięta ;-) (jesli to ciąża)

Otwarta, zamknięta - dla mnie to czarna magia :( jedno jest pewne - jest mega wysoko i jest twarda.

mjvyi09k1yghelay.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hej dziewczyny, ja kupiłam tr testy bo nie dostałam jeszcze @ ale normalnie stresuje się jak nie wiem... Babka w aptece nie wiedziała jakiej czułości są i wogole mam wrażenie jakby pierwszy raz o tym słyszała... No nic mam dwa jeden strumieniowy a drugi plytkowy i nie wiem co robić, już późno boję się zrobić test... Ehh wiedziałam że tak będzie, serce wali jak oszalałe, aha no i doczytałam że mam o czułości 20 i 25 i kurcze hmm co robić...?:)

Bajkaa ty już jestś 14dpo prawda? Wytrzymaj do rana, poprosimy o update z porannego siczka ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem już 14dpo :)
    Tak czytam co napisałam teraz i śmieje się sama z siebie bo napisałam tak jakbym była przerażona wynikiem hehe :)
    No i masz rację Calza poczekam do rana, w końcu jak jest to jutro też będzie, no i jak nie ma to jutro też nie będzie :)
    Tylko czym tu teraz się zająć żeby nie myśleć...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Tak jestem już 14dpo :)
    Tak czytam co napisałam teraz i śmieje się sama z siebie bo napisałam tak jakbym była przerażona wynikiem hehe :)
    No i masz rację Calza poczekam do rana, w końcu jak jest to jutro też będzie, no i jak nie ma to jutro też nie będzie :)
    Tylko czym tu teraz się zająć żeby nie myśleć...

Jak to co? Zrób sobie maseczkę + peeling, upiecz ciasto, poćwicz, zaciągnij starego do łóżka ;) Czas zleci! Zawsze możesz wpaść do mnie i pojeść ze mną surówkę z kapusty (wiem, wiem... don't judge me!) w akompaniamencie do serialu ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sk9ro nie mafie pwulacji to na co wy czekacie?? Bez obrazy ale.... To czekanie na cud. Ja tez owulek nie mam, ba bez lekow nawet okresu nie mam! Xmiencie lekarza ktory was poprowadzi a nie bedzie zbywal! Ja szukalam 3 lata!

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja też nie mam swoich choć juz z 6 lat hormony w normie.

Nie wiadomo o co chodzi . Może my coś źle robimy w swoim życiu i Bóg niechce dac

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Dziewczyny sk9ro nie mafie pwulacji to na co wy czekacie?? Bez obrazy ale.... To czekanie na cud. Ja tez owulek nie mam, ba bez lekow nawet okresu nie mam! Xmiencie lekarza ktory was poprowadzi a nie bedzie zbywal! Ja szukalam 3 lata!

Biorę bromergon ...prolaktyna w normie a owulacji jak nie było tak niema ...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Jak to co? Zrób sobie maseczkę + peeling, upiecz ciasto, poćwicz, zaciągnij starego do łóżka ;) Czas zleci! Zawsze możesz wpaść do mnie i pojeść ze mną surówkę z kapusty (wiem, wiem... don't judge me!) w akompaniamencie do serialu ;)

Hehe maseczka?:) nigdy nie robiłam:) mój mąż dopiero wrócił teraz do domu i juz wczoraj go wykorzystalam ;) dziś niech odpocznie bo zmęczony chłopina a chętnie bym wpadła tylko podejrzewam że trochę km nas dzieli:) A na pocieszenie zjadłam sobie fasolke po bretonsku bo wyszła mi dziś mega dobra:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hehe maseczka?:) nigdy nie robiłam:) mój mąż dopiero wrócił teraz do domu i juz wczoraj go wykorzystalam ;) dziś niech odpocznie bo zmęczony chłopina a chętnie bym wpadła tylko podejrzewam że trochę km nas dzieli:) A na pocieszenie zjadłam sobie fasolke po bretonsku bo wyszła mi dziś mega dobra:)

No coś Ty! :O to masz do nadrobienia ;) dobra baby, ja dojadam moją surówkę i spadam śpiochać, to pierwszy dzień od 2tyg. kiedy nie spałam w ciągu dnia i padam na ryjek...

Bajkaaa czekam na jutrzejszy wynik testu ze zniecierpliwieniem przeogromnym, trzymam kciuki za 2 kreseczki :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale nie będzie z samego rana bo ja śpioch jestem :) ale dam znać :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję ale nie będzie z samego rana bo ja śpioch jestem :) ale dam znać :)
    A ja bym dzisiaj zrobiła, na 100%powinien wyjśc chyba że dużo piłaś ;-)

Otwarta jest wtedy gdy możesz czubek palca włożyć,a zamknięta gdy nie jest to możliwe

• kajax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8.02 zaczęłam cykl. Po 6 dniach skończyło sie krwawienie. Dnia 18 i 19.02 były ♡ , a dnia 20 i 21.02 testy LH pozytywne. Dziś sobie zrobiłam sikanego - ujemny. Nie wiem kiedy zatestować zeby bylo wiarygodnie. Eeeeeee .... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 21:51

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie już dziś nie zrobię, wytrzymalam jedno pójście do wc bez testu to do rana też dam radę no chyba że w nocy przyjdzie @ to zostaną na następny raz :) A czy dużo piłam? Chyba nie ale mimo wszystko wstrzymam się :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Ja nie mam naturalnych dopiero po stymulacji letrozolem bo Clo na mnie nie działało. Aktualnie mam cykl bez stymulacji bo we wtorek miałam laparo z histeroskopia i HSG. Czekam na @ ok 20.03 i ruszam ze stymulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 22:17

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ