Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa ja też w 100 % zgadzam się z AnnaManną. Odpocznij...
    Zrób sobie przerwe w prowadzeniu wykresu, tutaj już są za duże emocje.

  • kajax Autorytet
    Postów: 512 168

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg<0,2

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też nie ma co testować szyjka otwarta na maksa! Więc to nie ciąża. :D

  • kajax Autorytet
    Postów: 512 168

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wysoki progesteron. Wg norm tak jak w II trymestrze..

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4112 1599

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam of gina.mialam.usg.dzis 14 dc.owu byla chyba wczoraj.mialam w 11 dc dwa pecherzykii tylko jeden pękł.a gin do mnoe ze na szczęście jeden.a ja ze czemu na szczęście.z bliźniaków bym się cieszyła ale i tak nic z tego noe będzie.
    Pytanie co się dzieje z tym drugim pęcherzykiem?

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mi_lejdi Autorytet
    Postów: 859 836

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    słuchajcie wypiszcie mnie z testowania. Miałam monitoring, ovu ładna, ale w 15 dc endo 6 mm, więc raczej no way...:/

    A przy okazji: EWI28 pęcherzyk niepekniety inwoluje i się wchłania :)

    <3 14.04.2018 Théo <3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Cześć dziewczyny,
    słuchajcie wypiszcie mnie z testowania. Miałam monitoring, ovu ładna, ale w 15 dc endo 6 mm, więc raczej no way...:/

    A przy okazji: EWI28 pęcherzyk niepekniety inwoluje i się wchłania :)
    No coś Ty :) mam 2 koleżanki z ciążą przy endo 6mm :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4112 1599

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Ale mam wysoki progesteron. Wg norm tak jak w II trymestrze..
    Podaj ile i normy

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Maja84 Autorytet
    Postów: 1674 1847

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam czy powtórzyć jutro test mam jakiejś firmy easy now :-/ Najwyżej kiedys kupie sobie ten pepino...

    Oczywiście, że powtórzyć :D

    2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • kajax Autorytet
    Postów: 512 168

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron (PGN) 34,73 ng/ml
    faza folikularna:
    faza owulacyjna:
    faza lutealna:
    menopauza:
    ciąża I trymestr:
    ciąża II trymestr:
    ciąża III trymestr:
    0,15 - 1,4
    4,44 - 28,03
    3,34 - 24,56
    0 - 0,73
    11,22 - 90
    25,55 - 89,40
    48,40 - 422,90
    Prolaktyna (PRL) 5,54 ng/ml
    kobiety:
    nie w ciąży:
    w ciąży:
    po menopauzie:
    .
    2,8 - 29,3
    9,7 - 208,5
    1,8 - 20,3
    Estradiol (E2) (K99) 146,26 pg/ml
    faza folikularna
    faza owulacyjna
    faza lutealna
    menopauza
    19,5 - 144,2
    63,9 - 356,7
    55,8 - 214,2

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • chicken Autorytet
    Postów: 444 211

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś z was coś doradzi z naszymi wynikami

    Wyniki badań:(5dc)
    TSH 1.6 (0.27-4.2)
    Ft4Ii 1.25 (0.93-1.7)
    Ft3 iii 3.01 (2.6-4.4)
    Fsh 8,65
    LH 6.76
    PRL 10.19 (4.79-23-3)
    Testosteron 0.59 (0.084-0.481)
    S-dhea 315.2 (98.8-340)
    Estradiol 77.68

    23dc
    Progesteron: 14.9 (faza lutealna: 1.83-23.9)

    U TZ wyniki są ok oprócz niestety budowy plemników: ma ich 1% :(( jakieś rady jak to można wyprostować?

    Wyniki nasienia:
    Koncetracja: 29.2 (>15mln)
    Całkowita liczba 175.2 (>39mln)
    Ruch postepowy: 46% (>32)
    Ruch całkowity : 56%(>40)
    Brak ruchu: 44%

    Plemniki o prawidłowej budowie: 1 (>4%)
    1.8mln/ejakulat (>1.6mln)

    Koncentracja komórek okrągłych 1.1 (<5mln)

    geeky-2017-12-12.jpg
  • mi_lejdi Autorytet
    Postów: 859 836

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    No coś Ty :) mam 2 koleżanki z ciążą przy endo 6mm :)

    Kurde, to ja już nie wiem. Internety mi powiedziały, że no way. Pierdzielę, będę szamać te migdały póki co.
    Ale już ostrzegłam lubego, że w Walentynki kolejny okres, więc stawia mi super kolację :D

    Kajax ekstra prog. Marzę o takim. Ja wyciągnełam wyniki sprzed 6 lat i sprzed 4 (diagnostyka z innego powodu) i miałam 3,93 (!) a drugi 10,0... więc teraz będę powtarzać i ewentualnie luteinka.

    <3 14.04.2018 Théo <3
  • karola_aa Autorytet
    Postów: 961 344

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie endo w drugą stronę znowu , w 15dc miało już 14mm! Lekarka mówiła, że super :) chociaz ja sie zastanawiam czy nie za grube. Babie nie dogodzisz :p

    Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie podoba mi się ten avatar... :( ciężko to mówić, ale też uważam, że powinnaś dać sobie chwilę oddechu, poukładać myśli, choć kilka dni.. nabierz mocy i wracają na forum po zielonego kropka <3 wiem, że lada moment się go doczekasz :*

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken nie jestem specem od męskich spraw ale na moje oko to macie wskazania do IUI. A czy da sie to poprawić hmmm z pewnością wskazana wizyta u androloga.
    Moze przepisze jakieś witaminy i skieruje na dalsze badania hormonalne.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • chicken Autorytet
    Postów: 444 211

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest IUI?
    TZ bierze Androvit-już drugie pudełko

    [Edit]
    Ok. Już wiem...
    Aż tak źle to wygląda? Nie ma szans naturalnie? :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 20:31

    geeky-2017-12-12.jpg
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Co to jest IUI?
    TZ bierze Androvit-już drugie pudełko

    To skrót od insemimacji ( jesli sie myle to proszę poprawić) plemniczki zostają odwirowane i zostaja podane bezpośrednio do macicy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

    [Edit]
    Ok. Już wiem...
    Aż tak źle to wygląda? Nie ma szans naturalnie? :/
    Najlepiej zapytać specialiste ale szanse zawsze są bo tylko potrzebny jeden do fasolki.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • chicken Autorytet
    Postów: 444 211

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważcie tylko jedna rzecz:
    Niby mało plemników o prawidłowej budowie ale ogólna ich liczba w ejakulacie jest w normie
    Plemniki o prawidłowej budowie: 1 (>4%)
    1.8mln/ejakulat (>1.6mln)
    Już zapowiedziałam że musi się zapisać znowu do androloga... mój gin tego wymaga
    A dziś na wizycie dostałam skierowanie na monitoring w przyszłym cyklu. I jak TZ będzie miał ok wyniki i dalej nic nam nie wyjdzie to zastanowimy się nad HSG-oby to nie było konieczne

    geeky-2017-12-12.jpg
  • kajax Autorytet
    Postów: 512 168

    Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze z tego wszystkiego okresu dziś dostane... Mieli mnie i przeżyna, i cały czas mam mokro i taki śluz z żółtymi śladami na składce.

    Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego