Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia s, a nie lepiej wkleić miniaturkę?..

    agge lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet prolaktyne jak najwcześniej. Bez wysilku. Najlepiej jak sie wstanie i od razu na nia pojedzie. Chwile tez odpocznij. Tsh najlepiej na czczo. Progesteronu nie musisz. Ale skoro jedziesz juz na wszystko. Machnij wszystko jefnoczesnie.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o zrobieniu prolaktyny ale... z moją 3,5-latką poranek bez stresu, nerwów, pośpiechu i bez gwałtownych ruchów... nierealne :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego w szpitalu prolaktyne robią w nocy i pobieraja krew z łóżka. Nie trzeba wstawac.
    Ja to w ogole miałam dziwna prolaktyne.
    O 23- 9 wynik o 2 w nocy 42, a rano 13. W nocy niezly skok

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Według niektórych apek i stronek trwa tydzień, haha, więc dwa dni jest całkiem spoko :D

    Według mojego ginekologa to do 12 tygodnia ;) ale wiadomo, że nam chodzi o samo przyczepienie się komórki do macicy :) a u mnie to chyba było dłużej, bo z 5 dni plamiłam dosyć sporo.

    moni05 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    A działacie? :D

    Nie wiem czy to pytanie do mnie? Ale my w tym miesiacu mieliśmy tylko 3 strzały, co 3 dni każdy. Dlatego nie wiązałam z tym cyklem żadnych nadziei. A tu jakieś herezje. Zrobiłam dziś badanie prolaktyny i progesteronu. Co do bety - wydygałam :)

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7343 10416

    Wysłany: 6 lutego 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, niewiedza. Mnie wykończy chyba. Zastanawiam sie czy iść na magiczna bete, ale owiedzcie mi czy trzeba być na czczo?
    Na betę nie Trzeba być na czczo :)

    ef36 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7343 10416

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja myślałam o zrobieniu prolaktyny ale... z moją 3,5-latką poranek bez stresu, nerwów, pośpiechu i bez gwałtownych ruchów... nierealne :D
    Wystarczyło jak posiedzisz 15 minut przed badaniem :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7343 10416

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dlatego w szpitalu prolaktyne robią w nocy i pobieraja krew z łóżka. Nie trzeba wstawac.
    Ja to w ogole miałam dziwna prolaktyne.
    O 23- 9 wynik o 2 w nocy 42, a rano 13. W nocy niezly skok
    Może miałaś zły sen i dlatego podskoczyła

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Nuska, a jak sie czujesz? jak samopoczucie dzisiaj? :)

    A dziękuję :* dobrze się czuje, plamienia chyba się skończyły, chociaż co idę do toalety to sprawdzam. Z objawów mam duże zmęczenie. Jak przychodzę po pracy do domu to właściwie idę spać i z przerwami wieczorem dosypiam do rana. To jest straszne, bo nic nie porobię w domu... Poza tym cały czas jestem głodna :( sikam częściej i nie mam już takiej ochoty na słodycze (na szczęście!). Czasami trochę pobolewa mnie brzuch. I nic więcej, żadnych nudności ani nawet bólu piersi. Psychicznie od tej drugiej bety z dużym przyrostem też lepiej się czuje :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAKOWA!
    Jesli jeszcze tu zagladasz odezwij sie, bo mam pytanko.
    Gratuluje wszystkim, ktore przez ostatnie dni ujrzaly II krechy!

    cukrzyk1991, Ochmanka lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wystarczyło jak posiedzisz 15 minut przed badaniem :)

    Tylko ja taka jestem, że mnie wszystko stresuje. Jak idę do lekarza czy na badania, to też az mnie brzuch boli ze stresu. Zawsze tak mam... :P

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawa świeżej armii była, ale już chciałabym, żeby dziś ta owulka była :P

    aeiouy, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wystarczyło jak posiedzisz 15 minut przed badaniem :)

    E to chyba 15 min nie wystarczy. Jak zalecają żeby nawet przytulanek dzień wcześniej nie było.

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam owulaków... My to się raczej nie wyrobimy... eMek jedzie w sobote wieczorem :(

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    zazdroszcze Wam owulaków... My to się raczej nie wyrobimy... eMek jedzie w sobote wieczorem :(

    Kurczę :( :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ma widocznie być ;)

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 331 361

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    E to chyba 15 min nie wystarczy. Jak zalecają żeby nawet przytulanek dzień wcześniej nie było.

    Ja jak kiedyś pierwszy raz badałam prolaktynę, to kobietki w laboratorium (a byłam tam na 7:30) powiedziały mi, że powinnam być jakies 3-4 godziny po wstaniu (nawet nie przebudzeniu sie - powinnam normalnie funkcjonować jeśli można to tak nazwać o tak wczesnej godzinie). Dodatkowo bez przytulanek dzień wcześniej (zaznaczyli, że nawet obejmuje to sama stymulację sutkow:p). I po przyjściu powinnam chwilę odczekać,żeby ochłonąć po przejściu kilku schodków :) co laboratorium to inne podejście, ale ja się zawsze tego trzymam i wychodzi w normie :)

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś na ręcę wyskoczyło i nawet mi się do lekarza pierwszego kontaktu nie udało na dzis zapisac.. wszystko pod górkę, ale idę jutro po ginekologu, także może i lepiej że wszystko na raz.

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 6 lutego 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, to moze w sobote przed wieczorem jakis szybki numerek? ;) Może któryś tam przeżyje i dotrwa do owulki?

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego