Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Szona, to jaka tepmka dzisiaj?
36,9 - jeśli to nie ciąża, to wybitnie wysokie temperatury mam w tym cyklu. Tak też bywaagge, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Dokładnie, jest Prenalen dla kobiet w ciąży.
-
agge wrote:A domowe syropy próbowałaś? Z marchwi i imbiru?
-
Bo ten syrop to tylko naciaganie ciężarnych, albo dla tych co mają mdłości i naturalnych środków nie są w stanie przyjąć.
Monia jak temperatura? Poszła w górę? Bo też bym sugerowala druga owulacje patrząc na wykres miałam tak raz w cyklu ciazowym zresztą. Dwa razy więcej szans
Sasanka5 to Cie w konia robi... Niech się zdecyduje!
Moyeu i Szona... Czekamy na rozwój wydarzeńmoyeu lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Tylko z cebuli i czosnku. A możesz podać przepis na ten z marchwi?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcaa4e1d8b01.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3dd717d7dae.jpg
-
Któraś z dziewczyn pisała o stropie z cebuli, cytryny, imbiru i miodu - zrobiłam, piję i czuję się dużo lepiej
MonikA_89!, Angelika1313 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:36,9 - jeśli to nie ciąża, to wybitnie wysokie temperatury mam w tym cyklu. Tak też bywa
Szona- temperaturowa wróżko
Ja dopiero pierwszy cykl mierzę temperatury i jestem trochę zielona w tym temacie, a wiadomo, że teraz szukając po necie wykresów i porównując, to zawsze się czegoś dopatrzę, a jak się nie dopatrzę, to sobie wmówię ;P
Mogę zapytać jak to wygląda oczami temperaturowej ekspertki?
szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cukrzyk ja generalnei nie mam zespołu, tylko mutacje a mimo wszystko mam w ciąży brać heparynę. U mnie bardziej profilaktycznie gdyby się jednak okazało, ze to ma znaczenie.
Co do acardu biorę 150, a wazę 60 kg przy 170 cm.
Jeśli chodzi o prolaktynę to mi babeczka w labie kazała się normalnie zachowywać. powiedziała, ze ważne dla lekarza powinno być jaka mam prolaktyne przy normalnym funkcjonowaniu a nie w warunkach laboratoryjnych. Ale skończyło się na tym, ze tez miałam w szpitalu pobierana i tez ta nocna była wyższa.
Olii najlepiej by było wziąć ze dwa dni wolnego i to po prostu wyleżeć. Organizm na początku ciaży nie wie za bardzo co sie dzieje i własnie takie historie się dzieją.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Ania_85_ wrote:Szona- temperaturowa wróżko
Ja dopiero pierwszy cykl mierzę temperatury i jestem trochę zielona w tym temacie, a wiadomo, że teraz szukając po necie wykresów i porównując, to zawsze się czegoś dopatrzę, a jak się nie dopatrzę, to sobie wmówię ;P
Mogę zapytać jak to wygląda oczami temperaturowej ekspertki?
Oj moja droga, bardzo daleko mi do ekspertki, dziewczyny na pewno wiedzą więcej Na Twoim wykresie widzę owulację i już 12 dni podwyższonych temperatur - bo one nie muszą być wystrzelone w kosmos, ważne, że dą powyżej kreski określającej temperatury w 1 fazie. Wahania temperatury w 2 fazie mogą (ale nie muszą) wiązać się z poziomem progesteronu.
Ania_85_ lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Bo ten syrop to tylko naciaganie ciężarnych, albo dla tych co mają mdłości i naturalnych środków nie są w stanie przyjąć.
Monia jak temperatura? Poszła w górę? Bo też bym sugerowala druga owulacje patrząc na wykres miałam tak raz w cyklu ciazowym zresztą. Dwa razy więcej szans
Sasanka5 to Cie w konia robi... Niech się zdecyduje!
Moyeu i Szona... Czekamy na rozwój wydarzeń -
Cześć, dziewczyny, zrobiłam dzisiaj z głupia frant test owulacyjny (23 dc, a cykle mam 26-dniowe około) i wyszedł pozytywny Więc pobiegłam do apteki po testy ciążowe i z trzech na jednym COŚ wyszło, ale jestem prawie pewna że to evap (tak to się pisze? ) Ten test to Baby Boom, pozostałe, które wyszły negatywne to Pink i Pre-test. Czy ten Baby Boom jest znany z takich fałszywych cieni cieni? Nie wklejam zdjęcia, bo na zdjęciu tego w ogóle nie widać. Dodam, że wszystkie robiłam teraz, więc nie z porannego moczu.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Arashe wrote:Ania w zdrowym, owulacyjnym cyklu wykres wygląda właśnie tak jak u Ciebie, niezależnie czy jest ciazowy czy też nie, a jak długa masz f. Lutealną?
Wydaje mi się, że zwykle ok 14 dni, ale to jest mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i testami owulacyjnymi. Dotychczas polegałam jedynie na obserwacjach i zwykłej aplikacji "mój kalendarzyk".
Ale pocieszyłaś mnie z tym "zdrowym owulacyjnym cyklem"
szona wrote:Oj moja droga, bardzo daleko mi do ekspertki, dziewczyny na pewno wiedzą więcej Na Twoim wykresie widzę owulację i już 12 dni podwyższonych temperatur - bo one nie muszą być wystrzelone w kosmos, ważne, że dą powyżej kreski określającej temperatury w 1 fazie. Wahania temperatury w 2 fazie mogą (ale nie muszą) wiązać się z poziomem progesteronu.
dziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:57
Arashe lubi tę wiadomość
-
Ehh, mam wyniki. Prolaktyna 44,3 (norma do 23) - bromergon trochę zbił (było 55) ale od 31.01 nie biorę i to pewnie efekt
Progesteron tylko 14,40 - gdyby była ciąża byłoby go pewnie więcej? Nie wiem który mam dziś dpo. Jakiś czas temu w 7 dpo miałam 16,71... W sekundę opuściły mnie wszelkie nadzieje. -
JaSzczurek wrote:A u Ciebie widzę, że już 11 tydzień wskoczył Jak się czujesz? Kiedy kolejne usg?
W skończonym 11 to już powinno być wszystko na usg... Mam nadzieję, że będzie dobrze. A czuje się ok, Mdłości czasem, ale nic mi się nie chce...Magduullina, moni05, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
mdf, to bobo test jest królem evapów. Pre test jest mało czuły. nawet kiedyś na blogu widziałam porównanie testów i ten pre test wypadał bardzo słabo.
arashe kciuki za usg -
Uhm, dzięki za odpowiedź, widać ewidentnie druga kreskę, ale jest taka cienka i szarawa, więc dużych nadziei sobie nie robię, ale powtórzę jutro z porannego moczu. A nuż, widelecStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB