Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Ehh, mam wyniki. Prolaktyna 44,3 (norma do 23) - bromergon trochę zbił (było 55) ale od 31.01 nie biorę i to pewnie efekt
Progesteron tylko 14,40 - gdyby była ciąża byłoby go pewnie więcej? Nie wiem który mam dziś dpo. Jakiś czas temu w 7 dpo miałam 16,71... W sekundę opuściły mnie wszelkie nadzieje.
Jesteś dziś 7dpo? U mnie w 21dc, a około 6/7 dpo miałam proga 11,82 więc też wykluczyłam ciąże. A 5 dni później - beta 67... ja nie wiem jak masz ogólnie z progiem, ale ja badam go już drugi raz w zyciu i moje wyniki szału nie robią. Teraz niecałe 12, wcześniej niecałe 13.... (i w obu tych cyklach na dodatek ciąża, wcześniej cb). Nie plamię też nigdy przed @ i jak już @ przyjdzie to zawsze rozkręca się od razu więc mam powoli teorie, że taka moja uroda że proga mam raczej niskiego, ale nie powodował on nigdy problemów z cyklem.
P.S. Jeszcze niedawno jechałam na lekarzy, którzy mówili "widocznie taka Pani uroda"
Także może wcale nie wszystko stracone szonaszona lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
cukrzyk1991 wrote:Jesteś dziś 7dpo? U mnie w 21dc, a około 6/7 dpo miałam proga 11,82 więc też wykluczyłam ciąże. A 5 dni później - beta 67... ja nie wiem jak masz ogólnie z progiem, ale ja badam go już drugi raz w zyciu i moje wyniki szału nie robią. Teraz niecałe 12, wcześniej niecałe 13.... (i w obu tych cyklach na dodatek ciąża, wcześniej cb). Nie plamię też nigdy przed @ i jak już @ przyjdzie to zawsze rozkręca się od razu więc mam powoli teorie, że taka moja uroda że proga mam raczej niskiego, ale nie powodował on nigdy problemów z cyklem.
P.S. Jeszcze niedawno jechałam na lekarzy, którzy mówili "widocznie taka Pani uroda"
Także może wcale nie wszystko stracone szona
Dzięki Cukrzyk. To na tyle budujące, że jeszcze nie spisuję cyklu na straty. U mnie dziś 20 dc, chyba 8-9 dpo. Chyba...
Magduullina lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Dzięki Cukrzyk. To na tyle budujące, że jeszcze nie spisuję cyklu na straty. U mnie dziś 20 dc, chyba 8-9 dpo. Chyba...
Ja Ci powiem, że organizm to zagadka...Nie ma czegoś takiego jak biel i czerń. Ja w tym cyklu starań porobiłam mnóstwo badań (około 450-500zł). I patrząc na wyniki byłam lekko podłamana - nagle stosunek LH do FSH wzrósł do 1,33, estradiol w 4dc jedynie 40, prog zazwyczaj mam niski, niespodziewanie mega spadły aTPO. Antykoagulant tocznia dodatni - a w zyciu bym nie powiedziała że mam jakieś predyspozycje w kierunku zakrzepic. Prolaktyna = 30, a siedemnaście dni później już tylko 18..?
Także ten, I'm full of surprises So are you !
EDIT: aaa, cukry w granicach 60-300 xDWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:46
szona, moyeu lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
m_d_f wrote:Cześć, dziewczyny, zrobiłam dzisiaj z głupia frant test owulacyjny (23 dc, a cykle mam 26-dniowe około) i wyszedł pozytywny Więc pobiegłam do apteki po testy ciążowe i z trzech na jednym COŚ wyszło, ale jestem prawie pewna że to evap (tak to się pisze? ) Ten test to Baby Boom, pozostałe, które wyszły negatywne to Pink i Pre-test. Czy ten Baby Boom jest znany z takich fałszywych cieni cieni? Nie wklejam zdjęcia, bo na zdjęciu tego w ogóle nie widać. Dodam, że wszystkie robiłam teraz, więc nie z porannego moczu.
Dziewczyny kurde ja jestem niby po owulacji,ale coś mi nie pasuje. W tym miesiącu nie byłam na monitoringu,ostatnie m-ce jak chodziłam to zawsze było ok.jajo rosło i samo pękało. Wyniki też mam ok. Rano badałam śluz i był taki mleczny jak balsam, przed chwilą sprawdziłam śluz i jest ewidentnie wodnisty. Zastanawiam się co ze mną może być nie tak? Czy któraś z Was też tak ma i ewentualnie dlaczego tak jest? Mam udostępniony wykres.
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
m_d_f wrote:Cześć, dziewczyny, zrobiłam dzisiaj z głupia frant test owulacyjny (23 dc, a cykle mam 26-dniowe około) i wyszedł pozytywny Więc pobiegłam do apteki po testy ciążowe i z trzech na jednym COŚ wyszło, ale jestem prawie pewna że to evap (tak to się pisze? ) Ten test to Baby Boom, pozostałe, które wyszły negatywne to Pink i Pre-test. Czy ten Baby Boom jest znany z takich fałszywych cieni cieni? Nie wklejam zdjęcia, bo na zdjęciu tego w ogóle nie widać. Dodam, że wszystkie robiłam teraz, więc nie z porannego moczu.
-
Arashe wrote:JaSzczurek... Jednak nie jutro, za półtorej lub i dwa tygodnie. Lekarz po zabiegu...
-
A! Jak już kupiłam test to oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam rano. 11dpo i biel na pinku. Oczywiście to jeszcze nic nie znaczy ale raczej marzec na mnie czeka:/
-
cukrzyk1991 wrote:A propos heparyny - ja sie chyba jutro zapisze do gina i moze mnie jeszcze przyjmie? Czy ginowie znaja sie na tych wynikach z krzepliwoscia i antykoagulantem tocznia itd ? Nie spodziewalam sie podniesionego az dwukrotnie wyniku antykoagulanta. Przeczesalam wczoraj neta i znalazlam ze na to (nawet jak nie stwietdzono zespolu antyfosf.) tez sie daje juz acard + heparyne. I ponoc leki te wlaczone do 6 tc daja nadzieje. Jaka bierzecie dawke acardu?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Arashe wrote:Bo ten syrop to tylko naciaganie ciężarnych, albo dla tych co mają mdłości i naturalnych środków nie są w stanie przyjąć.
Monia jak temperatura? Poszła w górę? Bo też bym sugerowala druga owulacje patrząc na wykres miałam tak raz w cyklu ciazowym zresztą. Dwa razy więcej szans
Sasanka5 to Cie w konia robi... Niech się zdecyduje!
Moyeu i Szona... Czekamy na rozwój wydarzeńagge, Arashe, cukrzyk1991, moni05 lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Arashe wrote:Jutroooooooooooooooooooo! 4 tygodnie czekania to zdecydowanie za długo
W skończonym 11 to już powinno być wszystko na usg... Mam nadzieję, że będzie dobrze. A czuje się ok, Mdłości czasem, ale nic mi się nie chce...
😭
JaSzczurek chciałam tylko usg genetyczne, teraz nawet nie wiem czy się zalapie na termin między 11 i 1 a 13 i 6. Jak wizyta na być albo 18 albo tydzień później, jak to 2 to będzie 13 i 5. Załamka.
Monia to działaj i nie przestawaj!MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Byłam na becie siknęłam też na test, ale wiadomo jaki wynik u mnie: coś widać ale nie wiadomo beta rozwieje wątpliwości
Byłam też dzisiaj w poradni leczenia niepłodności, badanie mojego męża koniecznie, więc narazie czekam aż się jaśniepan zdecyduje... czeka nas poważna rozmowa. Jestem zła, jest mi smutno i w ogole jakoś tak źle
Wyniki bety po 20 więc czeka mnie czekanie i nerwowe odświeżanieszona, agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnymoyeu wrote:Byłam na becie siknęłam też na test, ale wiadomo jaki wynik u mnie: coś widać ale nie wiadomo beta rozwieje wątpliwości
Byłam też dzisiaj w poradni leczenia niepłodności, badanie mojego męża koniecznie, więc narazie czekam aż się jaśniepan zdecyduje... czeka nas poważna rozmowa. Jestem zła, jest mi smutno i w ogole jakoś tak źle
Wyniki bety po 20 więc czeka mnie czekanie i nerwowe odświeżaniemoyeu lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Ja biorę Acard 75
A jak sie go bierze? Raz dziennie? Rano/wieczorem? Na czczo?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Nie wytrzymałam do rana i zrobiłam powtórkę testu. Mam zwidy czy faktycznie tam coś jest? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8a343e8fe92.jpg
Ochmanka, Magduullina, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, agge, APrzybylska, Ania_85_, OO83, moyeu, NAg08, MonikA_89!, Sasanka5, szona, aeiouy, Ineez lubią tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
moyeu wrote:Byłam na becie siknęłam też na test, ale wiadomo jaki wynik u mnie: coś widać ale nie wiadomo beta rozwieje wątpliwości
Wyniki bety po 20 więc czeka mnie czekanie i nerwowe odświeżanie
Ja tez myslami jestem z Toba ! Co do meza - znam ten bol - moj nawet na poczatku selenu nie chcial lykac i robil to z wielkim podejrzeniem jakbym mu co najmniej arszenik dawalamoyeu, MonikA_89!, Sasanka5, Olliiii lubią tę wiadomość
*KasiaS* wrote:Nie wytrzymałam do rana i zrobiłam powtórkę testu. Mam zwidy czy faktycznie tam coś jest? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8a343e8fe92.jpg
Jest, jest GratkiMagduullina lubi tę wiadomość
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)