Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 lutego 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1, Scarlett ma rację z tą prolaktyną. Też czytałam, że jej zbyt wysoki poziom może powodować laktację.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    No nie mialam wlasnie i sie zastanawiam nad nastepnym cyklem. Pozytywne owulaki mialam 13 i 14dc. Potem negatywne i znowu pozytywne 23-25 ale to juz bralam luteine. No i wtedy tylko raz bylo ♡.zaczelam od przedwczoraj mierzyc temp,majac nadzieje,ze w dzien dostane @ i bedzie to 1 dzien nowego cyklu a tu nic. Dlatego chcialam od nowego mierzyc temp dla dokladnosci i potwierdzenia testow ale chyba zglosze sie tez na monitoring juz teraz a nie od marca.
    Może się zdarzyć tak, że w cyklu masz kilka podejść do owulacji. U mnie 5-6dc wychodziły pozytywne owulaki i miałam pęcherzyk ponad 20mm na usg. Potem testy były negatywny, a dzisiaj (13dc) jakby powoli się wyłania druga kreska. Wg dzisiejszego USG owu ma być lada moment.
    Zapisz się jak najszybciej do gina, żeby sprawdził czy faktycznie do owu doszło. Mierzysz temperaturę? Miałaś skok?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, witamy :)
    Co do badań to:
    -między 2-5dc prolaktyna
    -7dpo progesteron, ewentualnie powtórka 12dpo żeby sprawdzić czy nie spada
    -TSH, FSH, LH, Ft4, Ft3 w dowolnym dniu cyklu (możesz za jednym kłuciem z prolaktyną
    -estradiol - bada kilka razy w ciągu cyklu, żeby sprawdzić dojrzewanie komórki

    Dziewczyny, może zrobimy listę na początku wątku z badaniami? Dopiszcie jeszcze co polecacie :)

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja jeszcze hsg nie mialam ale moge napisac co wiem tzn moja ginka twierdzi ,ze to hsg starej metody czyli kontrast z jodem jest dokladniejsze.Lepiej widac i chyba chodzi tez o ewentualne przepchanie jajowodów.Jednak ona robi tylko takie wiec jest jakis cien szansy ,ze scieme wali...Druga sprawa jesli ktos ma hashimoto jod moze zaszkodzic.I tu niestety prawda bo gdzies kiedys wyczytalam historie dziewczyny,ktorej zaszkodzilo.Jak powiedzialam o tym mojej gince wysmiala.I to tez na minus dla niej poniewaz to smieszne akurat nie jest.Przy hsg z kontrastem trzeba odczekac ten cykl w ktorym robilo sie badanie ,nie mozna sie starac w tym samym.Na pianke mozna.No i kontrast to zdj rtg a pianka usg-Nie wiem czy oni to pozniej na płycie daja czy wydruk ...(?) Ja osobiscie mam 2 skierowania do szpitala od roznych lekarzy na hsg hah oba z kontrastem z tym,ze jeden lekarz z Poznania i hsg bez znieczulenia a drugi z Pleszewa -na glupiego jasia robi to mnie osobiscie bardzo by pasowalo.Hsg z kontrastem nic nie kosztuje bo zazwyczaj to lekarz w szpitalu robi ale podobno bardziej bolesne.Na pianke zazwyczaj w jakis klinikach robia-koszt od 600-800 zł .Ja czekam jeszcze na wizyte u nowego endo co on powie na temat tego jodu bo poprzednia nie wypowiedziala sie jednoznacznie mimo,ze niby hashi nie mam.Pewnie w niczym nie pomoglam hah ale powiedzialam co wiedzialam :)

    Beti - a ten gin z Pleszewa to jak się zwie :) ?

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Weronika, witamy :)
    Co do badań to:
    -między 2-5dc prolaktyna
    -7dpo progesteron, ewentualnie powtórka 12dpo żeby sprawdzić czy nie spada
    -TSH, FSH, LH, Ft4, Ft3 w dowolnym dniu cyklu (możesz za jednym kłuciem z prolaktyną
    -estradiol - bada kilka razy w ciągu cyklu, żeby sprawdzić dojrzewanie komórki

    Dziewczyny, może zrobimy listę na początku wątku z badaniami? Dopiszcie jeszcze co polecacie :)

    Fsh, LH, estradiol - dobrze w 3 dniu cyklu, a prolaktyna w 21 dniu cyklu. Tak mi dziś powiedział ginekolog. Dobry pomysł z listą.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 73 118

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia testuję 27 lutego.

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ale po hsg z kontrastem?
    Tak. Hsg miałam robione w tym cyklu i normalnie się staramy, tak jak lekarz przykazal :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 lutego 2019, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mamy owsiki.... i młoda, i ja, i pewnie już wszyscy w domu :( nie wiem co robić, bo normalnie bym kupiła Pyrantelum, ale boję się brać jeśli się okaże że w ciąży jestem... bo po 2 tygodniach trzeba powtórzyć kurację...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 10 lutego 2019, 00:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Niecierpliwa dobrze, że coś pozytywnego w tej całej historii. Wracaj szybko do siebie i starań :*

    Ochmanka musiałam czekac prawie cały rok. Miałam zaśniadu całkowity. W sierpniu 2016 usunięty, w lipcu 2017 dostaliśmy zielone światło. Okropny czas..
    To musiał być ciężki czas dla Ciebie.teraz już musi być dobrze! :)

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 10 lutego 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test rano. Ale o 7,a o 4tez sikałam. Biel bieli.ale to dopiero 24dc. Poza tym mocz za mało stezony pewnie (haha, tłumacze sobie) . Jutro i tak idę na betę. Normalnie to bym dała sobie spokój,ale muszę mieć pewność przed biopsja

    eemmiilliiaa, moni05, agge lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 10 lutego 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Monika a mozna wiedziec gdzie chodzisz do lekarza? Jestes tez z Poznania to moze polecisz kogos? Jesli prywatnie to ile placisz za monitoring? Ja jestem zdolowana. W zeszly piatek odstawilam lutke, w sobote beta<0.1 a @ do dzisiaj nie ma. Juz 35dc. Robilam nawet w czwartek znowu test ale w ciagu dnia bo myslalam,ze moze jednak cos później zaskoczylo i nic. Nie wiem tez co znaczyly ponownie pozytywne testy owu 23-25 dnia cyklu,te az bordowe,bardziej niz przy rzekomej owu.czy to mozliwe zeby wtedy byla znowu owu druga (lub jednak dopiero pierwsza) mimo,ze bralam juz wtedy luteine od 17dc?nie mam zadnych objawow z wyjatkiem miliona pryszczy wszedzie,nawet bole jajnika minely od ostawienia luteiny. Chcialabym juz zaczac nowy cykl :(
    Jestem w takiej samej sytuacji :(

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie dziś znów biało, to już 13 dpo. Odstawiam luteinę bo nie ma sensu ciągnąć sztucznie cyklu. Może uda się kolejnym razem, to urodzę w swoje urodziny :P

    spokojnej niedzieli ! :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Kurde, mamy owsiki.... i młoda, i ja, i pewnie już wszyscy w domu :( nie wiem co robić, bo normalnie bym kupiła Pyrantelum, ale boję się brać jeśli się okaże że w ciąży jestem... bo po 2 tygodniach trzeba powtórzyć kurację...
    Spróbuj wybić je dietą: czosnek, cebula, i koniecznie kwaśna dieta (kiszona kapustę, kiszone ogórki, cytryna, kefir, itd).

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1233 1171

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może się zdarzyć tak, że w cyklu masz kilka podejść do owulacji. U mnie 5-6dc wychodziły pozytywne owulaki i miałam pęcherzyk ponad 20mm na usg. Potem testy były negatywny, a dzisiaj (13dc) jakby powoli się wyłania druga kreska. Wg dzisiejszego USG owu ma być lada moment.
    Zapisz się jak najszybciej do gina, żeby sprawdził czy faktycznie do owu doszło. Mierzysz temperaturę? Miałaś skok?
    No albo bylo podejscie albo druga tak jak wtedy kiedy zaszlam w dwie ciaze. Nadal bez @.temp mierze ale dopiero 3 dzien. Mialam 36.94, 36.11 i dzisiaj 36.49 wiec nic tu jeszcze mowic sie nie da

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1233 1171

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Jestem w takiej samej sytuacji :(
    A wybierasz sie do lekarza?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6057

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Beti - a ten gin z Pleszewa to jak się zwie :) ?
    Nawrocki :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6057

    Wysłany: 10 lutego 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Tak. Hsg miałam robione w tym cyklu i normalnie się staramy, tak jak lekarz przykazal :)
    No to tu bym sie troche bala osobiscie.To jest jednak kontrast i naswietlanie rtg a owu przeciez po kilku dniach od badania moze byc.Staraniowa pisala kiedys ,ze jej lekarz kazal nawet 3 miesiace odczekac po.

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 10 lutego 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A wybierasz sie do lekarza?
    byłam w czwartek. po odstawieniu dupka miesiączka powinna być max do dwoch tygodni, więc najpóźniej w czwartek. Nie wiem czy sobie macą nie rozjechałam cyklu, bo ostatnio wyczytałam ze podnosi progesteron. Odstawiłam mace i temperatura poleciała na łeb na szyję. Od wczoraj czuję lekkie pobolewani podbrzusza i dzisiaj już też. Zobaczymy czy coś ruszy. Jeżeli tak, to mam winowajcę ;)

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 10 lutego 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla przykro mi :( ale taki bobas na Mikolajki to super prezent :) mocno trzymam kciuki zeby zaskoczylo.

    Elfia mysle, ze jesli nawet podnosi to nie az tak. Ja bralam mase supli zeby mi progesteron sie podniosl, bardziej wplywaly one na jakosc owulacji poprostu. Same z siebie niewiele dadza. Ciesz sie wiec ze owulacja byla lepsza. I ja wiekszosc takich specyfikow bralam do owulacji.

    Agge tak jak ef napisala. Zero slodkiego i duzo kwasnego. Jedz cytryne na plasterki ;)

    Ef mamusiu, jak sie miewasz?

    ef36 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 10 lutego 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, koszyczek pełen jajeczek :) jak z tego dzidzia nie wyjdzie, to ja nie wiem ;) albo dzidzie.

    Ja potwierdzam teorię z urodzinami, Zuzia zrobiona w lipcu, dwa dni przed urodzinami, a dzień przed rocznicą ślubu :)

    Magdulina jak dzisiaj?

    Dziewczyny współczuję bieli. Ale póki nie ma @ to wiecie.

    Scarlett ja też wierzę w mocarzy, którzy poczekają na jajeczko. I znowu z własnego doświadczenia - aniołek był z plemniczka, który koczował tydzień.

    Niecierpliwa jak się czujesz?

    Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego