Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 9 lutego 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Monika, matulko, ale by było! Tyle szans. To będzie na bank Twój cykl! :*
    To wtedy potwierdzę teorię, że miesiąc urodzin to szczęśliwy miesiąc :) W ogóle zawsze chciałam mieć 2 dzieci przed 30-stką. Jak nie wyszło 'przed' to może wyjdzie chociaż 'w trakcie', bo jak teraz zaskoczy, to jeszcze zdążę urodzić w tym roku :P

    moni05, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16272

    Wysłany: 9 lutego 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potencjalnie po cytologii występują plamienia. Lekarz mnie uprzedził. Nigdy wcześniej nie miałam. Wyszłam po wizycie po 12, przechodziłam cały dzień, plamienia nie było. Ok 19:30 zacząło mnie bolec podbrzusze. Pol h później zobaczyłam plamki krwi. Możliwe, ze plamienie po cyto ujawniło się tyle godzin później? :/ i żeby przed bolało podbrzusze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 20:56

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 9 lutego 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To wtedy potwierdzę teorię, że miesiąc urodzin to szczęśliwy miesiąc :) W ogóle zawsze chciałam mieć 2 dzieci przed 30-stką. Jak nie wyszło 'przed' to może wyjdzie chociaż 'w trakcie', bo jak teraz zaskoczy, to jeszcze zdążę urodzić w tym roku :P

    Musi zaskoczyć, trzymam mocno kciuki :) każda ilość będzie super, więc trzymam kciuki za te potencjalne <3.
    Ja w pierwszą ciążę zaszłam dokładnie dzień przed swoimi urodzinami ;)

    szona, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja jeszcze hsg nie mialam ale moge napisac co wiem tzn moja ginka twierdzi ,ze to hsg starej metody czyli kontrast z jodem jest dokladniejsze.Lepiej widac i chyba chodzi tez o ewentualne przepchanie jajowodów.Jednak ona robi tylko takie wiec jest jakis cien szansy ,ze scieme wali...Druga sprawa jesli ktos ma hashimoto jod moze zaszkodzic.I tu niestety prawda bo gdzies kiedys wyczytalam historie dziewczyny,ktorej zaszkodzilo.Jak powiedzialam o tym mojej gince wysmiala.I to tez na minus dla niej poniewaz to smieszne akurat nie jest.Przy hsg z kontrastem trzeba odczekac ten cykl w ktorym robilo sie badanie ,nie mozna sie starac w tym samym.Na pianke mozna.No i kontrast to zdj rtg a pianka usg-Nie wiem czy oni to pozniej na płycie daja czy wydruk ...(?) Ja osobiscie mam 2 skierowania do szpitala od roznych lekarzy na hsg hah oba z kontrastem z tym,ze jeden lekarz z Poznania i hsg bez znieczulenia a drugi z Pleszewa -na glupiego jasia robi to mnie osobiscie bardzo by pasowalo.Hsg z kontrastem nic nie kosztuje bo zazwyczaj to lekarz w szpitalu robi ale podobno bardziej bolesne.Na pianke zazwyczaj w jakis klinikach robia-koszt od 600-800 zł .Ja czekam jeszcze na wizyte u nowego endo co on powie na temat tego jodu bo poprzednia nie wypowiedziala sie jednoznacznie mimo,ze niby hashi nie mam.Pewnie w niczym nie pomoglam hah ale powiedzialam co wiedzialam :)
    Co lekarz to opinia. Mój kazał mi się starać od razu bo ponoć 3 cykle po hsg są najbardziej "plodne".

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Potencjalnie po cytologii występują plamienia. Lekarz mnie uprzedził. Nigdy wcześniej nie miałam. Wyszłam po wizycie po 12, przechodziłam cały dzień, plamienia nie było. Ok 19:30 zacząło mnie bolec podbrzusze. Pol h później zobaczyłam plamki krwi. Możliwe, ze plamienie po cyto ujawniło się tyle godzin później? :/ i żeby przed bolało podbrzusze?

    Raczej możliwe. Ja też miałam plamienie po ostatniej cyto. Ale ja miałam gdzieś 1-2h po

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16272

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Raczej możliwe. Ja też miałam plamienie po ostatniej cyto. Ale ja miałam gdzieś 1-2h po

    Demet, a mogłoby to być krwawienie implantacyjne hie hie

    moni05 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Zlaania1 Autorytet
    Postów: 541 322

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie wiem czy sama się nakręcam czy może jest coś na rzeczy...O dziecko staramy się od września...
    Moje cykle są 28-30dniowe. Owulacja około 14-16 dnia. 5 dpo silny bol brzucha trwający 15minut. Potem pobolewania jajników i wypryski czerwone lekko swedzące na piersiach które rozeszły się na brzuch i lekko na ręce, dzis w nocy chyba się podrapałam i jedna pierś ma sine wybroczyny, w nocy nie mogłam spać oraz miałam lekkie bole podbrzusza, w ciagu dnia towarzyszą mi wzdęcia i gazy. Teraz po naciśnięciu piersi leci z nich klejąca się jasna wydzielina...
    Na testowanie za wcześnie jutro 23dc.
    Do 30dnia oszaleję....

    b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet
    Postów: 541 322

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś mialam pulsujące dość silne kłucie w obu piersiach...

    agge lubi tę wiadomość

    b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem i ja :( eMek pojechał ;( wykorzystany ostatni raz do kwietnia ;( ovu przypada za tydzień więc szans nie ma na ten cykl... Takie życie jest do dupy.... Chcąc się czegoś dorobić bez kredytu :((( jutro postaram się nadrobić

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Hej!
    Nie wiem czy sama się nakręcam czy może jest coś na rzeczy...O dziecko staramy się od września...
    Moje cykle są 28-30dniowe. Owulacja około 14-16 dnia. 5 dpo silny bol brzucha trwający 15minut. Potem pobolewania jajników i wypryski czerwone lekko swedzące na piersiach które rozeszły się na brzuch i lekko na ręce, dzis w nocy chyba się podrapałam i jedna pierś ma sine wybroczyny, w nocy nie mogłam spać oraz miałam lekkie bole podbrzusza, w ciagu dnia towarzyszą mi wzdęcia i gazy. Teraz po naciśnięciu piersi leci z nich klejąca się jasna wydzielina...
    Na testowanie za wcześnie jutro 23dc.
    Do 30dnia oszaleję....
    Badałaś prolaktyne?? Ta wydzielina jest niepokojąca

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16272

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Dziewczyny jestem i ja :( eMek pojechał ;( wykorzystany ostatni raz do kwietnia ;( ovu przypada za tydzień więc szans nie ma na ten cykl... Takie życie jest do dupy.... Chcąc się czegoś dorobić bez kredytu :((( jutro postaram się nadrobić


    To niech kwiecień w tym roku przyjdzie wyjatkowo szybko!!!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Demet, a mogłoby to być krwawienie implantacyjne hie hie

    Hehehe kto wie :D też możliwe

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Dziewczyny jestem i ja :( eMek pojechał ;( wykorzystany ostatni raz do kwietnia ;( ovu przypada za tydzień więc szans nie ma na ten cykl... Takie życie jest do dupy.... Chcąc się czegoś dorobić bez kredytu :((( jutro postaram się nadrobić

    Przykro mi :(:(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za jajko niespodzianke, ktore peknie najpozniej za dwa dni.

    Biore sie za prace nad endometrium. Jutro planujemy splodzic dziedzica wiec to ostatnie dni z alkoholem na najbluzszy rok ;)

    APrzybylska, Szczesliwa_mamusia, agge, moni05, Nuch, nuśka91, MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Zlaania1 Autorytet
    Postów: 541 322

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam nigdy,ani nie miałam badań w tym kierunku. Miałam tylko badane tsh i wszystko w normie.
    Myślę że po @ lub pozytywnym teście udam się do ginekologa narazie chyba przeczekam.
    Wydzieliny nie ma duzo jednak po naciśnieciu sutka coś tam leci...

    b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1267 1185

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jeśli chodzi o klinikę i ivf to dr Sroka w Invimed. Od października próbujemy naprotechnologii i leczymy się u dr Grześkowiak. Za monitoring cyklu płacę 120zł (to są 2 wizyty).
    Może u Ciebie doszło do zapłodnienia tylko coś poszło nie tak w procesie implantacji, albo miałaś późniejszą (drugą) owulację. Widzę że masz pcos, a przy nich też wychodzą pozytywne owulaki. 23-25 dni były pozytywne a potem już nie? Miałaś monitoring owulacji w tym cyklu?
    No nie mialam wlasnie i sie zastanawiam nad nastepnym cyklem. Pozytywne owulaki mialam 13 i 14dc. Potem negatywne i znowu pozytywne 23-25 ale to juz bralam luteine. No i wtedy tylko raz bylo ♡.zaczelam od przedwczoraj mierzyc temp,majac nadzieje,ze w dzien dostane @ i bedzie to 1 dzien nowego cyklu a tu nic. Dlatego chcialam od nowego mierzyc temp dla dokladnosci i potwierdzenia testow ale chyba zglosze sie tez na monitoring juz teraz a nie od marca.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, CRL 7cm
  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 73 118

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was tu od jakiegoś czasu. Można się dołączyć? W listopadzie miałam hsg z kontrastem. Dla mnie osobiście zabieg był bezbolesny i dobrze go wspominam. Dostalam coś w stylu "głupiego jasia "chwile po podaniu kręciło mi się w głowie. Po zabiegu jest się sennym. Po dwóch godzinach wypisli mnie ze szpitala. Niestety wynik bania to lewy jajowod niedrozny. Zrosty zrobiły się prawdopodobnie po operacji usunięcia torbiela z tego jajnika .

    Ps staramy się od ponad roku o drugie dziecko. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. Chcę wykonać wszelkie badania hormonalne może polecicie jakie zrobić i w którym dniu cyklu ?

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6057

    Wysłany: 9 lutego 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Co lekarz to opinia. Mój kazał mi się starać od razu bo ponoć 3 cykle po hsg są najbardziej "plodne".
    Ale po hsg z kontrastem?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 9 lutego 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje was tu od jakiegoś czasu. Można się dołączyć? W listopadzie miałam hsg z kontrastem. Dla mnie osobiście zabieg był bezbolesny i dobrze go wspominam. Dostalam coś w stylu "głupiego jasia "chwile po podaniu kręciło mi się w głowie. Po zabiegu jest się sennym. Po dwóch godzinach wypisli mnie ze szpitala. Niestety wynik bania to lewy jajowod niedrozny. Zrosty zrobiły się prawdopodobnie po operacji usunięcia torbiela z tego jajnika .

    Ps staramy się od ponad roku o drugie dziecko. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. Chcę wykonać wszelkie badania hormonalne może polecicie jakie zrobić i w którym dniu cyklu ?
    Witamy . Kiedy testujesz ?

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 9 lutego 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Dziewczyny jestem i ja :( eMek pojechał ;( wykorzystany ostatni raz do kwietnia ;( ovu przypada za tydzień więc szans nie ma na ten cykl... Takie życie jest do dupy.... Chcąc się czegoś dorobić bez kredytu :((( jutro postaram się nadrobić
    Wierzę w to, że znajdzie się jakiś siłacz, który wytrzyma do owu! A może owu Cię zaskoczy i będzie wcześniej?
    Jeśli jednak nie zaskoczy w tym cyklu, to może wykorzystaj ten czas na zrobienie badań? Jak mąż wróci to nic nie stanie na przeszkodzie do zmajstrowania kropka :)

    Swoją drogą, jesteś bardzo silna. Ja bym nie potrafiła tak na codzień żyć bez męża w pobliżu.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ