Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1232 1170

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    5ylwian wytrawne jest najlepsze na endo...:)

    Nikodemka a śpisz normalnie? Szybko zasypiasz?
    Dzieki ;) to jutro zakupy...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dzieki ;) to jutro zakupy...
    MonikA jest naszym specem od win:) Może doradzi Ci jakieś konkretne o łagodniejszym aromacie, żeby dało się przełknąć skoro nie lubisz wina

    5ylwian lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nuśka91 - ja tez jestem zaintrygowana kwasem foliowym, dlatego w poniedzialek wybieram sie na pobranie krwi i go sprawdze. Witamine D3 moze przy okazji tez.

    Cukrzyk - mocno trzymam kciuki!

    Dziewczyny, czy ktoraś z Was miała kiedyś problem z ciągłym zmęczeniem, osłabieniem i sennością? Czuję się tak od dluzszego czasu i z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej. Zasypiam na siedząco i nie mam w ogóle energii... Morfologia, glukoza i hormony w normie. Co jeszcze moze byc przyczyną permanentnego zmęczenia?
    TSH też sprawdzałaś? Jakie masz ciśnienie? Teraz jest taka dzika pogoda, która nie służy osobom z niskim ciśnieniem

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dzieki :) no wlasnie tez to znalazlam. Tylko kurde ryby i orzechy,zwlaszcza migdaly jem.tylko to wino.. moze sie przelamie.a jest roznica jakie wino?wytrawne czy slodkie?
    Wytrawne :) mniam :P

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Monika89 - jak jechalam do szpitala to sie właśnie bałam, że jadę podłączać pompę bo "ciąża" a ciąży nie miałam nawet udowodnionej na USG. A jak mi potem zaczęli robić USG to już zwątpiłam we wszystko. Uczucia mam mieszane. Raz mi się wydaje, że może beta faktycznie za niska zeby było widać (jeden lekarz dziś tak stwierdził) i mam jakieś tam nadzieje, a drugi który wczoraj robił USG miał lekki grymas jak mu powiedziałam, że beta dziś 2000 a w sobotę 534. Nie wiem co on oznaczał. Muszę się nastawić na czekanie...
    Skoro jakiś lekarz dzisiaj stwierdził, że beta może być za niska, żeby twojego kropka zobaczyć to USG, to ja bym się tej myśli trzymała. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne :* Poczekaj cierpliwie do piątku i wtedy na pewno będzie łobuza już widać

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - krzywej jeszcze nie sprawdzalam, musze to zrobic, dzieki :)
    Ochmanka - tak, zasypiam szybko i spie az za dobrze, bo najchetniej przesypialabym 12h...
    MonikaA - TSH prawidlowe. Tez myslalam, ze to wina cisnienia, ale jest dobre. I trwa to od dluzszego czasu, co najmniej od miesiaca :/

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dzieki ;) to jutro zakupy...

    Najlagodniejsze i najpyszniejsze, jakie pilam jest argentynskie New Age, ale bardzo trudno dostepne :/

    Ja czesto kupuje takie z rowerkiem na etykiecie, z Chile. Srednio mi smakuje, ale jest magiczne- wypijasz pol butli, patrzysz na etykiete, sport i te sprawy i jakos tak fit sie czujesz :D

    Nuch, 5ylwian, eemmiilliiaa, aeiouy, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po lyzeczkowaniu - czy Wy badałyście spadek bety? Czy jest sens?
    Ja wiem, że to może spadać długo, dlatego sama nie wiem... 3,5 tygodnia po zabiegu testy ciążowe są dalej pozytywne. Jakoś miałam nadzieję, że to się szybciej unormuje :(
    Jak będę chciała zobaczyć dwie kreski to pewnie nie zobaczę, a jak teraz wyjątkowo chciałabym biel to wszystko na odwrót...

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    MonikA jest naszym specem od win:) Może doradzi Ci jakieś konkretne o łagodniejszym aromacie, żeby dało się przełknąć skoro nie lubisz wina
    Może pinot noir? Chociaż ja akurat nie lubię tego szczepu, bo jest taki kompotowy i ma za mało tanin, ale skoro wolisz delikatniej to może warto spróbować :P Dość przyjemny jest też zweigelt

    5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny po lyzeczkowaniu - czy Wy badałyście spadek bety? Czy jest sens?
    Ja wiem, że to może spadać długo, dlatego sama nie wiem... 3,5 tygodnia po zabiegu testy ciążowe są dalej pozytywne. Jakoś miałam nadzieję, że to się szybciej unormuje :(
    Jak będę chciała zobaczyć dwie kreski to pewnie nie zobaczę, a jak teraz wyjątkowo chciałabym biel to wszystko na odwrót...

    Irvine, ja badalam. Kiedy mialam bete 89
    trzy tyg.po lyzeczkowaniu, lekarz podal mi cycloprogynove, bo stwierdzil, ze cos tam jeszcze zostalo po zabiegu. Inny lekarz uwazal, ze to byl tak malutki skrawek, ze i bez hormonow by sie oczyscilo. Przepraszam, jakos przegapilam Twoje wyniki histo. Sa w porzadku?

    Irvine90 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny po lyzeczkowaniu - czy Wy badałyście spadek bety? Czy jest sens?
    Ja wiem, że to może spadać długo, dlatego sama nie wiem... 3,5 tygodnia po zabiegu testy ciążowe są dalej pozytywne. Jakoś miałam nadzieję, że to się szybciej unormuje :(
    Jak będę chciała zobaczyć dwie kreski to pewnie nie zobaczę, a jak teraz wyjątkowo chciałabym biel to wszystko na odwrót...
    Kochana, ja nie sprawdzałam. Pewnie bym się pokusiła, jakbym nie dostała @, ale przyszła po 30 dniach, więc beta musiała być już zero

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dziewczyny po lyzeczkowaniu - czy Wy badałyście spadek bety? Czy jest sens?
    Ja wiem, że to może spadać długo, dlatego sama nie wiem... 3,5 tygodnia po zabiegu testy ciążowe są dalej pozytywne. Jakoś miałam nadzieję, że to się szybciej unormuje :(
    Jak będę chciała zobaczyć dwie kreski to pewnie nie zobaczę, a jak teraz wyjątkowo chciałabym biel to wszystko na odwrót...
    U mnie obyło sie bez zabiegu (7tc),beta mi spadła do 0 dopiero po 4 tygodniach od krawawienia (5 od poronienia). Miałaś już @ ?

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Irvine, ja badalam. Kiedy mialam bete 89
    trzy tyg.po lyzeczkowaniu, lekarz podal mi cycloprogynove, bo stwierdzil, ze cos tam jeszcze zostalo po zabiegu. Inny lekarz uwazal, ze to byl tak malutki skrawek, ze i bez hormonow by sie oczyscilo. Przepraszam, jakos przegapilam Twoje wyniki histo. Sa w porzadku?
    Tak, wyniki w porządku. Przynajmniej wg lekarza, bo jak dla mnie brzmiało to dość makabrycznie, ale ja się nie znam i może tak ma być...
    Chyba zbadam jutro tę betę w takim razie. Martwi mnie to o tyle, że tydzień temu była słabiutka kreska, a dzisiaj nic nie słabsza, a wręcz nie wiem czy nie mocniejsza :( to już w ogóle przeczy wszelkiej logice...

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    U mnie obyło sie bez zabiegu (7tc),beta mi spadła do 0 dopiero po 4 tygodniach od krawawienia (5 od poronienia). Miałaś już @ ?
    @ Jeszcze nie było. Dziś dokładnie 24 dzień po zabiegu, więc jeszcze cierpliwie czekam. Ale te kreski niesłabnące mnie zmartwily :(

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochana, ja nie sprawdzałam. Pewnie bym się pokusiła, jakbym nie dostała @, ale przyszła po 30 dniach, więc beta musiała być już zero
    @ nie jest niestety rownoznaczny z wyzerowaniem bety. pierwszy cykl może być bezowulacyjny.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Tak, wyniki w porządku. Przynajmniej wg lekarza, bo jak dla mnie brzmiało to dość makabrycznie, ale ja się nie znam i może tak ma być...
    Chyba zbadam jutro tę betę w takim razie. Martwi mnie to o tyle, że tydzień temu była słabiutka kreska, a dzisiaj nic nie słabsza, a wręcz nie wiem czy nie mocniejsza :( to już w ogóle przeczy wszelkiej logice...

    Kochana, testy sa glupie, nie rob ich teraz, bo tylko Cie stresuja. Ciesze sie, ze wyniki wyszly dobrze :) Pytalam o nie, bo beta wariuje przy historiach zasniadowych, ale skoro nic o tym u Ciebie nie ma, to znaczy, ze nie masz sie o co martwic! Zrob bete za jakis czas dla wlasnego spokoju i glowa do gory :* Ja 3 miesiace modlilam sie o bete rowna 0 po tym, jak moj wynik wskazywal na rozrost trofoblastu

    ef36, Irvine90 lubią tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 13 lutego 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    @ Jeszcze nie było. Dziś dokładnie 24 dzień po zabiegu, więc jeszcze cierpliwie czekam. Ale te kreski niesłabnące mnie zmartwily :(

    Organizm też potrzebuję czasu ... ja bym sprawdziła betę dopiero po @ (nadal może być dodatnia, ważne aby nie rosła) i zostawiła testy na starania.

    Sasanka55, Irvine90, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 13 lutego 2019, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, Monika, ef- dzięki Kochane! :* Zrobię jak mówicie. Potrzebny mi był Wasz głos rozsądku <3

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, Ef dobrze mowi :) Testy zostaw na starania! U mnie nawet niezawodne Nordy ciemnialy przy CB, mimo iz beta spadala

    ef36 lubi tę wiadomość

  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 13 lutego 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero siadam do nadrobienia, co tam dzisiaj sie u was wydarzylo.. z mojej strony skusilam sie dzisiaj na sikanca..bo pomyslalam,ze jak cos wyjdzie to bylby fajny prezent walentynkowy dla meza..ale niestety..biel az razi.. wiem,ze jeszcze wczesnie.. zobaczymy..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 23:23

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego