X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    On musi sprawdzic wszystko co mama ma w ręku, bo moze cos bardzo ciekawego. Testy ciazowe mi rozbraja :-)
    To chociaż sama nie musisz rozmontowywać, a przecież wszystkie wiemy, że i tak by się to testowanie zakończyło w ten sposób (robimy to samo) :P Masz pomocnika chociaż :)

Szczesliwa_mamusia, Sasanka5, Ochmanka lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka90 wrote:
    Nie... ból piersi od strony węzłów chłonnych, apetyt, czasem jakieś zawroty głowy, mdłości (nie wiem czy sobie nie wkręcam) :-) śluz mam taki wodnisty albo go brak... Powinnam odłączyć mózg, może by pomogło :-D
    To obie zeswirowalysmy,ja od 3 dni mam pozytywy,jestem 10dpo i tez mam mdlosci, czasem zawroty i wkurzam sie o byle co. Zrobilam az ciazowy i 1 kreska niestety. Moze mam urojona...

Anielka90 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Anielka90 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 to jest jakaś mała nadzieja :-)

5ylwian pocieszające jest to że nie jestem sama :-) właśnie dlatego testy jeszcze nie robię, bo na bank wyjdzie negatywny. Dlatego byłam ciekawa tych owu...

5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka90 wrote:
    Sasanka bardzo bym chciała, ale boje się, że to tylko moje urojenia :-(

Nie boj sie :) nawet jesli masz jedynie urojenia, to co sie nacieszysz, to Twoje :D Jezeli nie udalo sie w tym cyklu, to i tak lepiej zyc w szczesciu przez tydzien i pozniej przezyc zawod, niz martwic sie tydzien i... i tak sie zawiezc :D

U mnie 6-7dpo. Czuje, jak rozsadza mi cala macice, zupelnie jak przy podlej @, a sluzu mam tyle, ze do pracy az podpaske zalozylam i co 5 minut latalam do toalety, by sprawdzic, czy to nie jakis krwotok powoduje, ze czuje sie tak mokro. Dziwne. A jak cos jest dla mnie dziwne, to znaczy, ze nowe, a jak nowe, to znaczy, ze to zdrowa ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 19:08

Ochmanka, Anielka90, Malgonia, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 10dpo bede szła na betę. Ogólnie test miałam robic 14go. Ale ze wzgledu na szpital 12go lutego,muszę w poniedziałek isc i sprawdzic. A test moze mi nie wyjsc. Wiec wolę nie gdybac,czy widze kreskę, czy nie. Choc pewnie sikne z rana. Tak dla formalnosci. Jesli beta będzie choc troche podwyzszona,to odwołam szpital
    Nie będę ryzykowac biopsja. A jesli bedzie ujemna,to pojde. 10dpo juz jakis zarys powinnam miec

• Anielka90 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Nie boj sie :) nawet jesli masz jedynie urojenia, to co sie nacieszysz, to Twoje :D Jezeli nie udalo sie w tym cyklu, to i tak lepiej zyc w szczesciu przez tydzien i pozniej przezyc zawod, niz martwic sie tydzien i... i tak sie zawiezc :D

U mnie 6-7dpo. Czuje, jak rozsadza mi cala macice, zupelnie jak przy podlej @, a sluzu mam tyle, ze do pracy az podpaske zalozylam i co 5 minut latalam do toalety, by sprawdzic, czy to nie jakis krwotok powoduje, ze czuje sie tak mokro. Dziwne. A jak cos jest dla mnie dziwne, to znaczy, ze nowe, a jak nowe, to znaczy, ze to zdrowa ciaza

Masz rację, przyjemnie jest myśleć że się udało :-)
    A czas wszystko zweryfikuje.
    U Ciebie na pewno się udało <3
    Tak sobie myślę że po jutrze zaczynamy luty u jakby było pięknie jakby jazda dziewczyna pokolei z listy miała 2 krechy :-D na pewno tak będzie dziewczynki:-)

Sasanka5, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:

Sasanka uwielbiam Twoje podejście do życia:)
    Ja też pierwszy raz mam wilgotną grażyne po owu. Zawsze była Sahara i tarcie jak klocki hamulcowe. Tak więc ja też jestem w zdrowej ciąży:)

Sasanka5, aeiouy, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Anielka90 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa bo to chyba będziesz musiała odwołać, bo luty na bank będzie szczęśliwy :-D

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sasanka uwielbiam Twoje podejście do życia:)
    Ja też pierwszy raz mam wilgotną grażyne po owu. Zawsze była Sahara i tarcie jak klocki hamulcowe. Tak więc ja też jestem w zdrowej ciąży:)

Kurcze, zaczarowalysmy porzadnie luty, wiec moze i beda z tego magiczne ciaze <3 Moje podejscie do zycia jest troche infantylne, ale tyle razy dostalam juz porzadnie po dupie, ze wole wierzyc, ze bedzie dobrze :) Inaczej bym zwariowala :* Juz nie moge sie doczekac naszego testowania :)

Angelika1313, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Malinowa - mąż jest jeszcze przed badaniem nasienia, miał mieć je dziś, ale rozłożyło go przeziębienie i próbujemy właśnie zmienić termin :)

A Wy znacie powód niepowodzeń czy jeszcze nie wiadomo?

U Nas tak naprawdę wszystko wychodzi dobrze, a malucha brak. Ginek zasugierowal, ze moze to byc nieplodnosc idiopatyczna i zebysmy rozejrzeli sie za jakos klinika. Tak tez uczynilismy.
    Szczesliwamamusia obys miala racje! :)
    Makowa dzieki za niepokalanka :*

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka90 wrote:
    Szczęśliwa bo to chyba będziesz musiała odwołać, bo luty na bank będzie szczęśliwy :-D
    Mam taka nadzieje. Juz raz mialam biopske i nic przyjemnego

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Bosko, Cukrzyk gdzie jesteś nasz endokrynologu??? Help

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka90 wrote:
    Monika_89 to jest jakaś mała nadzieja :-)

5ylwian pocieszające jest to że nie jestem sama :-) właśnie dlatego testy jeszcze nie robię, bo na bank wyjdzie negatywny. Dlatego byłam ciekawa tych owu...
    Ja juz nie wiem co sie dzieje,chyba zglupieje... wrocilam z pracy,weszlam ppd prysznic a tam tyle sluzu mleczno-przezroczystego i ciagnacego,ze szok! Jajnik ciagle prawy boli,te testy owu pozytywne,szyjka jakby nisko,rozpulchniona i otwarta i mysle wtf? 2 owu czy co to jest? Tzn 2 nie bedzie bo i tak luteine biore,wiec raczej by zablokowala.ale o co chodzi?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Matko Bosko, Cukrzyk gdzie jesteś nasz endokrynologu??? Help
    A co tam Ci sie dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja juz nie wiem co sie dzieje,chyba zglupieje... wrocilam z pracy,weszlam ppd prysznic a tam tyle sluzu mleczno-przezroczystego i ciagnacego,ze szok! Jajnik ciagle prawy boli,te testy owu pozytywne,szyjka jakby nisko,rozpulchniona i otwarta i mysle wtf? 2 owu czy co to jest? Tzn 2 nie bedzie bo i tak luteine biore,wiec raczej by zablokowala.ale o co chodzi?

Sesese :D a poczytaj sobie wyzej :D Witaj w klubie

Ochmanka, 5ylwian, aeiouy lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam Ci sie dzieje?
    Mam wyniki przeciwciał tarczycy i oczywiście panikuje:( aTPO mam podwyższone a aTG jest dużo za duże a ja nie mam pojęcia co to znaczy. I oczywiście jak to ja muszę wiedzieć JUŻ.
    Boszzz co za charakter:/

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • Anielka90 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian no właśnie to zbiorowa głupota jest :-) ale Sasanka ma rację, trzeba się cieszyć bo jeśli jest dzidziuś to powinien czuć szczęście od początku. Tak więc cieszmy sie oznakami ciąży bo to są piękne momenty <3

5ylwian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Mam wyniki przeciwciał tarczycy i oczywiście panikuje:( aTPO mam podwyższone a aTG jest dużo za duże a ja nie mam pojęcia co to znaczy. I oczywiście jak to ja muszę wiedzieć JUŻ.
    Boszzz co za charakter:/
    Dawaj. Podpowiem. Przynajmniej sie postaram

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj. Podpowiem. Przynajmniej sie postaram
    ❤❤
    TSH 3,5 -byłam po tym u endo i kazała nie panikowac narazie. Zleciła USG i przeciwciała
    aTPO 12,60 norma do 5,61
    aTG 125,86 norma do 4,11
    Na usg niewielkie ognisko zapalne i obniżoną echogenicznośc.
    To tyle..

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę mnie wypisać z lutowego testowania :)

5ylwian, Ochmanka, Sasanka5, moyeu, MonikA_89!, aeiouy, Irvine90 lubią tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ