Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    ❤❤
    TSH 3,5 -byłam po tym u endo i kazała nie panikowac narazie. Zleciła USG i przeciwciała
    aTPO 12,60 norma do 5,61
    aTG 125,86 norma do 4,11
    Na usg niewielkie ognisko zapalne i obniżoną echogenicznośc.
    To tyle..
    A jakie masz ft3 i ft4? Wyniki sugeruja chorobe hashimoto. Spore te przeciwciala tg. Nie masz woli na szyji? 3,5 to niby jest w normie. Ale przy staraniach o dziecko dobrze by bylo,zeby bylo kolo 1. No i przeciwciala. Jednak sugeruja,ze jakis stan zapalny jest. Zrob jeszxze ft3 i ft4

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Widzisz:/ to w normie
    Ft3 4,61 norma 3,5-6,5
    Ft4 16,54 norma 11,5-22,7

    Bleeee, diagnostyka jest najgorsza bo człowiek coś widzi a nie wie co. A nierzadko nie ma powodu do paniki.
    Dzięki szczęśliwa. LovU

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    A! Widzisz:/ to w normie
    Ft3 4,61 norma 3,5-6,5
    Ft4 16,54 norma 11,5-22,7

    Bleeee, diagnostyka jest najgorsza bo człowiek coś widzi a nie wie co. A nierzadko nie ma powodu do paniki.
    Dzięki szczęśliwa. LovU
    A z wolem to zawsze miałam "przykokszoną" szyję, zawsze na bilansie pielęgniarka mówiła że puchata ale żadnych objawów za łebka.

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha co za samouwielbienie. Przez przypadek sama się zacytowałam.
    Sory za spam kobitki

    Szczesliwa_mamusia, agge, aeiouy, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny, proszę mnie wypisać z lutowego testowania :)
    Właśnie miałam Cię "upomnieć":) jeszcze raz gratulejszyn!!!

    Niecierpliwa..., agge, Ineez lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Sesese :D a poczytaj sobie wyzej :D Witaj w klubie
    Czytam czytam wszystko na biezaco caly dzien w pracy ;) to juz 3 jestesmy w ciazy "na luty"hehe ;)

    Sasanka5, Ochmanka lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny, proszę mnie wypisać z lutowego testowania :)

    Gratulacje <3

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Właśnie miałam Cię "upomnieć":) jeszcze raz gratulejszyn!!!

    Zgodnie z zaleceniami Pana doktora daję na luz jestem w ciąży i już:D

    Ochmanka, 5ylwian, Sasanka5, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, aeiouy, Malinowa91, Emmainthegarden, Irvine90 lubią tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Czytam czytam wszystko na biezaco caly dzien w pracy ;) to juz 3 jestesmy w ciazy "na luty"hehe ;)
    5ylwian to komisyjnie przyznaje nam lutowe serduszka jeszcze przed lutym hahah

    Sasanka5, 5ylwian lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Zgodnie z zaleceniami Pana doktora daję na luz jestem w ciąży i już:D
    No i cudownie! Przytulić się do męża i uśmiechnąć:) obojgu należy się relaks za takie nerwy

    Niecierpliwa..., agge, aeiouy lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    A! Widzisz:/ to w normie
    Ft3 4,61 norma 3,5-6,5
    Ft4 16,54 norma 11,5-22,7

    Bleeee, diagnostyka jest najgorsza bo człowiek coś widzi a nie wie co. A nierzadko nie ma powodu do paniki.
    Dzięki szczęśliwa. LovU
    No sa bardzo dobre. Prawie zblizone. Ft3-37%, ft4 -45. Tylko to tsh te przeciwciala. Suplementujeszcos?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:52

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa <3 Ochmanka, kompletnie sie nie znam na tych wynikach, ale wierze, ze to tylko tak na sekundke Ci wzroslo

    Niecierpliwa..., Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No sa bardzo dobre. Prawie zblizone. Ft3-37%, ft4 -45. Tylko to tsh te przeciwciala. Suplementujeszcos?
    Całą masę bo biorę tylko kwas foliowy, który po 4 miesiacach brania wyszedł w normie.

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Niecierpliwa <3 Ochmanka, kompletnie sie nie znam na tych wynikach, ale wierze, ze to tylko tak na sekundke Ci wzroslo
    Sasanka... już Ty wiesz co chciałam napisac:)❤

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz teraz Ochmanka tak myślę, ze hednak to ft3 troche zle. Bo powinno byc blizej 50%. Ft4 jest oki

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) narazie tylko wracam do myślenia o kolejnej próbie sił...
    Będę zaglądać.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Cześć dziewczyny :) narazie tylko wracam do myślenia o kolejnej próbie sił...
    Będę zaglądać.
    Ef witamy cieplutko:* miło Cię poznać:)

    ef36 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 655 592

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a skąd Ty jesteś? %:)

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka co tam u Ciebie ? Jesteś tu z nami? ;)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja testuje 12.02 można mnie dopisać :)

    Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego