Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3894 6517

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Testuj! Testuj! :D
    Hahaha, przekonałaś mnie :P

    moyeu lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na 28.02!!

    moyeu, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo w moje urodziny! Zrób mi prezent i wysikaj II :D

    Malgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Melduję się na 28.02!!
    Zamkniesz miesiąc, byle pozytywnie :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj jajnik boli i to tak, że ledwo się dotknąć mogę. Mam 3dc, @ się skończyła, lekkie plamienie zostało. Jestem ciekawa co mi napro powie w piątek na USG :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,jeśli kiedyś sikanie uznaja jako sport narodowy,to zapewne wygram konkurencje. Zdecydowanie za duzo mam w domu testów owu ;-) ten na gorze 16.30,ten na dole 13.00. Pewnie w piatek owu. Czyli wiesiolek z siemieniem zrobil swoje. Bo sluz od niedzieli taki płodny. Nigdy tak wczesniej nie mialam tak dlugo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84cd3d2d95cf.jpg

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Laski,jeśli kiedyś sikanie uznaja jako sport narodowy,to zapewne wygram konkurencje. Zdecydowanie za duzo mam w domu testów owu ;-) ten na gorze 16.30,ten na dole 13.00. Pewnie w piatek owu. Czyli wiesiolek z siemieniem zrobil swoje. Bo sluz od niedzieli taki płodny. Nigdy tak wczesniej nie mialam tak dlugo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84cd3d2d95cf.jpg
    Szczęśliwa czy ja dobrze widzę że rozbroiłaś owulaka? :D

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Szczęśliwa czy ja dobrze widzę że rozbroiłaś owulaka? :D
    Hahahahah.....nie no,jestem powalona,ale nie az tak :-D to moj syn,który piszczał jak go widział.

    Ochmanka, Angelika1313, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Hahahahah.....nie no,jestem powalona,ale nie az tak :-D to moj syn,który piszczał jak go widział.
    E tam, z tym powaleniem to każda ma jakiś odchył;) swoją drogą fajne synek ma zabawki;D

    Sasanka5, Szczesliwa_mamusia, Angelika1313, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam was i czytam...i mam tą samą przypadłość...czyli świruje, i z ten przypływ wariactwa doprowadził mnie do tego że zrobiłam test owu wczoraj i dziś i są pozytywne:-) a ja jestem 8 dpo. Chyba zgłupiałam... :-(

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka a masz jęszcze jskies objawy plodnosci?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... ból piersi od strony węzłów chłonnych, apetyt, czasem jakieś zawroty głowy, mdłości (nie wiem czy sobie nie wkręcam) :-) śluz mam taki wodnisty albo go brak... Powinnam odłączyć mózg, może by pomogło :-D

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. mo to wodnisty sluz moze swiadczyc o owulacji :/
    Czasem zdarzaja sie takie szybkie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestes w ciazy jak i ja :P jest sluz-jest ciaza! :D

    Ochmanka, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba się nie zrozumiałyśmy:-) ja jestem w 21 dniu cyklu, i 8 dni po owulacji. No i tak ...zrobiłam test owu z głupoty bo gdzieś wyczytałam że wykrywają wczesna ciążę, nawet taka której test ciążowy nie wykryje
    Wiem że mnie zaraz wyśmiejecie, bo to przecież głupota... W końcu test owu to test owu a nie ciążowy...

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po owu zniknął śluz płodny i 6 dpo znowu pojawił się płodny i znikł dopiero dzień przed @ :/

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka bardzo bym chciała, ale boje się, że to tylko moje urojenia :-(

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    E tam, z tym powaleniem to każda ma jakiś odchył;) swoją drogą fajne synek ma zabawki;D
    On musi sprawdzic wszystko co mama ma w ręku, bo moze cos bardzo ciekawego. Testy ciazowe mi rozbraja :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa.. no to zmienia postac rzeczy ;)
    No to kciukam zeby u Ciebie sie ta ciaza na owulaki sprawdzila :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka90 wrote:
    chyba się nie zrozumiałyśmy:-) ja jestem w 21 dniu cyklu, i 8 dni po owulacji. No i tak ...zrobiłam test owu z głupoty bo gdzieś wyczytałam że wykrywają wczesna ciążę, nawet taka której test ciążowy nie wykryje
    Wiem że mnie zaraz wyśmiejecie, bo to przecież głupota... W końcu test owu to test owu a nie ciążowy...
    Ja akurat potwierdziłam osobiście teorię że owulaki wykrywają hcg. W poprzednim cyklu robiłamm zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka w 11dc, który zawiera hcg i potem mi bordowe owulaki wychodziły. Dopiero po tygodniu zaczęły blednąć :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego