Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, jesteś zagadką :) Też bym bety nie robiła na razie, za kilka dni sikaniec jasno powie, czy jest ciąża czy nie. A np. jakimś jutrzejszym spadkiem temp się nie przejmuj, u mnie też spadała, zrobiłam test i dwie krechy :) Zresztą w ogóle miałam góry i doliny nawet w ciąży z tempką.

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, mam taki sam dylemat :) W koncu wyszedl mi pozytywny owulak i nie wiem czy kierowac sie popędem i serduszkowac codziennie czy rozsadkiem i co drugi dzien :d

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • kaatarzyna1993 Koleżanka
    Postów: 32 34

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... boję się że znów nic z tego... I tylko głupie nadzieje:( ach... to czekanie.... biorę dziś dupka ostatni raz.... idę zjeść kolację i idę spać bo oszaleje.... dobrej nocy moje drogie staraczki :* trzymajcie kciuki za mnie.... zamelduję się jutro z dobra lub złą wiadomością..

    7 cykl starań o pierwszego maluszka
    Miovarian 2xdziennie, wit. D 4000 IU Witamina C 3g dziennie, DUPHASTON po owulacji przez 10 dni
    W trakcie Nowenny Pompejańskiej.
  • szona Autorytet
    Postów: 5619 13240

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Nordów dorzuciłam Folian firmy Solgar, bo akurat w Manadzie jest promocja, a mój Folik się kończy. Tym miłym akcentem można kończyć weekend ;)

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, dziewczyny :) Ja rozsadna nigdy nie bylam, zawsze bardziej kierowalam sie uczuciami. Dwa cykle temu robilismy to codziennie i byla ciaza, choc biochem. Nie ma co rozkminiac :)

    APrzybylska, uf, dobrze, ze plamienia sie skonczyly

    APrzybylska lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    A jak jest z temperaturą, podwyższenie jest po owu? Pierwszy raz prowadzę wykres i to co mam na swoim wykresie nic mi nie mówi.
    Teoretycznie po owulacji powinien być skok temperatury, ale czytałam o przypadkach, gdzie temp rosła już 1-2 dni przed owu. Wszystko zależy od tego jak organizm reaguje. Żeby doszło do owu musi być pik LH i czasem już przy jego wysokim stężeniu zaczyna temp powoli rosnąć. Najłatwiej, jak masz 3 temperatury powyżej linii temp. sprzed owu, to możesz założyć, że owu była :P
    U mnie jest tak, że dzień przed owu mocno spada tempka (w tym cyklu do 36.3), potem dobija do tej sprzed owu i dopiero rośnie :) Trzeba poobserwować cykl i najlepiej umówić się na USG, żeby potwierdzić swoje obserwacje :)

    Jagusia84 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5579e8e474.jpg
    Coś przebija :) Trzeba będzie powtórzyć :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że się wypowiem (bo ja się nie znam). Wydaje mi się, że jeśli nasienie jest ok, to można serduszkować według ochoty. Inaczej jeżeli coś jest nie tak. A i w takim przypadku, różnie bywa :)

    Aby zrobić Zuzię było codziennie przez 4 dni. Teraz co drugi dzień.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, nawet poczasiaki daja duza nadzieje, wiec ja wierze w obecny Wasz cykl :)

    Ja mam dylemat :D taka jestem spragniona, a rozsadek podpowiada, ze lepiej kochac sie co 2 dni. No i dupa, nie wiem sama. Prawdziwe problemy ;)
    A macie możliwość jutro z rana? Będzie 1.5 dnia, taki kompromis :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MimiMomi Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , odkopałam swoje stare konto . Mam dwie córki Tosia 8 lat i Rozalia 3 latka... chciałabym zAplanowac trzecie dIeci tak za dwa lata ... tymczasem w zeszła sobotę zaskoczyła mnie pewna informacja , która spędza mi sen z powiek przez cały tydzień. Cykle miałam reguralne co 28 dni , jak w zegarku zawsze ! Ale w styczni @ przyszła o 3 dni za szybko , była normalna potem stop i po kilku dniach plamienie i ból jajnika po kulki dniach znów ok a po tygodniu znów plamienie, pobiegłam do giną , w badaniu wszystko ok tylko podczas usg mówi „jest pęcherzyk ale to nic nie znaczy , nie planuje pani powiększenia rodziny? Proszę zrobić betahcg i zadzwonić „, poleciałam na badanie zadzwoniłam o wynik i pani powiedziała ze jest 0, a ginekolog „no to pewnie dostaniesz okres przyjdź do mnie po „... okres miał być w środę , a do dziś nie ma... testy w dniu @ zero śladu dziś druga kreska bardzo jasna , jutro rano powtórzę jeśli będzie coś widać pojadę zrobić betę jeśli nie cEkam do wtorku na wizytę gina.,. Co o tym sądzicie ? Jest szansa ze beta tydzień temu w sobotę mogła jeszcze nie wykazać ciąży ? Zostanę mama czy nie ?macie takie doświadczenia ?

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3044

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Sasanko, mam taki sam dylemat :) W koncu wyszedl mi pozytywny owulak i nie wiem czy kierowac sie popędem i serduszkowac codziennie czy rozsadkiem i co drugi dzien :d

    Nikodemko idziemy łeb w łeb u mnie wczoraj pozytywny clearblu i dzisiaj allegrowy rowniez :)
    Cos czuje, ze zbliza sie zbiorcze sikanie:D

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiMomi wrote:
    Hej dziewczyny , odkopałam swoje stare konto . Mam dwie córki Tosia 8 lat i Rozalia 3 latka... chciałabym zAplanowac trzecie dIeci tak za dwa lata ... tymczasem w zeszła sobotę zaskoczyła mnie pewna informacja , która spędza mi sen z powiek przez cały tydzień. Cykle miałam reguralne co 28 dni , jak w zegarku zawsze ! Ale w styczni @ przyszła o 3 dni za szybko , była normalna potem stop i po kilku dniach plamienie i ból jajnika po kulki dniach znów ok a po tygodniu znów plamienie, pobiegłam do giną , w badaniu wszystko ok tylko podczas usg mówi „jest pęcherzyk ale to nic nie znaczy , nie planuje pani powiększenia rodziny? Proszę zrobić betahcg i zadzwonić „, poleciałam na badanie zadzwoniłam o wynik i pani powiedziała ze jest 0, a ginekolog „no to pewnie dostaniesz okres przyjdź do mnie po „... okres miał być w środę , a do dziś nie ma... testy w dniu @ zero śladu dziś druga kreska bardzo jasna , jutro rano powtórzę jeśli będzie coś widać pojadę zrobić betę jeśli nie cEkam do wtorku na wizytę gina.,. Co o tym sądzicie ? Jest szansa ze beta tydzień temu w sobotę mogła jeszcze nie wykazać ciąży ? Zostanę mama czy nie ?macie takie doświadczenia ?
    Mogło być późne zagnieżdżenie i dlatego beta nie wyszła za pierwszym razem. Skoro już pojawiła się jasna druga kreska, to ja bym powtórzyła jutro betę. Który masz obecnie dzień cyklu?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3044

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Agge, jesteś zagadką :) Też bym bety nie robiła na razie, za kilka dni sikaniec jasno powie, czy jest ciąża czy nie. A np. jakimś jutrzejszym spadkiem temp się nie przejmuj, u mnie też spadała, zrobiłam test i dwie krechy :) Zresztą w ogóle miałam góry i doliny nawet w ciąży z tempką.

    Kochana skoro juz sie pojawilas tu u nas na różu to przypomnij mi prosze.. przy II kreskach poprostu odstawiam niepokalanek czy odstawiam stopniowo? (biore co drugi dzien)

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MimiMomi Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie 32dc

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a Ty kiedy wysikujesz 4-raczki? :)

    moni05, MonikA_89!, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 17 lutego 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w tym cyklu mam zamiar kochac sie w tedy,kiedy bedziemy miec ochote. Zobaczymy. Moze cos to da.

    ef36, szona, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lutego 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Wybaczcie, że się wypowiem (bo ja się nie znam). Wydaje mi się, że jeśli nasienie jest ok, to można serduszkować według ochoty. Inaczej jeżeli coś jest nie tak. A i w takim przypadku, różnie bywa :)

    Aby zrobić Zuzię było codziennie przez 4 dni. Teraz co drugi dzień.

    No u nas nie do konca jest ok. W czerwcu bylo na poziomie 3% :( Przypuszczam, ze teraz sie poprawilo, bo M. bardzo mocno o siebie zadbal pod katem sportu, figury i suplementow, no ale dopoki nie powtorzy badania, to nic nie jest pewne

    MonikA, rano niestety nie mamy takiej mozliwosci

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 21:10

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 17 lutego 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 - piąteczka! Będziemy kompankami w testowaniu :)

    U Nas jeszcze nie wiadomo jak jest z nasieniem, maz idzie na badanie za 10 dni...

    Monika - pewnie bedzie tak, jak mowisz i wyjdzie 1,5 dnia, bo nawet wolimy rano :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7301 10341

    Wysłany: 17 lutego 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Monika a Ty kiedy wysikujesz 4-raczki? :)
    Heh na betę mam iść za tydzień w poniedziałek, ale chyba nie wytrzymam i będę sikać wcześniej. Dzisiaj mam 6dpo dopiero, więc może bliżej piątku :P
    Ale od 2 dni jestem tak wkurzona, że albo to PMS gigant, albo maluchy szaleją :P

    APrzybylska, Szczesliwa_mamusia, Niecierpliwa..., Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3044

    Wysłany: 17 lutego 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Malinowa91 - piąteczka! Będziemy kompankami w testowaniu :)

    U Nas jeszcze nie wiadomo jak jest z nasieniem, maz idzie na badanie za 10 dni...

    Monika - pewnie bedzie tak, jak mowisz i wyjdzie 1,5 dnia, bo nawet wolimy rano :D

    Ja sobie dla sportu sikne w urodziny meza czyli 25, ale to na bank za wczesnie, a Ty kiedy zamierzasz siknac?
    Uhuhu zaraz zamawiam nordy co by doszly do poniedziałku:p
    Monika a Ty kiedy sikniesz? Wiesz... z czworaczkami to test moze wyjsc wczesniej :)

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego