Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo a ja właśnie wrocilam z pracy wrrrr już mam jej dość... Heh.... Gratulacje kreseczek, bet, itd bo książkę od wczoraj nadrabiam.... Skrobiecie te strony jak biegiem :) już się gubię co gdzie jak kto i dlaczego... :) ...
    Sasanka krzesełko mega :) ja też tak robiłam tylko mój m zawsze siadał przedemna i na nim kładłam nogi :D heh temu gów** z tego :) heh bije mi w pełnię i spać nie mogę ale mniejsza z tym.... Ja dopiero na ostatniej wizycie dowiedziałam się że jak się ma tylozgiecie jakie mam po stosunku powinno się kłaść po prostu na brzuchu a ja durna zawsze nogi na sciane lub łóżko gdzie gin mi wytłumaczył że w taki sposób to zamykam drogę plemniczka .... Ps to tak dla pań z tylozgieciem... :) ledwo co plamie jeszcze a już mam ochotę na mojego choć już pod prysznicem nie raz mnie wykorzystał to heh po weekendzie dopiero będzie z 30 heh nie no śmieje się :) zobaczymy co to czas przyniesie ale jestem pozytywnie nastawiona tak czy siak więc musi być dobrze....

    Harszka, Agamk lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia laski,jesli chodzino leki. Jedynie jak ktos ma problem z laktoza,to wtedy lepszy letrox. Ja np euthyroxu nie toreruje. Wymiotuje po nim. Atpo mozna zbic sumplementujac selen. Sama ma swoim przykładzie wiem doskonale. Od października zbilam z 65 do 29. A przy zdiagnozowaniu hashi kilka lat temu mialam 450. Jod jesr bardzo wazny dla plodu i ta ilosc w sumplementach dla kobiet planujacych ciaze,czy w ciazy jest bezpieczna. Z reszta sa nawet protpkoly,gdzie lecza i hashi jodem.ale to musi byc lekarz sie na tym znajacy. Malo jest takich. Ostatnio rozmawialam o tym z jedna klientka-lekarka. Z tym,ze przy terapii jodem pieknie wyrownuje sie ft3 i ft4 (hormony tarczycy),ale swiruhe tsh (hormon przysadki). Ale podobno tarczyca sie pptrafi odbudowac. Jak do konca roku nie zajde w ciaze,to sprobuje tej terapii, teraz jakos sie boje.
    Ochmanka- masz sie nue starac przez wysokie tsh? Co za bullshit. Nigdy czegis takiego nie slyszalam. Jedynie co to mozesz nue zajsc. Bo moze to blokowac. A poza tym tsh skacze dobowo. A w samej ciazy potrafi sie obnizyc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 23:17

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Oj tam Sasanka zawsze nowe doświadczenie patrzeć przez szybkę na Wasze sikańce:) a marzec i tak będzie czadowy!
    Moni pewnie że tak. Ja tam się na tym nie znam ale endo powiedziała że mogło się przez to nie udawać w trakcie tych miesięcy ale też gdyby zaskoczyło to mogłabym poronic jakbym nie zaczęła się leczyć.
    Tak więc wolę tą opcję.

    Agge❤ Ty mi się nie kitraj z tym kropkiem;)

    Irvine a jak Ty się czujesz? Wszystko już wporzadku? Dobrze pamiętam że zamiast owulki skończyło się torbielą u Ciebie?
    Czuję się dobrze, kochana :) Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Dokładnie, była torbiel zamiast owulki, ale tłumaczę to sobie zawirowaniami hormonalnymi po ciąży... w każdym razie dziś już czwarty dzień nowego cyklu i podobno torbiel miała się wchłonąć sama. Czekam więc na kolejną owulkę, bo w tym cyklu możemy się już znowu starać. :) oczywiście teraz mega się denerwuję tym, czy ta owu już będzie normalnie, no ale zobaczymy...

    Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine to trzymam kciuki za nadchodzącą owulkę. Teraz musi już być dobrze!

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa powiedziała że chce unormować tsh i żeby się wstrzymać ten cykl. Nie wiem co myśleć. Z jednej strony jeden cykl to całe nic, nie będzie sraczkiokołoowulacyjnej że już że dziś itp. Ale z drugiej strony a co jeśli to będzie TO jajko

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 18 lutego 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Szczęśliwa powiedziała że chce unormować tsh i żeby się wstrzymać ten cykl. Nie wiem co myśleć. Z jednej strony jeden cykl to całe nic, nie będzie sraczkiokołoowulacyjnej że już że dziś itp. Ale z drugiej strony a co jeśli to będzie TO jajko
    Probuj. Ja bym probowala. Poza tym jak to mowi moj endo,jak zmieniany dawke,najlepiej sprawdzic po 3mcach. Bo wtedy widac efekty.po prostu podejdz do tego na luzie. Bedzie co ma byc. Nie swiruj,ale tez nue uważaj. Jesli sie uda,to i tak,czy bys miala tsh idealne,czy nie,musisz isc do endo. Bo trzeba bedzie dostosowac hormony. A tak jak.piszesz-moze akurat,to bedzie to szczesliwe jajo

    Sasanka55, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 lutego 2019, 05:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura dziś 37. :D
    Ale przebudziłam się przed 3, może dlatego. Albo przez przeziębienie

    szona, Ochmanka, Malgonia, Salome, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Ja już po pierwszej wizycie pobetowej :)
    Na moje skaczące TSH dostałam Euthyrox. Zarodka jeszcze nie ma, pęcherzyk 8 mm, ale w dobrym miejscu :) według OM TO 6t1d, ale owu miałam późno, bo dopiero na początku lutego, więc stąd brak zarodka.
    Oczywiście pokazywałam Pani Doktor wszystkie wyniki TSH w trakcie cyklu, więc siłą rzeczy widziała te wszystkie inne, które robiłam na własną rękę - wybrechtala mnie, że nie mam na co kasy wydawać (powiedziala też że za dużo czyta się internetu w dzisiejszych czasach, więc wtedy to ja ja wybrechtalam..) - a sama na koniec wizyty mnie ostro pociągnęła po kieszeni :p
    Teraz pozostaje mi sprawdzac TSH, mocz i inne bajery i wrócić do niej w połowie marca, żeby oczywiście założyć juz kartę ciazy - innej opcji nie widzę :)
    Pewnie zarodek pojawi się lada moment i będzie miał silnie bijące serducho! Co do czytania internetu...kto jak nie Wy albo wujek google ma nam powiedzieć jak się leczyć, skoro kolejki do lekarza są taaaaakie długie :P :P No i też zawsze warto sprawdzić czy to co powiedział Lekarz jest dobre, bo wiadomo lekarze są różni i nie wszyscy się znają tak samo dobrze :D

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Emilia gratulacje i oby wszystko szlo teraz juz z gorki :)

    Dobrej nocy Dziewczyny. Ja licze na jakas bezsennosc czy cos, bo to juz chyba czas na jakies objawy.. skoro nic mnie nie boli, to moze bym sie choc niewyspala ;)
    Mam nadzieję, że kropek się instalował i jednak nie dał mamusi pospać :)
    Mnie wczoraj ciągnęło coś z lewej strony, nie wiem czy to jajnik czy co, ale ciągnęło, więc można sobie wkręcać implantację :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:51

    aeiouy lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    U mnie do dooopyyyy. Mam gluta wszechczasów, boli mnie gardło, kicham aż się szyby telepią i mam 37,8:/
    Dziś powtórzyłam badania i miałam wizytę u endo.
    Tsh przez miesiąc urosło z 3,50 na 5,60.
    Klasyczne Hashimoto.
    Dostałam euthyrox i zakaz starań na ten cykl a śluz się zaczyna...
    To tyle:/
    Zdrówka życzę! Co do TSH to fakt lepiej zbić teraz niż martwić się we wczesnej ciąży. Chociaż znam przypadki zajścia przy wyższym (wpadka). Marzec będzie Twój, zobaczysz :D Wiosną wszystko budzi się do życia, więc idealny czas na ciążę i nowe życie w brzuszku :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge trzymam kciuki!

    U mnie temp też podskoczyła, czyli jak obstawiałam owu była wczoraj.

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Temperatura dziś 37. :D
    Ale przebudziłam się przed 3, może dlatego. Albo przez przeziębienie
    Rob test :) bo chce dwie sliczne kreseczki zobaczyc... Agge to będzie Twoj dzień

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:54

    MonikA_89!, szona, agge lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7331 10401

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Temperatura dziś 37. :D
    Ale przebudziłam się przed 3, może dlatego. Albo przez przeziębienie
    A test masz czy zły mąż nie kupił? :P

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 19 lutego 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!

    Ochmanka beta dzisiaj ... dodatkowo planuje zrobić kilka innych badań.
    Sprawdzę jak się miewa kwas foliowy,bo zastanawiam się nad zmianą na ten metylowany.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 06:55

    Ochmanka, moni05, agge lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wczoraj pisałam że obudziłam się z bólem jak na okres, ale potem przeszło i do dziś nic plamki też były tylko dwie małe jasno brązowe, cyce bolą skutków nie mogę dotknąć i temp podwyższona, jak myślicie jest jeszcze szansa? Dziś 10dpo czy test ma sens?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 07:19

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka w tym gronie test zawsze ma sens;) możesz siknąć, 10dpo już wychodziły pozytywne

    Sasanka55, agge, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, test masz? Siusiaj, nie daj się namawiać :P

    Sasanka55, agge lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge czekamy :)

    Ef kciuki za betę!

    Harszka, nie pytaj tylko sikaj ;D

    ef36 lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sikne jak kupie test ;)choc boję że za wcześnie i wyjdzie negatyw, mam w domu owulacyjne a one podobno też mogą wykryć ale nie bardzo wiem na ile to prawda

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 19 lutego 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harszka wrote:
    Hej,wczoraj pisałam że obudziłam się z bulem jak na okres, ale potem przeszło i do dziś nic plamki też były tylko dwie małe jasno brązowe, cyce bolą skutków nie mogę dotknąć i temp podwyższona, jak myślicie jest jeszcze szansa? Dziś 10dpo czy test ma sens?
    Pewnie ze ... Moze Dzidziuś włączył opcje instalacja :)

    ef36 lubi tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego