Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja ci chyba kiedyś pisałam o castangusie. Co do wiewiórka to ostatnio mialam oeparol Femina, bo kupiłam w dobrej cenie w aptece internetowej a teraz kupiłam firmy gal 120 kapsułek za 21 zł w sieci aptek rodzinnych
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Olga, powodzenia! Tyle dobrych wieści (poza tym gorszym PCOS...), że musi być dobrze!
Sasanka, uważaj na siebie... Btw skąd te bóle?
OO83 na kolejnej wizycie, w sensie tej prywatnie, zobaczysz już wszystko, na co czekasz :*
Tak jest Nie wiem, skad. Ogolnie dzisiaj mialam w pracy wazny dzien, a odbylam 2 spotkania na kacu. Brawo ja! Jeszcze wygladalam jak dupa. Moze stres, moze zmeczenie, nie wiem, skad tak nagle wzial sie ten bol. Juz odpuszczaOchmanka, Magduullina lubią tę wiadomość
-
agge wrote:A castangus na co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 17:06
agge lubi tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Tak jest Nie wiem, skad. Ogolnie dzisiaj mialam w pracy wazny dzien, a odbylam 2 spotkania na kacu. Brawo ja! Jeszcze wygladalam jak dupa. Moze stres, moze zmeczenie, nie wiem, skad tak nagle wzial sie ten bol. Juz odpuszcza
Bardzo dziwne to... Aż w takim stopniu. Konsultowałaś to z jakimś lekarzem?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Czy ktoś pomógłby zinterpretować?
https://zapodaj.net/f3dfcf249505f.jpg.html
Pisałam do tutaj koło 13. 02. - > 28 dc byłam na becie, przy cykl śr. 30dn. Beta wyszła 1,9. Niestety jestem z głębokiej wsi, do pon nie ma opcji na wizytę u gin. dziś jest 37dc,czyli okres spóźnia się 6 dzień. Test, który jest w linku wyszedł jakiś dziwny. Niby kreska ale rozmyta i żółta. Czy któraś z Was tak miała? Dziękuję z góry.
-
AleksandraKF wrote:Czy ktoś pomógłby zinterpretować?
Pisałam do tutaj koło 13. 02. - > 28 dc byłam na becie, przy cykl śr. 30dn. Beta wyszła 1,9. Niestety jestem z głębokiej wsi, do pon nie ma opcji na wizytę u gin. dziś jest 37dc,czyli okres spóźnia się 6 dzień. Test, który jest w linku wyszedł jakiś dziwny. Niby kreska ale rozmyta i żółta. Czy któraś z Was tak miała? Dziękuję z góry. -
nick nieaktualnyJa chyba jutro sobie pójdę do zielarskiego, żeby wymieszać tą mieszankę ojca Klimuszki zioła pomogły mi przy nerkach, w domu mam ich od cholery przeróżnych, w pracy wprowadziłam zwyczaj picia pokrzywy ze skrzypem zamiast herbaty więc czemu i tych profilaktycznie nie pic
ef36, szona lubią tę wiadomość
-
makowa wrote:Ja widzę różową cieniutką kreseczkę, ale musiałam trochę pokręcić monitorem, żeby ją dojrzeć. Czyli jakaś minimalna beta jest. A tej żółtej rozmytej nie bierz pod uwagę, to po prostu Twój mocz. Na Twoim miejscu chyba zrobiłabym drugą betę.
Dziękuję, ja właśnie różowej nie widzę... Ale tyle testów ile narobilam w życiu to pierwszy raz wyszło coś takiego. W pon mam umówiona wizytę. Bo jeśli to nie ciąża to jednak okres się spóźnia, ovu wychodzi pozytywne od 27dc. Coś na rzeczy jest, albo dobrego albo nie -
AleksandraKF wrote:Czy ktoś pomógłby zinterpretować?
Pisałam do tutaj koło 13. 02. - > 28 dc byłam na becie, przy cykl śr. 30dn. Beta wyszła 1,9. Niestety jestem z głębokiej wsi, do pon nie ma opcji na wizytę u gin. dziś jest 37dc,czyli okres spóźnia się 6 dzień. Test, który jest w linku wyszedł jakiś dziwny. Niby kreska ale rozmyta i żółta. Czy któraś z Was tak miała? Dziękuję z góry. -
Dziewczyny przychodzę do Was po radę podostawałam ostatnio trochę skierowań na badania i zastanawiam się jak to sobie porozkładać w czasie, żeby nie kłuć się nie wiadomo ile razy i jak najmniej czasu spędzić w przychodni (mam na nie uczulenie ;P)
USG tarczycy i piersi- może uda mi się wykonać za jednym razem?
Przed następną wizytą u endokrynolog- pewnie za jakieś 5 tygodni- mam zrobić TSH, T4 Wolne, Anty TG, Anty TPO
A od gina dostałam Toksoplazmozę, prolaktynę (60’ po obciążeniu MCP 1 tabl.), Glukozę i CMV
Zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze tych 3-4 tyg i nie zrobić wszystkiego hurtowo- wiem, że jestem dziwna, ale boję się igieł ;P
I mam do Was pytanie, w którym dniu zrobić prolaktynę? Bo jak pytałam gina, to mi powiedział, że obojętne, bo to nie jest tak, że jak zrobię w innym dniu, to mi jakoś bardzo skoczy- czytałam coś innego i już sama nie wiem ;/. Bo chyba do tej prolaktyny najlepiej byłoby dostosować dzień, bo przy pozostałych to chyba nie ma jakiegoś większego znaczenia?
-
Olga, takie decyzje podejmowane na szybko są często lepsze niż jakbyście się mieli nie wiadomo ile zastanawiać Mam nadzieję, że wyhodujesz ładne komórki, wszystkie się zapłodnią i będą się pięknie rozwijać Powodzenia!
Agge, przykro mi Akurat twoich dwóch kresek to ja byłam pewna w tym miesiącu. Ehh niesprawiedliwe to wszytko... @ się już zaczyna rozkręcać?Olga_89 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niecierpliwa... wrote:Ja chyba jutro sobie pójdę do zielarskiego, żeby wymieszać tą mieszankę ojca Klimuszki zioła pomogły mi przy nerkach, w domu mam ich od cholery przeróżnych, w pracy wprowadziłam zwyczaj picia pokrzywy ze skrzypem zamiast herbaty więc czemu i tych profilaktycznie nie pic
-
MonikA_89! wrote:Agge, przykro mi Akurat twoich dwóch kresek to ja byłam pewna w tym miesiącu. Ehh niesprawiedliwe to wszytko... @ się już zaczyna rozkręcać?
-
Nadal mi się nie podoba ta strona...razi bielą po oczach, że jak spojrzę na test to też będę tylko biel widzieć Tak jak nacodzień mam alergię na różowy, to OF bardziej podobało właśnie w tym kolorze. Przywoływało na myśl różowe kreski
Ania, prolaktynę na początku cyklu się bada. Mi doktorek kiedyś mówił że 2-5dc mam robić. Na prolaktynę z obciążeniem i glukozę Musisz poświęcić po 2h, bo krew pobierają 3x. Zrób sobie połowę badań z glukozą, a drugą z prolaktynąAnia_85_, 5ylwian lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:Od razu mnie konkretnie zalało
😭
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:Bedziesz pic te antyzrostową?
Taki jest pomysł. Ani hsg ani żadne zioła nie zagwarantują, że nie będzie następnej cp, ale mimo wszystko picie ziół dobrze działa na psychikę
A z nerkami miałam problemy z białkomoczem, nie znalezli jego przyczyny ( moje ulubione lekarskie - taka Pani uroda) , mówili, że ten stan będzie się długo utrzymywał, a ziołami zbiłam go do zera w ciągu miesiąca
szona lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Ale tak z zaskoczenia? Oj
W ogóle chyba mi się trochę faza lutealna skraca. 12 dni trwała. Ostatnio też już 13 dni po owulacji wieczorem miałam plamienie, a teraz 13 już konkretny okres. -
MonikA_89! wrote:Ania, prolaktynę na początku cyklu się bada. Mi doktorek kiedyś mówił że 2-5dc mam robić. Na prolaktynę z obciążeniem i glukozę Musisz poświęcić po 2h, bo krew pobierają 3x. Zrób sobie połowę badań z glukozą, a drugą z prolaktyną
Właśnie też tak czytałam, że 2-5dc, dlatego zdziwiłam się jak mi powiedział, że to nie ma znaczenia.
A jeżeli chodzi o glukozę, to też kilka razy pobierają? Czy to tylko przy krzywej cukrowej? Bo ja mam tylko "Glukoza / Glucose - na czczo" na skierowaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 17:33
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Bardzo dziwne to... Aż w takim stopniu. Konsultowałaś to z jakimś lekarzem?
Dziekuje za troske :* Nie, pierwszy raz w zyciu odczulam tak silny bol dzien po owu. Az mnie zemdlilo :o No nic, zaraz sie poloze. Dobrze bedzie
Agge, jest mi tak strasznie przykro Teraz to juz na pewno 1szy dzien ciazy :*agge lubi tę wiadomość