Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 73 118

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    wiedziałam że jestem mistrzynią :) a tak serio to w sumie miałam swiadomośc że za wcześnie, ale ten test leżał taki samotny jeden i chyba chciałam się go pozbyć.
    Weronikkka to jest dopiero piękny teścik :) w którym dniu testowałaś? Tobie śmiało można już gratulować :) długo się staracie?

    Testowałam 10dpo i biel dziś jest 13dpo , to nasz 13cykl starań.Mam nadzieję że szczęśliwa ta 13 :)

    buba123, Malinowa91, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- piekna kreseczka. Beta na bank wyjdzie

    Weronikaaa lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 73 118

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Marczelinka, tym 7dpo przebilas i zawstydzilas nawet mnie :D Malinowa zreszta tez :) Jutro i ja siusne, to zdaze jeszcze przed @.

    Weronika, chudzinka, ale piekna i ewidentnie pozytywna :)

    Sasanka trzymam jutro kciuki za Ciebie :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliowaa test z wczoraj wiec juz ze zdjecia dzisiejszego nici. Ale zdam relacje jak zrobie kolejny.
    Sasanka ja tez trzymam kcciuki, jutro w pracy od rana bede zagladac jak sytuacja u ciebie, a ktory to bedzie dzien?
    Weronika tez cykl staran na pewno owocny, zyczylabym sobie takiej kreseczki jak u ciebie <3
    Dziewczynki troche z innej beczki, dostalam jakiegos uczulenia na dekolcie, czerwone podsskorne plamki. Wczoraj zauwazylam je na piersi a teraz spojrzalam do lustra i mam ich coraz wiecej na dekolcie. Nie czuc ich jak dotykam ani mnie nie swedza. Co to moze byc?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Sasanka trzymam jutro kciuki za Ciebie :)

    Dziekuje :) Pewnie moge przewidziec, jaki bedzie wynik, zwlaszcza, ze juz dzisiaj wieczorem wyjatkowo nie mam ochoty na kurczakowanie z M. i cala jestem obolala. Po pracy wstapie jednak na krew, by zbadac proga i to na nim mi bardzo zalezy

    Marczelinka , dziekuje :* u mnie jutro 8dpo, ale zreszta nie wiem, bo dziwna ta owu byla. Siusne dla sportu, by nie wypasc z prawy, wiec luz, nie sadze, by cos wyszlo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:41

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, 6 dni po owulacji to moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie na betę. A progesteron bardzo ładny :) więc tak, szansa zawsze jest, na takim etapie nic jeszcze nie jest przesądzone.

    kamila0530 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą . Gratuluję nowych fasolek (sorki że tak ogólnie ) tym co się nie udało tule.
    Czytam was co dziennie ale siły i weny do pisania nie mam . Chorobsko nie chce odpuścić . Noce są koszmarne w dzień w sumie też nie lepiej . Domowe sposoby nic nie dają . Chyba trzeba wybrać się do lekarza . Oby obyło się bez antybiotyku (chociaż czuje że polipy na zatokach odnowily się i to daje mi najbardziej do wiwatu )

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Maliowaa test z wczoraj wiec juz ze zdjecia dzisiejszego nici. Ale zdam relacje jak zrobie kolejny.
    Sasanka ja tez trzymam kcciuki, jutro w pracy od rana bede zagladac jak sytuacja u ciebie, a ktory to bedzie dzien?
    Weronika tez cykl staran na pewno owocny, zyczylabym sobie takiej kreseczki jak u ciebie <3
    Dziewczynki troche z innej beczki, dostalam jakiegos uczulenia na dekolcie, czerwone podsskorne plamki. Wczoraj zauwazylam je na piersi a teraz spojrzalam do lustra i mam ich coraz wiecej na dekolcie. Nie czuc ich jak dotykam ani mnie nie swedza. Co to moze byc?
    Ja miałam taką wysypkę i okazało się, że to trądzik różowaty. Dermatolog dała mi taki płyn do przecierania i po tygodniu prawie nie było widać. Nigdy w życiu nie miałam trądziku a dopadł mnie
    po ivf. Może to po luteinie :P

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 6dpo,tak jak agge napisala,zdecydowaniw za wczesnie. Toz to dopiero komoreczka doplynela do macicy. Czesto i 10dpo beta wychodzi ujemna. Wiem,ze ciezko wytrzymac,ale poczekaj jeszcze na spokojnie tydzien i zrob test. Lub bete. I nie dołuj się. To jest zdecydowaniw za wczesnie

    kamila0530 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Witam się wieczorową porą . Gratuluję nowych fasolek (sorki że tak ogólnie ) tym co się nie udało tule.
    Czytam was co dziennie ale siły i weny do pisania nie mam . Chorobsko nie chce odpuścić . Noce są koszmarne w dzień w sumie też nie lepiej . Domowe sposoby nic nie dają . Chyba trzeba wybrać się do lekarza . Oby obyło się bez antybiotyku (chociaż czuje że polipy na zatokach odnowily się i to daje mi najbardziej do wiwatu )
    Zdrówka życzę! Coś Cię długo trzyma :( Lepiej idź do lekarza, bo na pewno są jakieś leki bezpieczne w ciąży i nie będziesz się tak męczyć.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 lutego 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziekuje :) Pewnie moge przewidziec, jaki bedzie wynik, zwlaszcza, ze juz dzisiaj wieczorem wyjatkowo nie mam ochoty na kurczakowanie z M. i cala jestem obolala. Po pracy wstapie jednak na krew, by zbadac proga i to na nim mi bardzo zalezy

    Marczelinka , dziekuje :* u mnie jutro 8dpo, ale zreszta nie wiem, bo dziwna ta owu byla. Siusne dla sportu, by nie wypasc z prawy, wiec luz, nie sadze, by cos wyszlo
    Ciekawe kiedy sikanie na testy uznają za dyscyplinę sportową. Miałybyśmy spore szanse na wygraną :) Trzymam kciuki za jutro!!!

    Off top: Dzisiaj w Biedronce widziałam plakat z konkursem dla młodych pisarzy. Można wygrać 100tys zł. Jakoś od razu pomyślałam o Tobie i tych Twoich rymowankach :) Może się zgłoś? Trzeba napisać bajkę dla dzieci czy jakoś tak :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:58

    Sasanka55, Malinowa91, Ochmanka, Ochmanka, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zdrówka życzę! Coś Cię długo trzyma :( Lepiej idź do lekarza, bo na pewno są jakieś leki bezpieczne w ciąży i nie będziesz się tak męczyć.
    Jutro po południu mam zamiar iść właśnie do lekarza . Już jestem tym zmęczona .powinno być już lepiej a mam wrażenie że jest bez zmian

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ciekawe kiedy sikanie na testy uznają za dyscyplinę sportową. Miałybyśmy spore szanse na wygraną :) Trzymam kciuki za jutro!!!

    Off top: Dzisiaj w Biedronce widziałam plakat z konkursem dla młodych pisarzy. Można wygrać 100tys zł. Jakoś od razu pomyślałam o Tobie i tych Twoich rymowankach :) Może się zgłoś? Trzeba napisać bajkę dla dzieci czy jakoś tak :D

    Dziekuuuje :* Wiesz, sikam dla siku, bo Nordow mam pol szafy, ale marzy mi sie ladny prog, taki, bym nie musiala sie martwic...

    Drogie moje dzieci, bajka bedzie taka,
    Idzcie do Biedronki, a ciocia na ptaka :P
    - z takim wierszem chyba nie wygram tego konkursu.

    Mama Stasia, duuuzo zdrowka, no ile mozna chorowac. Tule

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 21:07

    Malinowa91, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, agge, eemmiilliiaa, nuśka91, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja miałam taką wysypkę i okazało się, że to trądzik różowaty. Dermatolog dała mi taki płyn do przecierania i po tygodniu prawie nie było widać. Nigdy w życiu nie miałam trądziku a dopadł mnie
    po ivf. Może to po luteinie :P
    OMG jeszcze tradziku by mi brakowalo do kolekcji. Co chwile biegam do lekarzy jakbym z 60- tke miala na karku. Zobaczymy moze zmiknie samo. :-)

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziekuuuje :* Wiesz, sikam dla siku, bo Nordow mam pol szafy, ale marzy mi sie ladny prog, taki, bym nie musiala sie martwic...

    Drogie moje dzieci, bajka bedzie taka,
    Idzcie do Biedronki, a ciocia na ptaka :P
    - z takim wierszem chyba nie wygram tego konkursu.

    Mama Stasia, duuuzo zdrowka, no ile mozna chorowac. Tule
    Właśnie ile mozna. Nawet ciąża nie można się cieszyć bo przez chorobsko mam kiepski humor i nic nie pasuje

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej szklance ziół klimuszki. Najgorsza mieszanka jaka piłam w życiu:)

    agge, Malinowa91, moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja po pierwszej szklance ziół klimuszki. Najgorsza mieszanka jaka piłam w życiu:)
    Niecierpliwa to że tak powiem na zdrowie! Skoro to takie niedobre to niech chociaż działa :)

    Niecierpliwa..., Malinowa91 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja po pierwszej szklance ziół klimuszki. Najgorsza mieszanka jaka piłam w życiu:)
    A ile razy dziennie trzeba to pic?

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Gratulacje dla zafasolkowanych, no i trzymam kciuki za jutrzejsze mocne kreski z rana :)
    Ja mam jakoś spadek formy, chyba dopadło mnie przesilenie wiosenne he he.
    Ogólnie mam mętlik w głowie, do @ jeszcze tydzień, a mnie skręca ciekawość, zazwyczaj zaczynało się od 10dpo a w tym cyklu maaassakra. Nic mi nie dolega oprócz bolacych piersi od owulacji i od czasu kłucie w podbrzuszu, choć tłumacze sobie to zjedzeniem dużej ilości surówki z kapusty kiszonej.
    Chciałabym żeby już była chociaż sobota :P
    Cieszy mnie fakt pójścia do nowej pracy, ale co z tym się wiąże odłożeniem starań na kilka m-cy. Trochę mi smutno, bo plany jakie snułam zostaną przesunięte... Ale jakby co powtarzam sobie nic nie dzieje się bez przyczyny :) być może nie mogłam zajść w ciążę ze względu na obecną, często bardzo stresującą pracę. Może właśnie jak zmienię za jakiś czas,, zaskoczy,,?
    Ehhh czas pokaże...

    agge lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ile razy dziennie trzeba to pic?

    Trzy razy :) Moja mieszanka na nerki przy tym to jak jakiś koktajl :D

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego