Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    A od ktorego dnia cyklu by bylo najlepiej usc?

    To zależy, ja opierałam się na swoich analizach i patrzyłam na skrajną najwcześniejszą możliwość, u mnie to był już 6dc. U każdej z nas to będzie inaczej.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Wpisałam dzisiejszą temperatura i ovu skasowało mi owulację. Czyli tak jak myślałam, cykl bezowulacyjny. :(

    Może jeszcze coś się zmieni...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    U mnie dzisiaj spadek o 2 kreski temperatury, @ brak ale napewno przyjdzie.

    Może to implantacyjny :)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    W drugim cyklu bede probowac znow wydluzyc druga faze bo mialam 14 dni a yeraz wychodzi 11-12

    A jak można wydłużyć?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jak można wydłużyć?
    A bo ja wiem. Jak luteina skrocilam, tak moze nia wydluze

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Masz w domu jakis test ciazowy? Zrób go sobie zobaczysz ładna tlusciutka kreskę i na pewno Cię to uspokoi jak się boisz bety.
    Nic nie wskazuje zeby miało być u Ciebie coś nie tak. I to naprawdę w racjonalny sposób analizując - nie slodze ani nic :)

    Robiłam wtorek, środa i czwartek i była coraz ciemniejsza :) chyba sobie jeszcze jeden zrobię - też wysikam wszystkie testy jakie mam :)

    Sasanka5, moni05, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Robiłam wtorek, środa i czwartek i była coraz ciemniejsza :) chyba sobie jeszcze jeden zrobię - też wysikam wszystkie testy jakie mam :)

    Ja mam jeszcze jeden, który osikam na pamiątkę po wizycie u gin :)
    Hasztagi: zabobony, czarownica, panikara.
    :D

    Sasanka5, nuśka91, aeiouy, Niecierpliwa..., Emmainthegarden lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7658 10884

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Monika, nawet o nich nie slyszalam. Nie pomoge:( a co to sa za przeciwciala?
    Z immunologii. Lekarka twierdzi, że ta moja beta 0.1 i 0.4 oznacza, że do zapłodnienia doszło, ale maluch się nie zagnieżdził. Może mój układ immunologiczny go zwalcza pomimo sterydu

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wiem co czujesz z tym odbijaniem hahaha, ja od samego początku, gdy jeszcze nie wiedziałam męczyłam się z tym odbijaniem właśnie. Do tej pory czasami jeszcze mam z tym problem. Chociaż to to pikuś przy tych mdłościach i wymiotach :D

    moni05 lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7658 10884

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Kur..! u mnie jakies jajca.. wlasnie wrocilam z lazienki, podtarlam sie, a tam sluz zmieszany z krwia! I to nie takie plamienie, tylko krew..13dc! pierwszy raz cos takiego mi sie zdazylo.. miesiaczki mam regularne jak w zegarku, co do dnia zazwyczaj.. nie mam pojecia co sie dzieje.. zobaczymy czy to krwawienie jednorazowe, czy cos sie rozkreci.. nic mnie nie boli, nic nie kluje.. zero..
    Może to krawienie owulacyjne?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona luteina blokuje owulacje. Tak jak dziewczyny napusaly nie wolno jej odstawiac. Na jak dostalam na poczatky ciazy to drugi lekarz sie wsciekl, ze teraz bede mysiala juz brac az lozysko sie wytworzy bo n8e m9zna jej odstawic jak dupka.

    Scarlet szkoda ze spadek.. no moze implantacyjny skoro wczoraj plamilas. Ja mam w kazdym razie ciagle nadzieje ze sie uda.

    Elfi mam nadziene, ze nas tu jeszcze wszystkie zaskpczysz.

    Moyeu coz ja Ci moha droga mpge powiedziec. Dobrze, ze idziesz na bete. Przykro mi ze tak co miesiac re bobki Cie robia w ciula.

    Sasanka oby za dwa dni nie bylo watpliwosci. Jak ja wysikalam bladziocha ba nordzie to tez on tak sie utlenial i dopuero jak ta reakcja sie zakpnczyla to kreseczka sie pokazala. Trwalo to z 8-10 minut.

    Iwona28 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7658 10884

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    To było do przewidzenia, że nic nie zobaczy, nie rozumiem dlaczego się uparł... No i nie podoba mi się, że jeszcze tak jakby Cię straszy. Zupełnie nic nie wie o tej ciąży, a już jakby zakładał, że będą problemy. Brak seksu do 12 tygodnia tak po prostu, bez żadnych nieprawidłowych objawów? >_> No nie wiem, dziwne mi się jego podejście wydaje... Dłuższe starania niekoniecznie oznaczają problemy z donoszeniem, plus większość poronień przed 12 tygodniem spowodowane jest wadą zarodka, więc nie wiem jak seks miałby zaszkodzić. :P

    Ktoś pytał ile te plemniki w końcu przeżyły - prawie 3 dni i 1300-kilometrową podróż samolotem do Polski.

    A co do płci, to ja zawsze chciałam dziewczynkę, teraz sama nie wiem. Tak jakby chcę usłyszeć, że dziewczynka, al3 od początku jak myślę o kropku, to myślę jak o chłopcu, mówię "on", na zdjęciach też widzę chłopca :P
    Akurat ten brak seksu mogę zrozumieć, bo jednak podczas igraszek są skurcze macicy. W przypadku problemów z implantacją zaleca się unikać skurczy. Miałam tak samo po transferze, celibat przez 2 tygodnie do potwierdzenia ciąży plus nospa jak się pojawią skurcze. Ostatecznie ciąża była zagrożona, więc seksu później nie było, dopiero po poronieniu zaczęliśmy

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7658 10884

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e6e9979557.jpg

    Kreska jest, ale taka troche rozlana i prawie godzine po czasie :) Nie liczy sie
    Jest kreska i to różowa. Ciąża jak malowana :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iwona luteina blokuje owulacje. Tak jak dziewczyny napusaly nie wolno jej odstawiac. Na jak dostalam na poczatky ciazy to drugi lekarz sie wsciekl, ze teraz bede mysiala juz brac az lozysko sie wytworzy bo n8e m9zna jej odstawic jak dupka.

    Scarlet szkoda ze spadek.. no moze implantacyjny skoro wczoraj plamilas. Ja mam w kazdym razie ciagle nadzieje ze sie uda.

    Elfi mam nadziene, ze nas tu jeszcze wszystkie zaskpczysz.

    Moyeu coz ja Ci moha droga mpge powiedziec. Dobrze, ze idziesz na bete. Przykro mi ze tak co miesiac re bobki Cie robia w ciula.

    Sasanka oby za dwa dni nie bylo watpliwosci. Jak ja wysikalam bladziocha ba nordzie to tez on tak sie utlenial i dopuero jak ta reakcja sie zakpnczyla to kreseczka sie pokazala. Trwalo to z 8-10 minut.
    Teraz to juz wiem. Juz nigdy tak nie zrobie. 10 dni bede brac potem test i jak negatyw to odstawie

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7658 10884

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jak można wydłużyć?
    Luteiną można :) tylko trzeba brać od 3dpo
    Przy za krótkiej fazie lutealnej często jest niedomoga ciałka żółtego czyli prog jak najbardziej wskazany

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka Ty łobuziaro:) ta kreska tam jest jak nic!

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Z immunologii. Lekarka twierdzi, że ta moja beta 0.1 i 0.4 oznacza, że do zapłodnienia doszło, ale maluch się nie zagnieżdził. Może mój układ immunologiczny go zwalcza pomimo sterydu

    Przykro mi :( A nie chciałaś iść do jakiegoś immunologa dodatkowow np. tej z invimedu? Wiem, że chodzisz do napro. Mówiła coś więcej? Może da się te p-ciała jakoś zbić niekonwencjonalnie?
    Mi widzisz na te od tarczycy pciała pomógł selen + brak glutenu + brak nabiału, bo ponoć to alergeny podkurzające układ immunologiczny i wtedy pciała rosną i atakują. Coś w ten deseń.
    Ja za 2 tygodnie będę mieć wszystkie wyniki przeciwciał. A robiłaś też badania tych takich pciał NK (natural killers) i limfocytów T? Gdzieś chyba staraniowej wysyłałam linka do tego.

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to beta zrobiona. Ok 14 powinny być wyniki i wóz albo przewóz...maż twierdzi,ze wieczorem zrobi sobie drinka z radosci,ja za.to,ze wypije zeby zapic dola. No no testy w koncu juz by cos pokazaly

    agge, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Było już widoczne ciałko żółte, endometrium 17mm. Lekarka mówiła, że wszystko ładnie wygląda i za tydzień mam zrobić betę. Niestety nie wyszło :(
    Przykro mi... mnie też mowil ze endo piekne zobaczymy co z tego będzie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka gratulacje piekna kreska :)

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego