Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona28 wrote:A od ktorego dnia cyklu by bylo najlepiej usc?
To zależy, ja opierałam się na swoich analizach i patrzyłam na skrajną najwcześniejszą możliwość, u mnie to był już 6dc. U każdej z nas to będzie inaczej.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa... wrote:Masz w domu jakis test ciazowy? Zrób go sobie zobaczysz ładna tlusciutka kreskę i na pewno Cię to uspokoi jak się boisz bety.
Nic nie wskazuje zeby miało być u Ciebie coś nie tak. I to naprawdę w racjonalny sposób analizując - nie slodze ani nic
Robiłam wtorek, środa i czwartek i była coraz ciemniejsza chyba sobie jeszcze jeden zrobię - też wysikam wszystkie testy jakie mamSasanka5, moni05, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Robiłam wtorek, środa i czwartek i była coraz ciemniejsza chyba sobie jeszcze jeden zrobię - też wysikam wszystkie testy jakie mam
Ja mam jeszcze jeden, który osikam na pamiątkę po wizycie u gin
Hasztagi: zabobony, czarownica, panikara.
Sasanka5, nuśka91, aeiouy, Niecierpliwa..., Emmainthegarden lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
aeiouy wrote:Monika, nawet o nich nie slyszalam. Nie pomoge:( a co to sa za przeciwciala?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Moni wiem co czujesz z tym odbijaniem hahaha, ja od samego początku, gdy jeszcze nie wiedziałam męczyłam się z tym odbijaniem właśnie. Do tej pory czasami jeszcze mam z tym problem. Chociaż to to pikuś przy tych mdłościach i wymiotach
moni05 lubi tę wiadomość
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
Olga_89 wrote:Kur..! u mnie jakies jajca.. wlasnie wrocilam z lazienki, podtarlam sie, a tam sluz zmieszany z krwia! I to nie takie plamienie, tylko krew..13dc! pierwszy raz cos takiego mi sie zdazylo.. miesiaczki mam regularne jak w zegarku, co do dnia zazwyczaj.. nie mam pojecia co sie dzieje.. zobaczymy czy to krwawienie jednorazowe, czy cos sie rozkreci.. nic mnie nie boli, nic nie kluje.. zero..
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Iwona luteina blokuje owulacje. Tak jak dziewczyny napusaly nie wolno jej odstawiac. Na jak dostalam na poczatky ciazy to drugi lekarz sie wsciekl, ze teraz bede mysiala juz brac az lozysko sie wytworzy bo n8e m9zna jej odstawic jak dupka.
Scarlet szkoda ze spadek.. no moze implantacyjny skoro wczoraj plamilas. Ja mam w kazdym razie ciagle nadzieje ze sie uda.
Elfi mam nadziene, ze nas tu jeszcze wszystkie zaskpczysz.
Moyeu coz ja Ci moha droga mpge powiedziec. Dobrze, ze idziesz na bete. Przykro mi ze tak co miesiac re bobki Cie robia w ciula.
Sasanka oby za dwa dni nie bylo watpliwosci. Jak ja wysikalam bladziocha ba nordzie to tez on tak sie utlenial i dopuero jak ta reakcja sie zakpnczyla to kreseczka sie pokazala. Trwalo to z 8-10 minut.Iwona28 lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:To było do przewidzenia, że nic nie zobaczy, nie rozumiem dlaczego się uparł... No i nie podoba mi się, że jeszcze tak jakby Cię straszy. Zupełnie nic nie wie o tej ciąży, a już jakby zakładał, że będą problemy. Brak seksu do 12 tygodnia tak po prostu, bez żadnych nieprawidłowych objawów? No nie wiem, dziwne mi się jego podejście wydaje... Dłuższe starania niekoniecznie oznaczają problemy z donoszeniem, plus większość poronień przed 12 tygodniem spowodowane jest wadą zarodka, więc nie wiem jak seks miałby zaszkodzić.
Ktoś pytał ile te plemniki w końcu przeżyły - prawie 3 dni i 1300-kilometrową podróż samolotem do Polski.
A co do płci, to ja zawsze chciałam dziewczynkę, teraz sama nie wiem. Tak jakby chcę usłyszeć, że dziewczynka, al3 od początku jak myślę o kropku, to myślę jak o chłopcu, mówię "on", na zdjęciach też widzę chłopca
😭
Sasanka5 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e6e9979557.jpg
Kreska jest, ale taka troche rozlana i prawie godzine po czasie Nie liczy sie
😭
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Iwona luteina blokuje owulacje. Tak jak dziewczyny napusaly nie wolno jej odstawiac. Na jak dostalam na poczatky ciazy to drugi lekarz sie wsciekl, ze teraz bede mysiala juz brac az lozysko sie wytworzy bo n8e m9zna jej odstawic jak dupka.
Scarlet szkoda ze spadek.. no moze implantacyjny skoro wczoraj plamilas. Ja mam w kazdym razie ciagle nadzieje ze sie uda.
Elfi mam nadziene, ze nas tu jeszcze wszystkie zaskpczysz.
Moyeu coz ja Ci moha droga mpge powiedziec. Dobrze, ze idziesz na bete. Przykro mi ze tak co miesiac re bobki Cie robia w ciula.
Sasanka oby za dwa dni nie bylo watpliwosci. Jak ja wysikalam bladziocha ba nordzie to tez on tak sie utlenial i dopuero jak ta reakcja sie zakpnczyla to kreseczka sie pokazala. Trwalo to z 8-10 minut. -
agge wrote:A jak można wydłużyć?
Przy za krótkiej fazie lutealnej często jest niedomoga ciałka żółtego czyli prog jak najbardziej wskazanyagge lubi tę wiadomość
😭
Sasanka Ty łobuziaro:) ta kreska tam jest jak nic!
-
MonikA_89! wrote:Z immunologii. Lekarka twierdzi, że ta moja beta 0.1 i 0.4 oznacza, że do zapłodnienia doszło, ale maluch się nie zagnieżdził. Może mój układ immunologiczny go zwalcza pomimo sterydu
Przykro mi A nie chciałaś iść do jakiegoś immunologa dodatkowow np. tej z invimedu? Wiem, że chodzisz do napro. Mówiła coś więcej? Może da się te p-ciała jakoś zbić niekonwencjonalnie?
Mi widzisz na te od tarczycy pciała pomógł selen + brak glutenu + brak nabiału, bo ponoć to alergeny podkurzające układ immunologiczny i wtedy pciała rosną i atakują. Coś w ten deseń.
Ja za 2 tygodnie będę mieć wszystkie wyniki przeciwciał. A robiłaś też badania tych takich pciał NK (natural killers) i limfocytów T? Gdzieś chyba staraniowej wysyłałam linka do tego.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
No to beta zrobiona. Ok 14 powinny być wyniki i wóz albo przewóz...maż twierdzi,ze wieczorem zrobi sobie drinka z radosci,ja za.to,ze wypije zeby zapic dola. No no testy w koncu juz by cos pokazaly
agge, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny