Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12dc, ostatnio pozytywny test owu miałam właśnie 12 dnia ;)
    Więc trzymajcie kciuki, aby dziś też wyszedł już pozytyw, bo więcej testów nie mam i nawet nie chce mi się po nie jechać :D

    I tak jeszcze dziś zamierzam męża bzyknąć i w poniedziałek

    aeiouy, nuśka91, Emmainthegarden, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1226 1881

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Sasanka chyba jakiś wadliwy. Skoro jesteś 9dpo to siknij za dwa dni będzie wiadomo :)

    Moyeu a co to za test? Mi na bobkach zawsze wychodzą evapy od razu. :/
    Kingulla to są allegraki, te w niebieskim opakowaniu z dużym napisem HCG.

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1
    ✔️Zespół antyfosfolipidowy - brak
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    Kwiecień 2021 rozpoczęcie procedury IVF, Invimed dr K.
    Protokół długi - gonapeptyl daily, od 2dc Menopur 300 IU, od 6dc dodatkowo Puregon 75IU - 4 pecherzyki, punkcja prawdopodobnie 19.05
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na sikanie w aucie byście wpadły??
    Koleżanka właśnie pojechała do Rossmanna po test. I napisała mi, że w aucie siknęla do pojemnika. Hahaha :D :D
    Ale jest druga krecha!

    moni05, 5ylwian, Arashe, Beti82, Sasanka5, Magduullina, Malgonia, MonikA_89!, Nuch, aeiouy, nuśka91, Ochmanka, Emmainthegarden, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A na sikanie w aucie byście wpadły??
    Koleżanka właśnie pojechała do Rossmanna po test. I napisała mi, że w aucie siknęla do pojemnika. Hahaha :D :D
    Ale jest druga krecha!

    To jest dopiero niecierpliwość, szacun! Ale musi być chyba trochę po terminie @, bo mi w ciągu dnia z doskoku, przed @ za uja by nie wyszlo.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7912 11225

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Przykro mi :( A nie chciałaś iść do jakiegoś immunologa dodatkowow np. tej z invimedu? Wiem, że chodzisz do napro. Mówiła coś więcej? Może da się te p-ciała jakoś zbić niekonwencjonalnie?
    Mi widzisz na te od tarczycy pciała pomógł selen + brak glutenu + brak nabiału, bo ponoć to alergeny podkurzające układ immunologiczny i wtedy pciała rosną i atakują. Coś w ten deseń.
    Ja za 2 tygodnie będę mieć wszystkie wyniki przeciwciał. A robiłaś też badania tych takich pciał NK (natural killers) i limfocytów T? Gdzieś chyba staraniowej wysyłałam linka do tego.
    Mówiła, że jak wyniki badań będą złe, to mnie weźmie na oddział do Certusa i zrobi jakaś transfuzję z immunoglobulin....czy jakoś tak. Limfocytów nie sprawdzałam. Myślałam, że skoro po transferze doszło do zagnieżdżenia, to problem mam z zapłodnieniem. O odstawieniu glutenu i laktozy raz wspomniała na pierwszej wizycie, ale potem nie wracała do tematu. Sprawdzę też poziom DHEA, bo może warto by łykać prasteron żeby polepszyć jakoś komórek

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    To jest dopiero niecierpliwość, szacun! Ale musi być chyba trochę po terminie @, bo mi w ciągu dnia z doskoku, przed @ za uja by nie wyszlo.

    Właśnie jest jeszcze przed. 10 albo 11 dpo :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Właśnie jest jeszcze przed. 10 albo 11 dpo :D

    O matko :D bliźniaki czy co...
    Ja sama zaczynam podejrzewać, że ciążę mam starszą ciut niż mi się wydaje, bo ani nie jestem pewna owu ani nawet terminu @, bo krwawiłam drugi miesiać po operacji non stop i ciężko zdecydować, kiedy była ta @... :P
    Akurat w takim niewiadomym cyklu. Mój lekarz zna sytuację, spoko, ale musi mi powiedzieć, co mam mówić np w szpitalu jak spytają o termin @ :D

    agge lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2524

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też nie znała terminu @, bo w ogóle tego nie kontrolowala :D termin poznała na usg genetycznym i z niego wliczono 1 dzień @ ;)

    moni05 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Moja siostra też nie znała terminu @, bo w ogóle tego nie kontrolowala :D termin poznała na usg genetycznym i z niego wliczono 1 dzień @ ;)

    No ja już zaliczyłam podstawowe, szpitalne opr pod tytułem "to jest podstawowe pytanie, jak może Pani nie wiedzieć kiedy zaczęła się miesiączka?!"...
    Nie wiem proszę Pani, dwa miesiące krwawię non stop?

    Teraz będzie przyjemna odmiana :P

    Magduullina, MonikA_89!, Arashe lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, spojrzalam szybko na najswiezsze wpisy i cala w skowronkach, ze to Tobie sie udalo, aj.

    U mnie poczasiak wyblakl i pokazuje tylko druga kreche- prosta, ladna, zgrabna i rozowa. Maz tez widzi, wiec dobrze wiedziec, ze to nie zwidy. Gdyby to nie Nordtest, to bym olala, ale Nordtest to Nordtest, no chyba ze mam chinska podrobe :D Dobra, ide wywalic poczasiaku do kosza albo do kibelka, zebym juz nie wygrzebala go znowu :D

    agge, Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Agge, spojrzalam szybko na najswiezsze wpisy i cala w skowronkach, ze to Tobie sie udalo, aj.

    U mnie poczasiak wyblakl i pokazuje tylko druga kreche- prosta, ladna, zgrabna i rozowa. Maz tez widzi, wiec dobrze wiedziec, ze to nie zwidy. Gdyby to nie Nordtest, to bym olala, ale Nordtest to Nordtest, no chyba ze mam chinska podrobe :D Dobra, ide wywalic poczasiaku do kosza albo do kibelka, zebym juz nie wygrzebala go znowu :D

    Hehe spokojnie. Ja jeszcze na owulację czekam :D :#

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka dawaj fote. Mowie Ci wiedzmo, ze Ty bedziesz nie tylko czarowac, ale i zarazac ;)

    Sasanka5, aeiouy, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7912 11225

    Wysłany: 2 lutego 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6dc, dwie krechy na owulaku, mąż wykorzystany, niech się dzieje magia :D

    Sasanka5, aeiouy, nuśka91, Ochmanka, moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, to my poczekamy sobie jeszcze ze 2 tygodnie, az napiszesz, ze sie udalo :)

    Malgonia, spuscilam juz go w kibelku. Wczesniej oczywiscie probowalam zrobic fote, ale slabo bylo widac. Drugi test zrobiony o 9:00, w celach naukowych, bielutki zupelnie. Poczasiaka na nim nie bylo, jak ostatni raz patrzylam, ale gdzies mi sie zgubil w lozku, bo byl rozbrojonym pypkiem tylko :D moze sie mezowi do golego tylka przykleil, skoro owulak potrafil do szalika. No bez kitu, nie ma tego drugiego testu, moze wyszedl razem z mezem :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:02

    nuśka91, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Agge, to my poczekamy sobie jeszcze ze 2 tygodnie, az napiszesz, ze sie udalo :)

    Malgonia, spuscilam juz go w kibelku. Wczesniej oczywiscie probowalam zrobic fote, ale slabo bylo widac. Drugi test zrobiony o 9:00, w celach naukowych, bielutki zupelnie. Poczasiaka na nim nie bylo, jak ostatni raz patrzylam, ale gdzies mi sie zgubil w lozku, bo byl rozbrojonym pypkiem tylko :D moze sie mezowi do golego tylka przykleil, skoro owulak potrafil do szalika. No bez kitu, nie ma tego drugiego testu, moze wyszedl razem z mezem :D

    Oby tak było, jak piszesz :D w walentynki muszę wysikac dwie krechy :)

    Sasanka5, MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Robiłam wtorek, środa i czwartek i była coraz ciemniejsza :) chyba sobie jeszcze jeden zrobię - też wysikam wszystkie testy jakie mam :)
    Ja tex mam jeszcze jeden i nie ruszam co do wizyty u gina... A kusi :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka i agge trzymam za Was kciuki. Oby kreska Sasanki okazala sie prawdziwa. Mnie prosze wykreslic z testowania. Nastepne 27 lutego

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie 6dc, dwie krechy na owulaku, mąż wykorzystany, niech się dzieje magia :D
    Trzymam kciuki :D bierzesz coś na owulację, że jest tak szybko czy taka Twoja natura? Ja mam owulację dopiero po 20 dc :/

    agge lubi tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7912 11225

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Trzymam kciuki :D bierzesz coś na owulację, że jest tak szybko czy taka Twoja natura? Ja mam owulację dopiero po 20 dc :/
    Biorę Clostibegyt, bo też miałam owulację 20-22 dnia. Lekarka chce mi zmniejszyć dawkę, bo trochę za szybko jest teraz :P Chociaż mi to na rękę, bo więcej szans na ciążę w ciągu roku.

    agge, Olliiii lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    buba123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc985b3b8b09.jpg mam nadzieję że ovitrelle nie utrzymywałoby się tak długo- trzymajcie kciuki :) o 8 jadę na betę

    2.02 mocniejsza kreska niż 1.02. Gratulacje :*

    Magduullina lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego