Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7342 10415

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nuśka piękna ta kreska <3

    Ja oddałam krew w końcu w diagnostyce, wyniki w poniedziałek, osiwieję do tego czasu, ale trudno.

    Wkrętów ciążowyc ciąg dalszy: po pobraniu byłam z przyjaciółką i jej 6mc córeczką na obiedzie w pizza hut, wszystko było super do czasu deseru, wzięłam lava cake - uwielbiam czekoladę i lody! A to ciastko było niesmaczne, okropne, za słodkie i w ogóle słabe. No ale nic, poszłam do wc i tak mnie zmuliło że myślałam że serio puszczę pawia, nagle zaczęły mi przeszkadzać zapachy, makabra, dobrze że wychodziłyśmy. Wracam już w tramwajem i nadal mnie mdli. No jak nic CIONSZA! ;)
    Czemu tak długo musisz czekać na wyniki? Nie dostałaś numeru zlecenia na kartce, żeby sobie sprawdzić w necie? Ja dzisiaj o 11 robiłam badania w diagnostyce i już mam wyniki.
    Trzymam kciuki tak w ogóle :*

    moyeu lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Black lady Przyjaciółka
    Postów: 116 165

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny chyba nie dowierzam... czy to możliwe ze jestem w ciąży? Staramy sie z mężem przeszło rok... na razie nie chce jemu nic mówić, robić nadzieje bo przeszliśmy ciężki czas.
    Test robiłam przed chwila bo wyszedł z domu. Dzisiaj mam 35 dzień cyklu.
    https://zapodaj.net/0858911c590fc.jpg.html
    Nie wchodzi mi twoje zdjęcie

    nadzieja 73
    Babcia na całe życie
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7342 10415

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Nie mam.. Bynajmniej kilka mies temu nie miałam, muszę zbadać znowu. A temp dzisiaj jeszcze drastycznie w dół 36.09 jeszcze tak niskiej nigdy nie miałam. Także z owulki raczej nici.
    U mnie często na dzień przed owu spada temperatura. Przypomnij proszę, który masz dzisiaj dzień cyklu? Może jeszcze nie wszystko stracone.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny chyba nie dowierzam... czy to możliwe ze jestem w ciąży? Staramy sie z mężem przeszło rok... na razie nie chce jemu nic mówić, robić nadzieje bo przeszliśmy ciężki czas.
    Test robiłam przed chwila bo wyszedł z domu. Dzisiaj mam 35 dzień cyklu.
    https://zapodaj.net/0858911c590fc.jpg.html

    Nie działa mi.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_blueberyy wrzuc jeszcze raz zdjecie

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    Dziewczyny chyba nie dowierzam... czy to możliwe ze jestem w ciąży? Staramy sie z mężem przeszło rok... na razie nie chce jemu nic mówić, robić nadzieje bo przeszliśmy ciężki czas.
    Test robiłam przed chwila bo wyszedł z domu. Dzisiaj mam 35 dzień cyklu.
    ?t=postupload
    Mi też wyskoczyło że nie ma takiego pliku:(

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 67.7 :)

    Sasanka5, Ochmanka, eemmiilliiaa, nuśka91, APrzybylska, Niecierpliwa..., aeiouy, MamaStasia :), Nuch, agge, moyeu, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, moni05, Malinowa91, Kingulla, Black lady, szona, Malgonia, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tak patrzę, że u Ciebie początkowe przyrosty były obiecujące, jeśli powtarzałaś co 48h. Wiele dziewczyn po 2-3 becie przestaje już sprawdzać i czeka na USG.

    U mnie było 65,90,130, 500 (po 4 dniach), potem przez tydzień nie robiłam, poszłam na USG a dr mnie skierował do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. W szpitalu beta 3000, po 48h 4100, ale kolejnego dnia pojawiło się serduszko. Maluch był bardzo silny, długo walczył. Praktycznie do 11tc wszystko było dobrze, a na prenatalnych się okazało, że serduszko nie bije. Czytałam na forum, że są zdrowe ciąże przy niskich przyrostach, ale niestety to jest mały procent. Większość ciąż kończy się jednak zbyt wcześnie :(
    Robilam co 48h. Caly czas czulam,ze cos jest nie tak.moze przez IO i tarczyce taka bylam przewrazliwiona i pewnie dalej bym robila. A teraz dostalam wyniki z dzisiaj i niestety beta<0.1. Przynajmniej wiem na czym stoje...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Nie kochana, na razie abstynencja. Czekamy miesiąc, tak jak kazali w szpitalu i mój gin. Robimy kontrolę i dopiero jakby było wszystko dobrze (oby!) to za miesiąc byłoby super zacząć. Póki co sprawdzałam tę owu z czystej ciekawości, czy będzie i kiedy. Wyniki ze szpitala będą we wtorek.
    Tobie i reszcie oczywiście ma się udać w lutym! :) A ja dołączam w marcu... :)

    Irvine, na pewno bedzie dobrze i w marcu II krechy beda Twoje :) Jakbys miala niejasny wynik ze szpitala, daj znac. Mam nr do Instytutu Patomorfologii na Inflanckiej, bezposrednio do pani kierownik. Omowila ze mna wynik przez telefon, bo byl slaby, wskazywal na zasniad i lekarze juz rozkminiali na jego podstawie chemie, a okazalo sie, ze babeczki go beznadziejnie opisaly... Historia bardziej skomplikowana, ale napedzila mi okropnego strachu, a mozna bylo tego uniknac

    Irvine90 lubi tę wiadomość

  • Love_Blueberry Znajoma
    Postów: 24 21

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7d178b03302.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 10:15

    nuśka91, Niecierpliwa..., APrzybylska, Szczesliwa_mamusia, MamaStasia :), moni05, Beti82, szona lubią tę wiadomość

    Starania 17 cykli o pierwsze
    4.02.2019 Wczesne samoistne poronienie , 5 tydzień ciąży.
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Irvine, na pewno bedzie dobrze i w marcu II krechy beda Twoje :) Jakbys miala niejasny wynik ze szpitala, daj znac. Mam nr do Instytutu Patomorfologii na Inflanckiej, bezposrednio do pani kierownik. Omowila ze mna wynik przez telefon, bo byl slaby, wskazywal na zasniad i lekarze juz rozkminiali na jego podstawie chemie, a okazalo sie, ze babeczki go beznadziejnie opisaly... Historia bardziej skomplikowana, ale napedzila mi okropnego strachu, a mozna bylo tego uniknac
    Ojeju, masakra... :( aż się zaczęłam bać tego wyniku... cale szczęście, że u Ciebie skończyło się dobrze!
    Dziękuję :* w razie czego na pewno zawrócę Ci tyłek z ewentualnymi pytaniami :D

    JaSzczurek lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    https://iv.pl/images/19216563436098699346.jpeg
    Krecha jak nic :) Gratulacje! ;)

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry wrote:
    https://iv.pl/images/19216563436098699346.jpeg
    Piękna krecha!! Gratulacje!!!

  • Love_Blueberry Znajoma
    Postów: 24 21

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7d178b03302.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 10:15

    Starania 17 cykli o pierwsze
    4.02.2019 Wczesne samoistne poronienie , 5 tydzień ciąży.
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie często na dzień przed owu spada temperatura. Przypomnij proszę, który masz dzisiaj dzień cyklu? Może jeszcze nie wszystko stracone.
    14dc więc jeszcze może być.. Ale zawsze czuję jak się zbliża owulację, a w tym mies cisza. Owulaki bardzo negatywne, więc nie wiem.. Może coś się poprzesuwalo..

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kreska to musi być ciąża :)

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję! Ale luty się zaczął pięknie, oby tak dalej

    Ochmanka, Sasanka5, szona lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Blueberry super, gratulacje <3

  • Love_Blueberry Znajoma
    Postów: 24 21

    Wysłany: 2 lutego 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie rycze , dziekuje dziewczyny !!! Teraz muszę jakoś powiedzieć mężowi.

    agge, EmiMama, Ochmanka, MonikA_89!, nuśka91, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    Starania 17 cykli o pierwsze
    4.02.2019 Wczesne samoistne poronienie , 5 tydzień ciąży.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    buba123 wrote:
    Beta 67.7 :)

    Gratulacje!!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego