Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Black lady Przyjaciółka
    Postów: 116 165

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Black lady A może po prostu potrzebowałaś tego słynnego odpuszczenia żeby organizm stwierdził że teraz to już ma spokój i może działać:) życzę Ci pomyślnego rozwoju sytuacji i czekam na wiadomość o wyniku bety:)
    Też jestem ciekawa wyniku.Czy to lokator czy jakieś zawirowania w hormonach

    nadzieja 73
    Babcia na całe życie
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mam pytanie mierzyłaś temperature w tym cyklu??

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black lady wrote:
    Też jestem ciekawa wyniku.Czy to lokator czy jakieś zawirowania w hormonach
    Poczytałam i stawiam na lokatora :D po cichutku gratuluje :D

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Black lady Przyjaciółka
    Postów: 116 165

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    To pewnie spać nie mogła po nocach ze stresu. Ale najważniejsze że ten "słaby przyrost" jest już na świecie i jest prześliczny!!!
    No właśnie że byłyśmy spokojnie.Bo od samego początku uświadaniałam ja że z ciazami roznie bywa.Zwłaszcza że miała tylko 9 progesteronu.Pozniej kiedy okazało się że to jest zdrowa dziewczynka ,byłam najszczesliwsza babcia na świecie ❤

    agge, Ochmanka, moni05, nuśka91, cukrzyk1991, aeiouy lubią tę wiadomość

    nadzieja 73
    Babcia na całe życie
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Byłam pewna że będą w pon, więc nawet nie sprawdzałam, dzięki za cynk, sprawdziłam ale mam wynik tylko progesteronu narazie 14 ng/ml. Cieszy mnie ten wynik, bo ostatnio 9dpo miałam 9,8 w 8 dpo. Teraz odświeżam i czekam na bete.
    I jak?? Są już wyniki bety??

    Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    I jak?? Są już wyniki bety??
    Nadal nic -.-

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    I jak?? Są już wyniki bety??
    Dołączam!

    moyeu lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nadal nic -.-
    Wrrrrr....

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black lady wrote:
    No właśnie że byłyśmy spokojnie.Bo od samego początku uświadaniałam ja że z ciazami roznie bywa.Zwłaszcza że miała tylko 9 progesteronu.Pozniej kiedy okazało się że to jest zdrowa dziewczynka ,byłam najszczesliwsza babcia na świecie ❤
    Historia Twojej córki daje nadzieję, że przy niskich przyrostach bety i słabym progesteronie ciąża może się rozwijać :) Mam nadzieję, że te zawirowania związane z narodzinami wnuczki spowodowały, że przestałaś myśleć o zajściu w ciążę i teraz będziesz miała niespodziankę :D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam jak pojebana... zaczynam się bać że coś zakręcili i tylko progesteron zbadali a zapłaciłam za oba badania... co się loguję albo odświeżam mam mały zawał serca.

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nadal nic -.-
    Ehhhh... :(
    Nie dość że się biedna stresujesz, to jeszcze labo nie chce współpracować. Tulę mocno! Myślisz, że jest szansa, że jutro się pojawią czy obstawiasz poniedziałek?

    moyeu lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black lady wrote:
    No właśnie że byłyśmy spokojnie.Bo od samego początku uświadaniałam ja że z ciazami roznie bywa.Zwłaszcza że miała tylko 9 progesteronu.Pozniej kiedy okazało się że to jest zdrowa dziewczynka ,byłam najszczesliwsza babcia na świecie ❤
    Dobrze czytać o takich rzeczach, że jak miało być dobrze to co by się nie działo to by i tak się udało. Dobra opieka i spokój to podstawa mimo że tak o to trudno oczekując maleństwa.
    Ja pracuje z przyrodą i niemal codziennie praca uswiadamia mnie że "Wisły kijem nie zawrócisz" ale nie łatwo przenieść to do prywatnego życia.

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Black lady Przyjaciółka
    Postów: 116 165

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Odświeżam jak pojebana... zaczynam się bać że coś zakręcili i tylko progesteron zbadali a zapłaciłam za oba badania... co się loguję albo odświeżam mam mały zawał serca.
    Wynik może być w poniedziałek.

    moyeu lubi tę wiadomość

    nadzieja 73
    Babcia na całe życie
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Odświeżam jak pojebana... zaczynam się bać że coś zakręcili i tylko progesteron zbadali a zapłaciłam za oba badania... co się loguję albo odświeżam mam mały zawał serca.
    Też mi to przeszło przez myśl.
    U mnie na 3 badania są 2 wyniki i też się zastanawiam czy ta co mi krew pobierała ogarnęła żeby odwrócić skierowanie... Z drugiej strony skierowania też miałam zaznaczone kropki przy badaniu :/

    Napisz może maila do nich. Mają na stronie formularz kontaktowy, więc warto skorzystać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:57

    moyeu lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie ma wyniku... do poniedziałku jeszcze tyle czasu.

    moyeu lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 lutego 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Odświeżam jak pojebana... zaczynam się bać że coś zakręcili i tylko progesteron zbadali a zapłaciłam za oba badania... co się loguję albo odświeżam mam mały zawał serca.
    Miejmy nadzieję że zwyczajnie się nie wyrobili. W jakim labie robiłaś badania?

    moyeu lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10456

    Wysłany: 2 lutego 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    14dc więc jeszcze może być.. Ale zawsze czuję jak się zbliża owulację, a w tym mies cisza. Owulaki bardzo negatywne, więc nie wiem.. Może coś się poprzesuwalo..
    Może się przesunęła albo w tym cyklu bawi się w tajniaka i nie daje objawów :P A temperatura i śluz jak? Może coś tam się szykuje na za 2-3 dni :)

    moyeu lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 2 lutego 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wyżej, pewnie przeoczylas :) śluz nie wiem bo się seksimy to zalana jestem ;) jak jutro będzie skok tzn ze owulka jest.. Bo dziś po południu już owulak pozytywny :)

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Niecierpliwa mam pytanie mierzyłaś temperature w tym cyklu??

    mierzyłam do dnia pozytywnej bety czyli piątku tamtego, co chcesz wiedziec ?:)

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 2 lutego 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, dzieje sie. Marcowego watku nie bedzieny musiały zakładac :-)
    Przepraszam,ze Was nie wymienie po nicku. Jeszcze raz gratuluje tym co zobaczyly 2kreski,nawet jesli to cienie cienja praz tym co maja bety pozytywne.

    My dziś spedzilismy fajny dzien z synkiem,niestety na sam koniec jak wracalismy do domu,uderzyl w nas mlody chlopak. Walnal w cemtralnie bok,gdzie siedzial moj 14mczny syn. Na szczęście nic mu sie nie stalo. Ale strachu sie najedlismy. Moje dziecko w szoku. Ja to mialam miekkie kolana. Jego wina,ale musze teraz zalatwiac formalnosci z naprawa auta. Masakryczny wieczor mielismy

    buba123 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego