Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Sasanka, jeny, no i co Ty robisz najlepszego? W wyrku bez wina?! :D
    Tulę mocno.
    Nie szlochaj :*

    A wypilabym i 2 butelki nawet, ale boje sie, ze bedzie powtorka z poprzedniego cyklu, kiedy @ chulala, a ja, niemalze z kieliszkiem w reku, zobaczylam II kreski. Wmawiam sobie implantacje, bo maz mi te mysl podsunal, ale to zwykly malpiszon, tyle ze znowu laskawy, jesli chodzi o bol. Nie moge sie napic, to chociaz sobie porycze :) ale nie ma to tamto, ja tu wszystko caly luty bede dogladac, kibicowac i czarowac :*

    Just, nieee :( Co mowil lekarz? Wiesz, ja tez plamilam i ktorys z ginow powiedzial, ze to tylko krwiak, ze nic sie nie dzieje, ze jest ok i zebym sie nie przerazila, bo po usg moze leciec jeszcze mocniej. Wtedy faktycznie nie dzialo sie nic zlego. U Ciebie tez tak musi byc :*

    Malgonia, 2 razy dzis mialam delikatny, rozowy sluz po toalecie, ale brzuch zabolal na moment. Czuje jedynie dziwne uklucia i piersi swedza i bola

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:30

    Agullla la la, moni05 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    https://m.deon.pl/inteligentne-zycie/ona-i-on/art,559,mam-30-lat-i-nie-mam-dzieci-wiesz-dlaczego.html

    Ja używałam mocniejszych cytatów stąd... Zawsze zamykało jadaczki.
    Wzruszyłam się, bo takie to prawdziwe. Ciężki jest los kobiet.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black lady wrote:
    Tak wiem.pierwsza beta była 3 ,dzisiejsza 2,84.
    Przykro mi :(
    Ale coś się zaczęło dziać! Do zapłodnienia doszło, więc myślę, że powinnaś iść tym wynikiem do lekarza, żeby dał leki wspomagające implantację

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just199221 wrote:
    Kochani ja dzisiaj wylądowałam na oddziale ginekologicznym . Testy środa piątek niedziela pozytywne dzisiaj plamienie . Poszłam na ostry dyżur no i po badaniu ginekologicznym krwawię mocniej . To chyba tyle z mojej ciąży .

    Dali Ci coś na podtrzymanie? Trzymam kciuki, aby ciąża jednak się utrzymała

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    A wypilabym i 2 butelki nawet, ale boje sie, ze bedzie powtorka z poprzedniego cyklu, kiedy @ chulala, a ja, niemalze z kieliszkiem w reku, zobaczylam II kreski. Wmawiam sobie implantacje, bo maz mi te mysl podsunal, ale to zwykly malpiszon, tyle ze znowu laskawy, jesli chodzi o bol. Nie moge sie napic, to chociaz sobie porycze :) ale nie ma to tamto, ja tu wszystko caly luty bede dogladac, kibicowac i czarowac :*

    Just, nieee :( Co mowil lekarz? Wiesz, ja tez plamilam i ktorys z ginow powiedzial, ze to tylko krwiak, ze nic sie nie dzieje, ze jest ok i zebym sie nie przerazila, bo po usg moze leciec jeszcze mocniej. Wtedy faktycznie nie dzialo sie nic zlego. U Ciebie tez tak musi byc :*

    Malgonia, 2 razy dzis mialam delikatny, rozowy sluz po toalecie, ale brzuch zabolal na moment. Czuje jedynie dziwne uklucia i piersi swedza i bola
    Sasanko, jeżeli cie to pocieszy to tez mam mega ochotę na winko... Ale boje sie pic bo @ jeszcze nie przyszło, chociaż po odstawieniu dupka zawsze miałam jak w zegarku po 3 dniach... Byłam w Rossmanie, jeżeli do jutra sie nie rozszaleję to znowu zatestuje. I oczywiście mam wyrzuty sumienia, bo wczoraj na moich urodzinach wypiłam dwie lampki wina i szampana i wszystko zagryzałam serkiem pleśniowym, bo przecież w piątek test byl negatywny, a do tego cykl bezowulacyjny...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:41

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o tym zachodzeniu w miesiącu urodzin. I dopiero kilka godzin później dotarło do mnie ze ja tez zaszłam w czerwcu czyli wtedy co się urodziłam haha :D
    Jejku, siedzę w aucie, czekam na męża, bo on u fryzjera i jedyne o czym myślę to że mam ochotę go dorwać po powrocie do domu :D już dawno tak nie miałam :D :D
    Just199221 wrote:
    Kochani ja dzisiaj wylądowałam na oddziale ginekologicznym . Testy środa piątek niedziela pozytywne dzisiaj plamienie . Poszłam na ostry dyżur no i po badaniu ginekologicznym krwawię mocniej . To chyba tyle z mojej ciąży .

    Kochana dużo sił. Oby to tylko było plamienie :*

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiMama wrote:
    Tak sobie czytam o tym zachodzeniu w miesiącu urodzin. I dopiero kilka godzin później dotarło do mnie ze ja tez zaszłam w czerwcu czyli wtedy co się urodziłam haha :D
    Jejku, siedzę w aucie, czekam na męża, bo on u fryzjera i jedyne o czym myślę to że mam ochotę go dorwać po powrocie do domu :D już dawno tak nie miałam :D :D



    Kochana dużo sił. Oby to tylko było plamienie :*

    Dorwij w aucie jak wyjdzie. Co będziesz czekać :D :D :D

    EmiMama, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Kochane trochę jakbym w pysk dostala ... przepraszam moze i zle sformulowalam post ale nie chcialam niczego złego w tym przekazac ... wiem jak to jest po bezowulacyjnych cyklach od 15 roku zycia sie leczylam . Pozniej dwa lata wylam jak glupia ze sie nie udaje a bylo juz wszystko ok jak zaszlam w ciaaze bylam szczesliwa ale trwalo to jeden dzien ladujac w szpitalu bo mnie zalalo krwia , na szczęście leki uratowaly ciaazw choc byla zagrozona później strach byl ze mna caly czas w 20 tc wyladowalam w szpitaluz nadcisnieniem i gestoza syn urodzil się niedotleniony . Jak podjelismy decyzje o drugim balam się i znów okolo poltora roku az zaszlam i co znów to samo , ciaza zagrożona krwawienia gestoza nadciśnienie majac male dziecko w domu co chwilę szpital .... teraz po porodzie drugiego od początku sie nie zabezpieczamy , od poltory roku zaczelismy sie starac serio i nic dalej . Wybaczcie ze napisalam cos co was wzburzylo moze i zle zrobilam ... sorry bo po moim poscie co niektóre kochane sie wzburzylyscie.

    Ja też nawet nie widziałam Twojego komentarza :P Ja bardziej nawiązałam do wypowiedzi Sasanki po prostu ;) My tutaj staraczki mamy inaczej i siebie rozumiemy więc i Ty nas rozumiesz ;) Bardziej chodzi o rodzinkę co "nic nie wie" + znajomych + lekarzy... :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera dziewczyny, czy to to?
    https://zapodaj.net/90842b08f2490.jpg.html

    Nuch, Sasanka5, Niecierpliwa..., nuśka91, APrzybylska, szona, moyeu, Magduullina, Arashe lubią tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lutego 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Cholera dziewczyny, czy to to?
    https://zapodaj.net/90842b08f2490.jpg.html

    No raczej!!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:55

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch jest widzę cień :D Gratuluję

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:07

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, zaraz zejdę na zawał i z gorączki :D . Taka krecha po 5 minutach
    https://zapodaj.net/b85e4b8e5688c.jpg.html

    Nie za słaba na 15dpo? I co z tą gorączka? Nic się nie stanie kropkowi, jeśli tam jest, przez tą grypę?

    Szczesliwa_mamusia, szona lubią tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    O matko, zaraz zejdę na zawał i z gorączki :D . Taka krecha po 5 minutach
    https://zapodaj.net/b85e4b8e5688c.jpg.html

    Nie za słaba na 15dpo? I co z tą gorączka? Nic się nie stanie kropkowi, jeśli tam jest, przez tą grypę?

    Musiała być później implantacja.
    Będzie dobrze :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    O matko, zaraz zejdę na zawał i z gorączki :D . Taka krecha po 5 minutach
    https://zapodaj.net/b85e4b8e5688c.jpg.html

    Nie za słaba na 15dpo? I co z tą gorączka? Nic się nie stanie kropkowi, jeśli tam jest, przez tą grypę?
    krecha jak namalowana :D Suuuuper

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, przepraszam, ale ja juz nie mam pojecia, o co chodzi :( Moja wypowiedz odnosila sie do zycia, staran, nieudanych prob i kolezanek, ktore ciagle mowia, ze musze mniej chciec. W zaden sposob nie nawiazywalam do Twoich postow :*

    Oliiiiii, jak laaadnie :) <3

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Co do miesiąca płodności w urodziny... w pierwszą ciążę zaszłam właśnie w miesiącu moich urodzin. Mało to. Ten kluczowy seks był dokładnie w wieczór urodzin :D :D

    Ale mam nadzieję, że jednak nie będę musiała czekać aż do października :D
    Dajesz mi nadzieję, że w lutym zostanę zafasolkowana :*

    Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Cholera dziewczyny, czy to to?
    https://zapodaj.net/90842b08f2490.jpg.html
    Jest cień i to różowy :) Leć jutro na betę!

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli nie zwariowalam, dzięki! :D trzymajcie za mnie kciuki, żeby tym razem było wszystko dobrze..

    Sasanka5, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 413 432

    Wysłany: 4 lutego 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim zakreskowanym Staraczkom <3

    Dziewczyny, ma któraś z Was tyłozgięcie?

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego