Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 5 lutego 2019, 04:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ale ja tak samo! Córę urodziłam w lutym, zaszłam 15 maja, dzień przed swoimi urodzinami :)
    Ja syna rodzilam w maju a zaszlam w ciaze tydzien po swoich urodzinach w sierpniu. W ciaze poroniona zaszlam jakos tez w swoje urodziny 9 08 bo @ mialam 22.07 a test robilam 21.08 :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just199221 wrote:
    Kochane dostałam duphaston raz ,
    Beta 24.3
    Mam zostać do środy i czekać na przyrost
    Bardzo się boje . Dziękuję wam za wsparcie :***
    I przepraszam że nie odpisuje każdej z osobna ale szpital nie działa na mnie korzystanie :/ ...
    Maluszek jest silny i walczy. Będzie dobrze! Musi być! Najważniejsze, że lekarze dali proga. Może jego niski poziom był powodem wszystkich problemów. Trzymam za Was kciuki! :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Taaak, już lepiej. Niech te plamienia się skończą to już w ogóle będzie elegancko. Nawet zjadłam obiad o 21 :)
    No i pięknie :) Życzę Ci, bezstresowej reszty ciąży!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Koleżanka powiedziała dziś, ze zaszła w ciaze. W pierwszym cyklu. Zupełnie nie ogarnia owulacji, temperatury, badań, niczego. Ehh może tak trzeba...

    Mnie cały dzień boli podbrzusze. Ale śluz jest taki jak zawsze, wiec już wiem, ze nici z tego w tym mcu. :(
    Życie nie jest sprawiedliwe... niestety. Uważam jednak, że my po tym wszystkim, przez co przeszłyśmy, będziemy Bardziej doceniać trudy i uroki macierzyństwa. Uszy do góry! Luty będzie magiczny i zafasolkujemy to forum :*

    Magduullina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Choróbsko mnie chyba rozkłada.. czuje się fatalnie , łamie mnie w kościach i czuje się bardzo słabo chyba ten cykl pójdzie na straty .. :/ owu powinna być 13,14 luty więc jak mnie rozłoży to kij w nos w tym miesiącu..
    Przy obniżonej odporności są większe szanse na ciążę :) Ja specjalnie po to łykam sterydy :) Jak organizm jest zajęty walką z wirusami, to nie zwróci uwagi jak cichaczem się jakis zarodek zaimplantuje!

    Angelika1313, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Jestem już po, dziś 9 dzień cyklu ;)
    Idziemy równo ;*

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5626 13243

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj 36,87, wczoraj 36,48 dziś 36,85 ... Od 3 obserwowanych cykli nigdy w 2 fazie nie spadła mi temperatura. W 1 fazie mam zawsze max 36,3. Gdyby to przeziębienie było przyczyna podwyższenia temp. to nie spadłoby wczoraj. Eh, fajnie gdyby to był nowy październikowy człowiek...

    Ochmanka, Angelika1313, agge, Szczesliwa_mamusia, moni05, eemmiilliiaa, Arashe lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 5 lutego 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tele :)

    Tele...79 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3843 6281

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj kolejny test. Oczywiście biel razi po oczach... Jeszcze zapodaj sobie ze mnie jaja zrobiło i nie mogę wstawić miniaturki...
    https://zapodaj.net/b28e9da8ded9d.jpg.html

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3843 6281

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na okres sie nie zanosi...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:04

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia no niestety też widzę biało na Twoim teście, chociaż bardzo chciałabym go zaczarować żeby pojawiła się druga kreska. :*

    Chyba kupię sobie dziś jakiś test tak na rozgrzewkę :P jestem 8 dpo ale nie wytrzymam bez sikania :P to nałóg co najmniej jak palenie :P

    Zbieram się do pracy, a wy sikajcie na potęgę i wracajcie tylko z dobrymi wiadomościami ! :)

    Ochmanka, Sasanka5, moyeu, Magduullina lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3843 6281

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, biel to biel. Moze to tylko zmienić czerwony pisak ;)

    Sasanka5, Magduullina lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś brązowe plamienie i Bobo test czułość 10 ledwo widoczna druga kreska.. :(

    buba123 lubi tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli zrób betę i progesteron i jak beta wyjdzie to do lekarza. Trzymam kciuki!

    Elfia ja dopiero w 15dpo miałam cień, może jeszcze coś z tego być:)

    Z tym zachodzeniem w miesiącu urodzin hmmm. Mi zaczął się cykl właściwie w urodziny :)

    agge, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi przykro mi :(

    Szona bardzo mocne kciuki. Oby to byl ten wyczekuwany wykres.

    Oli, nie porownuje sie testow. Spokojnie. Zrob bete i proga. Sama widzosz jak to z plamieniami jest. Pewnie peklo naczynko jakies i Cie straszy.

    Kingula sikaj. Az Ci zazdroszcze :)

    Ja mam zakaz sikania i mierzenia temperatury, ale chyba jednak nie wytrzymam. Przynajmniej bede miala pewnosc jak sie wykres zachowuje. Dluzy mi sie ten tydzien jakbym juz po owulacjo byla.

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1712 2206

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu u mnie tez dzis @ :/
    No to już zareagować w lutym nie zdążę :P

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1712 2206

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka na mbie za to cały wór ziół o.sroki... chyba wiewiórka kupię i moze cos jeszcze doloze na wspomaganie naturalne.

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • szona Autorytet
    Postów: 5626 13243

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Czeka na mbie za to cały wór ziół o.sroki... chyba wiewiórka kupię i moze cos jeszcze doloze na wspomaganie naturalne.

    Kochana, używałaś ich już? Albo konsultowalas z ginem? Któreś z tych ziół prowadzą do mocnego przestymulowania - dojrzewa wtedy np 5 jajeczek. To przy zapłodnieniu bardzo niebezpieczne. Bynajmniej nie krytykuje ziół - tylko sprawdz je dobrze, żeby sobie nie zaszkodzić. Można z nimi dość porządnie obniżyć rezerwę jajnikowa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 07:37

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5626 13243

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Elfi przykro mi :(

    Szona bardzo mocne kciuki. Oby to byl ten wyczekuwany wykres.

    Oli, nie porownuje sie testow. Spokojnie. Zrob bete i proga. Sama widzosz jak to z plamieniami jest. Pewnie peklo naczynko jakies i Cie straszy.

    Kingula sikaj. Az Ci zazdroszcze :)

    Ja mam zakaz sikania i mierzenia temperatury, ale chyba jednak nie wytrzymam. Przynajmniej bede miala pewnosc jak sie wykres zachowuje. Dluzy mi sie ten tydzien jakbym juz po owulacjo byla.

    Dzięki, ale raczej chyba nic z tego :( śluz w sumie bez zmian (może ewentualnie jest go mniej) i sutki już nie są tak tkliwe. A piersi w ogóle nie bolą, ani nie rosną :/

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 5 lutego 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też wykres sobie robi jaja bo za to dziś 37,15. Hmm a może to młody wyssał ze mnie temperaturę a teraz już sobie radzi;)

    agge lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego