🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Śnieżka, ja znam osoby w ciazy, ktore przyjmowały melatonine i mialy ja zlecona przez ginekologa, wiec chyba jednak mozna. Moze podpytaj ginekologa?
Mnie kiedys pomagały leki nasenne, potem zeszłam na jakis destresan czy zzzquil i dawały rade. Nie od razu, ale po kilku dniach bylo zdecydowanie lepiej.
snieżka, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Z tego co widzę, to na temat melatoniny jest zbyt mało badań klinicznych, jeśli chodzi o działanie na płód. Mój lek jest lepiej przebadany. Chociaż badania substancji czynnej, którą mam w leku (kwetiapina) skupiały się na dawce powyżej 200mg, ja przyjmuję 18,5 mg i myślę, że spokojnie zejdę do 12,5. Więc może ryzyko jest jeszcze mniejsze?? Nie wiem czy tak to działa.Księgowa wrote:Śnieżka, ja znam osoby w ciazy, ktore przyjmowały melatonine i mialy ja zlecona przez ginekologa, wiec chyba jednak mozna. Moze podpytaj ginekologa?
Mnie kiedys pomagały leki nasenne, potem zeszłam na jakis destresan czy zzzquil i dawały rade. Nie od razu, ale po kilku dniach bylo zdecydowanie lepiej.
Zaniepokoiła mnie trochę ta ostatnia wizyta u psychiatry. Chociaż argumentował to, że powinnam niedługo odstawić leki, bo on nie wierzy badaniom 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 15:19
-
A kiedy ostatnio robiłaś badania tarczycowe np? Ta bezsenność z czegoś musi sie brac.
clara lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Kałamarniczko, jak sobie rozpisałam z czatem suple na 2-3 porcje, to nie było tak źle. Od razu też może Ci pod posiłek zaplanować dla lepszej wchłanialności i np. odstęp od kawy, jeśli pijesz, bo ta kawa potrafi zaburzać wchłanianie. Prenacaps Ovi jest kwaśny, ale to chyba przez NAC. Jak kiedyś saszetki z zestawu płodnościowego Healthlabs piłam, to też tak smakowały. Na szczęście już niedługo zmniejszysz to wszystko

Ja się już nareszcie czuję dobrze, piąty dzień po punkcji! Posprzątałam kuchnię, zrobiłam 3 prania, mąż odkurzył, zaraz wyjmuję szybki deser z piekarnika, czuję, że odżyłam... Tylko koszmary miałam dziś w związku z telefonem od embriologów, to już jutro...
snieżka, kałamarnica 11, Liora , Vergeet, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26
ciąż: 0
💃🏻32 adenomioza? endometrioza?
🕺🏻42 fDNA 23%
2026
I PROCEDURA (IVF)
03.02 → ❄️❄️
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Cześć Dziewczyny 🌸
chciałabym Was zapytać o opinię, bo zaczynam się trochę martwić.
W 28 dc zrobiłam test ciążowy około godz. 16 – wyszła bardzo blada kreska.
Następnego dnia, czyli w 29 dc, byłam rano o 7:00 na becie – wynik 20,70 mIU/ml.
Ostatnia miesiączka 10.01, cykle raczej regularne.
Jutro idę rano na powtórkę bety (48 h).
Zastanawiam się, czy jak na ten dzień cyklu beta nie jest za niska i czy ktoś z Was miał podobny start, który potem ładnie ruszył?
Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia 🤍starania od września 2017
-
Śnieżka jeśli chodzi o bezsenności to pewnie próbowałaś takich banałów jak odpowiednia ilość światła słonecznego w ciągu dnia (w zimę naświetlanie lampką taką) odstawienie ekranów 2 h przed spaniem.
Ale widzę że u ciebie jest poważniejszy problem to lepiej wybierz się do lekarza somnologa. To jest faktyczna specjalizacja lekarska tylko tak niszowa że jest ich chyba 3 w całym kraju, z tego co widzę 2 z nich w Łodzi. 300 zł i są konsultacje w online 😉
snieżka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)-0,57 (korekcja do 62,5)
FT4, aTPO, aTPG ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, , olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Śnieżko, nic nie wiem o bezsenności, ale oglądałam na YT rozmowę z pewnym terapeutą, wydał mi się ogarnięty, więc podrzucam. Może przyjmuje online: https://www.youtube.com/watch?v=GwkMvDzb6SA&t=1213s
snieżka lubi tę wiadomość
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
🕺🏻42 fDNA 23%
2026
I PROCEDURA (IVF)
03.02 → ❄️❄️
Bajeczko, czuję się dobrze, dziękuję 🥰
Kalamarniczko, a mi prenacaps ovi smakowało! 🤭
Ja nadal biorę kupe supli, bo póki co postanowiłam, że nie będę kupowała jakichś multi prenatalnych i biorę wszystko osobno.
kałamarnica 11, clara, Bajka92, Liora , Vergeet lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:A kiedy ostatnio robiłaś badania tarczycowe np? Ta bezsenność z czegoś musi sie brac.
Ok. 3 tygodni temu. Robię regularnienie i wszystko jest pod kontrolą. Ale biorę euthyrox na niedoczynność tarczycy. I w sumie od zawsze miałam jakieś problemy ze snem
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
Lisik wrote:Śnieżka jeśli chodzi o bezsenności to pewnie próbowałaś takich banałów jak odpowiednia ilość światła słonecznego w ciągu dnia (w zimę naświetlanie lampką taką) odstawienie ekranów 2 h przed spaniem.
Ale widzę że u ciebie jest poważniejszy problem to lepiej wybierz się do lekarza somnologa. To jest faktyczna specjalizacja lekarska tylko tak niszowa że jest ich chyba 3 w całym kraju, z tego co widzę 2 z nich w Łodzi. 300 zł i są konsultacje w online 😉
Jejku, nie słyszałam nigdy, że jest ktoś taki jak somnolog 🤯 Spróbuję zorientować się w temacie. Dziękuję!
Lisik lubi tę wiadomość
-
Śnieżka dzięki za polecajkę bezsmakowego inozytolu ♥️ aczkolwiek mam jeszcze 2 nieotwarte opakowania tego mojego ohydziaka...
Aszin WHAAT xD no różni są ludzie, doprawdy hahaha
Ja mam zawsze po nim posmak CEBULI w ustach, bleeeeh
ajaeduu - nie ma znaczenia jaka jest wyjściowa beta, liczy się przyrost.
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
7 cykli stymulowanych ❌
• AMH 3,4 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• kariotypy oboje ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia ✅
01.26 immunosupresja + IUI ❌
02.26r. IVF: 5 MII ➡️ ❌ 😭
✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨ -
Śnieżko, miałam taki okres, w którym bezsenność towarzyszyła mi co noc. Bardzo mi wtedy pomogły medytacje, do których początkowo nie byłam przekonana. Na początku kompletnie nie mogłam się skupić i odlatywałam myślami, ale próbowałam co noc aż w końcu zadziałało. Ja wtedy włączałam sobie Małgorzatę Leszczyńską na yt i jej filmiki na głęboki sen. I wiem też, że rozluźnienie przewlekle napiętych mięśni też potrafi pomóc 😉 może warto spróbować 🤞
A ja dzisiaj szalałam w kuchni 😁 kupiłam dietę z akademii płodności dla siebie i męża. Jemy zbilansowane posiłki, bez gotowców, ale może czas na coś nowego 😊
clara, Bajka92, Vergeet, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10
03.2026 trzeci cykl z Aromkiem 🤞 -
Weekend nam się kończy, był spokojny jak nigdy 🙈
Jutro mamy 3 wizyty w kalendarzu więc myślę, że nadrobimy
Dobrej i przespanej nocy dziewczyny 😘😴💤
PaulinKA, kałamarnica 11, clara, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Aaagaa wrote:Śnieżko, miałam taki okres, w którym bezsenność towarzyszyła mi co noc. Bardzo mi wtedy pomogły medytacje, do których początkowo nie byłam przekonana. Na początku kompletnie nie mogłam się skupić i odlatywałam myślami, ale próbowałam co noc aż w końcu zadziałało. Ja wtedy włączałam sobie Małgorzatę Leszczyńską na yt i jej filmiki na głęboki sen. I wiem też, że rozluźnienie przewlekle napiętych mięśni też potrafi pomóc 😉 może warto spróbować 🤞
A ja dzisiaj szalałam w kuchni 😁 kupiłam dietę z akademii płodności dla siebie i męża. Jemy zbilansowane posiłki, bez gotowców, ale może czas na coś nowego 😊
Próbowałam medytacji, hipnoz z YouTuba i nic nie pomaga 😓 Nawet robiąc na codzień medytacje nie było efektów
Daj znać później czy jesteś zadowolona z tej diety
To są raczej czasochłonne przepisy czy są też jakieś szybsze?
-
To są diety "dla zabieganych" więc w teorii są szybkie 😁 gotuje się na dwa dni od razu. Wczoraj przygotowałam po 4 posiłki na dzisiaj i jutro i w sumie zajęło mi to moze 1.5h więc nieźle. A co do smaku to na razie hummus na śniadanie mi nie wyszedł, więc jestem trochę zawiedziona, zobaczymy jak będzie dalej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 07:46
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10
03.2026 trzeci cykl z Aromkiem 🤞 -
Cześć dziewczyny, nadrobiłam cały weekend bo nie wchodziłam w ogóle w aplikację i serdecznie wam dziękuję za pytania o mnie, jesteście kochane 🩷
Czuję się dalej słabo, nie po punkcji ale na tym beznadziejnym antybiotyku, już jest o wiele lepiej niż w zeszłym tygodniu więc dobrze mi zrobiło to L4 ale wciąż nie jest rewelacyjnie. Bardzo mało jem, czuję się pełna po dosłownie jednej kromeczce albo zupie… no nic, byle przetrwać do końca i mam nadzieję, że odżyje.
Co do supli to przed punkcja miałam mocno wyładowane dziadoboxy, teraz sobie odpuściłam i zgodnie z zaleceniami lekarki zostawiłam tylko must have typu kwas foliowy, kwasy omega, cholina, Wit d i od razu mi lepiej bo faktycznie też już miałam serdecznie dość…
Natomiast porozmawiaj z dr hab czatem gpt żeby ci może jakoś sensownie poukładał te suple, bo niektóre mogą się słabiej wchłaniać albo w ogóle ze sobą kolidować
A Inozytol może da się wypić np z sokiem pomarańczowym? Poczytaj czy nie koliduje to trochę zabije smak.
Clara najmocniejsze kciuki dzisiaj za Ciebie, mam nadzieję że telefon od embriologów będzie wspaniały 🩷🤞🏼
Liora i Aga czekam też na wieści od was, oby same dobre!💪🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 09:39
Aaagaa, Liora lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp
01.26 IVF IMSI: ❄️❄️ ❄️❄️ → PGTA → 1❄️mozaika -
Cześć dziewczyny 🌸
Lisik tak, ten cykl na straty. Ale wiadomo, też się nie zabezpieczmy 🤣🤣 właśnie nie mam nic z luxmedu. A jak ona się nazywa? Niestety tutaj już zapłaciłam 450zł, także pozostało mi tylko czekać na termin na ten moment…
A z ciekawości, gdzie robiłaś rezonans? Droga taka impreza? Kurczę może się zastanowię nad tym
Ja też tak mam z tymi suplami… nie raz mnie aż naciąga jak połknę kolejną tabletkę 😆
Czekamy na info 🤞
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia -
Mam częściowe info od embriologa. Wczoraj w 5 dobie zamrozili jednego ❄️3.1.2 🥹 Dziś w 6 dobie mają mrozić drugiego ❄️🤞🏻, nie wiem na razie, jakiej klasy.
I są jeszcze dwa 🐌, które nadal nie ogarnęły i czekają do jutra... Straszne leniuszki te nasze zarodki 🙄
Lisik, Imazolka, PaulinKA, Biochemiczka, Zielone.Słońce, Bajka92, Nitka96, Loraa, snieżka, kałamarnica 11, Motylek93, Jaszczureczka, Księgowa, Liora , Vergeet lubią tę wiadomość
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
🕺🏻42 fDNA 23%
2026
I PROCEDURA (IVF)
03.02 → ❄️❄️
Ale nie masz nic z luxmedu czy nie masz pakietu w luxmedzie? 😄ona się nazywa Joanna Kołodziejczyk- Pyrzyk. Rezonans robiłam w Neoscan we Wrocławiu. Podobno endometriozę dobrze opisują tylko w Voxel w Warszawie albo w Skanmex lub Neoscan we Wrocławiu bo opisuje Pani doktor Pękalska. Mój lekarz pracuje w tym samym budynku co Skanmex a wysłał mnie do Neoscan więc myślę że musiał mieć jakiś powód ku temu. Ta zabawa mnie kosztowała 1750 zł i przygotowanie było wyzwaniem bo nie wolno jeść nic przez 24h i bierze się środki przeczyszczające. Także do przemyślenia. Ale z tego co tutaj obserwuję na forum to dziewczyny raczej nie idą na rezonans tylko już w ivf i mają wyciszenie i często im się udaje 😉Imazolka wrote:Cześć dziewczyny 🌸
Lisik tak, ten cykl na straty. Ale wiadomo, też się nie zabezpieczmy 🤣🤣 właśnie nie mam nic z luxmedu. A jak ona się nazywa? Niestety tutaj już zapłaciłam 450zł, także pozostało mi tylko czekać na termin na ten moment…
A z ciekawości, gdzie robiłaś rezonans? Droga taka impreza? Kurczę może się zastanowię nad tym
Ja też tak mam z tymi suplami… nie raz mnie aż naciąga jak połknę kolejną tabletkę 😆
Czekamy na info 🤞
Clara super! Są mrozaczki!!❤️❄️
Aagaa też chętnie się dowiem czy ci przypadną do gustu te diety i jakie tam są dania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 12:40
clara lubi tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)-0,57 (korekcja do 62,5)
FT4, aTPO, aTPG ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, , olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Hej kochane 🌞
Witam się z Wami w poniedziałek i dziękuję za podpowiedzi, by do supli zatrudnić chataGPT. Rzeczywiście już mi to wszystko ładnie rozpisał i zdecydowanie łatwiej jest łykać te tabsy na raty.
Clarciu gratulacje mrozaczków i wielkie kciuki za pozostałe, które potrzebują więcej czasu 🍀😘
U mego męża kariotyp również prawidłowy 💕 czekam na wynik profilu cytokin aby się umówić do dr Jarosz na kontrolną konsultację.
Czekam środowej wizyty.
Bajko - jak Ci na stymulacji leci? 🤗
Uściski dla wszystkich 😘
Motylek93, Jaszczureczka, snieżka, Liora , clara, Aaagaa, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
7 cykli stymulowanych ❌
• AMH 3,4 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• kariotypy oboje ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia ✅
01.26 immunosupresja + IUI ❌
02.26r. IVF: 5 MII ➡️ ❌ 😭
✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨