Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge póki co wykresy mamy podobne :) Mam nadzieję, że obie zobaczymy dwie kreski! <3

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb7c021d6c4.png

    agge lubi tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa. Najpierw widziałam biel a potem zaczęłam coś widzieć. Czy jest jednostką medyczna "oko staraczki"?,;)
    Kup w cholerę inne testy bo przez te tylko człowiekowi siwych włosów i katarakty dostarczają...

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Na, tu werble..... JUTRO!

    Ale test w 10 dpo skłonił mnie do przemyśleń i doszłam do wniosku, że skoro się nie spodziewam pozytywu, to po co wydawać kasę? Zaczekam na @. A pytanie kiedy będę testować w razie spóźnienia na razie nie wyjaśnione, bo muszę zobaczyć jaki miałam najdłuższy cykl w tym roku. :)
    Ale, ale 10 dpo, a 14 dpo (bo dziś masz 14?) to różnica :D U mnie w 10 nie było absolutnie żadnej kreski. Jesteś pewna kiedy miałaś owulacje? :D Bo dziś już raczej by Ci wyszło, jeśli jest 14. Aczkolwiek ja jestem z tych co testowały już w 8 dpo, bo się nie mogły powstrzymać, więc podziwiam.

    Ashe, wow <3 <3 <3

    agge, Arashe lubią tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk. Ja myślę, że przy takim obciążeniu genetycznym, zwłaszcza ojciec, trzeba rozmawiać o zrobieniu badań.
    Ja biorę acard chodziennie a gdyby beta ok lece po clexane.

    I tu pytanie. Kiedyś byłam na jakiś zajęciach i była babka, która powiedziała, że miała słabe przeplywy w ciąży, a miała taką lekarkę, która była moco oczytana i na bieżąco z nowościami. Podobno zamiast clexane zapisała jej jakieś tabletki, które nie mają takich skutków ubocznych jak clexane (czytaj rzeszotowienia kości np.)
    Proszę miejcie oczy i uszy otwarte, gdybyście o tym usłyszał to napiszcie, to na pewno przyda się wielu dziewczynom

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    Agge póki co wykresy mamy podobne :) Mam nadzieję, że obie zobaczymy dwie kreski! <3

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb7c021d6c4.png

    No temperaturka pięknie wysoko i niech się nie waży spadać :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ale, ale 10 dpo, a 14 dpo (bo dziś masz 14?) to różnica :D U mnie w 10 nie było absolutnie żadnej kreski. Jesteś pewna kiedy miałaś owulacje? :D Bo dziś już raczej by Ci wyszło, jeśli jest 14. Aczkolwiek ja jestem z tych co testowały już w 8 dpo, bo się nie mogły powstrzymać, więc podziwiam.

    Ashe, wow <3 <3 <3

    Jaszczurek :)
    To nie o to chodzi, że test negatywny w 10 dpo to już pogrzebalam nadzieję. To raczej o to, że ja tej nadziei nie miałam bo moja sytuacja jest problematyczna co do zaciazania.
    Po prostu sobie przypomniałam, że ja to ja i raczej szanse na pozytyw minimalne, to po co się wyglupiać..

    Ha ha a dziś nawet 15 dpo :)

    A mój najdłuższy cykl w tym roku to 35 dni. Także gdyby co to i tak pewnie bym 36 testowała.. Nie jestem z kamienia ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:35

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Jaszczurek :)
    To nie o to chodzi, że test negatywny w 10 dpo to już pogrzebalam nadzieję. To raczej o to, że ja tej nadziei nie miałam bo moja sytuacja jest problematyczna co do zaciazania.
    Po prostu sobie przypomniałam, że ja to ja i raczej szanse na pozytyw minimalne, to po co się wyglupiać..

    Ha ha a dziś nawet 15 dpo :)

    A mój najdłuższy cykl w tym roku to 35 dni. Także gdyby co to i tak pewnie bym 36 testowała.. Nie jestem z kamienia ;)

    No ale jak miałaś cykl 36 dni, to jednak chyba później miałaś owulację?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie doświadczenia z tym żółtym Bobotestem? Bo czytałam baaardzo różne opinie. Jedne bardzo polecają, że już 5 dni przed @ dobrze pokazał, inne piszą że wychodzi reakcja na nich, kilka pisało że była ciąża a nie pokazały, a jeszcze inne że wyszedł pozytywny a ciąży nie było...
    Nie wiem jaki kupić. Myślę też nad Facelle.
    Ja akurat nie robiłam bobotestu . W tym cyklu robiłam pink ( w mieście innych nie znalazłam ) . A facelle lubię z pierwszym synkiem właśnie robiłam te testy(teraz akurat nie miałam bo u nas nie ma Rossmana )

    agge lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bobo robiłam w pierwszej ciąży i wyszedł ok, ale to już było z tego co pamiętam 2 dni po spodziewanej @.

    Swoją drogą jakim ja cudem wtedy tak nie świrowałam jak teraz, hahaha? Nie wiedziałam kiedy owulacja, dni płodne, wszystko na luzie. A nawet do głowy by mi nie przyszło robić test wcześniej :D szkoda że teraz tak nie umiem.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, zakładam, że tak, bo fazę lutealna mam myślę od 14 do 17 dni.
    Wtedy nie monitorowałam. Ale wiecie, to nie chodzi o owulacje. Bo chyba ja mam. Tylko poprzednio też miałam i nic nie wychodziło...
    Także jestem baaaaaardzo ostrożną optymistką.
    A raczej realistką :))))

    agge lubi tę wiadomość

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge ja w pierwszej ciąży do jej połowy nie wiedziałam, że może być puste jajo płodowe, serce nie bic albo, że do 12 tc wiele ciąż się kończy..
    Zaszłam to oczekiwałem, że za RÓWNO 9 mcy pójdę rodzic dziecko...
    O szczęśliwe czasy..
    Jak powiedział Shakespeare
    Poznasz prawdę, a ona uczyni cię szalonym..
    :)))

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:50

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To dawaj ze mną w sobotę rano :P


    Ja widzę, że tu są podyktowane magią świąt przesunięcia :D
    Kusicie dziewczyny nie ma co :)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja widzę, że tu są podyktowane magią świąt przesunięcia :D
    Kusicie dziewczyny nie ma co :)

    Nawet się nie zastanawiaj, testujesz z nami :D
    Przynajmniej w święta nie będziemy zawiedzione, jeśli się nie uda. Do wigilii zdążymy ochłonąć ;)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Nawet się nie zastanawiaj, testujesz z nami :D
    Przynajmniej w święta nie będziemy zawiedzione, jeśli się nie uda. Do wigilii zdążymy ochłonąć ;)

    W sobote na 9 dpo chyba nie ma to sensu :) będę twarda :D

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10350

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Monika_89 - nie słyszałam jeszcze że można mieć podwyższone antyTPO i dobrze pracującą tarczycę :D Czyli rozumiem, że TSH w normie itd :) ? Serio, ciekawe, nie wiedziałam że tak można ;)

    Ja póki co będe kontynuować diete bez glutenu i nabiału bo jak widzę że przeciwciała schodzą to napawa mnie to optymizmem. Zobaczymy za miesiąc/dwa.
    TSH mam w normie (1,5 bez leków), ale biorę sezonowo euthyrox, żeby je trzymać w okolicach 1 ze względu na guzek, który mam na tarczycy oraz na planowaną ciążę :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10350

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk - możesz zrobić przeciwciała kardiolipinowe, beta-glikoproteinowe, antykoagulant tocznia, biało S, białko C i czas krzepnięcia APTT :)

    Emmainthegarden, makowa lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynom ktorym sie udalo i trzymam za pozostale kciuki. Ja mam mega dola. Mam 3 dzien dni plodne i my sie wcale nie staralismy bo moj a to ze ma kaszel a to ze zatkany nos a to ze po nocce a to cos i wynika z tego ze ten cykl od razu moge spisac na straty. Az mi lzy leca bo trzeba znowu czekac. W styczniu znow moj maz ma napiety grafik w pracy i tez nie bedzie jak. Jest mi strasznie zle

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    W sobote na 9 dpo chyba nie ma to sensu :) będę twarda :D

    No dobra, nie namawiam już do złego :D
    Chociaz niektórym dziewczynom i w 9dpo wychodzi test.
    Ja dłużej niż do 10 dnia nie wytrzymam :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Gratuluje dziewczynom ktorym sie udalo i trzymam za pozostale kciuki. Ja mam mega dola. Mam 3 dzien dni plodne i my sie wcale nie staralismy bo moj a to ze ma kaszel a to ze zatkany nos a to ze po nocce a to cos i wynika z tego ze ten cykl od razu moge spisac na straty. Az mi lzy leca bo trzeba znowu czekac. W styczniu znow moj maz ma napiety grafik w pracy i tez nie bedzie jak. Jest mi strasznie zle

    Ale może jeszcze nie wszystko stracone? Jeszcze chyba owulacji nie było?

    Iwona28 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk.ja miałam wszystkie wyniki tarczy y ok i szalejące hashimoto.

    Aha, wiecie, że jest jeden sposób na wyleczenie hashi?
    Ciąża. :)
    Organizm musi zatrzymać reakcje autoimmunologiczną, żeby nie zabić płodu i hashi znika. I nie wraca
    Oczywiście zdarza się to rzadko, ale szczerze tego życzę wszystkim hashimotkom.

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego