Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Cześć dziewczyny!
    W ciągu dnia poczytam dzisiejsze wszystkie wpisy :) Ale mam do Was pytanie... Z kategorii trudnych, ale a nuż widelec coś będziecie mogły mi zasugerować.

    Moja mama ma od paru dni ostrą infekcję jelitową z biegunkami. Jest podejrzenie, że zakaziła się salmonellą (jadła w restauracji kurczaka). Zrobiła posiew, ale na wyniki trzeba poczekać, ale w międzyczasie lekarz dał jej już antybiotyki na to.

    No i teraz pytanie... Chciałabym pomóc mamie przed świętami i chciałam przyjechać do niej w sobotę, to będzie 4 dzień brania antybiotyku przez nią. Czy Waszym zdaniem jest się czego obawiać zważywszy, że jestem w ciąży? Wiadomo, zasady higieny to podstawa. Myłabym ręce natrętnie. No ale... chyba i tak po 4 dniach już by nie zarażała, co? Co myślicie?

    Antybiotyk ma na 7-dniową kurację.

    Jak nie urok to s......... :(

    Ja bym się chyba poradziła lekarza albo może nawet by zadzwonić do stacji epidemiologiczno-sanitarnej i tam zapytać?

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3850 6318

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Haha no fakt. Ja tego akurat nie lubię :D
    Ja tego tez nie lubiłam, ale skoro miałoby to pomoc zajść w ciąże to sie poświęcę, ale teraz powiem ze lubie mezowi sprawiać przyjemność :)

    agge, aeiouy, Kinga13 lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A co do bobo testów to ja do bobo zaufania nie mam. za to polecam nordtesty,. są bardzo czułe i nie robią niespodzianek jak bobo.

    A te Nordtesty w każdej aptece dostanę?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Dziewczyny, a czy mogę prosić o rzucenie oka na mój wykres? Macie doświadczenia z luteina? Wiem, że może podnosić temperaturę, tylko zastanawiam się czy tak wędruje w gore. Przejrzałam galerie wykresów, ale jakoś mnie to nie utwierdziło czy tak działa luteina. Niestety walczyłam z nienakrecanien się, ale zaczynam się wyłamywać, ledwo przeszłam obok apteki wracając z zakupów ;-):-D

    Łooo jak idzie w górę temp. Daj znać jak zrobisz betę

    gacka89 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Gratulacje! I współczucia, bo pewnie głowa boli :D

    Ale wysyp dwóch kresek w grudniu... Naprawdę magia :)

    Dziś nie boli, ale od rana miałam robotę na już i ledwo skończyłam. Nawet nie jadłam , to teraz mnie mdli, że hoho a obiadu nie ma :P

    Wracając do teatu miejsca zamieszkania do ja Kujawsko-Pomorskie

    agge lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziękuję za listę :* A mam kilka pytań (standardowo :D)

    1. Może je zlecić na NFZ lekarz rodzinny/endo/gin ? Zakładając że poszłabym do nich prywatnie, bo na NFZ jedynie chodzę do diabetologa i rodzinnego
    2. Jak prywatnie- to czy cena idzie w setkach czy już tysiącach?
    3. Rozumiem, że obojętnie w jakiej fazie cyklu bede je robić bo hormony nie wpływają na wyniki? Mam być jakoś przygotowana wcześniej do tych badań?
    4. Pisałyście że badania i tak za jakiś czas trzeba powtórzyć. Tak?
    5. Białko C i S - aktywność czy wolne?
    1. Mój rodzinny nie chciał zlecić, a gin może dopiero po 2-3 poronieniu. Robiłam więc prywatnie. Warto jednak zapytać czy wypisze skierowanie, bo pytanie nic nie kosztuje :)
    2. Bez białka C płaciłam 250zł. Trafiłam na coś co się nazywało pakiet APS. No i polecam laboratorium w szpitalu albo jakieś małe, bo Alab i diagnostyka zdzierają!
    3. Faza cyklu bez znaczenia. Najlepiej na czczo, ale ja robiłam po śniadaniu, bo nie wiedziałam i też nie było problemu. Tylko jak bierzesz jakieś leki rozrzedzające krew to trzeba je odstawić wcześniej. Acardu nie trzeba odstawiać
    4. Jak wyjdą dodatnie to powtarzasz po 12 tyg. Zwykle na wyniki się czeka miesiąc
    5. Ja robiłam tylko S wolne, bo tak zalecał hematolog

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Lodzik :D szczególnie ze dzisiaj środa dzień loda :p
    Lekarka mówiła mi o niekorzystnym wpływie śliny na żołnierzyki, więc ja bym uważała :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nordtesty kupuję w gemini, ale w innej aptece też mi go kiedyś polecili.

    agge lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziękuję za listę :* A mam kilka pytań (standardowo :D)

    1. Może je zlecić na NFZ lekarz rodzinny/endo/gin ? Zakładając że poszłabym do nich prywatnie, bo na NFZ jedynie chodzę do diabetologa i rodzinnego
    2. Jak prywatnie- to czy cena idzie w setkach czy już tysiącach?
    3. Rozumiem, że obojętnie w jakiej fazie cyklu bede je robić bo hormony nie wpływają na wyniki? Mam być jakoś przygotowana wcześniej do tych badań?
    4. Pisałyście że badania i tak za jakiś czas trzeba powtórzyć. Tak?
    5. Białko C i S - aktywność czy wolne?
    Ja skierowania dostałam od reumatologa i gina. Ale jak pójdziesz na wizytę prywatną to skierowania też dostaniesz "prywatne", chyba że lekarz równocześnie pracuje też w jakiejś placówce, która ma umowę z NFZ i będzie chciał Ci pójść na rękę i "udać" że jesteś na wizycie na NFZ.

    Mowa o setkach zł, u mnie wyszło 500-600 zł.

    Faza cyklu nie ma znaczenia, dzień wcześniej są takie standardowe ograniczenia: brak alko itp.

    Ja miałam zalecenie, żeby badania powtórzyć po 3 miesiącach. ALE uwaga, gin dając mi skierowanie kazała odczekać 4-6 tygodni od poronienia, bo dopiero wtedy organizm wraca do trybu "bezciążowego".

    Co do białek - jedno aktywność drugie wolne, nie pamiętam które :D Możesz zrobić aktywność dla obu, ale nie ma sensu, przepłacisz, a ilość białka wolnego też wiele Ci powie. Ciekawostka: wyniki białek nie są badaniami potwierdzającymi zespół antyfosfolipidowy, ale mogą mówić o problemach z krzepliwością.

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ja nordtesty kupuję w gemini, ale w innej aptece też mi go kiedyś polecili.

    Popatrzę w DOZ w necie, bo mam taką aptekę. :) A zamawiać raczej nie chcę, bo przyszłyby dopiero po świętach, więc bez sensu.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarka mówiła mi o niekorzystnym wpływie śliny na żołnierzyki, więc ja bym uważała :P


    To mnie teraz rozwaliłaś :)

    ElfiaKsiężniczka, Ochmanka, aeiouy, Kinga13 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarka mówiła mi o niekorzystnym wpływie śliny na żołnierzyki, więc ja bym uważała :P

    O rany serio? A czemu to ma niekorzystny wpływ?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jutro mam lekarza to popytam go o to.

    No i... Kutwa Arashe!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!

    ❤️

    Arashe lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świnki, to z tego co wiem, bardziej groźna jest różyczka. O swince nie słyszałam, żeby było jakieś niebezpieczeństwo.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, że MonikA_89! już odpowiedziała ;)

    Co do odstawiania Acardu przed badaniami - ja mam inne zdanie. Pierwszy zestaw badań robiłam zanim zaczęłam brać Acard. Antykoagulant toczniowy wyszedł mi w normie. Po 3 miesiącach zrobiłam badania ponownie i zapomniałam na czas odstawić Acard! Dopiero na 4 dni przed badaniem odstawiłam i antykoagulant wyszedł mi poza normą, wydłużony czas krzepnięcia - zupełne przeciwieństwo zespołu antyfosfolipidowego. Z jednej strony podejrzenia nadmiernej krzepliwości, z drugiej osłabiona krzepliwość po lekach rozrzedzających krew - no nie wierzę, że Acard nie był winowajcą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:57

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarka mówiła mi o niekorzystnym wpływie śliny na żołnierzyki, więc ja bym uważała :P
    Też o tym słyszałam.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Popatrzę w DOZ w necie, bo mam taką aptekę. :) A zamawiać raczej nie chcę, bo przyszłyby dopiero po świętach, więc bez sensu.
    Ja ostatnio jak zamawiałam w necie by odebrać w doz to na drugi dzień miałam test do odbioru

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale historia. Idę sobie dziś do koleżanki na urodziny jej córki. Nie widziałam się z nią 5 miesięcy. Mówiłam jej wtedy, że my zaczynamy się starać a ona, że już nie chce więcej dzieci. Wchodzę patrzę a ona ma brzuszek, 4 miesiąc! No zatkało mnie.

    Nie powiem zaczął mnie test kusić bardziej ale wytrwam do tego weekendu chociaż. :)

    agge, Arashe, aeiouy, Kinga13 lubią tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3850 6318

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarka mówiła mi o niekorzystnym wpływie śliny na żołnierzyki, więc ja bym uważała :P
    Zawsze można przed czasem owulacyjnym żeby maz mial w pamięci :D

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Dziś nie boli, ale od rana miałam robotę na już i ledwo skończyłam. Nawet nie jadłam , to teraz mnie mdli, że hoho a obiadu nie ma :P

    Wracając do teatu miejsca zamieszkania do ja Kujawsko-Pomorskie
    To tak samo jak ja. A można wiedzieć dokładnie jakie miasto ?

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego