Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7321 10357

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam wszystkie, którym się udało! Życzę tłustych bet i mocno bijących serduszek. Pozostałym zaś życzę dużo siły do dalszej walki i magii w styczniu :* U mnie grudniowy cykl też idzie na straty, ale wierzę, że w końcu musi się udać!

    Arashe lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ściskam wszystkie, którym się udało! Życzę tłustych bet i mocno bijących serduszek. Pozostałym zaś życzę dużo siły do dalszej walki i magii w styczniu :* U mnie grudniowy cykl też idzie na straty, ale wierzę, że w końcu musi się udać!

    <3 <3 <3 Oczywiście, że się uda :) <3 <3 <3

    Z przytupem w Nowy Rok! :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Arashe - a wiesz co było u Ciebie przyczyną poronienia wcześniej ? :( Trzymam kciuki, że tym razem zakończy się pięknym dzieciątkiem <3
    Nie mam pojęcia niestety :(

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 - niestety do Poznania mam 90km, więc będę robić u siebie jedynie. Szału nie ma - mam do wyboru punkt pobrań diagnostyki, szpitalne labo (które odeśle do diagnostyki moją krew :D) i jednego prywaciarza, u którego wyniki są niewiarygodne (już się nauczyłam, zeby do niego nie chodzić :D)

    Przeczytałam, że w I rzucie robi się te p-ciała + antykoagulant. Białka na razie odpuszczę i ten czas krzepnięcia. Plan działania jest taki, że odczekam 1 cykl żeby wydana kasa nie poszła na marne :D mimo iż moja cb trwała króciutenko, to wolę mieć 100% pewności że nie wpłynęła na wyniki. Żadnych antykoagulantów nie biorę, więc nie muszę się zastanawiać nad ich odstawieniem przed badaniem.

    Też wierzę, że nam się w koncu uda :) Mam nadzieję, że u mnie przyczyną jest tylko i aż Hashimoto z wysokimi antyTPO. Liczę na moją dietę xD. Ale czasem wiadomo - mam mega momenty załamki ... Ale co tam - uda nam się Monika w tym 2019 ! <3

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    DZIEWCZYNYYYY ile newsów dzisiaj!!:) TRZYMAM KCIUKI za Was! :D

    Tak strasznie się cieszę taką ilością pozytywnych wiadomości, że aż się wzruszyłam i chlipłam! :D

    TO NIESAMOWITE, statystycznie "na oko" ten grudzień jest naprawdę magiczny! Tyle pozytywów!

    I TAK TRZYMAĆ! Moje prośby do Matki Natury przynoszą efekty :D :D :D ustawiać się w kolejce i niech każdej się szybko uda zakiełkować :)))))))))))))

    Dziś u mnie termin @. Cisza i spokój, cyce bolą niemiłosiernie (dzięki za pomysł ze spaniem w sportowym staniku!!! <3 ), delikatne skurczowe bóle pod brzuchem czuję i często mi mdło... Niezależnie od stanu najedzenia... Jutro rano idę na drugą betę (po 72h).

    Póki co, boję się strasznieeeeeee, że to biochemiczna... Ciężko się skupić na codziennych czynnościach...

    Trzymajcie kciuki... :)

    Ja też w sportowym śpię. Nie dałabym razy inaczej xD

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:39

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Zanim Was nadrobię, powiem Wam, że do jutra nie wytrzymałam, bo ten ból głowy wczoraj... Bałam się, że na marne dziś też będę się męczyć i zatestowalam, by mieć pewność, że mogę się faszerowac tryptanami...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c8f0c2141c9.jpg
    I sama nie wierzę o.O

    Gratuluję;*

    Arashe lubi tę wiadomość

    02.01.2019 II <3
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Ja też w sportowym śpię. Nie dałabym razy inaczej xD

    Od Ciebie ten pomysł odgapiłam!!! :D Dziękuję po stokroć! :D Muszę iść kupić mniej ciasny, żeby nie powiedzieć, że większy... ;)

    staraniowa lubi tę wiadomość

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nordtesty nie sa w sumie opusane jaka maja czulosc. Ale wylapuja naprawde niskie bety. A nie robia sie na nich poczasiaki jak na bobotestach.

    Jest. Wystarczy obejrzeć ulotkę..
    http://www.nordfarm.pl/produkty/nord-test/

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Od Ciebie ten pomysł odgapiłam!!! :D Dziękuję po stokroć! :D Muszę iść kupić mniej ciasny, żeby nie powiedzieć, że większy... ;)

    Ja ostatnio też kupiłam większy. Myślałam że oszaleje. Ale już jest dobrze :D cyce zwarte i nic nie ociera :D

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo rany chyba mnie bierze jakies przeziebienie, w gardle drapie, zimno jak nie wiem co... i kurcze wiecie co mi sie dzisiaj zrobilo? Nie moge nawet zakaslac, bo tak mnie bola miesnie brzucha i tak jakby jajnik... ale to takie uczucie jakbym miala zakwasy po cwiczeniach... tragedia.

    agge, madziorek86 lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Jest. Wystarczy obejrzeć ulotkę..
    http://www.nordfarm.pl/produkty/nord-test/

    To chyba musiala sie zmienic, bo kiedys pamietam jak godzinna droga do domu z pracy poswiecilam na znalezienie tej informacji. I nawet sie zadtanawialam skad gemini sobie wzielo ta informacje, ze czulosc jest 10.. a moze bylsm juz wtedy w ciazy i mialam budyn zamiast mozgu? Fakt jest taki ze wylapuja znacznie nizsze bety.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety @, wiec dołączam do grupy testerek styczniowych wstępnie na 13 stycznia...

    Mam do Was jednak pytanie, bo to nie daje mi spokoju a 2 ginki i endo mnie zlały - przynajmniej takie mam wrażenie...
    Od 3 cykli mam plamienia 3-4 dni przed okresem - myślicie, że to może być wina niskiego poziomu progesteronu? Jeśli tak, to czy jeśli zrobie badanie 7 dpo a dojdzie do ewentualnego zapłodnienia, to gdyby prog okazał sie niski to jest jeszcze po tych 7miu dniach szansa na utrzymanjmie ciąży?

    Malinowa mam nadzieję, że u Ciebie chociaż lepiej niz u mnie :)

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progesteronem to jest ciężko. Jedni uważają, że jak się podkręcić, to się ciąża utrzyma a inni że to placebo. Cofnij się, dziewczyny rozmawiały, jak i kiedy badać progesteron. Ale jak plamisz kilka dni przed to coś jest na rzeczy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:20

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa. To wygląda na ciąże. :))
    Oby

    agge lubi tę wiadomość

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam taki meksyk w pracy, że nie miałam czasu od kilku dni nawet patrzeć na forum, raczej tego wszystkiego już nie nadrobię :( pracuje teraz codziennie po 12-15h. W sumie w domu głównie śpię... Ale cały czas myślę o Was :) i trzymam kciuki rzecz jasna! Chciałbym pokazać Wam mój wykres, bo jest mega dziwny, ale muszę chyba zainstalować jakąś apke, bo zaznaczam wszystko w takim zeszycie który dostałam kiedyś na naukach przed małżeńskich :D i pomyśleć że wtedy myślałam że to są jakieś prehistoryczne metody i nigdy z tego nie skorzystam xD

    Emmainthegarden lubi tę wiadomość

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, może oni mają kilka testów.
    Swoją drogą pamiętam, że się zastanawiałam. Gdyby to były starania o pierwsze, to inaczej. Ale teraz wolałabym nie wiedzieć o ciąży biochemicznej...

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka - ja tez mam takie plamienia drobne 3-4 dni przed okresem. Ale nie znam przyczyny...

    Malgonia ja tez kiedys mialam takie problemy z meżem, pare razy kończyło sie kłotniami i płaczem - ale już to jest ogarniete. Działamy razem, wspólnie :)

    Co do mojej wizyty u gina - spojrzał na wypis ze szpitala i badania nasienia męża i powiedział, że tu jego praca się kończy. Odesłał nas do kliniki... Nawet nie kazał już brać dupka między 15-26 dc, ani nie potwierdzil czy sie starac w tym cyklu ani nic - tylko wizyta w klinice ma nam pomoc. Podał 2 opcje: Gamete pod Łodzią i Salve w Łodzi. Słyszałyscie coś o tych klinikach może?

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka88 wrote:
    U mnie niestety @, wiec dołączam do grupy testerek styczniowych wstępnie na 13 stycznia...

    Mam do Was jednak pytanie, bo to nie daje mi spokoju a 2 ginki i endo mnie zlały - przynajmniej takie mam wrażenie...
    Od 3 cykli mam plamienia 3-4 dni przed okresem - myślicie, że to może być wina niskiego poziomu progesteronu? Jeśli tak, to czy jeśli zrobie badanie 7 dpo a dojdzie do ewentualnego zapłodnienia, to gdyby prog okazał sie niski to jest jeszcze po tych 7miu dniach szansa na utrzymanjmie ciąży?

    Malinowa mam nadzieję, że u Ciebie chociaż lepiej niz u mnie :)


    Przykro mi :( tule<3 wierze, ze 2019 bedzie szczesliwym rokiem!

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Przykro mi :( tule <3 wierze, ze 2019 bedzie szczesliwym rokiem!

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Malinowa. To wygląda na ciąże. :))
    Oby

    Mam nadzieje, ze do weekendu wszystko sie wyjasni... :/

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego