Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Testujesz jutro?

    Niee. Nie mam już testów i nie kupuję. Zrobię po świętach, jeśli nie dostanę @. Nie chcę się na razie łudzić :)
    Trzymam za Ciebie kciuki, abyś w święta ujrzała dwie kreseczki :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mamofaza gratulacje :)

    Monia no to juz rozumiem ;) tp Twoj prog jest calkiem spoko, bo jesli nie bralas tej luteiny na chwile przed pobraniem krwi to wieksza jego czesc jest Twoim wlasnym. Mi mowila ginka ze progesteron z luteiny mocno spada po 12h.

    Beti no glukoze po 2h masz mega niska. Tosz to hipoglikemia jest.. u mnie bylo 66 i lekarz powiedzial ze nie ma dramatu, ale trzeba pilnowac.
    I tak po Swietach bedziesz szla do lekarza wiec ten tydzien pewnie duzo nie zmieni, ale chyba bym sie do diabetologa przeszla.
    Dziękuję:)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    MamaStasia ja w poprzedniej ciąży poszłam dopiero po skończonym 8 tygodniu i w sumie to zalowalam, bo długo nie wiedziałam, że coś jest nie tak, a Pani kazała czekać jeszcze miesiąc, ehh. Mam złe wspomnienia i mam nadzieję, że uda mi się pójść np po 7.
    Życzę powodzenia oczywiście na wizycie :)
    A mogę zapytać co się działo w poprzedniej ciąży? Były jakieś oznaki jak poszłaś w 8 tygodniu, że coś nie tak?

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    A mogę zapytać co się działo w poprzedniej ciąży? Były jakieś oznaki jak poszłaś w 8 tygodniu, że coś nie tak?
    Właściwie to nic, pisałam na pierwszą wizytę i się dowiedziałam, że pęcherzyk tylko widoczny, ja zamarłam po prostu. Potem po 2 tyg coś tam się pojawiło, ale to wszytko dużo za późno, a beta stała w miejscu. Więc skierowanie do szpitala z obumarla ciąża

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni temu martwiłam się, że nawet nie mam piersi wrażliwych, a od wczoraj wręcz bolą :P

    Arashe, Magia89, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A mnie diagnostyka załatwila na cacy... :( W piątek poszlam na bete ,zrobiłam tez tsh,glukoze i kwas foliowy.Wyniki miały być wczoraj.Wszystkie były oprócz bety.Takze mam tylko tą bete ze srody -10.5
    Ale i tak musiałam jechać do lekarza bo u mnie w przypadku ciąży trzeba podac szybko heparynę .Balam się ,ze mnie ginka opieprzy za taka bete heh ale nie zrobila mi usg i mowi ,ze ladnie widać cos tam rozpulchnione :) i jeszcze cos tam ładne ,już z tych emocji zapomniałam.Dostalam oczywiście heparynę.Ale zapomniałam jej powiedzieć o glukozie,ktora wyszla mi 103 :( Zawsze miałam rano 97-99 to tak standardowo mi w badaniach wychodzilo.Robilam we wrześniu krzywa cukrową i glukozę miałam 97 ale po 1 h -108 a po 2h mi bardzo spada do 38.Wiem,ze tutaj dziewczyny jesteście bardzo obeznane cukrami.Czy ja mam się czym martwic? Kiedys wyczytałam gdzies o dziewczynie ,która pisala ,ze rano ma zawsze podwyższony cukier obojętnie jaka diete by miała ,bo jest za dluga przerwa w jedzeniu jak np. kolacje je o 19.Kupila glukometr i jak jadla np. o 21 lekki ostatni posiłek to cukier miała rano nizszy.Nie wiem czy czegos nie nakrecilam ale wiem,ze u mnie cukier po posiłku spada.Jak pokazywałam tamte wyniki endo to powiedziała ,ze mam się nie martwic tylko musze częściej jesc.Insuline na krzywej miałam ok

    Umów się do diabetologa. Będziesz musiała zrobić krzywa jeszcze raz - jak to mi diabetolog powiedziała, w ciąży wszystko jest inaczej. Zwłaszcza, że w ciąży norma glukozy na czczo jest inna, bo do 90, a nie 100.

    Ja np. mam nieprawidłową glikemię na czczo i niestety biorę insulinę bo nie dało się tego zmniejszyć samą dieta.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich z podwójnymi kreseczkami!!!!!

    Tym, którym się nie udało, życzę pogody ducha i spokoju. W końcu się uda! Musi!

    Ja już będę znikać na ten świąteczny czas z ovufrienda także chcialabym życzyć Wam beztroskiego obżarstwa, rodzinnej atmosfery w te święta, zdrówka przede wszystkim, a nowy, 2019 rok by okazał się dla Was najszczęśliwszym! ❤️

    Magia89, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia-wyslalam zaproszenie. Mam pytanie na priv.

    Jakiego ja mam dzisiaj dola.. musialam sie wyplakac na meza ramieniu. Jak dobrze, ze jest <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:48

    agge, cukrzyk1991, Arashe, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Gratulacje dla wszystkich z podwójnymi kreseczkami!!!!!

    Tym, którym się nie udało, życzę pogody ducha i spokoju. W końcu się uda! Musi!

    Ja już będę znikać na ten świąteczny czas z ovufrienda także chcialabym życzyć Wam beztroskiego obżarstwa, rodzinnej atmosfery w te święta, zdrówka przede wszystkim, a nowy, 2019 rok by okazał się dla Was najszczęśliwszym! ❤️

    Wesołych świąt :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho ho ho.

    Ja bardzo staram się doceniać to co mam.
    A jutro po drodze na wigilię odwiedzimy schronisko dla zwierząt. To mój prezent imieninowy, zazyczylam sobie zrzuty na karmę. Dzieci też zobaczą (wcześniej nie chcialam córce pokazywać) jak to wygląda, i że święta to nie tylko obżarstwo i przenty, ale świetny moment żeby pomóc tym, którzy są zdani na naszą łaskę.

    Kochane, spełnienia marzeń i samych nudnych ciąż.

    Niecierpliwa..., cukrzyk1991, Malgonia, Arashe, Malinowa91, szona, MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy Wam wesołych i spokojnych świąt, spędzonych razem z bliskimi :) <3
    A wszystkim, którym jeszcze się nie udało, życzę, aby w końcu doczekały się swojego Cudu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2496349f759.jpg

    Beti82, cukrzyk1991, Malgonia, Arashe, Malinowa91, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy, _mamofaza, moyeu lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa przyjelam.

    Korzonki daja mi sie we znaki. Wszystko mi zajmuje dwa razy tyle czasu. Mysze sue ze wszystkim.uporac dzis, bo jutro moge n8e wstac :/

    Czas sie zabrac za cwiczenia, bo ciazy dalej nie ma, a ja zostane kaleka.

    agge, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    MamaStasia ja w poprzedniej ciąży poszłam dopiero po skończonym 8 tygodniu i w sumie to zalowalam, bo długo nie wiedziałam, że coś jest nie tak, a Pani kazała czekać jeszcze miesiąc, ehh. Mam złe wspomnienia i mam nadzieję, że uda mi się pójść np po 7.
    Życzę powodzenia oczywiście na wizycie :)
    Gdyby nie święta to pewnie szybciej bym poszła . Zapisałam się do takiej babki i ona w przychodni jest tylko w poniedziałki po południu( muszę iść po południu bo nie mam do południa z kim Stasia zostawic). A że wigilia i sylwester jest w poniedziałki to nie ma lekarza Wpierwszej ciąży też byłam w 8 tc jak poszłam do lekarza.

    Mam nadzieję że będzie bic serduszko;).i że jest wszystko ok

    Arashe lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Gdyby nie święta to pewnie szybciej bym poszła . Zapisałam się do takiej babki i ona w przychodni jest tylko w poniedziałki po południu( muszę iść po południu bo nie mam do południa z kim Stasia zostawic). A że wigilia i sylwester jest w poniedziałki to nie ma lekarza Wpierwszej ciąży też byłam w 8 tc jak poszłam do lekarza.

    Mam nadzieję że będzie bic serduszko;).i że jest wszystko ok
    Musi być dobrze! Trzeba byc dobrej mysli :)

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Kam. Debiutantka
    Postów: 6 20

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Kam, a kiedy podano ci zastrzyki pregnylu? W jakim dniu cyklu i w jakim jesteś teraz?

    Z doświadczenia wiem, że nawet 14 dni po zastrzyku wynik może być zafałszowany pregnylem zwłaszcza, jak było ich kilka i pewnie w różnych odstępach czasowych.

    Trzymam kciuki żeby to nie był pregnyl :)

    Dostalam przy jednym podaniu 3 dawki po 5000 pregnylu

    W piątek robiłam test z moczu i wyszedł negatywny, dzisiaj czyli 2 dni później jest juz pozytywny słaba druga kreska ale jednak widoczna.
    Jutro idę powtórzyć beta wiec wszystko bedzie jasne.

    agge, Arashe, aeiouy lubią tę wiadomość

    07.06.2018 [*] 10tc Aniołek ( test DNA - dziewczynka)
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Musi być dobrze! Trzeba byc dobrej mysli :)
    I właśnie tego się trzymam:)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam wyczekanych dwóch kresek na teście, pięknych przyrostów bety i żeby za rok o tej porze stan rodziny był już powiększony o conajmniej jednego malucha :* Tym którym się udało, życzę nudnej ciąży, dużo odpoczynku i radosnego wyczekiwania. Wierzę, że już niedługo wszystkie będziemy cierpieć na bezsenność i wsłuchiwać się w tupot małych stópek! :*:*:*

    Malgonia, agge, Arashe, Ochmanka, aeiouy, makowa, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Życzę Wam wyczekanych dwóch kresek na teście, pięknych przyrostów bety i żeby za rok o tej porze stan rodziny był już powiększony o conajmniej jednego malucha :* Tym którym się udało, życzę nudnej ciąży, dużo odpoczynku i radosnego wyczekiwania. Wierzę, że już niedługo wszystkie będziemy cierpieć na bezsenność i wsłuchiwać się w tupot małych stópek! :*:*:*
    Pieknie napisane MonikA_89! ;) tez tego zycze nam wszystkim dziewczyny :) 2019 bedzie nasz ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam. wrote:
    Dostalam przy jednym podaniu 3 dawki po 5000 pregnylu

    W piątek robiłam test z moczu i wyszedł negatywny, dzisiaj czyli 2 dni później jest juz pozytywny słaba druga kreska ale jednak widoczna.
    Jutro idę powtórzyć beta wiec wszystko bedzie jasne.

    Daj znać :)

    Kam. lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, piekne zyczenia! Oby sie wszystkie spelnily:) Wesolych Świąt dziewczyny:)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego