Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Nie wiem czy coś zobaczycie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe34da3cda55.jpg
    Widzę :) Piękny prezent na święta!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Sorki że tak późno. Beta na poziomie 232, ale na USG jeszcze nic nie widać. Może to być ok 6tc, ale ordynator kazał mi jeszcze sprawdzić betę za dwa dni- tak dla pewności czy na pewno nie poroniłam. Krwawienie dalej jest. Mam się oszczędzać i trzymać kciuki. W razie spatku bety mam nie panikować, wszystko może się w takiej sytuacji zdarzyć. W piątek/poniedziałek idę na kolejne USG.
    Kochana może to jakiś krwiak. Było już wiele takich przypadków na forum, że krwawienia się utrzymywały przez kilka tygodniu, a maluchy rosły zdrowo. Oszczędzaj się i bądź dobrej myśli. My tu trzymamy kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 09:28

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Też macie białe święta? :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b02f017d0c0.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bd2356f7e7e.jpg
    Jak pięknie! A w Poznaniu pada deszcz :(

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro ze mną testuje ? :)

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Kto jutro ze mną testuje ? :)

    trzymam kciuki. A jak u Ciebie temperatura?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    trzymam kciuki. A jak u Ciebie temperatura?

    Nie wiem szczerze mówiąc, bo pół nocy nie spałam i jak w końcu padłam to do 8.30 i temp była 37.02 ale przy tylu pobudkach to raczej nie jest wiarygodne. Normalnie mierze o 6.30.

    Ale raczej formalność, jeśli w tym miesiącu @ przyjdzie w końcu punktualnie to za dwa /trzy dni, a czuje się właśnie jak na @ .

    I jeszcze te pytania przy wigilijnym stole ciotki niby ukradkiem do mamy ale tak że słyszałam "czy jestem w ciąży". Już mogła poczekać aż ubiorę te buty i wyjdę ...

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Nie wiem szczerze mówiąc, bo pół nocy nie spałam i jak w końcu padłam to do 8.30 i temp była 37.02 ale przy tylu pobudkach to raczej nie jest wiarygodne. Normalnie mierze o 6.30.

    Ale raczej formalność, jeśli w tym miesiącu @ przyjdzie w końcu punktualnie to za dwa /trzy dni, a czuje się właśnie jak na @ .

    I jeszcze te pytania przy wigilijnym stole ciotki niby ukradkiem do mamy ale tak że słyszałam "czy jestem w ciąży". Już mogła poczekać aż ubiorę te buty i wyjdę ...

    O rany, ale nietakt...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ona-na-na Ekspertka
    Postów: 134 148

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    trzymam kciuki. A jak u Ciebie temperatura?

    Trzymam kciuki dziewczyny!!!

    agge lubi tę wiadomość

    Start: wrzesień 2017:
    -Listopad 2018: laparo, wszystko ok;
    -Dwie kreski po pierwszym cyklu z luteiną;
    -04-02-2019 synek [*] (11tc)

    Nowy rozdział:
    -mięśniaki po łyżeczkowaniu
    -cykle 30 dni (bez starań)/43 dni (podczas starań)
    -mutacja mthfr c677t heterozygota
    -mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1)
    -kariotypy OK

    -październik 2019: drugi cykl z Clo+Ovitrelle --> CB
    -grudzień 2019: czwarty cykl z Co+Ovitrille--> CB

    Maj 2020: (nowe starania)
    -Pierwszy cykl z Clearblue Monitor Płodności-->CB

    Leczenie pod skrzydłami nowego lekarza (konkretny gość!)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny!!!

    A Ty jak się czujesz?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15 min temu było biało, ale teraz topnieje :p
    Zrobiłam kolejnego sikanca, bo póki nie mogę zrobić bety będę się tak ratować. Kreska bladziutka, ale jest :) co prawda gdzieś z tyłu głowy kolacze mi się myśl, że może przyrost mały, ale z drugiej strony mniej czule testy i jestem dzień przed @, głupia nie świruj :D Ale no strach jest.

    Dziewczyny trzymam kciuki, mam nadzieję, że grudniowy pociąg jak to któraś napisała jeszcze nie odjechał :*

    agge, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy bladzioch
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97781eae94c7.jpg

    agge, NAg08, Ochmanka, Arashe, MonikA_89!, moyeu, aeiouy lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2623 2728

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    U mnie 15 min temu było biało, ale teraz topnieje :p
    Zrobiłam kolejnego sikanca, bo póki nie mogę zrobić bety będę się tak ratować. Kreska bladziutka, ale jest :) co prawda gdzieś z tyłu głowy kolacze mi się myśl, że może przyrost mały, ale z drugiej strony mniej czule testy i jestem dzień przed @, głupia nie świruj :D Ale no strach jest.

    Dziewczyny trzymam kciuki, mam nadzieję, że grudniowy pociąg jak to któraś napisała jeszcze nie odjechał :*
    Ja to nie wiem czy po grubości kreski można ocenić przyrost. Ja przy becie 110 miałam bladziocha.

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak na szybcika, bo magia tych Swiat dopiero pozwolila mi usiąść z telefonem w reku, zycze Wam przede wszystkim zdrowia i miłości ❤ oby wszystkie nasze Kropeczki znalazly nas jak najszybciej po to aby rosnac dumnie i spokojnie pod naszym sercem ❤

    WESOLYCH ŚWIAT!

    agge, Niecierpliwa..., Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie chyba pms hardcore się zaczął. Prawie całą mszę wstrzymywalam łzy. Normalnie nie mogłam sie modlic tak mi sie na płacz zbierało.

    Co za dzień :)

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3911 6566

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny szybki update. Na prawdę z całego serca wam gratuluję dwóch kreseczek. Dla was na prawdę ten miesoaac byl maagoczny i chyba piękniejszego prezentu nikt sobie nie mógł wymarzyć.ja do końca dnia czekam na @, a w ogoole nie czuje sie okresoowo :/ Jak się nie pojawi to od jutra przez 10 dni dupek 2x dziennie. No i przez to beda dwa tygodnie obsuwy... Jedyny plus jest taki, ze jak pojadę na narty to nie bede miec okresu :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 13:43

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3911 6566

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba pms hardcore się zaczął. Prawie całą mszę wstrzymywalam łzy. Normalnie nie mogłam sie modlic tak mi sie na płacz zbierało.

    Co za dzień :)
    Aa robiłaś tesst?

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Cukrzyk przyjrzyj sie mojemu awatarkowi... nic do Ciebie nie mowi? ;)

    Wewnętrznie czuję, że uda nam się właśnie w tym 2019:) I Tobie i mnie :) Musimy tylko uwierzyć, bo widzę po tym grudniu, że wiara czyni megaaaa cuda. Każda chciała prezent pod choinkę i prawie każda go dostała <3

    Ochmanka, Malgonia lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Aa robiłaś tesst?

    Robię jutro ale wczoraj był negatywny więc sie nie nastawiam

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wlasnie dostalam @ :( Czy po takich ciazach biochemicznych robi sie jakies badania? Nigdy tego nie przechodzilam a lekarza mam 2 stycznia

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Czesc dziewczyny wlasnie dostalam @ :( Czy po takich ciazach biochemicznych robi sie jakies badania? Nigdy tego nie przechodzilam a lekarza mam 2 stycznia

    Jeju przykro mi bardzo :( :(
    Cukrzyk tutaj miała ostatnio biochrmiczna, może ona coś podpowie

    Beti82 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego