X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :*

Już po północy więc zaczynam moje urodziny! 27 lat to dużo czy nie?

Jak myślę o tym, że mój mąż ponad 3 lata namawiał mnie na dziecko, a ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam "chcieć" to aż mnie coś boli w środku. Tyle zmarnowanych miesięcy. I pamiętam jak mówił, żebyśmy próbowali, bo może być tak, że będziemy chcieli a nie będziemy mogli, a ja na to mu powiedziałam: no przestań na pewno się uda.

Ale oczywiście praca była bardzo ważna. Rozwój, podróże, ale do tego stres itp. A teraz praca nabrała jeszcze większego tempa, ale nie odłożę już starań, bo nie wiadomo ile potrwają.

Powiedzcie mi jak Wy dowiedziałyście się o jakichś większych problemach? Miałyście mądrych lekarzy czy same zaczęłyście szukać powodów i na własną rękę robiliście badania kiedy starania się przedłużały? Czy zmieniłyście lekarza?
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Młodziutka jesteś :) Mi w lutym stuknie 30. Życzę Ci, żebyś szybko zobaczyła dwie kreski na teście!!!

Jeśli chodzi o leczenie niepłodności to ja zaciągnęłam męża do kliniki po 2 latach bezskutecznych starań. Miałam dość długie o nieregularne cykle (30-40) dni i moja ginekolog poza monitoringiem cyklu nie mogła mi nic innego zaproponować, bo Luxmed nie zajmuje się leczeniem niepłodności. W klinice zrobili sporo badań, ale i tak wiele nieprawidłowości odkryłam dopiero wtedy, gdy szukałam przyczyny poronienia.

nuśka91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Przyszła @. Cykl 26 dniowy uznaję za zakończony.
    Powiedzcie mi, jakie badania w trakcie cyklu warto sobie zrobić i kiedy ?
    Około 5dc możesz zrobić badanie prolaktyny, a 7dpo badanie progesteronu. Można też zbadać estradiol, ale nie pamiętam w którym momencie najlepiej.

agge lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fsh, lh, i estradiol w 3dc chyba

agge lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Fsh, lh, i estradiol w 3dc chyba

Dzięki. Wypada mi to w sobote na szczęście lab otwarte :)

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzięki. Wypada mi to w sobote na szczęście lab otwarte :)
    Tutaj dziewczyna fajnie opisala wszystkie badania
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-owulacje/estradiol-a-owulacja,15711.html

Ja sobie chyba zrobię jeszcze cukier/krzywa cukrzycową

agge lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Scarlet88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było, miałam testować w wigilię, ale nie miałam kiedy. Do dzisiaj @ brak. Ale jakoś się stresuje, dzisiaj idę do apteki po test, jutro rano zrobię bo zaczyna mnie gardło boleć a boję się brać jakiekolwiek leki;(

agge, Arashe lubią tę wiadomość

Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to czekamy na dobre wiesci.. Jestem w 6dc i Temperatura nadal utrzymuje mi się w okolicy 37st! Gdzie przed owulacja była ok 36,5. I jest to 37st po całej przespanej nocy, a nie po kilku godzinach snu jak to zazwyczaj u mnie bywa.. Zrobiłam test, i przebija Druga kreseczka, ale ledwo widoczna. Bardziej wygląda na wadę fabryczną.. https://naforum.zapodaj.net/df280b29ffb4.jpg.html nie sądzę czy tutaj coś dojrzycie ale wrzucam..

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien d0bry. Witam sie spod kolderki, bo chorobsko uziemilo mnie w domu.

Nuśka najlepszego i oczywiscie spelnienia marzenia o dziecku.
    Co do wieku to Ci zazdroszcze. Jestem tu najstarsza i jeszcze mam nadzieje ;)

Jesli chodzi o problemy to zawsze mialam zle przeczucia. U mojego brata szlo jak po grudzie i jak dowiedzialam sie o tym ile rzeczy moze ciaze utrudniac to nie bylam optymistka :/ wydawalo mi sie jednak, ze moim problemem bedzie progesteron, bo plamilam w czasie cyklu.
    Kiedy porpnilam pierwsze badanie to byl kariotyp. Moj brat ma ta sama wade genetyczna. Zaluje, ze nikt mu nie powiedzial, ze siostra powinna sie zbadac. No a gdy juz wyszlo to zaczelam badac wszystko, bo jesli juz uda mi sie trafic na zdrowy zarodek to musze ciaze utrzymac za wszelka cene.
    Jedna z Was napisala, ze nie bierze luteiny, bo to pomaga w 10% ciaz. Nie zycze nikomu poronienia, ale gdy sie juz trafi to zrobi sie wszystko by choc o 1% podniesc szanse.

Niecierpliwa przykro mi, ze przyszla @, ale pamietaj, ze z kazdym cyklem Twoje szanse rosna :)
    Co do badan to w 3 dc bada sie LH, FSH i estradiol. Mozna od razu sprawdzic prolaktyne. Poniewaz masz krotkie cykle to mozesz tez zrobic badania w 2dc jesli bedzie problem z labem.
    Potem na dwa dni przed owulacja mozna estradiol powtorzyc, jedo poziom wskazuje jaki jest stopien dojrzalosci komorki jakowej. 7dpo progesteron. Jesli jest problem z dlugoscia FL to powtarza sie go jeszcze 8 i 9 dpo.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Bo ten styczniowy to taki "nie nasz", tzn. żadna z nas go nie założyła, prawda?
    Ja planowałam założyć wątek styczniowy, tak jak się umówiłyśmy dopiero po ostatnim grudniowym testowaniu, jako że ja pierwsza grudniowa @ ale skoro już jest to niech będzie i ten:) makowa spoczko, przepełzniemy całym gronem to i tam się zrobi swojsko;)
    Bo oczywiście liczę na obecność wszystkich mikołajkowo-świątecznych fasolek:)

Arashe lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • makowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Scarlet to czekamy na dobre wiesci.. Jestem w 6dc i Temperatura nadal utrzymuje mi się w okolicy 37st! Gdzie przed owulacja była ok 36,5. I jest to 37st po całej przespanej nocy, a nie po kilku godzinach snu jak to zazwyczaj u mnie bywa.. Zrobiłam test, i przebija Druga kreseczka, ale ledwo widoczna. Bardziej wygląda na wadę fabryczną.. https://naforum.zapodaj.net/df280b29ffb4.jpg.html nie sądzę czy tutaj coś dojrzycie ale wrzucam..
    Widzę drugą kreskę, tylko tak jakby za blisko kontrolnej by była? I 6 dc? I ta tempka. Masz inny test? A @ była normalna?

Ja po pobraniu, teraz czekanie na wyniki... Ale nerwy mam, bo od 3 dni temp w dół...

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Bo oczywiście liczę na obecność wszystkich mikołajkowo-świątecznych fasolek:)
    Ja gina mam w styczniu, więc na pewno przejdę na styczniowy, bo mam nadzieję wtedy dowiedzieć się, że wszystko jest dobrze i że mogę cieszyć się ciążą :)

Ochmanka lubi tę wiadomość

OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

x0f7mnb.png
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa @ raczej normalna, może tylko więcej plamien było przed i po niż zawsze.. Tylko ten test mam, skocze dzisiaj kupię i jeszcze jeden jutro zrobię.

agge lubi tę wiadomość

8p3oskjozzzi1rdx.png
    AMH 8.62
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
  • Irvine90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Ja też widzę, ale też jakby nie do końca w tym miejscu, gdzie powinna być. Ale kto wie? :)

Ja też oczywiście cały czas Was czytam i mam zamiar przejść na wątek styczniowy. :) Dla mnie to też ważny miesiąc. U mnie 10 stycznia druga wizyta i usg. Na pierwszej było widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, zarodek był jeszcze za mały, ale lekarz twierdził, że wszystko jest ok. Nawet dwa przyrosty bety o 55% uznał, że nie są wcale złe. Trochę mnie pocieszył, ale wiadomo - chcialabym już widzieć fasolkę. :)

Arashe lubi tę wiadomość

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga też coś widzę ale za to mi mignęło w "prawidłowym" miejscu. Rób jutro test i wrzucaj info:)

U mnie nareszcie owulak pozytywny>> 20dc pfff

Arashe lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dzien d0bry. Witam sie spod kolderki, bo chorobsko uziemilo mnie w domu.

Nuśka najlepszego i oczywiscie spelnienia marzenia o dziecku.
    Co do wieku to Ci zazdroszcze. Jestem tu najstarsza i jeszcze mam nadzieje ;)

Jesli chodzi o problemy to zawsze mialam zle przeczucia. U mojego brata szlo jak po grudzie i jak dowiedzialam sie o tym ile rzeczy moze ciaze utrudniac to nie bylam optymistka :/ wydawalo mi sie jednak, ze moim problemem bedzie progesteron, bo plamilam w czasie cyklu.
    Kiedy porpnilam pierwsze badanie to byl kariotyp. Moj brat ma ta sama wade genetyczna. Zaluje, ze nikt mu nie powiedzial, ze siostra powinna sie zbadac. No a gdy juz wyszlo to zaczelam badac wszystko, bo jesli juz uda mi sie trafic na zdrowy zarodek to musze ciaze utrzymac za wszelka cene.
    Jedna z Was napisala, ze nie bierze luteiny, bo to pomaga w 10% ciaz. Nie zycze nikomu poronienia, ale gdy sie juz trafi to zrobi sie wszystko by choc o 1% podniesc szanse.

Niecierpliwa przykro mi, ze przyszla @, ale pamietaj, ze z kazdym cyklem Twoje szanse rosna :)
    Co do badan to w 3 dc bada sie LH, FSH i estradiol. Mozna od razu sprawdzic prolaktyne. Poniewaz masz krotkie cykle to mozesz tez zrobic badania w 2dc jesli bedzie problem z labem.
    Potem na dwa dni przed owulacja mozna estradiol powtorzyc, jedo poziom wskazuje jaki jest stopien dojrzalosci komorki jakowej. 7dpo progesteron. Jesli jest problem z dlugoscia FL to powtarza sie go jeszcze 8 i 9 dpo.

Nie mam problemu z labem w sobotę na szczęście. Zrobię te wszystkie badania, żeby wiedzieć na czym stoję :) bo z tą długością cykli to tak nie do konca, poprzedni miał 33 :)

• makowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstydzę się za siebie, ale normalnie zwariowałam :P Przy staraniach nie byłam przesadnie nakręcona, nie szalałam, a teraz... Jestem po badaniu krwi i zamiast zająć się ogarnieniem mieszkania, żeby czas zleciał do wyników to poszłam zrobić owulaka, bo ciążowych sikańców już nie mam :P Wyszedł mocno pozytywny.

Teraz czas na powrót do rzeczywistości, bo zwariuję przez te kilka godzin :P

Beti82, agge, Arashe, szona lubią tę wiadomość

x0f7mnb.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja odebrałam moje wyniki z piątku...Okazalo się ,ze one były gotowe w piątek tylko zawinił ktoś kto wpisuje je do systemu A inf i przychodnia była nieczynna w sobote.W poniedziałek inf czynna ale babka chyba tak samo nie kumata jak te co wklepują te wyniki...A wiec tak...
    W ciązy już nie bylam w piątek
    To dobra i zla wiadomość,bo jeżeli heparynę dostałam w sobote to już było za pozno.Wiec albo koszmarny zbieg okoliczności albo heparynę za pozno dostałam.Wierze w przeznaczenie gdybym odebrala te wyniki w pt to pewnie już bym do lekarza nie pojechala .A tak pojechałam i mam heparynę na zapas.
    Co do wynikow to podam Wam dla porównania czym się rozni beta hcg od hcg a wiec..
    w srode badanie hcg -10,5 .Prog 25
    w pietak badanie hcg-7,73 a beta hcg 8,7.Prog 14,56

Czyli faktycznie Beta hcg pokazuje troche wyzszy wynik

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, to czekamy z niecierpliwością! do mnie właśnie przyjechał kurier z moim żelem Conceive Plus.. jak K wróci będziemy próbować , a co mi szkodzi:D

8p3oskjozzzi1rdx.png
    AMH 8.62
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
  • makowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny ja odebrałam moje wyniki z piątku...Okazalo się ,ze one były gotowe w piątek tylko zawinił ktoś kto wpisuje je do systemu A inf i przychodnia była nieczynna w sobote.W poniedziałek inf czynna ale babka chyba tak samo nie kumata jak te co wklepują te wyniki...A wiec tak...
    W ciązy już nie bylam w piątek
    To dobra i zla wiadomość,bo jeżeli heparynę dostałam w sobote to już było za pozno.Wiec albo koszmarny zbieg okoliczności albo heparynę za pozno dostałam.Wierze w przeznaczenie gdybym odebrala te wyniki w pt to pewnie już bym do lekarza nie pojechala .A tak pojechałam i mam heparynę na zapas.
    Co do wynikow to podam Wam dla porównania czym się rozni beta hcg od hcg a wiec..
    w srode badanie hcg -10,5 .Prog 25
    w pietak badanie hcg-7,73 a beta hcg 8,7.Prog 14,56

Czyli faktycznie Beta hcg pokazuje troche wyzszy wynik
    Ech, to dobrze, że wynik był taki a nie inny w kontekście późniejszych wydarzeń.

Wybacz, że nie pamiętam, ale dostałaś już @?

x0f7mnb.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ