Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • moni86 Przyjaciółka
    Postów: 88 27

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Jestem za, gubię się powoli ;)
    Dołączam :)

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta negatywna <1,2 tak jak się spodziewałam :( ale mimo to jakiś cień nadziei był że a nuż się uda na święta. No cóż, będę testować po nowym roku.

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    U mnie beta negatywna <1,2 tak jak się spodziewałam :( ale mimo to jakiś cień nadziei był że a nuż się uda na święta. No cóż, będę testować po nowym roku.

    Przykro mi :(((

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mój termin testowania to wiem, że nic nie wiem. Od 2 dni temp mocno w dół. Ale do owu jeszcze tydzień. Zrobiłam rano test LH, kreski wyszły praktycznie jednakowe, ale to test z Domowego Laboratorium i testy z tej firmy zawsze wychodzą mi dodatnie. Spróbuję jeszcze dziś zrobić test innej firmy...

    No ale chyba tak jak pisałam zatestuję w Wigilię.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hmm. Ja powinnam dostać okres między 26, a 31 grudniem. Zależy od owulacji, kiedy nastąpi... ale podejrzewam że później. Więc na razie zamierzam testować 31 grudnia.
    Jeśli owulację będę miała wcześniej, to uaktualnię. Kto wie, może znów mi odbije i już w święta zrobię test haha, nie mogę ręczyć za mój brak cierpliwości :D
    U mnie podobnie. Poproszę o wpisanie na 31.12, będzie raźniej :) Mam nadzieję, że będą bombowe dwie krechy!

    agge, Iwona28 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Dziękuje wszystkim za wsparcie ,mam już wyniki :

    12 dpo - 7,9
    15 dpo - 77
    16 dpo - 129 - dzisiaj

    Progesteron wczoraj 27, dzisiaj 25 czyli spada

    Co myślicie o tych wynikach ?
    Prawie się podwoiła w 24h zamiast w 48h :) Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu. Gratuluję ciąży!

    Weronika2018 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    I już mi lepiej. Beta urosła z 1037 do 4040 :) w normie dla tego tygodnia ciąży.

    Przepraszam, że dzielę się tutaj z Wami takimi rzeczami. Jeśli mam przestać to powiedzcie. Ale tylko was bliżej znam z tego forum. ❤️
    Super, gratulacje! Rozsiewaj ciążowe wiruski :* <3

    staraniowa, moni86 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu - przykro mi :(

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu przykro mi :( coz pozostaje znow liczyc, ze kolejny cykl bedzie szczesliwszy.. i ze szybko nadejdzie.

    Makowa starac sie nie zaszkodzi, a moze akurat sie uda.
    Swoja droga ja na testach DL nigdy nawet cienia nie mialam ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, taka kolej rzeczy, dzięki Dziewczyny za miłe słowa <3
    Reszta wyników jak niżej, dostałam tardyferon na lepsze parametry krwinek i zwiększyła mi też euthyrox.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4c90e1a8727.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0430739b9c29.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbdd29db8be6.jpg

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • moni86 Przyjaciółka
    Postów: 88 27

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie podobnie. Poproszę o wpisanie na 31.12, będzie raźniej :) Mam nadzieję, że będą bombowe dwie krechy!
    Ja też,ja też! Poproszę na 31.12 :) dobrze że jesteśmy razem! :D

    agge lubi tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Makowa starac sie nie zaszkodzi, a moze akurat sie uda.
    Swoja droga ja na testach DL nigdy nawet cienia nie mialam ;)
    A ja zawsze dwie wyraźne krechy :D
    Zrobiłam już drugi (innej firmy), wynik podobny, no kreska testowa jest ciutkę jaśniejsza niż kontrolna, więc szczyt LH jeszcze przede mną. Ale ciekawa jestem, czy to tuż tuż, czy tak tydzień będzie, do czasu statystycznej owulki. Zobaczymy co wykres pokaże, no nie może być nudno ;)

    moyeu, ehh, obyś otworzyła przyszły rok pozytywną wiadomością :)
    A wyniki chyba ładne, niewielkie odchylenia od norm, tylko to TSH do zbicia, ale jak masz już zwiększoną dawkę to jest ok.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie możecie wpisać 24.12 ale nie wiem czy wytrzymam, bo superczuły test czeka w szafce :)

    staraniowa, agge lubią tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    U mnie beta negatywna <1,2 tak jak się spodziewałam :( ale mimo to jakiś cień nadziei był że a nuż się uda na święta. No cóż, będę testować po nowym roku.
    Przykro mi :( :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    U mnie beta negatywna <1,2 tak jak się spodziewałam :( ale mimo to jakiś cień nadziei był że a nuż się uda na święta. No cóż, będę testować po nowym roku.
    Przykro mi :(tule .

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, MamaStasia <3

    Dziewczyny, jaki ze mnie dzban... myślałam że dobrze zaznaczyłam pozytywny test owu na, na 21 zamiast jak poprawnie było na 22 listopada, i teraz sobie analizowałam i to wychwyciłam, po zmianie of przesunęło mi owulację na 13dc więc dzisiaj jest 11 dpo a badania były wykonane w 10dpo. Nie robi to jakiejś wielkiej różnicy ale daje mi nadzieję że może jeszcze coś z tego być ;) oczywiście nadzieja umiera ostatnia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 21:04

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • pirosca Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałabym testować w piątek ale ciężko mi się powstrzymać i nie zrobić tego wcześniej.

    2 lata starań- 6 letni syn
    1 miesiac starań - ciąża
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni mnie nie było a tyle się podziało!

    Weronika2018 dawaj znać, trzymam mocno kciuki ✊ postaraj się być spokojna, chociaż to na pewno nie łatwe...

    staraniowa fajnie że wszystko dobrze, jasne że pisz co u Ciebie :*

    mamofaza co to za superczuły test?

    Jak robicie listę to proszę o wpisanie mnie na 25 grudnia :)

    Kurcze grudzień tak jakoś pozytywnie nastraja, tak by było super...

    Weronika2018 lubi tę wiadomość

  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 5 grudnia 2018, 01:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krótkiej przerwie, dołączam i ja :) walczymy dalej.

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. A ja znowu wiem, że nic nie wiem. Do tej pory nigdy nie badalam szyjki regularnie, w tym cyklu takk. Dwa dni temu pokazał mi pik test owulacyjny a szyjka srednio i średnio twarda. Dopiero dziś miekka nadal nisko. Zaczynam się martwić, że dalej mam pco. Tyle że w zeszłym cyklu dzień w którym robiłam badanie progesteronu potwierdził wyznaczenie owu przez test.
    Już nic nie wiem.
    A było nie wtykać paluchów.. ;)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego