Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaStasia :) wrote:Obudziłam się koło 3 na siusiu więc stwierdziłam że to dobra pora na test i kreska jest bardziej widoczna.
https://naforum.zapodaj.net/f12cb672fe2b.jpg.html
A teraz przez to spać nie moge.
Oj będzie ciezki dzień
Gratulacje!!!!!!!!!!!
Pędź na betęStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Hejka, ja dzisiaj odpuściłam testowanie, temperatura powoli spada, piersi przestają boleć więc nie chciałam sobie psuć mikołajek bielą.
Mama Stasia piekna kreska!30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
MamaStasia :) wrote:Mój prezent mikołajkowy dla meza
https://naforum.zapodaj.net/a36741fd9843.jpg.html
A daleko masz lab? Nie wiem jak warunki i w ogóle, ale może zabierz się z małym
Testy testami, ale beta da Ci lepszy obraz. Jak jeszcze potem powtórzysz to będzie to bardziej wiarygodne
Ja dziś w lepszym nastroju niż wczoraj, ale... uśmiejecie się. Była awaria pociągu mojego do pracy rano... W połowie trasy przez to musiałam wysiąść i iść do... toalety dworcowej Tak mi się chciało... i potem wsiadłam w następny.
Booooże...aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
EEEhhh Czyli niekoniecznie przebój "białe święta" jest nam potrzebny. Niech będą różowe!!
U mnie of się zdecydował i pojawiła się owulacja trzy dni temu. Przyjmę, że to prawda i pójdę zbadać progesteton. Jak się okaże, że ovu była to kończę moja współpracę z szyjką macicy i więcej jej nie dotknę...
"i`m dreamin of the pink christmas..." )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 09:49
staraniowa, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Nikt jeszcze nie oddał moczyku?
Emmainthegarden, Ochmanka lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Emmainthegarden wrote:Staraniowa. A jak dojdą gazy??? )
Już się zdarzają, ale póki co nie są uciążliwe. Z sikaniem jest gorzej Mdłości - zero. Oby nigdy nie przyszły Jestem tylko na pewne zapachy wrażliwa. Jak byłam na krzywej ostatnio to jedna pani mi "nie pachniała"... musiałam się dyskretnie zasłonić kurtką swój nos
Jedno co widzę, to że jestem częściej głodna. No ale waga pomimo to, że więcej trochę jem, stoi na odpowiednim poziomie.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Marianka@87 wrote:Ja spanikowałam... Nam dziś ciężki dzień w pracy i muszę być skupiona a tak to bym się zamartwiała pewnie znając siebie że znów się nie udało.. ale dam znać jak już w końcu obsikam pasek
To prawda. Jak krecha ma być i to jutro będzie mam tak samo...
-
Staraniowa to zazdraszczam. U mnie od razu waga do góry.. Powiedziałabym, że to symptom ciąży, gdyby nie to, że i bez ciąży mi się zdarza wrzucić cztery kilo z zajadania stresu... :p
Ja zawsze w ciąży dążę do doskonałości czyli kształtu kulistego.. ))
staraniowa, moni86 lubią tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Staraniowa to zazdraszczam. U mnie od razu waga do góry.. Powiedziałabym, że to symptom ciąży, gdyby nie to, że i bez ciąży mi się zdarza wrzucić cztery kilo z zajadania stresu... :p
Ja zawsze w ciąży dążę do doskonałości czyli kształtu kulistego.. ))
Uśmiałam się, bo mój mąż swego czasu mawiał podobnie, że on dąży do kształtu idealnego, czyli kuli Miał wtedy lekką nadwagę. Potem po moich naciskach stwierdził, że potrenuje, schudł parenaście kg i wtedy oto zaszłam w ciążę
Co ciekawe, jego parametry nasienia były zawsze ok, ale widać może i to też dodało coś istotnego do starań.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Arashe ja się wpisałam na 7.12 ale w planach miałam testowanie dzisiaj ale w końcu odpusciłam, @ planowo piątek/sobota.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Arashe wrote:MamaStasia, czyli mam zaznaczyć serduszko?
Rozumiem, że dziś panie, które miały testować a tego nie zrobimy , de facto @ nie dostały jeszcze?Arashe lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
MamaStasia :) wrote:Mnie teraz zaczęła martwić szyjka . W pierwszej ciąży była zamknięta a teraz jest lekko otwarta.
W necie pisze że powinna być zamknięta
Wydaje mi się, że jeśli wcześniej już byłaś w ciąży i rodziłaś to szyjka ma prawo być lekko otwarta. Tak gdzieś kiedyś czytałamArashe lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo