Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • maarti__ Debiutantka
    Postów: 14 7

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Dziewczyny, czy którejś z Was pojawiły się we wczesnej ciąży żyły na piersiach?
    W zeszłym miesiacu dostałam @ w 24 dc, gdzie miesiac w miesiac miałam cykle 28-dniowe. Z początku myslalam, ze to plamienie implantacyjne i dlatego wcześnie, ale niestety rozwinęło się jak zwykła @.
    Aktualnie jestem 8 dpo (monitorowanej) wczoraj rano silnie zabolał mnie kilka razy jajnik prawy i od kilku dni mam wyżej wspomniane bardzo widoczne żyły na piersiach. Innych „objawów” brak. Nie chce tego nawet nazywać objawami i nie chce sobie nic wkręcać, ale same wiecie jak jest :(
    Ktoś coś?
    Powodzenia staraczki:)!

  • Weronika2018 Koleżanka
    Postów: 60 52

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to bardzo źle się czuję, nie mogę spać w nocy , wczoraj plamienia nie było, ale dzisiaj musiałam kilka spraw załatwić i znowu plamię, ja czuje cały czas taki stan poddenerwowania, choć staram się wyciszać , jak myślicie , czy mogłabym zażyć coś ziołowego na uspokojenie ( prócz melisy ) Marzę o przespanej nocy

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 805 1728

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch - supser, ze jestes :) Czym udalo Ci sie glowe zajac? Ja niestety tak nie potraie, mimo, iz mam sporo pracy - nie ma dnia zebym o tym nie myslala....

    Co do badan meza - to tak, moj ma wizyte w poniedzialek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie sprzeciwial sie, na szczescie:)

    Weronika - jak beta wzratsa jest ok :)

    Nuch lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maarti__ wrote:
    Hej! :)
    Dziewczyny, czy którejś z Was pojawiły się we wczesnej ciąży żyły na piersiach?

    Taaaa, w zeszłym cyklu od owulacji miałam wszystkie możliwe objawy, moja głowa już była w ciąży :P i te cycki mnie też zainteresowały bo gdzieś przeczytałam ;)
    i miałam takie piękne żyły aż po czubki ;] z 1-dniowym opóźnieniem @ przyszła nie pozostawiając złudzeń - 4h po becie, bo oczywiście mózg nie przyjmował do wiadomości, że białe znaczy białe :P
    Niestety jest to takie zjawisko, które zupełnie nie musi być powiązane z interesującym nas procesem ;] wrzuć na luz, nie doszukuj się tylko myśl jak będzie fajnie jak się uda! :D

    Ja w tym miesiącu tylko testy owu i conceive+, codziennie lub co 2 dni :) i niech się dzieje! Czytam Was cały czas, a po pracy wyżywam się w kuchni :P pierniczki dla całej rodziny i znajomych piekłam 2 dni, zupy, tarty itp :P i tak leci :)

    Owu była jakoś w tym tygodniu, do testowania jeszcze hoho, nawet nie liczę! :) NIECH MI TAK ZOSTANIE AŻ TO TESTOWANIA :P i Wam tego życzę!

    Dziewczyny, które już po i się udało - hip hip huurraa! Trzymam kciuki mocno! <3

    Weronika - wiem, że łatwo pisać, ale bądź dzielna i twarda! Najważniejsze to się nie nakręcać bo przez stres nie śpisz - z niewyspania się stresujesz - i tak w kółko. Uszy do góry - życzę Ci wypoczynku i mocnego snu dzisiaj :)

    Emmainthegarden lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:01

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czwartek. Więc za równy tydzień lub za 8 dni zaczynamy działania <3 już tak się nie mogę doczekać :D
    Dziś 9 dc. Owulację powinnam mieć za 8-11 dni.

    Ochmanka, moni86, Arashe lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 trzymam kciuki i życzę poprawy samopoczucia.
    Agge zbierajcie siły i owocnych przytulasków

    agge lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7828 11038

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam ale się rozpisałyście od wczoraj :)

    Mamo Stasia - gratuluję pięknych dwóch kresek. Mam nadzieję, że ciąża przebiegnie bez żadnych komplikacji :)

    Weronika - postaraj się zrelaksować. Może jakiś film, serial, książka? Do tego w łapkę kubek melisy i będzie dobrze :)

    MamaStasia :) lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7828 11038

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Arashe dziś test negatywny niestety, 2 dni po spodewanej @. Ale @ nadal brak
    Przykro mi :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni86 Przyjaciółka
    Postów: 88 27

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziś czwartek. Więc za równy tydzień lub za 8 dni zaczynamy działania <3 już tak się nie mogę doczekać :D
    Dziś 9 dc. Owulację powinnam mieć za 8-11 dni.
    My tak samo,choć u mnie owu teoretycznie trafi się w sobotę 15.12 a muszę odpracować wtedy wolną wigilię... No cóż wieczory będą nasze ;) choć ochotę ba małe co nieco już teraz zaczynam mieć coraz większą ;D

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ochotę mam średnią, moje libido jest marne od wielu miesięcy, ale teraz przynajmniej mam jakąś motywację :D bardziej mi się chce.

    Arashe lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakios od sierpnia to libido mam kosmiczne i mój chłop czasami nie daje rady, ale czasem mnie zaskakuje nawet w środku nocy jak trochę odpocznie po męczącym dniu i zazwyczaj jest to najlepsze <3 , takie na granicy snu i jawy :P

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po diabetologu. Zaczynamy kontrolować się z cukrem i chodzić z glukometrem. Pomiary godzinę po posiłku, a rano testy paskowe na mocz (na ciała ketonowe). O ile poziom cukru w ciągu dnia nie martwi mnie o tyle rano... Z 100-109 zejść do 70-90?!?! Póki co nie wierzę w sukces... No ale spróbujemy ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:54

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa - kazał Ci badać 1h po posiłu a nie 2?

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa to trzymam kciuki. Ja ost łamie dietę bezglutenowa za pomocą pizzy, także wiem, że to nie jest łatwo...

    staraniowa lubi tę wiadomość

  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu fajny artykuł.
    http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,101900,15635348,Leki_ulatwiajace_zajscie_w_ciaze.html

    W treści linki do tematów czy inseminacja ma sens i czy leczyć nadżerkę przed ciążą. Wywiad jest z Południewskim a nie jakimś studentem dziennikarstwa z łapanki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:30

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    A tu fajny artykuł.
    http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,101900,15635348,Leki_ulatwiajace_zajscie_w_ciaze.html

    W treści linki do tematów czy inseminacja ma sens i czy leczyć nadżerkę przed ciążą. Wywiad jest z Południewskim a nie jakimś studentem dziennikarstwa z łapanki.
    Bardzo logiczny artykuł jednak o nadżerce nic nie znalazlam:( teraz się boję że tym sobie sprawę załatwiłam

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Staraniowa - kazał Ci badać 1h po posiłu a nie 2?

    Tak, zwykle robi się po 2h, ale u ciężarnych są inne zalecenia, by to robić po godzinie.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • maarti__ Debiutantka
    Postów: 14 7

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Taaaa, w zeszłym cyklu od owulacji miałam wszystkie możliwe objawy, moja głowa już była w ciąży :P i te cycki mnie też zainteresowały bo gdzieś przeczytałam ;)
    i miałam takie piękne żyły aż po czubki ;] z 1-dniowym opóźnieniem @ przyszła nie pozostawiając złudzeń - 4h po becie, bo oczywiście mózg nie przyjmował do wiadomości, że białe znaczy białe :P
    Niestety jest to takie zjawisko, które zupełnie nie musi być powiązane z interesującym nas procesem ;] wrzuć na luz, nie doszukuj się tylko myśl jak będzie fajnie jak się uda! :D

    Ja w tym miesiącu tylko testy owu i conceive+, codziennie lub co 2 dni :) i niech się dzieje! Czytam Was cały czas, a po pracy wyżywam się w kuchni :P pierniczki dla całej rodziny i znajomych piekłam 2 dni, zupy, tarty itp :P i tak leci :)

    Owu była jakoś w tym tygodniu, do testowania jeszcze hoho, nawet nie liczę! :) NIECH MI TAK ZOSTANIE AŻ TO TESTOWANIA :P i Wam tego życzę!

    Dziewczyny, które już po i się udało - hip hip huurraa! Trzymam kciuki mocno! <3

    Weronika - wiem, że łatwo pisać, ale bądź dzielna i twarda! Najważniejsze to się nie nakręcać bo przez stres nie śpisz - z niewyspania się stresujesz - i tak w kółko. Uszy do góry - życzę Ci wypoczynku i mocnego snu dzisiaj :)

    Masz racje! Tez wrzucam na luz. Już i tak mam wrażenie, ze mniej sobie wkręcam niż w poprzednich cyklach. Wtedy codziennie latałam od apteki do apteki po testy :D stwierdziłam, ze czas od tego odpocząć :) choć te żyłki mnie niepokoją, nigdy ich nie miałam... może poszukam przyczyny gdzieś indziej. :)
    Chyba tez zabiorę się za jakieś pierniczki, żeby odciążyć głowę :D

    madziorek86 lubi tę wiadomość

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 6 grudnia 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Bardzo logiczny artykuł jednak o nadżerce nic nie znalazlam:( teraz się boję że tym sobie sprawę załatwiłam

    Był link pod artykułem ;) Oto on --> http://www.edziecko.pl/edzieckoporady/pytanie/126581

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego