Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Dziewczyny, czy którejś z Was pojawiły się we wczesnej ciąży żyły na piersiach?
W zeszłym miesiacu dostałam @ w 24 dc, gdzie miesiac w miesiac miałam cykle 28-dniowe. Z początku myslalam, ze to plamienie implantacyjne i dlatego wcześnie, ale niestety rozwinęło się jak zwykła @.
Aktualnie jestem 8 dpo (monitorowanej) wczoraj rano silnie zabolał mnie kilka razy jajnik prawy i od kilku dni mam wyżej wspomniane bardzo widoczne żyły na piersiach. Innych „objawów” brak. Nie chce tego nawet nazywać objawami i nie chce sobie nic wkręcać, ale same wiecie jak jest
Ktoś coś?
Powodzenia staraczki:)! -
Ogólnie to bardzo źle się czuję, nie mogę spać w nocy , wczoraj plamienia nie było, ale dzisiaj musiałam kilka spraw załatwić i znowu plamię, ja czuje cały czas taki stan poddenerwowania, choć staram się wyciszać , jak myślicie , czy mogłabym zażyć coś ziołowego na uspokojenie ( prócz melisy ) Marzę o przespanej nocy
-
Nuch - supser, ze jestes Czym udalo Ci sie glowe zajac? Ja niestety tak nie potraie, mimo, iz mam sporo pracy - nie ma dnia zebym o tym nie myslala....
Co do badan meza - to tak, moj ma wizyte w poniedzialek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie sprzeciwial sie, na szczescie:)
Weronika - jak beta wzratsa jest ok
Nuch lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
maarti__ wrote:Hej!
Dziewczyny, czy którejś z Was pojawiły się we wczesnej ciąży żyły na piersiach?
Taaaa, w zeszłym cyklu od owulacji miałam wszystkie możliwe objawy, moja głowa już była w ciąży i te cycki mnie też zainteresowały bo gdzieś przeczytałam
i miałam takie piękne żyły aż po czubki ;] z 1-dniowym opóźnieniem @ przyszła nie pozostawiając złudzeń - 4h po becie, bo oczywiście mózg nie przyjmował do wiadomości, że białe znaczy białe
Niestety jest to takie zjawisko, które zupełnie nie musi być powiązane z interesującym nas procesem ;] wrzuć na luz, nie doszukuj się tylko myśl jak będzie fajnie jak się uda!
Ja w tym miesiącu tylko testy owu i conceive+, codziennie lub co 2 dni i niech się dzieje! Czytam Was cały czas, a po pracy wyżywam się w kuchni pierniczki dla całej rodziny i znajomych piekłam 2 dni, zupy, tarty itp i tak leci
Owu była jakoś w tym tygodniu, do testowania jeszcze hoho, nawet nie liczę! NIECH MI TAK ZOSTANIE AŻ TO TESTOWANIA i Wam tego życzę!
Dziewczyny, które już po i się udało - hip hip huurraa! Trzymam kciuki mocno!
Weronika - wiem, że łatwo pisać, ale bądź dzielna i twarda! Najważniejsze to się nie nakręcać bo przez stres nie śpisz - z niewyspania się stresujesz - i tak w kółko. Uszy do góry - życzę Ci wypoczynku i mocnego snu dzisiajEmmainthegarden lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziś czwartek. Więc za równy tydzień lub za 8 dni zaczynamy działania już tak się nie mogę doczekać
Dziś 9 dc. Owulację powinnam mieć za 8-11 dni.Ochmanka, moni86, Arashe lubią tę wiadomość
-
Weronika2018 trzymam kciuki i życzę poprawy samopoczucia.
Agge zbierajcie siły i owocnych przytulaskówagge lubi tę wiadomość
-
Uff, nadrobiłam ale się rozpisałyście od wczoraj
Mamo Stasia - gratuluję pięknych dwóch kresek. Mam nadzieję, że ciąża przebiegnie bez żadnych komplikacji
Weronika - postaraj się zrelaksować. Może jakiś film, serial, książka? Do tego w łapkę kubek melisy i będzie dobrzeMamaStasia :) lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
NAg08 wrote:Arashe dziś test negatywny niestety, 2 dni po spodewanej @. Ale @ nadal brak
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:Dziś czwartek. Więc za równy tydzień lub za 8 dni zaczynamy działania już tak się nie mogę doczekać
Dziś 9 dc. Owulację powinnam mieć za 8-11 dni.agge lubi tę wiadomość
-
Ja to jakios od sierpnia to libido mam kosmiczne i mój chłop czasami nie daje rady, ale czasem mnie zaskakuje nawet w środku nocy jak trochę odpocznie po męczącym dniu i zazwyczaj jest to najlepsze , takie na granicy snu i jawy
-
Ja po diabetologu. Zaczynamy kontrolować się z cukrem i chodzić z glukometrem. Pomiary godzinę po posiłku, a rano testy paskowe na mocz (na ciała ketonowe). O ile poziom cukru w ciągu dnia nie martwi mnie o tyle rano... Z 100-109 zejść do 70-90?!?! Póki co nie wierzę w sukces... No ale spróbujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:54
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Staraniowa - kazał Ci badać 1h po posiłu a nie 2?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
A tu fajny artykuł.
http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,101900,15635348,Leki_ulatwiajace_zajscie_w_ciaze.html
W treści linki do tematów czy inseminacja ma sens i czy leczyć nadżerkę przed ciążą. Wywiad jest z Południewskim a nie jakimś studentem dziennikarstwa z łapanki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:30
-
Emmainthegarden wrote:A tu fajny artykuł.
http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,101900,15635348,Leki_ulatwiajace_zajscie_w_ciaze.html
W treści linki do tematów czy inseminacja ma sens i czy leczyć nadżerkę przed ciążą. Wywiad jest z Południewskim a nie jakimś studentem dziennikarstwa z łapanki. -
cukrzyk1991 wrote:Staraniowa - kazał Ci badać 1h po posiłu a nie 2?
Tak, zwykle robi się po 2h, ale u ciężarnych są inne zalecenia, by to robić po godzinie.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
madziorek86 wrote:Taaaa, w zeszłym cyklu od owulacji miałam wszystkie możliwe objawy, moja głowa już była w ciąży i te cycki mnie też zainteresowały bo gdzieś przeczytałam
i miałam takie piękne żyły aż po czubki ;] z 1-dniowym opóźnieniem @ przyszła nie pozostawiając złudzeń - 4h po becie, bo oczywiście mózg nie przyjmował do wiadomości, że białe znaczy białe
Niestety jest to takie zjawisko, które zupełnie nie musi być powiązane z interesującym nas procesem ;] wrzuć na luz, nie doszukuj się tylko myśl jak będzie fajnie jak się uda!
Ja w tym miesiącu tylko testy owu i conceive+, codziennie lub co 2 dni i niech się dzieje! Czytam Was cały czas, a po pracy wyżywam się w kuchni pierniczki dla całej rodziny i znajomych piekłam 2 dni, zupy, tarty itp i tak leci
Owu była jakoś w tym tygodniu, do testowania jeszcze hoho, nawet nie liczę! NIECH MI TAK ZOSTANIE AŻ TO TESTOWANIA i Wam tego życzę!
Dziewczyny, które już po i się udało - hip hip huurraa! Trzymam kciuki mocno!
Weronika - wiem, że łatwo pisać, ale bądź dzielna i twarda! Najważniejsze to się nie nakręcać bo przez stres nie śpisz - z niewyspania się stresujesz - i tak w kółko. Uszy do góry - życzę Ci wypoczynku i mocnego snu dzisiaj
Masz racje! Tez wrzucam na luz. Już i tak mam wrażenie, ze mniej sobie wkręcam niż w poprzednich cyklach. Wtedy codziennie latałam od apteki do apteki po testy stwierdziłam, ze czas od tego odpocząć choć te żyłki mnie niepokoją, nigdy ich nie miałam... może poszukam przyczyny gdzieś indziej.
Chyba tez zabiorę się za jakieś pierniczki, żeby odciążyć głowę
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Bardzo logiczny artykuł jednak o nadżerce nic nie znalazlam:( teraz się boję że tym sobie sprawę załatwiłam
Był link pod artykułem Oto on --> http://www.edziecko.pl/edzieckoporady/pytanie/126581cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)