Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Maryś, nic sie nie martw, jak masz uśpienie to tylko na kilkanaście minut i bedzie po wszystkim. Mysle ze u motylka to całkiem inna sytuacja bo była usypiana na dłużej i jednak wycięcie wyrostka to całkiem co innego i po tym na pewno była obolała, a Ty sobie chwilkę pospisz i do domu:) trzymam kciuki:* i pisz potem dokładnie co i jak i jak to wszystko Ci poszlo, bo mnie na usypianiu bedzie to tez czekać ale chyba początkiem przyszłego tygodnia, o ile jutro przyjdzie @, ale juz ją czuje niestety nawet mam od trzech dni jakies mikroniteczki krwi w śluzie i dzis juz brzuch daje o sobie znać, wiec nie ma sie co łudzic:( także tez będę przechodzić przez hsg o ile kurczę juz czysto w wymazie bedzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 22:57
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Nie robiłam zadnych badań, tzn miałam standardowa morfologię bo byłam w szpitalu, ale z tym było wszystko w porzadku. Mieliśmy zacząć sie starać juz w kolejnym cyklu, ale mężowi wypadł wyjazd akurat w "tym" terminie, kolejny odpuściliśmy, zeby znowu nie wyszło grudniowe i w kwietniu raz przed owu i efekt jak w podpisie
Trzymam mocno kciuki, żebyś jak najszybciej ujrzała te 2 upragnione kreseczki!Melevis lubi tę wiadomość
03.2016 moje szczęście
03.2017 ciąża bezzarodkowa (8tc)
06.2017 ciąża biochemiczna
4 cspp szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Tylko jak jest znaczny niedobór to dawka 2000j nic nie da. A de facto nawet w okresie letnim mamy niedobór bo wszystkie kremy mają filtr.
Żeby wytworzyć wystarczająca ilość witaminy D3 musiałybyśmy w naszym klimacie od kwietnia do października chodzić nago maksymalnie wystawiając się na słońce... Chociaż w sumie nie wiem czy to by wystarczyło na jakimś wykładzie słyszałam takie wyliczenia. To że jest niedobór to jest pewne. Wartości witaminy d3 w normie wychodzą w badaniach rzadko. A wartości krytyczne (podwyższone) chyba dwa razy widziałam w życiu. Ale myślę że też nie ma co przeginać z tą witaminą. Żyjemy w tym klimacie i nasze organizmy są w miarę przystosowane... do niedoboru normy podawane przez producentów testów ustalane są nie dla populacji polskiej zazwyczaj... No ale coś tam łykać trzeba. O witaminie D3 to możnaby godzinami pisać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPtysia wrote:Oj Maryś, nic sie nie martw, jak masz uśpienie to tylko na kilkanaście minut i bedzie po wszystkim. Mysle ze u motylka to całkiem inna sytuacja bo była usypiana na dłużej i jednak wycięcie wyrostka to całkiem co innego i po tym na pewno była obolała, a Ty sobie chwilkę pospisz i do domu:) trzymam kciuki:* i pisz potem dokładnie co i jak i jak to wszystko Ci poszlo, bo mnie na usypianiu bedzie to tez czekać ale chyba początkiem przyszłego tygodnia, o ile jutro przyjdzie @, ale juz ją czuje niestety nawet mam od trzech dni jakies mikroniteczki krwi w śluzie i dzis juz brzuch daje o sobie znać, wiec nie ma sie co łudzic:( także tez będę przechodzić przez hsg o ile kurczę juz czysto w wymazie bedzie:)
Tak, tak. No u mnie to była raczej poważniejsza sprawa.
Marysiu, jeśli to czytasz, a Cię jakoś nastraszyła, to przepraszam :*OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Z drugiej strony motylku dać sobie upust emocjom niby przez uśpienie a zwyzywać cały świat za ta niesprawiedliwość ktora nas dotyka to moze wcale nie głupi pomysl:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 23:12
malka, Schmetterling, Rucola, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Jutro wielki dzień !! Bety, wizyty, testowania i zabiegi !!! Będzie się działo!!
Bocianiątko, OjMaryś lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Oj Maryś, trzymaj się! HSG trwa krótko, więc jeśli będą Cię usypiać to dadzą Ci niedużą ilość znieczulenia.
Daj koniecznie jutro znać, bo mnie też prawdopodobnie w maju czeka hsg.
A ja jestem wściekła, bo tak jak zazwyczaj dosyć szybko leczę się z infekcji to teraz już mnie prawie tydzień trzyma. Nawet po macmirorze nie bardzo przechodzi. I oczywiście mam stresa, że jeśli jakimś cudem jest fasolka, to jej to jakoś zaszkodzi. Jutro się chyba przejdę do lekarza, żeby się pokazać.OjMaryś, Karma88 lubią tę wiadomość
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
OjMaryś, powodzenia! Będzie dobrze, to badanie trwa dosłownie kilka minut.
Miłego dnia i tygodnia wszystkim życzę, niech będzie słoneczny i bogaty w pozytywne testy oraz wysokie bety!OjMaryś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj Maryś - sama narkoza spoko szybki odlot i człowiek budzi się już po wszystkim
Tylko ja po przebudzeniu najpierw płakałam a później rzygałam :p a płakałam bez powodu tak mnie naszło. Ale z tego co mówiły babki to często się tak zdarza.
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
nadzieja73 wrote:U Ciebie dopiero 10 dpo. Jeszcze możesz testować
Niby tak. Ale jak zawsze nadzieja zniknęła. Za to u Ciebie 14dpo a tempka pięknie w górze. Więc na czerwiec tak szybko się nie wybieraj. Bo ponoć dopóki nie ma @ to szansa jestBocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny spać nie mogę,mam tydzień do wizyty a ja czym bliżej bardziej zdenerwowana. ,że nie będzie serduszka czy coś. ehhhh...
Czekamy dzisiaj na dobre wieści,a powinno ich być sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 07:10
-
Ale jestescie kochane dzieki za wsparcie. Czekam na obchod chce miec to jak najszybciej za sobą